Finalizarea loggiei cu panouri din plastic

"Panourile din plastic" reprezintă materialul cel mai ieftin și mai practic pentru decorul interior al loggiei. În plus, instalarea panourilor este foarte rapidă și fără praf excesiv, deci veți avea nevoie de maxim unu sau două zile pentru a acoperi camera. Cu toate acestea, atunci când lucrați trebuie să țineți cont de unele nuanțe care pot apărea în timpul placării.

Pro și contra

Avantajele finisajului:

 • Instalare ușoară. Ce este plastic, că instalarea panourilor de lemn este una dintre cele mai ușoare. Atașați panoul de perete la cutia, care poate fi din lemn sau metal.
 • Preț rezonabil. În medie, costul unui panou cu o înălțime de trei metri și o lățime de 19,5 cm pe piețele de masă a construcțiilor variază de la 150 la 250 de ruble. În același timp, căptușeala albă obișnuită este cel mai ieftin material.Prețul său începe de la 50 de ruble și se termină la 150. De exemplu, prețul unui metru pătrat de căptușeală din lemn începe de la 500 de ruble. Costul de m2 cu care se confruntă piatra decorativă - de la 1000 de ruble.
 • Durată lungă de viață. În funcție de perioada de garanție, durata de viață a "căptușelii din plastic" este de până la 25 de ani.
 • Material neutru în relație cu ecologia. În ciuda faptului că panourile din PVC sunt realizate din plastic, materialul este absolut neutru în raport cu mediul.
 • Panourile rezistă mucegaiului și nu răsfoiți cu detergenți puternici. Pentru a curăța panoul din interior, îndepărtați-l.
 • "Panoul din plastic" are o proprietate antistatică, adică nu atrage praful de stradă.
 • Varietate de alegeri. Astăzi, magazinul are o gamă imensă de panouri din plastic pentru finisarea loggiilor. La ceea ce nu se termină pe modele monofonice. În magazine puteți găsi un "panou de plastic" cu un model, sub un copac sau o piatră.

dezavantaje:

 • Fragilitatea materialului. Panourile din PVC nu sunt rezistente la efectele mecanice. Le puteți chiar sparge prin apăsarea degetelor asupra lor. Și dacă ați atins materialul cu un obiect ascuțit, vă riscați să lăsați o gaură pe plastic pentru totdeauna.
 • toxicitate când este expus la soare și foc.Panouri ieftine și de calitate scăzută cu căldură constantă la soare pot elibera substanțe toxice. În caz de incendiu, acest material este, de asemenea, toxic.
 • Materialul este considerat alegerea pentru finisare. clasa economică.

Cum să alegeți panouri din PVC de înaltă calitate?

Atunci când alegeți panouri din plastic, trebuie să fiți atenți la următorii factori:

 • Grosimea suprafeței frontale. Mai rezistent la solicitările mecanice este un material cu o suprafață frontală de până la 3 mm. Modelul mediu chinez are o grosime de 1,5 mm. Produse recunoscute de calitate cu o grosime de 2,5 până la 3 mm.
 • Numărul de coaste și starea lor. De la un număr mai mare de coaste panoul va fi mai puternic. Când inspectați poziția lor, acordați atenție uniformității și absenței deformării în interiorul panoului de perete. În modelele obișnuite chinezești, numărul de rigidizări rar depășește marcajul de 20. Producătorii buni au până la 25 rigidizări pe panou. Panou PVC de înaltă calitate numărate cu 29 de aripioare.
 • Aspect și miros. Panoul de plastic trebuie să fie plat, fără lovituri și zgârieturi. Culoarea sa ar trebui să fie de asemenea monofonică sau cu un model de înaltă calitate. În magazin poți miroși panoul.În cazul în care mirosul acru de plastic emană din ea, atunci, cel mai probabil, este făcut din materiale toxice și necostisitoare.
 • De asemenea, în magazin, încercați să conectați panourile împreună. Datorită unei caneluri speciale, ele ar trebui să se potrivească ușor între ele. În cazul în care căptușeala este dificil de conectat, atunci poate acasă veți avea probleme cu instalarea materialului.
 • Greutatea modelelor depinde, de asemenea, de greutate. Panoul din PVC greu indică o prezență largă de coaste, ceea ce înseamnă o calitate superioară. De exemplu, greutatea "căptușelii din plastic" de înaltă calitate din China este de 500-700 grame pe metru pătrat.
 • Prețul foarte scăzut al materialului ar trebui să vă alerteze în magazin. În cele mai multe cazuri, acest lucru poate însemna că panourile sunt realizate din materii prime de calitate scăzută. În acest caz, nu uitați că piața imobiliară are propriile mărci, care, desigur, pot oferi un preț ușor mai mic decât piața.
 • Conținutul de cretă - Un alt factor important de luat în considerare la achiziționarea panourilor. Un produs de calitate ar trebui să fie slab în cretă. Pentru a identifica în cretă, este necesar în magazin să acoperiți cu ușurință căptușeala.În viitor, trebuie doar să aruncați o privire asupra locului. În cazul în care panoul conține o cantitate mică de cretă, atunci pur și simplu nu va fi nici o îndoială.

Lucrări pregătitoare

Tehnologia este după cum urmează:

 • În timpul lucrărilor pregătitoare, curățați pereții loggiei de vechiul material: scoateți dalele din ceramică, dacă există, îndepărtați cuiele lipite de pereți, marcați toate gunoiul din loggia. În cazul în care camera nu are o podea caldă, atunci o soluție bună ar fi impermeabilizarea loggiei.
 • Crăpăturile existente și neregulile mari trebuie acoperite cu un chit. Deseori spațiul dintre pervazul ferestrei și perete este turnat cu spumă de montaj pentru o mai bună impermeabilizare. După lucrările pregătitoare, este necesar să așteptați câteva ore până când chitul se usucă și spuma va atinge volumul dorit.

Rețineți că este necesar să sigilați loggia. În caz contrar, riscați să obțineți o cameră suplimentară confortabilă care nu poate fi folosită în timpul sezonului rece. În plus, dacă aveți o podea caldă, dar există curente, atunci construcția după câteva ierni își va pierde proprietățile.

7 fotografie
 • Pentru a calcula cantitatea exactă de material, este necesar să se calculeze perimetrul balconului și să se împartă figura rezultată cu lățimea unui panou. O procedură similară trebuie efectuată la calcularea plafonului. Dar nu uitați să cumpărați mai multe panouri pentru stoc, deoarece materialul este foarte fragil și îl puteți distruge pur și simplu atunci când lucrați fără un maestru.
 • Înainte de a lucra, trebuie să decideți cum veți atașa materialul la perete. Există două metode de instalare a panourilor din PVC: cutia la care este montat panoul și metoda fără rama - lipirea modelelor pe perete. În primul caz, aveți posibilitatea de a pune izolația între peretele principal și plastic, care este important atunci când acoperă o loggie caldă. Pentru cea de-a doua opțiune, pereții loggiei trebuie să fie netede, astfel încât panoul să nu "dispare" în timpul instalării din cauza neuniformității. Este necesar să se procedeze la o situație specifică. La instalarea panourilor din PVC pe lipici este necesară o suprafață absolut egală.
 • Înainte de a începe lucrările cu care se confruntă, este necesar să se încălzească podeaua și să se pună dale pe ea, laminat, linoleum sau alte podele. Cel mai bine este să instalați o cutie de lemn, să puneți un încălzitor și să faceți podele din panouri din lemn.Pentru o astfel de opțiune este potrivit laminat, parchet, linoleum, sau placi de vinil. Dacă doriți să așezați o piatră naturală sau o faianță ceramică, cel mai bine este să aliniați podeaua cu un amestec uscat. Este important să rețineți că nivelarea trebuie făcută la nivel.

Finisaje

Crate opțiune

tehnologie:

 • Înainte de instalarea cutiei pe loggia este necesar să se încălzească pereții camerei. Decorarea interioară include etanșarea zidului de beton sau cărămidă cu un amestec special, care include cauciuc și panouri izolatoare din spumă. Straturile de spumă sunt ușor lipite pe perete cu spumă. După aceea, puteți închide peretele cu o peliculă specială care nu va lăsa aerul să treacă. Puteți să-l atașați la spumă folosind un capsator de construcție.
 • Următorul pas este instalarea cutiilor de lemn. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de bare cu o secțiune transversală de 40 * 40 sau 50 * 50. Calculul numărului de bare trebuie efectuat în funcție de calculul perimetrului loggiei.
 • Mai întâi trebuie să instalați primele bare în colțuri.. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza profilul metalic în formă de U sau purtați pur și simplu plăcile pe perete.În loc de bare de lemn, puteți găsi, de asemenea, profile metalice speciale în magazin. Avantajul lor este că profilul nu dă în putrefacție și, de asemenea, nu va absorbi umiditatea.

Este important să știți că pentru modelele verticale de PVC sau MDF puteți utiliza numai o cutie orizontală. Opțiunea transversală va fi mai sigură.

 • După stabilirea unui profil orizontal în incremente de 50-70 cm una de cealaltă instalarea similară a barelor verticale. Când lucrați, utilizați un nivel.
 • Următorul pas: pentru a întinde materialul împrăștiat, cum ar fi penofol sau izolon. După încălzire, este necesară completarea încălzirii prin închiderea parapetei cu o peliculă specială care împiedică intrarea condensului. Acest lucru completează ornamentele interioare și acum trebuie să mergeți la exterior.
 • Instalarea panourilor din PVC in acest caz, incepe cu instalarea cu instalarea profilelor de montare. Primul panou trebuie montat în profilul colțar și atașat de cealaltă parte cu un capsator.

La acoperirea panourilor din MDF, lucrarea este aproximativ aceeași cu cea a plasticului.

8 fotografie

Clasa master pe panouri de montaj, fitinguri și panouri din PVC, vezi mai jos.

Opțiune de lipire

Există un alt mod de a lucra atunci când nu aveți nevoie să instalați un panou atașat panouri cu adeziv. Această metodă este necesară dacă decideți să salvați spațiu. Înainte de montarea directă a panourilor, este necesară realizarea unei suprafețe plane:

 • Dacă nu intenționați să izolați loggia, atunci este suficient să vă plimbați de mai multe ori cu chit și să prindem suprafața peretelui.. După ce totul este uscat, aplicați un amestec de cauciuc pe bază de apă respingător pentru a preveni scurgerea umezelii și a nu provoca mucegaiul permanent în cameră. După aceasta, puteți continua instalarea panourilor.
 • Munca trebuie făcută cu un nivel și trebuie să găsiți și adezivul potrivit. Pentru o fixare mai fiabilă, este mai bine să folosiți unghii speciale de lichid care să reziste la căderi grave de temperatură (amintiți-vă că în timpul verii temperatura pe loggia este mult mai mare decât în ​​exterior, iar iarna va fi rece în cameră).
 • În cazul în care decideți să încălzi mai întâi balconul, va trebui în continuare să instalați blatul. Așezați plăcile din spumă de plastic în spațiu și terminați cu instalarea materialului izolator. În viitor, peretele trebuie să fie acoperit.Pentru aceasta puteți utiliza gips-carton sau placaj. În ambele cazuri, fixarea trebuie să fie foarte puternică.
 • În viitor, trebuie din nou proshpaklevatpentru a ascunde proeminențele în articulații. Etapa finală - instalarea panourilor.

Sfaturi

Designerii recomandă să respecte următoarele recomandări:

 • Nu uitați că după finisarea pereților trebuie să instalați un prag de fereastră. În cazul în care balustrada de balcon poate fi minimă sau absentă din cauza lipsei de spațiu în cameră, atunci pe loggia vă puteți permite să instalați un pervaz complet de fereastră.
 • Pe panourile din lemn, placajul din plastic este disponibil numai pentru pereți și plafoane. Este necesar să puneți o podea bună pe podea. Printre cele mai ieftine: linoleum. O opțiune mai luxoasă este de a pune podeaua pe o placă de gresie sau porțelan.
 • Pentru lucrări veți avea nevoie de următoarele unelte: capsator de construcții, ferăstrău circular sau ferăstrău circular, nivel, capsator pentru construcții, mașină de tăiat miter.
 • În sezonul rece, lăsați plasticul să se "culce" timp de aproximativ o jumătate de oră într-o încăpere cu temperatura camerei.
 • Filmul de protecție poate fi îndepărtat după finalizarea tuturor lucrărilor de construcție.
 • Când instalați panourile pe cutie, nu uitați să instalați șaibe termice, care pot fi găsite în magazinele hardware. Ei vor ajuta în timpul anotimpurilor calde pentru a păstra ornamentele.
 • În timpul încălzirii (care poate să apară în timpul iernii, mai ales pe partea însorită a casei), plasticul începe să se extindă. Șaibe termice vor ajuta la menținerea plasticului pe cutie.
 • Dacă decideți să așezați un cablu electric sub panouri, planificați în prealabil canelurile de benzi de plastic speciale.

Exemple de proiectare

Versiunea clasică a tapițeriei este considerată a fi panouri simple din PVC. Cel mai adesea, constructorii folosesc culoarea albă, atât lucios cât și mată. În același timp, pe panourile în sine poate fi descris orice ornament sau model.

De asemenea, panourile din piatră naturală sunt foarte populare. Astfel de modele se vor potrivi perfect în proiectarea unor loggii mari, iar în încăperile mici vor părea ciudate.

O altă opțiune pentru camere mari este un model de nuanță închisă. Designerii nu sunt sfătuiți să le folosească pe mici loggii, deoarece acestea vor îngusta spațiul.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor