Cum de a face un plafon pe loggia?

 Cum de a face un plafon pe loggia?

Decoratiuni interioare joaca un rol foarte important in designul de balcoane si loggii. Astăzi, un număr mare de materiale diferite sunt vândute, cu care puteți termina pereții, podeaua și tavanul. Despre cele din urmă și vor fi discutate.

Caracteristici speciale

Nu poți să faci finisaje de calitate și frumoase, mai ales dacă loggia este o extensie a spațiului de locuit și este folosită ca o cameră cu drepturi depline. Fără atenție nu poate lăsa nici o parte din cameră. Acest lucru se aplică și plafonului. Placa de beton urâtă și goală de deasupra capului poate distruge chiar și cel mai armonios interior, compus din acoperiri de pereți și podele de lux.

Materialele potrivite pentru tavan pot transforma în mod eficient spațiul și îl pot face mai spațios.Acest lucru este valabil mai ales pentru loggii mici.

Un tavan luminos în tandem cu geamuri frumoase va face camera nu numai mai largă, dar și mult mai ușoară. În multe materiale, puteți încorpora becuri și candelabre mici.

Astăzi, există multe opțiuni pentru decorarea plăcii de tavan pe loggia. Poziția tapetului de hârtie nu este absolut potrivită pentru aceasta, astfel încât producătorii oferă clienților materiale speciale destinate unor astfel de suprafețe. Alegeți opțiunea perfectă va fi capabil la fiecare consumator. Acestea pot fi panouri de plastic ieftine din diferite culori sau un tavan de întindere mai scump cu o suprafață lucioasă.

Există câteva fețe pe care le puteți instala. Dar există și alte opțiuni, montate numai de profesioniști. De exemplu, pentru a instala un plafon stretch frumos, veți avea nevoie nu numai de anumite abilități și experiență, ci și de dispozitive speciale care nu se află în arsenalul dvs.

Opțiuni populare

Există mai multe opțiuni populare pentru decorarea plafonului pe loggia. Să analizăm în detaliu fiecare dintre ele.

 • Sustenabilitatea și atracția exterioară au panouri de plafon MDF.Cu ajutorul acestor elemente este posibil să se formeze un design interior interesant și modern. În astfel de materiale, există montanți speciali numiți "spike-groove", care asigură o instalare simplă și rapidă a panourilor pe tavan. Cadrele pentru astfel de finisaje sunt făcute destul de ușor. Puteți efectua cu ușurință toate lucrările de instalare. Astfel de panouri sunt foarte economice și durabile. Nu necesită îngrijiri speciale.

Dar nu uitați că panourile MDF de înaltă calitate nu tolerează umiditatea excesivă în încăpere. În timp, acest lucru poate duce la umflarea lor și, desigur, pierderea unui aspect atractiv. Apoi utilizarea panourilor deteriorate nu va funcționa și va trebui să fie înlocuite.

 • Cel mai ieftin și mai popular mod de finisare este placarea plafonului cu panouri din PVC. Astfel de materiale sunt fabricate din policlorură de vinil securizată. În îngrijire, ele sunt foarte simple și nondemande. Nu se teme de un astfel de plafon și de umiditate ridicată. Condensul nu se acumulează pe suprafața lor și nu apare depozite fungice sau mucegai. Este posibil să instalați astfel de finisaje pe orice loggie. Poate fi atât cald cât și rece.Acest lucru se aplică și locației loggiei. Tavanul din plastic nu este supus deformării datorită fluctuațiilor de temperatură, astfel încât să poată aranja camera pe partea însorită și umbroasă.

Instalarea unor astfel de materiale de finisare este foarte simplă. Chiar și o persoană care este departe de orice reparații va fi capabilă să o facă față.

 • Stretch tavanele au un aspect elegant. Este posibil să se instaleze o astfel de construcție numai pe o loggie caldă glazată. Opțiunile moderne pot rezista cu ușurință la temperaturile extreme și nu se tem de expunerea la radiațiile ultraviolete. Tavanele întinse sunt practice și durabile. Ele au un aspect frumos și spectaculos. Există cazuri de o varietate de culori și opțiuni mai scumpe cu paiete. Instalați-le numai profesioniști cu experiență care dispun de toate echipamentele necesare.
 • Pentru finisarea garniturii de plafon. Acest material din lemn are un aspect interesant. Având un plafon similar, este posibil să se formeze un interior foarte confortabil și ospitalier al loggiei. Dar acest material are dezavantajele sale. De exemplu, panoul de perete trebuie tratat din când în când cu impregnări speciale care prelungesc durata de viață a materialului.Fără ele, plafonul va pierde un aspect atractiv.
 • Pentru a instala un plafon suspendat utilizate gips carton. Se recomandă alegerea materialelor impermeabile. Ele sunt potrivite numai pentru camerele închise și vitrate. Înainte de instalare, este necesar să realizați o construcție de cadru de dimensiuni impresionante, astfel încât ar trebui mai întâi să consolidați placa de tavan.

Principala caracteristică a plafonului suspendat este că, după instalare, puteți ridica orice acoperiș decorativ.

impermeabilizare

Impermeabilizarea este necesară pentru toate tipurile de loggii. Puțini știu, dar zăpezile topite și apa adesea se scufundă în spații, prin cele mai mici fisuri și crăpături din etajele superioare. Acest lucru poate duce la deteriorarea pereților și a tavanului de pe loja. Chiar și o reparație foarte scumpă nu va fi capabilă să rezolve această problemă, deoarece după primele sezoane ploioase decorarea interioară se va deteriora din nou.

O metodă simplă de hidroizolare este tratarea golurilor și cusăturilor cu etanșant siliconic. Plăcile pot fi tratate cu un primer hidrofob. Această soluție este potrivită pentru încăperi peste care există loggii învecinate cu geamuri și impermeabilizare.

Dacă apartamentul este situat la ultimul etaj, atunci loggia trebuie protejată în interior și în exterior. Pentru a efectua o astfel de lucrare este de a contacta experții. Ei vor face hidroizolarea pe acoperiș și vor instala acoperișul.

Montați plafonul din PVC

Tăiați tavanul pe balcoane și o puteți face singur. Să analizăm în etape procesul de instalare, de exemplu, pe panourile din PVC.

 • Nu vă grăbiți să începeți instalarea panourilor. Mai întâi, asigurați-vă că planul existent nu se intersectează cu linia de deschidere a ferestrei (dacă există un geam pe geam).
 • Adesea, oamenii se confruntă cu consecințe foarte neplăcute sub forma imposibilității de a deschide supapele din cauza plafonului.
 • Apoi puteți trece la instalare. Mai întâi trebuie să instalați partea de pornire. Această lucrare este simplă, dar foarte importantă. Dacă pre-calculați numărul de piese necesare pentru a obține o suprafață solidă, veți observa că există mici decalaje de-a lungul marginilor.
 • Există cazuri când decalajele sunt prea mari. Ele pot fi închise numai prin tăierea barei.
 • Dacă decalajul este mic (nu mai mult de 2 cm), atunci poate fi ascuns în spatele unui soclu decorativ.
 • Apoi, trebuie să instalați următoarele părți în sloturile de pe anterioare, conectați-le strâns unul la celălalt.
 • Fiecare element trebuie fixat cu un capsator și șuruburi.
 • Aceasta închide întreaga suprafață a tavanului.
 • Pot apărea probleme mici la instalarea ultimului panou. Trebuie să fie inserată cu efort. Dar încercați să nu rupeți partea.
 • Etapa finală a lucrării va fi instalarea unor placi decorative frumoase. Acestea vor închide zonele în care se suprapune coliziunea cu peretele.

Dacă în timpul montării panourilor ați utilizat elemente de montaj din plastic, atunci nu puteți decora îmbinările.

Vă oferim să vedeți instrucțiuni detaliate de instalare a plafonului cu panouri din PVC, fă-o singur.

Exemple de decizii frumoase

Să aruncăm o privire mai atentă la frumoasele soluții de design de pe loggia.

 • Tavanul alb întins în tandem cu zidurile galbene tencuite va arăta uimitor. Pe un astfel de fundal plăcut puteți face un colț mic pentru băuturi de ceai, echipat cu o canapea roșie mică și un raft pentru cani de ceai.
 • Un loc confortabil pentru a vă relaxa poate ieși din loggia, decorat cu euroclinic. Acest material poate acoperi tavanul și pereții.Podelele din laminat trebuie așezate pe podea. Așezați scaune pe perete cu o masă de cafea. Ar trebui să ai o cameră de odihnă foarte frumoasă.
 • Umpleți pereții și tavanul cu panouri din plastic albastru și alb, iar pe podea se așeză un covor verde maroniu cu imitație de iarbă. Puneți un mic otoman împotriva peretelui, așezați lămpile și florile. Un astfel de ansamblu va arăta contrastant și foarte atrăgător.
 • Pe loggia îngustă puteți amenaja o mică zonă de luat masa. În fața geamurilor, ar trebui să plasați o masă albă mică și o pereche de scaune înalt gri. Podeaua poate fi acoperită cu un model contrastant, pereții - tencuieli gri deschis și un tavan alb suspendat. Într-o astfel de cameră va fi foarte luminos. Puteți lua masa pe loggia sau puteți discuta cu prietenii cu o ceașcă de cafea.
 • Puteți crea un design futurist cu ajutorul zidurilor albe cu imitații de zidărie și a podelei, acoperite cu laminat de cenușă-cenușie, care rulează de-a lungul peretelui lateral și se deplasează la tavan.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor