Loggia încălzire

Loggia încălzire

Loggia poate fi folosită nu numai ca un depozit pentru depozitarea diferitelor lucruri, ci și ca o cameră de zi cu drepturi depline. Pentru a face acest lucru, consultați amenajările exterioare și interioare corespunzătoare. O atenție deosebită trebuie acordată încălzirii camerei.

Caracteristici și beneficii

Anterior, balcoanele și loggii erau camere mai puțin funcționale, în care erau depozitate lucruri inutile, bănci, răsuciri etc. Acestea erau rar folosite pe tot parcursul anului, astfel încât încă mai există multe loggii deschise care nu pot fi atinse în timpul iernii.

În prezent, oamenii au început să conecteze loggii la spațiul de locuit și să-i facă mai practici.În magazinele dintr-un sortiment mare există o varietate de materiale de construcție, cu care puteți decorați frumos și cu exactitate camera, atât înăuntru cât și în exterior.

Selecția competentă a materialelor de finisare depinde în mare măsură de structura și starea loggiei, precum și de preferințele gustului proprietarilor. Dar treburile plăcute asociate cu alegerea panourilor frumoase, a tapetului și a pardoselilor ar trebui să se desfășoare după rezolvarea problemelor cu încălzirea.

Se rezolvă laborioasă și necesită doar calculele cele mai exacte. Mai întâi trebuie să efectuați lucrările pregătitoare, să consolidați loggia și apoi să treceți direct la instalarea sistemelor de încălzire.

Astăzi există numeroase soiuri de sisteme de încălzire pentru loggii. Fiecare proprietar de apartament poate alege o opțiune care să nu-i lovească portofelul. Dacă ridicați și instalați corect încălzirea în zona loggiei, atunci veți putea ieși în ea în orice sezon și în orice vreme. Camera poate fi transformată într-un studiu deplin, transformându-l într-o zonă de bar sau într-o zonă de agrement. Totul depinde de preferințele dvs.

Cele mai multe sisteme de încălzire sunt silențioase. Nu vor face sunete enervante.

Încălzirea de înaltă calitate de la companii bine-cunoscute este protejată de supraîncălzire și distribuie optim temperatura în ansamblu.

Opțiuni de încălzire

Există mai multe tipuri de încălzire pentru loggii. Luați în considerare în detaliu.

Bateria de pe loggia

Bateria de pe loggia este foarte convenabilă. Nu va costa prea mult și nu va trebui să îl porniți / opriți în mod constant. Dar o astfel de decizie va atrage anumite inconveniente. La o temperatură de 0 grade, apa din radiator poate îngheța - se va sparge și riscați să inundați vecinii.

Din acest motiv, autoritățile de la Moscova au interzis scoaterea radiatoarelor pe loggii și balcoane.

Încălzirea centrală pe teritoriul loggiei este o încălcare directă a legislației Federației Ruse, însă acest fapt nu oprește mulți proprietari de apartamente.

Suprafață de apă caldă

Astăzi, podeaua cu apă caldă este în cerere. Este un tub special de material polimer, care este instalat ca un șarpe. După aceasta, este închis cu un cuplaj și apa este lăsată prin ea, temperatura căreia rareori depășește 60 de grade.

Un astfel de sistem asigură încălzirea de-a lungul unei căi ideale. Căldura vine de la podea până la vârf. Această proprietate vă va permite să vă aflați pe teritoriul loggiei în orice anotimp fără pantofi!

Prin lege, instalarea unui astfel de sistem nu este interzisă, chiar dacă nu este conectată la sistemele de încălzire centrală și de alimentare cu apă.

Încălzire electrică prin pardoseală

Podelele electrice calde sunt astăzi foarte populare. Aceste opțiuni reprezintă o alternativă excelentă la sistemul de încălzire a apei. Cu desene electrice nu inundați vecinii. Ele sunt montate mult mai ușor și mai rapid.

Dar astfel de sisteme sunt mai scumpe. Ei consumă o mulțime de energie, astfel încât la sfârșitul lunii să primiți o factură pentru o sumă considerabilă. Mulți proprietari achiziționează în plus un termostat special care oprește podeaua la momentul potrivit, dar chiar și un astfel de element nu permite economisirea de bani.

Încălzirea electrică în pardoseală poate fi diferită:

  • Podeaua de cablu este un sistem în care există un cablu special care are un cablu de încălzire (unul sau mai multe). Din păcate, aceste opțiuni nu sunt foarte sigure.În mod literal, o mică scânteie poate duce la consecințe foarte triste. Din acest motiv, aceste podele sunt întotdeauna sub șapă. Un alt dezavantaj al podelei cablului este faptul că radiațiile electromagnetice provin din anumite tipuri de cablu de încălzire.
  • Există un alt tip de sistem electric de încălzire - podea infraroșu. Este în siguranță și nu emite radiații dăunătoare. Orice acoperire cu pardoseală poate fi instalată pe lângă o astfel de încălzire, ceea ce permite reducerea semnificativă și facilitarea lucrărilor de instalare a busghelei.

Podelele cu infraroșu sunt în mare măsură decât cablurile. Acest lucru se datorează nu numai ușurării instalării, ci și funcționării ca soarele. Pur și simplu, acest sistem nu încălzește aerul (cum ar fi cablul), dar toate obiectele din cameră. După aceea, obiectele însuși dau căldură în aer.

Ventilator de încălzire

O altă soluție excelentă pentru încălzirea unei barci va fi încălzirea ventilatorului. Cu un astfel de dispozitiv cel puțin o dată în viața lor, fiecare persoană a venit peste el. Are o dimensiune compactă. Ventilatoarele de încălzire absorb aerul rece, iar în cameră da - fierbinte.

Dar astfel de dispozitive nu pot îndeplini funcțiile sursei principale de căldură. Acestea calmează rapid și în mod semnificativ aerul, dar nu sunt proiectate pentru muncă permanentă. După oprirea încălzitorului ventilatorului pe coridor, acesta va deveni rapid rece.

Un alt dezavantaj al acestui încălzitor este munca sa zgomotoasă.

Convector încălzire

Pentru încălzirea loggiei, vă puteți îndrepta către un încălzitor convector mai impresionant. Altfel, se numește un panou termic. Principiul funcționării sale este în multe privințe similar cu un încălzitor mic ventilator, dar nu produce un zgomot neplăcut și enervant.

Convectoarele moderne se încălzesc rapid și se opresc automat când este necesar.

Instalarea unor astfel de dispozitive este foarte simplă și ușoară. Ele pot fi atașate după cum doriți: pe perete sau pe podea. Unii reușesc să instaleze un convector pe tavan.

Dar există un astfel de încălzire și dezavantajele sale. Ea se usucă la aer, ceea ce poate provoca o durere de cap după un timp. Convectoarele consumă o mulțime de energie, ca și alte încălzitoare electrice.

Răcitor de ulei

O altă opțiune populară pentru un încălzitor electric este un răcitor de ulei.Este alcătuită dintr-o carcasă metalică durabilă, în partea interioară a căreia se află o spirală electrică și un ulei. Când temperatura uleiului atinge 70-80 de grade, dispozitivul se oprește automat. Această caracteristică indică siguranța acestui tip de încălzire.

Încălzitoarele de ulei nu fac ca aerul să se usuce, astfel încât să nu vă puteți îngrijora de bine.

Asemenea dispozitive au o trăsătură importantă: se încălzesc încet și se încălzesc încăperea, iar apoi nu se răcesc pentru o perioadă lungă de timp. Dar dacă pe teritoriul loggiei vă plouă schițele, atunci astfel de lucruri nu vor putea să se încălzească chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

Infraroșu

În conformitate cu principiul sistemului infraroșu de încălzire prin pardoseală funcționează infraroșu încălzire independentă. Încă mai încălzește obiectele din cameră. Dar acest exemplu are dezavantajele sale. Una dintre ele este radiații excesive de lumină, ceea ce va provoca multe inconveniente noaptea.

Astfel de încălzitoare sunt foarte fragile, iar lămpile din ele se încălzesc până la 200 de grade, deci ar trebui să fiți foarte atenți să nu faceți o arsură serioasă lângă ei.

Încă încălzitoarele cu infraroșu au cea mai mare eficiență. Ei consumă mai puțină energie decât toate sistemele electrice menționate mai sus și încălzesc loggia cu o înaltă calitate.

În detaliu despre tipurile de încălzire pe o loggie, este posibil să se învețe din următorul videoclip:

Pot scoate bateria de pe loggia?

În fiecare regiune, interdicția de retragere a încălzirii centrale pe teritoriul loggiei este reglementată de documentația sa. Dar baza generală pentru interzicerea unei astfel de reamenajări rămâne aceeași. Dacă faceți un radiator din proprie voință, puteți fi amendat.

De asemenea, va trebui să îndepliniți cerința de a dezasambla bateria și de ao readuce la locul original.

Cu toate acestea, unii proprietari de apartamente încearcă să legitimeze eliminarea încălzirii la loggia. Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați compania de administrare, care este angajată în întreținerea acasă. Este necesar să se coordoneze cu acesta un plan de reabilitare viitoare și să se obțină permisiunea necesară.

Nu există garanții că va reuși să o obțină.

Dar merită să vă amintiți că introducerea unei alte baterii va reduce presiunea globală asupra sistemului de încălzire și acest lucru poate duce la răcirea nu numai a apartamentului dvs., ci și a celorlalte încăperi din casă.

Sfaturi pentru alegere

Este necesar să luăm foarte serios problema încălzirii loggiei, deoarece va depinde de modul în care puteți exploata metri pătrați suplimentari:

  • Dacă doriți să economisiți energie electrică și nu vă este teamă de lucrările de instalare complexe, atunci ar trebui să vă întoarceți la încălzirea prin pardoseală. Dar nu uitați că un astfel de sistem trebuie să fie închis cu un cuplaj!
  • Perfect încălzi podeaua încălzită electric. Este ideal pentru încălzire în timpul iernii, și puteți merge cu ușurință la loggia desculț. Cea mai reușită opțiune ar fi o podea cu infraroșu. Dar nu trebuie să uitați că o astfel de încălzire va fi costisitoare nu numai în instalare, ci și în funcționare. Proprietarii acestor sisteme sunt sfătuiți să stocheze termostate, care din când în când vor opri podele calde. Dar nu credeți că aceasta va fi o soluție tangibilă la această problemă. Conturile vor veni în continuare cu sume mari.
  • În cazul în care loggia dvs. are izolație de pardoseală și perete, atunci în plus, aceasta poate fi încălzită folosind diferite încălzitoare electrice. De asemenea, consumă o mulțime de energie și încălzesc camera mult mai puțin. Opțiunea cea mai slabă este încălzirea ventilatorului.Efectul muncii sale zgomotoase nu durează mult. Cel mai bun din această categorie va fi un încălzitor cu infraroșu. Ea consumă puțină electricitate și face o treabă excelentă cu sarcina principală.
  • Nu este recomandat să aduceți încălzirea centrală pe teritoriul loggiei. Această opțiune este foarte convenabilă și mulți proprietari de apartamente ar dori să izoleze astfel de pătrate suplimentare, dar acest lucru va duce la multe probleme. Legalizarea unei astfel de reamenajări va fi foarte dificilă și veți petrece mult timp.

Astfel de decizii radicale pot duce la o scădere a temperaturii în camerele de locuit ale dvs. și ale vecinilor dumneavoastră.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor