Bucătărie pe loggia

 Bucătărie pe loggia

Ideea de a plasa o bucătărie pe o loggie este vizitată de mulți care locuiesc în apartamente mici. Proiectele moderne de design fac posibilă aducerea la viață și să facă această cameră nu numai cât mai funcțională posibilă, dar și rafinată.

Caracteristici speciale

Bucătărie combinată cu loggia, devine spațiu mai util. Indiferent cât de modest este spațiul suplimentar - 3 metri sau 6 metri - perspectiva de a face acest lucru pare foarte atractivă. Acest lucru este deosebit de important pentru un apartament cu dimensiuni mici. În plus, datorită geamurilor largi ale loggiei, mai multă lumină pătrunde în încăpere și arată mai spațioasă.

Din păcate, pentru a realiza ideea unei bucătării pe o loggie nu poate fi peste tot.Dacă peretele care separă aceste două încăperi este purtător, atunci nu trebuie să fie înlăturat. Demontarea acestor pereți amenință integritatea întregii case.

În mod tipic, pereții purtători au o anumită grosime și pot fi recunoscuți independent. Deci, într-o casă de panouri, această valoare este de 12-14 cm, într-un monolit - mai mult de 20 cm, și într-o casă cărămidă aproximativ 40 cm.

Cum să legalizați?

Dacă vă decideți să mutați bucătăria în loggia, va trebui să legalizați reamenajarea, dar mai întâi să obțineți permisiunea autorităților de reglementare. În același timp, dacă intenționați să dezmembrați blocul subteroric, atunci este necesar și dacă doriți doar să scoateți fereastra și ușa, atunci puteți încerca să o faceți fără ea. Mai ales dacă nu veți transfera diverse comunicări către loggia, ci doar zona de luat masa și frigider. Cu toate acestea, dacă în planurile dvs. de a dota o chiuvetă, o sobă cu o glugă în acest loc, atunci este imposibil să faci fără aprobări.

În plus, este de dorit să se legitimeze reamenajarea, în cazul în care aveți nevoie în curând pentru a vinde un apartament. În caz contrar, atunci când faceți o înțelegere, va trebui să returnați totul în forma sa originală.

După cum sa menționat deja, peretele lagărului nu poate fi demontat.Și ce altceva poate interzice să faceți atunci când reamenajați?

 • curățați sau tăiați comunicațiile generale ale casei;
 • conectați podeaua încălzită la sistemele de încălzire ale tuturor locuințelor;
 • transferați bateriile către loggia.

Deci, mai întâi trebuie să comandați un proiect de reamenajare de la specialiști, în timp ce este mai bine să contactați organizația licențiată. Când îl aduceți spre aprobare la ITO, veți afla ce alte documente aveți nevoie. De obicei, acestea sunt autorizații pentru SES, MES etc. Acum rămâne ca proiectul dvs. să nu contrazică permisele departamentului de locuințe și să fie aprobat de inspecția locuințelor. Ea va fi actul final al lucrărilor de reamenajare.

Loggia izolație

Pentru a crea o temperatură confortabilă pe loggia, trebuie să fie geam și izolat de înaltă calitate. Geamurile, în mod ideal, ar trebui să fie de două sau trei camere, să acorde atenție și la grosimea sticlei, este bine dacă profilul ferestrei este suficient de larg și poate fi pus izolare. Nu uitați că toate decalajele de pe loggia trebuie sigilate cu etanșanți.

În ceea ce privește izolația de perete și plafon, cel mai bun material pentru acest lucru este astăzi penoplex sau polistiren expandat. Mai multe opțiuni de buget - spumă.De asemenea, vata minerala este folosita in rulouri sau rogojini, insa unii experti considera ca nu este sanatos pentru sanatate. Materialul termoizolant este atașat de pereți fie pe dibluri, fie pe "cuie lichide", în timp ce adezivul trebuie aplicat pe perete și pe izolație. Este necesar să selectați numărul de dibluri la o rată de aproximativ o bucată pe 10 cm de material. Cusăturile pot fi trecute cu spumă.

Pentru finisaje, sunt luate de obicei panouri din ipsos, panouri de perete sau panouri din plastic. Plafonul poate fi suspendat, iar căptușeala va ascunde toate firele electrice.

Dacă doriți să încălzi temeinic podeaua, o puteți face în felul următor: se aplică impermeabilizarea cu pereți suprapuneri de până la 15 cm, apoi lutul aliniat de-a lungul farurilor, atunci totul este acoperit cu o plasă armată și, în final, șapa de beton completează procesul. Așteptați până când podeaua se usucă în cele din urmă, va avea aproape o lună.

Pentru a nu petrece atât de mult timp, există opțiunea de "șapă uscată". De exemplu, se poate face astfel: puneți panouri din fibre de ghips pe un strat de lut expandat, lipiți pe rosturi și fixați cu cuie, puneți spumă de polietilenă pe partea superioară și finisați cu fața (laminat, linoleum, placă).

De asemenea, este posibil să se instaleze pe podeaua caldă podeaua caldă.Ele sunt din următoarele tipuri:

 • puterecare au covorașe prin cablu sau încălzite;
 • apă, adică sisteme de circuite de apă;
 • infraroșu - pe film infraroșu.

Al treilea tip este considerat cel mai modern, economic și mobil. Încălzirea electrică în pardoseală este caracterizată de faptul că aceasta adaugă în mod semnificativ la costul energiei electrice și are radiații electromagnetice, care, dacă se întâlnesc frecvent în această cameră, pot fi dăunătoare sănătății. Podele încălzite cu apă - nu cea mai bună opțiune pentru apartamente, deoarece acestea sunt greu de instalat, există riscul de a inunda vecinii.

Când decorați loggia, puteți lua aceleași materiale care au fost utilizate pentru a proiecta bucătăria, sau complet diferite, atât în ​​culoare cât și în textura. Apoi, zona loggia se va remarca și aceasta poate fi bătută și în interior.

opțiuni

Astfel, în funcție de caracteristicile de design ale casei, puteți obține permisiunea de a rupe peretele și de a combina bucătăria și loggia. Este dificil să se ajungă la un astfel de acord, deoarece zonele reci și calde vor veni în contact. De preferat, cel puțin o ușă glisantă franceză le va separa pe întreaga lățime a peretelui, pe care nimeni nu te deranjează să-l ții deschis tot timpul.Desigur, ar fi grozav să creștem suprafața utilă a unui apartament în acest fel, dar dacă în cazul tău este interzisă aderarea? Cum, deci, să conectați loggia cu bucătăria și să mutați o parte din aparatele de uz casnic, menținând confortul în casă?

Dacă puteți să eliminați parțial numai peretele și să lăsați pervazul ferestrei, atunci la pervazul ferestrei se poate atașa un contor de bare. Astfel, veți putea să combinați cele două încăperi și să realizați o extindere a zonei utilizabile, dar în același timp să evitați numeroase dificultăți. Este foarte funcțional și, în același timp, arată creativ. În plus, o astfel de reamenajare nu poate fi de acord.

Cum se transferă echipamentele și comunicațiile?

Unele articole pot fi plasate pe loggia numai cu consimțământul autorităților de supraveghere - chiuveta, instalația sanitară, capota cu supapa de reținere etc. Dacă ați reușit să obțineți aprobarea pentru o astfel de permutare, atunci puteți începe munca.

La transportul chiuvetei, canalul trebuie prelungit, fără a uita panta necesară pentru scurgerea ușoară a apei în jos. Conductele de apă sunt preluate din metal-plastic. Soba de gaz este conectată cu un furtun flexibil, dar este extrem de nedorit să faceți acest lucru, este mai bine să vă limitați la o placă fierbinte. Electrician pe loggia este mai bine să se conecteze cu ajutorul unui profesionist.

Decideți cât de bine să amplasați aparatele de bucătărie astfel încât să se potrivească tuturor în acest spațiu mic: blat de lucru, plită, extractor, chiuvetă, masă, dulapuri.

Cea mai problematică este să conectați soba pe loggia. Unii susțin că este imposibil să efectueze în orice caz gaze și poate fi limitat doar la o sobă electrică (fără a uita de împământare), în timp ce altele nu exclud o astfel de opțiune dacă respectați toate regulile. În loc de tapet în zona de placa, ar trebui să alegeți un alt decor decorativ - țiglă sau ipsos. Dacă, totuși, soba de pe loggia este gaz, atunci ar trebui să fie mai mult de 30 cm la ferestre.

Existența unui extras este necesară deoarece materialele utilizate la izolarea termică fac ventilație în încăpere. Țeava de ieșire va fi afișată pe stradă, ceea ce înseamnă că trebuie să-l acoperiți cu o cupolă specială din ploaie și zăpadă. Cu ajutorul unei supape de control puteți scăpa de suflul vântului.

Iluminarea poate fi făcută un punct - la locul de gătit și la masa de luat masa. Este posibilă și o sursă de lumină mare. Pentru a închide ferestrele pe o loggie convertită este mai bine cu ajutorul jaluzelelor sau perdelelor scurte.

Unde să plasezi mobilierul?

Deci, pentru început, să luăm în calcul cea mai populară opțiune de proiectare pentru o bucătărie loggia - atunci când blocul de fereastră și ușa sunt îndepărtate și un suport sau o masă este instalat în locul pervazului ferestrei. Apoi scaunele se vor apropia de ea, și nu de fereastră.

La masă nu arată ca un pervaz normal, încercați să comandați un model cu un val. Dacă acesta este un stand, atunci acesta poate fi suplimentat cu un mini-bar cu băuturi și chiar și un compact congelator. Dacă spațiul este disponibil, standurile de sticlă vor fi plasate aici.

Pentru loggii puteți să comandați mobilier special pentru mărimea lor. Aceasta nu este o construcție mare, deci nu sunt necesare mulți bani. Apoi, întregul spațiu util al acestei încăperi va fi folosit la maxim. Există producători și linii separate de mobilier finit, create pentru spații mici, cum ar fi o loggie.

O opțiune bună este să părăsiți zona "umedă" în bucătărie și să nu vă faceți griji în ceea ce privește comunicațiile și să mutați masa și scaunele în loggia atașată. Iată câteva opțiuni pentru loggii compacte care sunt potrivite dacă decideți să lăsați fereastra și ușa în loc:

 • la peretele lateral, așezați dulapul cu o mică dală și un cuptor, plasați o masă îngustă de-a lungul ferestrei, precum și dulapuri pentru ustensile de bucătărie, atașați șina cu cârlige pentru vasele de deasupra ferestrei;
 • pentru a nu transfera aparatele mari la o loggie de pe un perete lateral, puneți un frigider, iar la celălalt puneți un cuptor cu microunde pe un suport. La fereastră, puneți și o masă elegantă cu scaune compacte.

Cu toate acestea, puteți face contrariul. Nu este neobișnuit ca masa, datorită dimensiunilor sale considerabile, să fie lăsată în afara loggiei, în camera de zi a fostului bucătărie.

recomandări

În nici un caz nu ar trebui să demolezeți imediat peretele care separă loggia de bucătărie. Poate că nu vi se va da permisiunea să faceți acest lucru, sau vă vor permite să eliminați doar un fragment din ea.

Dacă vă referiți la ITO cu proiectul, este mai bine să vă spuneți că intenționați să construiți un birou, o sală de gimnastică sau un atelier pe loggii. Apoi, aprobă reamenajarea pereților va fi mult mai ușor.

Începeți să mergeți mai bine în primăvară. Acest proces poate dura câteva luni și este mai ușor să efectuați lucrările necesare în sezonul de vară.

Idei interesante

Puteți obține mai mult spațiu de stocare dacă faceți ferestrele de ștergere pe loggia. Cu un astfel de design de fereastră, ele par a fi împinse înainte cu o distanță de până la 30 cm. Cu toate acestea, chiar și aceste centimetri pot fi folosite rațional.De exemplu, aveți posibilitatea să instalați praguri de fereastră pe depresiuni formate și să le luați în borcane cu produse de bucătărie sau de bucătărie, vase de flori.

Pentru a extinde vizual dimensiunile modeste ale loggiilor, este mai bine să o terminați cu materiale ușoare, nu întunecate. Ei bine, în primul rând, materialele din această zonă ar trebui să fie practice, care sunt ușor de curățat și nu se tem de fluctuațiile de temperatură.

Soba poate fi încorporată într-un dulap larg de bucătărie, iar spațiul de pe laturile acestuia poate fi ocupat cu diverse mâncăruri necesare - mâncăruri etc.

Există sobe electrice originale, ale căror arzătoare nu sunt situate în jurul perimetrului suprafeței sobei, dar unul deasupra celuilalt. Această opțiune va economisi, de asemenea, centimetri prețioase de spațiu.

Exemple de proiectare

Este posibil să instalați nu numai o placă de lucru funcțională sau o bară pe unitatea subwindow. Aici puteți construi o masă mică, care va fi un element important al decorului:

 • plasați o vază mare cu flori pe ea sau puneți răsaduri - verdele vă va oferi vitamine pe tot parcursul anului;
 • o decora ca un stand pentru un ceainic frumos, cupe, servetele si un castron de bomboane sau un cos de fructe;
 • face o structură complicată în acest loc care va executa exclusiv funcții decorative.

După cum puteți vedea, există o mulțime de opțiuni pentru mutarea bucătăriei în loggia. Acest lucru se poate face în întregime sau parțial, în orice caz, o astfel de reamenajare va da oa doua viață acestei încăperi și va transforma apartamentul dincolo de recunoaștere.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor