Ferestrele loggiei

 Ferestrele loggiei

Astăzi există multe opțiuni pentru loggii vitrate. Desenele sunt realizate din materiale diferite și au caracteristici diferite. Fiecare opțiune are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Caracteristici speciale

Loggia este o modalitate excelentă de a mări spațiul de locuit din apartament. Poate fi transformat într-o cameră completă. Acesta poate fi un birou excelent, o sală de gimnastică mică, un studio de creație, o zonă de luat masa sau o zonă de relaxare.

Astăzi, mulți proprietari de apartamente mari și mici se îndreaptă către astfel de soluții. Unii oameni continuă să folosească loggia ca o magazie mare, dar cu finisaje și reparații îngrijite.

Pentru a crea o loggie frumoasă și funcțională, este necesar să realizați mai multe etape de lucru. Acestea includ izolație, finisare (atât externă cât și internă). Glazura joacă unul din rolurile principale.

Acest articol trebuie tratat foarte responsabil, deoarece caracteristicile confortabile ale spațiului reparat vor depinde de alegerea geamului. Astăzi există mai multe tipuri de geamuri. Unele opțiuni sunt menite să mențină căldura și confortul, în timp ce altele sunt doar pentru a proteja spațiul de efectele negative ale mediului extern (ploaie, zăpadă, vânt).

O alegere competentă a geamurilor depinde direct de amplasarea apartamentului și de proiectarea întregii case. Pentru un mic "Hrușciov" nu trebuie să alegeți geamurile cu geamuri grele cu geamuri duble și rame din plastic. Pe loggia puteți pune nu numai ferestre clasice cu cadre la rând, dar și ferestre panoramice sau vitrate de lux.

În mod special impresionant, vor privi în spațioasele loggii de la etajele superioare.

Vitrarea pe loggia poate fi instalată independent. Pentru a face acest lucru, urmați instrucțiunile simple și faceți munca pas cu pas.Dacă vă îndoiți de abilitățile și aptitudinile dvs., este mai bine să încredințați acest proces profesioniștilor.

Tipuri de ferestre, argumente pro și contra lor

Astăzi există mai multe tipuri de ferestre. Merită să le analizăm în detaliu.

plastic

Cele mai frecvente și populare sunt ferestrele din plastic. Ele sunt în mare cerere de mulți ani și este puțin probabil să-și piardă relevanța. O astfel de popularitate se datorează rezistenței la uzură și durabilității acestor structuri. Ele nu pierd aspectul original și protejează perfect de condițiile meteorologice nefavorabile.

Ferestrele din plastic arată foarte bine și sunt plăcute din punct de vedere estetic. Se potrivesc cu ușurință în multe interioare de diferite stiluri. Cu siguranță, pot fi numiți universali. Este necesar să se ia în considerare costul accesibil al acestor geamuri. Acesta va costa mai puțin clienții - decât, de exemplu, ferestrele cu cadre din lemn.

Construcția din plastic este mult mai ușor de instalat. Astăzi există o mulțime de specialiști pe această temă. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți singur instalarea, atunci este foarte posibil.

Dezavantajul ferestrelor din plastic este greutatea lor.Datorită acestei caracteristici, ele nu sunt potrivite pentru instalarea în loggia caselor vechi. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra pereților și a etajelor inferioare.

de lemn

Ferestrele din lemn pentru loggii și balcoane sunt foarte populare în ultimul timp. Acestea arată foarte scump și atrage atenția trecătorilor. Este demn de remarcat faptul că aceste părți sunt prietenoase cu mediul. Ele sunt absolut sigure pentru sănătatea întregii familii.

Dacă vă decideți să completați loggia cu astfel de geamuri, atunci ar trebui să știți că este nevoie de îngrijire specială în spatele cadrelor din lemn. Ei trebuie tratați cu agenți antiseptici și monitorizați starea lor. Deseori trebuie să recurge la lac pentru lemn.

Chiar și îngrijirea adecvată și regulată nu garantează păstrarea aspectului original al acestor cadre. După ceva timp vor începe să crack, ceea ce va duce la apariția de fisuri.

Astfel de modele sunt mai scumpe decât plasticul, dar aspectul lor și prietenia cu mediul justifică destul de mare costul.

aluminiu

Cererea de invidiat sunt ferestrele din aluminiu. Ele sunt ușoare și ușor de instalat. Trebuie remarcat durabilitatea acestor structuri.Această caracteristică este explicată prin rezistența ridicată a materialului și rezistența la uzură.

Dezavantajul acestui design este acela că este mai potrivit pentru geamurile la rece. Structurile de aluminiu sunt foarte rar folosite pentru geamurile calde și, prin urmare, sunt reci. Dacă vremea este înghețată și ferestrele dvs. sunt alunecoase, mecanismele pot îngheța. Această lipsă este observată de mulți proprietari de astfel de geamuri pe loggia.

Tipuri de geamuri

Există două tipuri de geamuri:

 • Sticla rece. În primul rând, este destinat protejării loggiei de impactul negativ din exterior. Cu toate acestea, nu este capabil să mențină temperatura camerei când este rece afară. Nu poate proteja geamurile reci și de căldură în sezonul de vară. Această opțiune nu este cea mai bună pentru înregistrarea loggiei ca cameră cu drepturi depline.
 • Geamurile calde sunt ideale pentru a crea o atmosferă caldă și confortabilă. Pentru acest tip, ferestrele din plastic cu ferestre cu geam termopan sunt cele mai des folosite. Aceste modele protejează perfect loggia de umiditate și umiditate. Ele au proprietăți excelente de izolare termică.

Dacă preferați geamurile calde, loggia poate fi folosită pe tot parcursul anului, deoarece va fi întotdeauna confortabilă.

Ferestrele diferă una de cealaltă și modurile de deschidere / închidere. Cel mai popular design este un leagăn, urmat de alunecare. Clapeta de prindere este atașată la profilele cu orificii, iar clapele de alunecare funcționează cu un sistem special de role.

Conform designului său exterior, geamurile sunt panoramice, vitralii, clasice și fără rame:

 • Una dintre cele mai populare în ultimul timp sunt ferestrele panoramice. De regulă, ele sunt mari și arată foarte scump.

Ei sunt încurajați să contacteze persoanele care locuiesc în locuri frumoase sau la etajele superioare.

 • Ferestrele clasice cu cadre nu își vor pierde niciodată relevanța. De regulă, ele sunt echipate cu uși cu balamale.
 • Geamuri vitrate originale și interesante. Alegerea unor astfel de opțiuni este recomandată pentru stocarea jaluzelelor pentru a acoperi ușor loja. Același lucru este valabil și pentru ferestrele panoramice.

Sfaturi pentru alegere

Dacă ați decis serios să re-echipați loggia și să o faceți o cameră cu drepturi depline, atunci ar trebui să vă întoarceți la geamurile calde.Va proteja camera de condițiile meteorologice reci și nefavorabile. Multe persoane calmează în plus aceste camere cu ajutorul unui sistem de podele calde sau încălzitoare portabile.

Dacă nu veți petrece mult timp pe loggia, nu aveți nevoie de ea pe tot parcursul anului, atunci puteți obține cu geamuri mai ieftine la rece.

Puteți să vă evidențiați casa și să o faceți cu adevărat șic cu vitralii, ferestre fără cadru sau panoramice. Ele pot să lumineze eficient încăperile de locuit și să le facă mai spațioase.

Cu toate acestea, nu uitați că fac loggia prea deschisă. Tot ce se întâmplă pe ea va putea vedea trecătorii, așa că ar trebui să cumperi blind-uri.

Alegeți geamurile de înaltă calitate. Acordați atenție tuturor materialelor și accesibilității accesoriilor. Dacă mânerele din ferestrele sunt blocate, se aude cu voce tare sau se întoarce strâns, aceasta poate indica calitatea slabă a acestora. În viitorul apropiat, acestea vor trebui înlocuite cu altele noi.

Pasii de instalare

Este necesar să se ia în considerare etapele de instalare a geamurilor pe exemplul ferestrelor din plastic:

 • Mai întâi trebuie să eliminați toate dimensiunile: lungimea și lățimea deschiderii ferestrei. Încercați să nu fiți confundați, deoarece toate citirile trebuie să fie cât mai exacte și corecte.
 • După aceea, trebuie să decideți asupra mecanismelor supapelor. În companiile de fabricare a ferestrelor din plastic, cele mai multe ori oferă cele mai comune opțiuni pentru loggii cu o suprafață de 3 m și 6 m. Calculați imediat numărul necesar de ferestre, profile și alte detalii.
 • Geamurile vechi (dacă există) trebuie îndepărtate. Faceți acest lucru cu atenție, pentru a nu deteriora peretele. Mai intai trebuie sa obtineti sticla si apoi cadoul. Acestea pot fi tăiate pentru a facilita dezmembrarea. Acordați atenție stării peretelui de sub fereastră. În cazul în care necesită reparații, atunci aceste deficiențe ar trebui eliminate și fundația consolidată.

În cazul în care loggia este de 3 m, atunci, de regulă, este întreg. Se ridică și se stabilește la nivel. Geamurile cu geam dublu în acest moment trebuie scoase din cadre.

 • După aceea, trebuie să atașați cadrul la pereți cu orificii pre-pregătite. Viziera superioară se alătură. Ramele de 6 metri sunt adesea împărțite în mai multe departamente și, prin urmare, sunt instalate în mai multe etape. Această metodă este mai complicată și consumă mult timp.În acest proces trebuie să monitorizați în mod constant nivelurile orizontale și verticale.
 • Geamurile cu geam dublu pot fi introduse numai după instalarea completă a cadrelor. Apoi trebuie să atașați pervazul ferestrei. Acest lucru se poate face cu spumă de montaj. Este necesar să se potrivească în avans cu dimensiunea și să se piardă prea mult. La margini, asigurați-vă că purtați capace.

Toate golurile trebuie tratate cu spumă.

 • Accesorii. Este instalat chiar la capăt (pixuri, prize, plasă).

Un proces mai detaliat de instalare a ferestrelor din plastic pe loggia poate fi văzut în următorul videoclip.

Exemple în interior

Merită să examinăți în detaliu câteva modele armonioase de design ale loggiilor:

 • Loggia de șase metri poate fi decorată cu ferestre din plastic care alunecă. Interiorul ar trebui completat cu o canapea compactă cremă, un scaun mic și un scaun de bar. Puteți pune covor sau laminat pe podea și puteți decora pereții cu tencuială decorativă.
 • Pe o loggie îngustă, puteți aranja cu ușurință un birou mic. Plasați o masă de computer și un scaun cu roți pe peretele lateral. Deasupra mesei puteți instala un raft dublu pentru ghivece de flori.Podeaua poate fi decorată cu gresie, pereți - cu ipsos, inserați ferestre glisante.
 • Pe fundalul ferestrelor vitrate de lux cu rame albe, scaunele din piele albe și o masă întunecată cu picioare cromate vor arăta perfect. Puteți să vă așezați pe cremă sau pe țiglă albă și să aranjați pereții cu o vopsea exterioară strălucitoare.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor