Loggia decorare

Loggia decorare

Loggia, ca și alte încăperi dintr-un apartament, necesită finisaje. Camera frumos decorată vă va permite să obțineți metri pătrați suplimentari și să le faceți funcționali. Astăzi, mulți oameni se întorc la o astfel de recepție, lăsând fantezia "la zbor" și creând camere foarte frumoase și originale în condițiile unei loggii.

Caracteristici speciale

Finalizarea unei loggii trebuie efectuată întotdeauna. Nu contează cum îl folosiți. Să fie o cameră de depozitare spațioasă sau un studiu - nu puteți face fără finisare. Orice proprietar și gazdă va fi mult mai fericit să meargă pe un balcon frumos și bine întreținut.

Pentru decorarea blocului de balcoane, vă puteți referi la o varietate de materiale. Producătorii moderni oferă cumpărătorilor o gamă largă de instrumente și unelte pentru decorarea interioară.

Planul de lucru include placarea peretilor, siding, panouri si alte materiale interesante. Pereți preizolați - și numai atunci căptușit. Este necesar să se efectueze instalarea dispozitivelor de iluminat: becuri, candelabre sau lanterne mici. De asemenea, podelele trebuie să fie frumos decorate.

Un pas foarte important este vitrajul loggiei. Desigur, puteți lăsa deschis, dar atunci funcționalitatea camerei va fi redusă semnificativ și nu va funcționa în mod regulat.

În prezent, în interiorul loggiei, proprietarii creează saloane de lucru, săli de sport mici, zone de agrement și camere pentru creativitate. Soluția perfectă ar fi transformarea unei camere plictisitoare într-un colț confortabil pentru citirea cărților și meditația. Există o mulțime de opțiuni. Totul depinde de dorințele și capacitățile financiare ale proprietarilor de apartamente.

Zona absolut nu contează. Poate fi o cameră de 6, 8 sau 12 metri pătrați. m.Fiecare poate fi un paradis, dacă abordați corect decorarea și alegerea mobilierului potrivit.

Oamenii adesea combină loggii cu camere de zi, cel mai adesea cu living și bucătărie. Acest lucru are ca rezultat zone mari și multifuncționale unde puteți găti, relaxa și întâlni oaspeții. Trebuie remarcat aspectul original al acestor spații.

Materiale, argumente pro și contra lor

Astăzi, diverse companii oferă cumpărătorilor o gamă largă de materiale diverse, cu care puteți aranja frumos și precis orice cameră. Balconurile și loggiile nu reprezintă excepții. Pentru aceste zone există și o mare varietate de materiale de construcție și reparații diferite.

geam

Glazura este unul dintre cele mai importante momente ale decorării blocurilor de balcon. Ferestrele selectate și instalate sunt capabile să transforme efectiv o cameră prin lăsarea în lumină naturală.

Geamurile moderne sunt reci și calde. A doua opțiune este cât se poate de strânsă și izolată de influențele de mediu. Pe balconul cu geamuri similare va fi cald în orice moment al anului.De asemenea, poate fi izolat suplimentar, cu ajutorul sistemelor de încălzire și încălzire prin pardoseală. Această metodă de înregistrare a loggiei are unele dezavantaje. În timpul vremii fierbinți de vară, zona se va încălzi considerabil și nu va fi foarte confortabil să fii acolo.

Trebuie remarcat și costul ridicat al acestor structuri. Nu toată lumea le poate permite.

Vopseaua rece este mai simplă. În perioadele de iarnă și de toamnă cu un astfel de design pe loggia nu vor fi menținute la temperatura camerei. Instalarea acestor ferestre este mult mai rapidă și mai ușoară. Costul lor este mai accesibil.

Modelele ferestrelor sunt, de asemenea, diferite. Cele mai populare sunt ferestrele clasice. Ele sunt larg dezvăluite în partea interioară, precum și un mod pliabil. Ca regulă, astfel de variante sunt realizate din plastic și sunt foarte durabile.

Ferestrele din PVC sunt grele, deci nu este recomandat să le instalați dacă apartamentul dvs. este situat într-o casă veche.

Perfect arată geamurile panoramice. Acesta atrage atenția asupra ei însuși și oferă o vedere frumoasă proprietarilor apartamentului.Acest design este recomandat să apeleze la cei care locuiesc la etajele înalte sau în locuri frumoase.

Oameni creativi și creativi se vor bucura de vitralii. Sunt în căutare de mulți ani, dar li se recomandă să ridice blind-urile pentru a închide ușor un astfel de spațiu deschis. Acest lucru se aplică și în cazul ferestrelor panoramice.

Mulți oameni se întorc acum la sticlă fără rame. Nu au cadre laterale și partiții orizontale.

Pentru placări exterioare

Pentru placarea exterioară trebuie să procedați la geamuri. Acest lucru este necesar pentru a ușura și a facilita instalarea cadrelor.

Mai întâi trebuie să începeți lucrările pregătitoare. Este foarte important să examinați cu atenție toate gardurile blocului de balcon și baza acestuia (placa de beton). Dacă găsiți vreo defecțiune asupra acestora, trebuie mai întâi să le eliminați - și numai apoi să mergeți direct la final.

Apoi trebuie să decideți ce material să utilizați pentru designul exterior. Panourile cele mai utilizate sunt plastic alb (sau PVC), perete din vinil, siding metalic, tablă ondulată și panouri din lemn. Cele mai comune opțiuni sunt panourile din plastic sau căptușeala din PVC. Ei au un preț accesibil, atât de mulți proprietari de apartamente le pot permite.

Dezavantajul acestui material îl constituie susceptibilitatea sa la deteriorări mecanice. Este suficient să loviți panoul cu ceva greu - și pe el apare un marcaj notabil. Astfel de materiale sunt foarte ușoare, ușor de utilizat. Acest lucru se aplică la placarea atât a părții exterioare, cât și a părții interioare a balconului.

Dacă decideți să aplicați pe căptușeala din PVC, atunci se recomandă să cumpărați soiuri întărite. Ele sunt mai durabile.

Siding metalic de vinil este un material foarte practic și durabil. Astăzi, este adesea adresată pentru a proiecta exteriorul loggiei. În exterior, ele nu sunt foarte diferite una de cealaltă.

Un material mai solicitat este podelele profesionale. Este o foaie ondulată de fier galvanizat subțire. Detaliile similare sunt atât vopsite, cât și nevătămate. Acestea sunt acoperite cu substanțe colorante speciale, care sunt aplicate în condiții de temperatură înaltă. Structura ondulată greu se datorează structurii ondulate. Arată grozav afară.

Plăcile din lemn fac părțile exterioare și interioare ale loggii. Acest material este în mod constant supus tratamentelor cu compuși speciali care îl protejează de umezeală și mucegai. Căptușeala este acoperită cu vopsea și lac. Dacă decideți asupra unei astfel de finalizări, va trebui să repetați din când în când ultimii pași.

Există încă un fel de căptușeală din lemn - căptușind o casă de bloc. Diferă în aspect și imită jurnalul rotunjit.

Pentru decoratiuni interioare

Pentru decorarea interioară a balcoanelor și a loggii au, de asemenea, un număr mare de materiale diferite. Ele diferă în ceea ce privește costul și aspectul.

Paul

Alegerea pardoselilor depinde de modul în care intenționați să utilizați camera de balcon. Dacă aveți nevoie de ea pentru a bea pur și simplu o ceașcă de ceai într-o companie plăcută, atunci puteți alege orice tip de design - de la linoleum simplu sau faianță la un strat de lemn.

Dacă doriți să vă întoarceți la finisaj, ceea ce ar permite să fie pe balcon în orice moment al anului, atunci această întrebare merită luată în considerare.

Merită să examinăți în detaliu cele mai populare și comune opțiuni pentru înregistrarea podelei:

 • Podelele tradiționale sunt podele.Principalul avantaj al acestui material este prietenia cu mediul și siguranța. Trebuie remarcat și durabilitatea acestuia. Dacă asigurați funcționarea atentă și procesarea antiseptică obișnuită, placa va păstra un aspect atractiv pentru o perioadă lungă de timp.
 • Caracteristicile excelente de economisire a căldurii și de izolare fonică se pot lauda cu podele din plută. Este nerăbdător și nu foarte exigent să aibă grijă.
 • Laminatul are un aspect frumos. Acest material este rezistent la impact și durabil. Nu se teme de efecte chimice. O altă caracteristică pozitivă importantă a laminatului este siguranța la foc. Mulți proprietari o aleg deoarece laminatul este compatibil cu sistemul de podele calde.
 • Durabilă și nu necesită o grijă specială este o țiglă. Este posibil să stivuiți un astfel de material chiar și pe loggii neglijate.
 • Cald și durabil este covorul. Este ideal pentru loggii calde și balcoane.

Astăzi, multe balcoane dispun de dispozitive speciale pentru încălzire prin pardoseală suplimentară.

Dacă ați instalat un astfel de sistem pe loggia dvs., atunci materialul de pardoseală ar trebui să fie selectat în conformitate cu designul și proprietățile sale.

pereți

Înainte de a lucra pe zidurile decorative ale loggiei, este necesar să le încălziți:

 • Cea mai populară și renumită izolație este vata minerală. Baza sa consta din materie organica. Astfel de materiale nu sunt foarte scumpe, au caracteristici excelente de izolare termică. Vata minerală are câteva dezavantaje. Este supusă putregaiului din cauza fricii de umiditate.
 • Vata din fibră de sticlă este mai durabilă și mai puternică. Cu toate acestea, se recomandă aplicarea pe stratul de impermeabilizare a stratului de acoperire. Lana din fibră de sticlă este ignifugă și are proprietăți excelente de izolare termică și fonică.
 • Deseori folosit pentru plăci de izolație din polistiren spumă sau izolon. Ele diferă prin faptul că pentru instalarea lor nu este deloc necesar să se aplice un strat de impermeabilizare.
 • Costul și durabilitatea la prețuri accesibile au o altă izolație - penofol.
 • Dacă doriți să procesați balconul cu izolație ecologică, atunci spuma poliuretanică ar fi o opțiune ideală. Nu are nevoie de elemente de fixare.
 • Rezistent la mucegai este spuma. Este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai ușoare încălzitoare.Mulți preferă spuma pentru rezistența sa la mucegai și diverse compoziții chimice. Se combină ușor cu multe materiale de interior.
 • Penoplex - un material care poate dura mai mult de douăzeci de ani. Este mai puțin conductiv la căldură, dar este rezistent la efectele dăunătoare ale umidității și umidității.
7 fotografie

După ce ați lucrat cu izolație, puteți trece la alegerea unei cornișe decorative. Există destul de multe materiale pentru design interior. Merită să le analizăm în detaliu:

 • Adesea, balcoanele sunt finisate cu panouri din plastic. Acest material nu se teme de umezeală și de lumina directă a soarelui. Este foarte ușor să asamblați și să dați în folosință multe unelte. Sub plastic, puteți ascunde cu ușurință firele. Producătorii moderni oferă panouri din plastic de diferite culori, astfel încât loggia poate fi proiectată în conformitate cu orice preferințe și gusturi. O astfel de soluție face din camera de balcon mai lungă și mai largă - mai ales dacă vă întoarceți la panouri albe pentru a acoperi pereții și tavanul. Trebuie remarcat costul accesibil al acestor materiale. Va costa mult mai puțin decât lemnul.Plasticul nu necesită o grijă deosebită - este ușor curățat de praf și murdărie. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să stocați substanțe chimice speciale.
 • MDF panouri. Ele au un aspect atractiv și o performanță excelentă. Prin proprietățile lor, aceste panouri sunt foarte apropiate de lemnul natural, dar sunt mai flexibile și mai flexibile. O astfel de căptușeală poate ascunde neregularitățile pereților, deci nu trebuie să se ridice. Cu toate acestea, există panouri din MDF și dezavantaje. Îi este frică de umiditate și de umiditate, ca orice lemn. Panourile au un strat protector de laminat, care le protejează de efectele negative, dar acestea nu sunt încă recomandate pentru a acoperi pereții în camerele umede.
 • Un alt material popular este siding. Acestea pot aranja atât partea externă, cât și cea internă a loggiei. Poate fi diferit: vinil, lemn, lemn. Siding de lemn arata scump si frumos. Se compune din fibre de lemn extrudat cu rășină. Siding din lemn este realizat din plăci din lemn masiv, costă puțin mai mult. Mulți proprietari se îndreaptă către siding vinil.În procesul de fabricație se adaugă clorură de polivinil - face ca aspectul să fie mai durabil și mai nepretențios. Acest material nu necesită o grijă deosebită, iar astăzi este prezentat într-o paletă imensă de culori.
 • Cel mai simplu și mai convenabil material pentru decorarea interiorului este gips-cartonul. Este adresată de mulți cumpărători, deoarece este ecologic și rezistent la foc. Gipsul nu este frică de expunerea agresivă la lumina soarelui. Se recomandă utilizarea unui material rezistent la umiditate.
 • Popularitatea pietrelor decorative în decorarea balcoanelor (și nu numai) crește în mod constant. O astfel de cerere se datorează aspectului de neegalat al acestui material. Puțini știu, dar piatra artificială este un produs de înaltă tehnologie și are caracteristici uimitoare. Piatra artificială care imită o cărămidă este astăzi foarte necesară. Acest material se face pe baza cimentului obișnuit. Aceste obiecte decorative sunt un pic mai scumpe și sunt folosite în decorarea nu numai a camerelor de balcon, dar și a camerelor de zi, bucătăriilor, dormitoarelor. A face o loggia un astfel de material minunat poate fiecare persoană.Este foarte ușor de instalat și nu necesită utilizarea de unelte speciale sau unelte complexe. Pentru ao instala, ar trebui să stocați numai un amestec adeziv special, care este vândut în multe magazine hardware. Piatra decorative nu se aprinde. Nu se teme de temperaturile extreme. Decorajul decorativ frumos nu va putrezi sau nu se va deforma în timp.
8 fotografie
 • Arata frumos balcoane, in care peretii sunt completati cu tencuiala decorativa. Are o privire originală. În fundalul său, puteți construi o cameră de odihnă, un colț pentru citit sau un studiu. Totul depinde de dorințele voastre. Tencuiala este un material ecologic, este absolut sigur pentru sănătate. Specialiștii din domeniul construcțiilor iau notă de durabilitatea unei astfel de decorațiuni interioare, precum și de caracterul practic și de fiabilitatea acesteia. Tencuiala nu necesită îngrijire specială și complexă. Se recomandă achiziționarea numai a materialelor de înaltă calitate, deoarece acestea sunt rezistente la deteriorări mecanice. Un alt avantaj al tencuielii decorative este capacitatea sa de a absorbi rapid mirosurile neplăcute.

plafon

Pentru decorarea plafonului se poate folosi o varietate de materiale:

 • Una dintre cele mai populare opțiuni este gips-cartonul. Cu aceasta, plafonul poate fi perfect neted și frumos. Cu toate acestea, acest design este recomandat să se aplice numai dacă balconul este cald.
 • Ușor și rapid pentru a instala pe tavan poate fi panouri din plastic. Aceste materiale cântăresc foarte puțin și servesc mult timp. Ei nu se tem de umezeală, dar au tendința să se estompeze cu timpul.
 • O altă opțiune populară este vopseaua sau vopseaua decorativă. Pentru balcoane și loggii, este mai bine să cumpărați acoperitoare obișnuite, dar vopsele speciale de față. Nu vor suferi schimbări de temperatură și umiditate.
 • Adesea pentru decorarea tavanului utilizat de euroclinic, precum și a panourilor din lemn. Astfel de opțiuni sunt ecologice și durabile, dar trebuie tratate în mod regulat cu compuși antiseptici, ceea ce nu este foarte convenabil dacă sunt situați pe tavan.
 • Original și scump pe tavan arată laminat. Este ușor de instalat, nu este foarte scump și nu necesită întreținere complexă.

Nu toți proprietarii sunt angajați în finisarea plafonului pe balcon sau loggia.Aceasta este o mare greșeală, deoarece o astfel de omisiune poate strica considerabil aspectul general al camerei.

Idei de design interesante

Iată câteva exemple de loggii frumos proiectate:

 • Balconul cu ferestre din aluminiu alb va arăta armonios dacă podeaua, pereții și tavanul acestuia sunt căptușite cu bordură de culoare deschisă. Poate fi lemn sau lemn. Pe acest fundal, plasticul va arata foarte bine. Pentru un interior mai complet la peretele lateral, puteți instala un dulap de înaltă calitate din tablă în culoarea căptușelii.
 • Elegant și scump arata ca un ansamblu de tavan din plastic alb cu margini de ciocolata neagra si pereti decorati cu piatra decorativă de culori bej și gri. Într-un astfel de mediu, ferestrele din plastic cu rame albe și mecanisme de deschidere / închidere a rolelor vor arăta armonioase.
 • O zona excelenta de recreere si singuratate vor fi obtinute daca peretii loggiei sunt taiate cu tencuiala decorativa verde moale, podeaua este laminata de culoare rosu-maronie, iar tavanul este din plastic alb sau carton de gips. Într-o astfel de cameră, se combină culori calme, care vor liniști și relaxa proprietarul apartamentului după o zi de muncă grea.
 • Designul atractiv și contrastant al loggiei poate fi format cu ajutorul piatră decorativă întunecată pe pereți, țiglă neagră cu o suprafață mată și un tavan din plastic alb, cu becuri încorporate. Linia unui pervaz lung și lat poate fi de asemenea decorată cu o piatră artificială care imită o cărămidă ușoară. Într-un astfel de mediu vor arăta mari bucăți de mobilier și lămpi întunecate, care emite lumină caldă.
Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor