Loggia design

 Loggia design

Cu doar câțiva ani în urmă, un balcon sau o loggie a fost folosit exclusiv pentru scopul său funcțional. Astăzi, designul și decorarea lor sunt cerințe mult mai serioase. Gândirea cu gândire competentă și reparațiile bine făcute transformă aceste premise în părți rezidențiale complete ale unui apartament sau unei case particulare.

Caracteristici speciale

Balconul și loggia sunt foarte aproape de structurile lor arhitecturale de design. Cu toate acestea, diferența dintre ele este și destul de substanțială. Acestea sunt, de exemplu, diferențe constructive: balconul este amplasat în afara fațadei și este limitat doar de un perete dinspre intrare.Loggia - element încastrat, mărginit pe trei sau două laturi.

Ambele facilități sunt utilizate pentru nevoi de uz casnic și alte nevoi. Acestea sunt surse de aer proaspăt și iluminare naturală pentru apartament, un loc unde puteți crește flori, puteți stoca lucruri, haine uscate.

Balconul modern este o structură externă împrejmuită, în care se utilizează ca suport o placă din beton armat. Din acest punct de vedere, loggia este mult mai fiabilă, deoarece se bazează pe structurile de sprijin ale clădirii.

Pentru o serie de caracteristici de design, mărime, aspect și alte caracteristici, balcoanele și loggii sunt împărțite în mai multe grupuri.

Balconurile pot fi articulate, atașate, atașate (în funcție de tipul de atașament la fațada clădirii).

Balconul francez, foarte popular în ultimii ani, aparține acestei categorii destul de arbitrar. Designul său nu prevede un amplasament sau o bază separată. De fapt, este un gard frumos, ușor proeminent în spatele fațadei. Veranda este de asemenea inclusă în acest grup, dar este situată de-a lungul întregului perete al casei. Cel mai adesea se află în clădirile țării.

Loggia poate fi la distanță sau reprezintă versiunea medie. Mărimea și amplasarea acesteia au un impact direct asupra cantității de transfer de căldură din camera adiacentă. Izolația sa joacă un rol esențial în formarea condițiilor optime pentru a trăi într-un apartament sau într-o casă privată.

Indiferent de locul în care se află (într-un panou sau cărămidă, într-un apartament sau într-o cabană), proiectarea sa este dezvoltată în conformitate cu următoarea schemă:

 1. Reamenajarea camerei.
 2. Acoperire cu sticla.
 3. Electrificarea.
 4. Încălzirea.
 5. Lucrări de finisare.

Cum să dotești loggia, vezi videoclipul de mai jos.

Prima etapă este direct legată de modul în care intenționați să utilizați spațiul.. Va fi un birou mic sau o mică sală de sport, o zonă de joacă sau o cină, o seră sau un atelier de cusut.

Alegerea valorii funcționale a balcoanelor și a loggilor depinde direct de mărimea și aspectul lor. Loja colțar (sau panoramică) va asigura un flux bun de lumină solară în cameră. Astfel de opțiuni sunt adesea folosite ca grădini de iarnă, sere, zone de odihnă și relaxare, dacă vorbim despre o clădire industrială.

tipuri

Loggia poate fi deschisă sau închisă. Prima opțiune de astăzi nu este foarte comună. Locuitorii orașelor zgomotoase preferă să-și protejeze locuințele de căldura aprinsă, vântul puternic, ploile abundente, zgomotul, praful, murdăria, insectele din spatele unui strat subțire de sticlă transparentă.

deschis

Cu toate acestea, nu toți oamenii caută să se izoleze din lumea exterioară, mulți încă aleg surse deschise de aer și lumină. Este atât de plăcut să ieșiți în spațiu deschis devreme dimineața și să simțiți primele raze solare sau o suflu de briză proaspătă pe piele! Opriți-vă alegerea pe acest tip de loggie, nu uitați de neajunsurile sale.

Operarea unei loggii deschise nu o salvează de influența diverșilor factori externi: rece, precipitații, păsări, insecte. În plus, ploaia și zăpada sunt absorbite treptat în beton și înghețate în timpul iernii. Începe treptat procesul de distrugere a betonului și corodarea armăturii metalice.

Toate acestea conduc la o distrugere graduală a structurii și la o încălcare a aspectului general al structurii. Pentru a preveni aceste probleme, o loggie deschisă trebuie tratată cu materiale impermeabile.Acestea vor asigura spații deschise cu cea mai mare rezistență posibilă la apă.

Lista principală a lucrărilor legate de îmbunătățirea unei loggii deschise, arată astfel:

 1. Lucrări pregătitoare (dispozitivul șapei de beton și nivelarea podelei).
 2. Dispozitiv de separare (temperatură) a cusăturilor.
 3. Hidroizolarea tuturor suprafețelor.
 4. Lucrări de finisare.

Pentru a oferi o loggie deschisă un aspect mai elegant și modern, sunt folosite diferite tipuri de garduri decorative și grătare - de exemplu, fier forjat.

Confecționarea forjată este făcută din metale rezistente, durabile și aliajele lor (cupru, oțel, bronz, fontă). Acesta nu este doar un scut de încredere pe drum pentru multe influențe externe adverse, este, de asemenea, un decor unic al fațadei.

Nu este nici un secret faptul că astăzi pentru decorarea balcoanelor sunt folosite materiale mai ușoare, practice și necostisitoare. Pe fondul lor, balustradele din fier forjat, decorul și zăbrelele arată foarte nobile, sofisticate și elegante.

închis

Loggia închisă implică utilizarea geamurilor. Instalarea unui gard fragil și transparent oferă imediat o mulțime de avantaje și oportunități pentru utilizarea spațiului liber.

Dezvoltăm un proiect de proiectare privind mărimea loggiei

Alegerea soluțiilor stilistice, opțiunile pentru amplasarea mobilierului, utilizarea anumitor materiale de finisare depinde de dimensiunea camerei.

Micul

Proprietarii de dimensiuni modeste loggii pentru a determina designul celor mai dificile. Desigur, o cameră în miniatură limitează în mod semnificativ utilizarea sa, dar acest lucru nu împiedică transformarea ei într-un studiu, un colț pentru copii sau un loc de odihnă.

Pentru a proiecta o loggie deschisă, se recomandă utilizarea materialelor de finisare de înaltă calitate, cu caracteristici bune de performanță. Acesta este tencuiala decorativa, piatra artificiala, caramida, plastic, lemn, sticla.

Loggia glazura, chiar si cea mai mica dimensiune (nu mai mult de 3 - 4 metri patrati, M) ofera mult mai multe oportunitati. Atunci când alegeți o soluție stilistică potrivită pentru designul interior, ar trebui să acordați atenție direcțiilor care nu necesită o mare cantitate de mobilier și elemente decorative: minimalism, hi-tech, stil modern, japonez și loft. Aceste direcții permit nu numai decorarea frumoasă și modernă a unui spațiu mic, ci și extinderea vizuală a limitelor sale.

În ceea ce privește mobilierul care poate fi plasat, este de obicei o masă de cafea compactă, o canapea mică sau o pereche de scaune. Pentru o cameră mică, se recomandă diferite versiuni ale transformatoarelor - de exemplu un scaun. Plăcile rabatabile vă vor ajuta să aranjați lucrurile necesare sau să aranjați vase de flori. Fiecare centimetru util al zonei poate fi folosit.

Recomandări generale pentru proiectarea unei încăperi mici:

 1. Atunci când se vopsește o loggie, puteți face o mică îndepărtare a acesteia în afara fațadei. Acest lucru va ajuta la creșterea spațiului cu aproximativ 30 cm Dacă această opțiune este imposibilă din punct de vedere tehnic, puteți extinde spațiul vizual - de exemplu, cu ajutorul materialelor de finisare în culori pastelate ușoare.
 2. Este recomandabil să alegeți mobilierul pliabil. Patul voluminos va înlocui complet un mic hamac.
 3. Cazul masiv va înlocui perfect un raft deschis, iar rafturile articulate situate la nivelul diferit se vor apropia, de asemenea.
 4. Materialul de finisare nu trebuie să "mănânce" în mod semnificativ un spațiu deja mic. Panourile din plastic ușoare sunt perfecte pentru decorarea încăperilor. Sunt practice, ușor și destul de accesibile.Ca alternativă, puteți utiliza tencuiala decorativă, tapet, panouri din lemn, textile.

Dimensiuni medii

Loggia mărimea 5-6 metri pătrați. m oferă deja mult mai multe trăsături. Zona dvs. vă permite să utilizați o varietate de piese de mobilier și decor, un nou mod de a bate interiorul. O canapea mică, un birou sau o masă de cafea, scaune de bar, rafturi deschise, rafturi cu balamale, dulapuri de podea fac posibilă transformarea unei loggii mijlocii într-un colț de lucru, un salon, o zonă de luat masa, un loc de joacă sau un loc de antrenament sportiv.

mai mare

Proprietarii fericiti de loggii spațioase de 7, 8, 9, 10 metri pătrați. m și mai mult nu trebuie să limiteze zborul imaginației sale în proiectare. Pentru o cameră mare se va potrivi orice versiune a direcției și funcționalității stilistice.

Aici puteți utiliza o varietate de finisaje, inclusiv masiv și greu (granit, piatră, plăci ceramice). O suprafață mare de ferestre crește intensitatea iluminării naturale. Cu deficiența ei puteți folosi întotdeauna candelabre, lămpi sau sconturi.

Pentru decorare, puteți alege cele mai îndrăznețe combinații de culori, fără a vă gândi la faptul că culorile luminoase sau întunecate reduc vizibil zona.Loggia spațioasă vă permite să utilizați un număr mare de bucăți de mobilier. Acest lucru face interiorul și mai confortabil să-și petreacă timpul.

Tipuri de geamuri

Conform metodei de execuție, geamurile pot fi "reci" și "calde".

Prima metodă este cea mai simplă și mai bugetară din punct de vedere al costurilor. Vă permite să închideți spațiul de la influențele externe și să ridicați puțin temperatura din interiorul loggiei. Pentru această opțiune se utilizează rame ușoare din aluminiu sau din lemn cu un singur geam.

Avantajele acestui tip includ:

 • ușurința și simplitatea instalării;
 • cost redus;
 • o ușoară modificare a aspectului fațadei clădirii (în unele cazuri acesta este un punct fundamental);
 • coeficient ridicat de transmitere a luminii;
 • aspect atractiv.

Printre dezavantajele metodei:

 • temperatura scăzută a aerului din interior în sezonul de iarnă;
 • incapacitatea de a instala plase de țânțari în unele cazuri.
 • Această opțiune este optimă dacă loggia este utilizată pentru uscare și depozitare.

Versiunea "caldă" a geamurilor implică un complex de lucrări privind izolarea suprafețelor interioare și exterioare ale loggiei. Cu această opțiune, o loggie încălzită poate fi de asemenea folosită ca spațiu de locuit (pe tot parcursul anului). În cazul în care proiectul prevede aderarea loggiei la partea rezidențială a apartamentului, atunci lista lucrărilor devine și mai mare: consolidarea pereților despărțitori, pereți, instalarea ferestrelor cu geam termopan "grele", instalarea podelei "calde".

Pluses de opțiunea "cald":

 • condiții confortabile chiar și în cel mai rece moment al anului;
 • izolare fonică excelentă;
 • aspect atractiv.

Nu există practic niciun dezavantaj al acestei metode, fără a lua în calcul costul mai mare (comparativ cu prima opțiune) și greutatea ridicată a cadrelor izolate termic.

Pentru geamuri pot fi alese cadre din plastic, aluminiu și lemn. Geamul poate fi temperat, vopsit, armat, reflex sau laminat. Alegerea unui anumit tip vă permite să controlați cantitatea de iluminat sau zgomot care intră în cameră.

Procesul de geam este mai bine pentru a încredința experți. Aceasta nu este doar o parte foarte responsabilă, ci și o parte periculoasă a operei.

plastic

Opțiunea cea mai populară de astăzi geamuri. Astfel de cadre au multe avantaje față de analogii lor:

 • practică în îngrijire;
 • izolație termică și fonică ridicată;
 • nivel ridicat de fiabilitate;
 • aspect atractiv;
 • costuri accesibile.

Cu toate acestea, atunci când alegeți astfel de cadre, nu trebuie să uitați că au o greutate suficient de mare, iar în starea închisă sunt complet sigilate.

Rame din lemn

Folosită în mod tradițional pentru geamuri. Avantajele sale:

 • protecția mediului;
 • greutate mică;
 • bună izolare termică;
 • excelente proprietăți decorative.

contra:

 • costuri ridicate;
 • în timp, lemnul crăpături și fisuri;
 • nevoia de îngrijire regulată.

Cadre din aluminiu

O alternativă excelentă pentru primele opțiuni, dacă din anumite motive nu pot fi folosite. Metalul ușor, puternic și fiabil are multe avantaje. Printre acestea se numără:

 • greutate redusă;
 • costul bugetului;
 • gamă largă de culori;
 • proprietăți anti-coroziune ridicate;
 • siguranța la incendiu.

contra:

 • utilizat în principal pentru geamurile la rece;
 • nivel scăzut de izolare fonică.

Ferestre fără rame

Modul original de a decora frumos loggia. Banda este atașată numai șinei de sus și de jos. Se pare o acoperire netedă, transparentă și solidă.Această loggie pare foarte originală. Datorită numărului minim de elemente structurale, aceasta permite mult mai multă lumină și este excelentă pentru structuri de diferite forme și dimensiuni.

Cu toate acestea, această opțiune este potrivită doar pentru geamurile "reci", nu prevede prezența plaselor de țânțari și nu este foarte practică.

Panoramic (franceză)

Se caracterizează prin faptul că toate laturile loggiei sunt transparente - de la podea la tavan. Acest tip de geam poate fi atât "rece" cât și "cald", precum și fără rame. Ultima opțiune este adesea folosită în clădirile de birouri. O astfel de loggie arată foarte frumoasă și neobișnuită, întotdeauna există o mulțime de lumină în cameră. Ultimul avantaj poate deveni cu ușurință un dezavantaj, mai ales vara - devine prea fierbinte în cameră.

Dezavantaje: costuri ridicate, dificultăți în îngrijire, spațiu deschis pentru ochii curioși.

Opțiuni combinate, legitimarea acestora

Atașarea unei loggii în camera adiacentă este o modalitate excelentă de a extinde spațiul de locuit. Se poate face în două moduri - parțial (dezmembrarea ușii) sau complet. În acest caz, va fi necesară reamenajarea, permisiunea pentru care trebuie obținută mai întâi de la autoritățile relevante (ITO, utilități). Acest proces este lung, dar necesar.

Combinația dintre o loggie și spațiul de locuit necesită încălzirea prealabilă a acesteia. Ferestrele din plastic sau din lemn cu ferestre cu geam termopan cu economie de energie vor păstra o temperatură confortabilă în interior și o vor proteja în mod fiabil de manifestările externe. Folii colorate, jaluzele sau jaluzele vor ajuta la reglarea fluxului de lumină solară.

Următorul pas obligatoriu este instalarea unei "podele calde" (sau instalarea radiatoarelor de ulei).

Loggia + bucătărie

Una dintre cele mai practice opțiuni de combinare. În acest caz, nu este necesar să demontați pervazul ferestrei, care va înlocui complet blatul de bucătărie sau va deveni un contor de bare. Reflectoarele localizate în mod corespunzător ajută la evidențierea în mod eficient a suprafețelor deasupra mesei, a standului, a tablelor. Ca mobilier, puteți lua în considerare opțiunea de pliere sau pliere scaune. Nu vor lua mult spațiu și vor găzdui oaspeții confortabil.

dormitor

O opțiune excelentă pentru cei care preferă să se relaxeze în aerul proaspăt. Chiar și în cea mai tare vară, un astfel de pat va oferi mai mult confort decât o canapea obișnuită în interior. Gândindu-se la designul camerei, se recomandă alegerea mobilierului compact, astfel încât să se poată amplasa în apropiere o masă mică și o lampă de noapte.Finisarea în tonuri silențioase și covor moale fleecy va face interiorul chiar mai confortabil și invitând să se odihnească.

seră

Panourile din plastic sau din lemn sunt perfecte pentru decorarea unei grădini de iarnă. Tonul neutru accentuează remarcabil frumusețea culorilor verzui și culorilor verde și luxuriante. Jaluzele sau jaluzele vor ajuta la reglarea intensității iluminării.

studiu

Un loc special în apartament, care necesită condiții de confidențialitate și condiții confortabile. O loggie spațioasă și ușoară este ideală pentru acest scop. Un birou de calculator, un scaun, echipamentul de birou necesar, un raft sau o noptieră pentru documente - un mini-birou poate fi ușor creat chiar și într-o mică loggie. O atenție deosebită trebuie acordată iluminatului artificial, deoarece la locul de muncă uneori trebuie să vă petreceți mult timp.

Sala + Loggia

Loggia combinată cu camera de zi va fi un loc minunat pentru a primi oaspeții. O cameră spațioasă vă va permite să plasați cantitatea necesară de mobilier (canapea, scaune, o masă, chiar un șemineu) pentru a crea condiții confortabile pentru o ședere plăcută.

pepinieră

Loggia va contribui la extinderea semnificativă a zonei camerei pentru copii, în special la sosirea oaspeților și organizarea de petreceri pentru copii.O atenție deosebită trebuie acordată epuizării loggiei și a siguranței acesteia (excludeți prezența colțurilor ascuțite și a obiectelor periculoase, instalați cleme pe ferestre).

sală de gimnastică

Chiar și o cameră îngustă și mică poate fi un loc minunat pentru antrenamentele la domiciliu. Aici un mat sau un simulator de gimnastică se va potrivi perfect; echipamentul sportiv poate fi plasat într-un suport deschis sau pe rafturi.

stiluri

 • Provence. Direcția implică utilizarea materialelor naturale (lemn, ceramică, piatră naturală, textile), culori pastelate (menta, liliac, roz, nisip), mobilier elegant (de exemplu, răchită) și o mulțime de vegetație.
 • Stil japonez. Interiorul este menținut în culori contrastante (roșu-negru, lumină și maro închis), completate de ecrane stilizate, partiții, felinare. O mare plus față de interior va fi un fan japonez mare pe perete sau obloane de bambus de pe ferestre.
 • Țară. Răchită sau mobilier din lemn, perdele luminoase cu un ornament mare, plante în ghivece, plăci decorative pe pereți, covoare colorate sub picioare - atmosfera ar trebui să fie familiară, confortabilă și invitantă să se odihnească.
 • Stilul mediteranean implică utilizarea tonurilor albastre și albe în design, decorarea cu elemente "marine" în ornament, mobilier din răchită, plante exotice - de exemplu, palmieri sau lemn de mandarină.
 • Tehnologie înaltă Decor minim, mobilier și alte elemente de interior. Doar cele mai necesare și necesare. Candelabrele și lămpile de perete vor înlocui lămpile cu LED. Culorile folosite sunt oțel, alb și negru.

Tipuri de finisaje

Pentru decorarea pereților, tavanului și podelei se utilizează astăzi foarte diferite caracteristicile, prețul, compoziția materialelor. Printre cele mai populare:

 • gips-carton;
 • MDF;
 • panouri din plastic;
 • un copac;
 • blocaj de trafic;
 • piatră decorativă;
 • ipsos.
7 fotografie

Materialul ar trebui să fie ales, concentrându-se asupra caracterului său practic. De exemplu, o loggie situată pe partea însorită nu ar trebui să fie decorată cu panouri luminoase din plastic, o plută sau un panou de perete ar fi cel mai bine.

Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale față de analogi:

 • Plasticul ajută la extinderea vizuală a spațiului (datorită suprafeței netede). Materialul este foarte ușor, destul de durabil, nu necesită îngrijire specială și este prezentat într-o gamă largă de culori.
 • Lemnul este un material natural care arată întotdeauna minunat. Are caracteristici ridicate de izolare termică și fonică, proprietăți decorative excelente.
 • Gips-cartonul va ascunde perfect crăpăturile, gougele și neregulile de suprafață. Poate fi folosit ca bază pentru aplicarea vopselei, tencuielii decorative, tapetării.

Idei interesante

Abundența modernă a materialelor de finisare vă permite să creați o frumusețe unică, design și exclusiv balcoanele sale.

Un exemplu viu este utilizarea vitralii în design. Vitraliul este un tip de geam destul de costisitor, deoarece procesul de fabricație necesită un anumit timp și forță de muncă. Cel mai adesea această opțiune de decor este folosită în case particulare. Geamul vitraliu va fi un fundal excelent pentru o seră acasă sau un separator spectaculos între loggia și camera de zi.

Cel mai adesea, modelele de plante, podgoriile, modele geometrice, imagini de personaje de poveste sau mitice, teme de mare sunt folosite ca ornament. Această decorare arată foarte impresionantă și costisitoare.

Exemple de modele frumoase

Ideile moderne și imaginația vor face posibilă decorarea chiar și a unei mici loggii cu un gust deosebit. Decorul din lemn, ghivecele frumoase pe pereți, culorile luminoase și mobilierul original vă vor ajuta să creați un colț confortabil pentru relaxare.

Un birou de calculator, un scaun și un raft pentru documente - toate acestea sunt perfecte pentru a lucra la proiecte în tăcere și confort. Loggia spațioasă și ușoară contribuie numai la acest lucru: este asigurată izolarea de zgomotul ambiental și o sursă excelentă de lumină naturală.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor