Cum să faci un etaj pe loggia?

 Cum să faci un etaj pe loggia?

Făcând aranjamentul balconului pe cont propriu, puteți salva și realiza în mod semnificativ ideile dvs. de design. Mai intai trebuie sa te gandesti cum sa faci podeaua pe loggia. Fiecare dintre modalitățile de finalizare are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Materiale, argumente pro și contra lor

Balconul este prezent în aspectul celor mai moderne apartamente. Cu toate acestea, în clădirile vechi, loggiile sunt adesea neglijate și neizolate. Pentru a transforma o cameră într-o cameră rezidențială sau a face o cameră separată, trebuie să reparați balconul. Acest lucru se aplică nu numai schimbarea aspectului său vizual și schimbarea interiorului, dar, de asemenea, pentru a pune un nou etaj.

Balconul poate fi folosit ca o încăpere suplimentară, să facă un birou acolo, să organizeze o grădină mică sau o sală de mese de vară. În acest caz, înainte de a pune podeaua loggia trebuie încălzită. Acest lucru se poate face în mai multe moduri.

Sunt utilizate următoarele materiale de izolație:

 • Vată minerală. Cea mai bună opțiune ar fi bazaltul.
 • Styrofoam. Dimensiunile panoului 1000x2000 mm.
 • Penoplex. Dimensiunea plăcii este de 1200x600x30 mm.
 • Penofon. Împreună cu materialul ar trebui să fie achiziționate bandă adezivă.
 • Lut expandat. Folosit pentru a poziționa între decalaje.
 • Șapă uscată. Un set de plăci de umplere și plăci MDF, amplasate ca stratul superior.

Împreună cu încălzitoarele, trebuie să achiziționați suplimentar peliculă de burete din poliuretan și barieră de vapori (membrane) pentru a elimina posibilele goluri între blocuri.

Înainte de instalarea pardoselii, este necesar să se alinieze baza astfel încât materialul să se situeze mai bine și să nu se deterioreze prematur. În aceste scopuri se utilizează adesea placajul: această metodă este una dintre cele mai simple și mai ieftine. Există, de asemenea, compuși autonivelanți speciali utilizați ca bază pentru podele autonivelante.

O altă versiune a acoperirii brute - șapă (acoperire cu nisip-ciment). Ele sunt folosite pentru a rigida suprafața și a îmbunătăți absorbția căldurii. La șapă se aplică un compus polimer de nivelare, apoi se pune podeaua. În unele cazuri este permis ca stratul să nu fie prea neted.

Pentru podele sunt folosite materiale diferite. Să vorbim despre ele în detaliu.

vopsea

Opțiunea cea mai ieftină. Este potrivit pentru renovare, atunci când nu este planificată utilizarea loggiei ca spațiu de locuit, deoarece în acest caz suprafața nu este nivelată sau izolată. Avantajul picturii pe podea este o varietate de culori și nuanțe, simplitatea procedurii.

Placi ceramice

Materialul este rezistent la condiții meteorologice nefavorabile: nu se teme de umiditate, de zăpadă, de vânt, de schimbări bruște de temperatură. Ceramica se va uita la loggii deschise și închise. Există mai multe tipuri de plăci. Experții recomandă să se acorde prioritate materialelor cu o suprafață aspră. Nu alunecă, nu rămâne defecte.

Înainte de a instala o astfel de suprafață de pardoseală trebuie să fie în mod obligatoriu nivelat cu compoziția de ciment. Dacă este necesar, va permite ridicarea nivelului bazei.Avantajul materialului este viteza de instalare.

Pardoseala profesionala

Tipul modern de pardoseală, caracterizat de o rezistență ridicată la influențe externe și durabilitate. Datorită durabilității sale este potrivit pentru instalarea pe loji deschise. Înainte de a monta terasele, baza este ridicată, pentru materialele de montaj se folosesc monturi speciale, furnizate în kit.

O mare varietate de culori și texturi vă permite să alegeți materialul pentru orice tip de design.

Pardoseala din lemn

Cea mai obișnuită metodă de a finaliza podeaua pe loggia. Arborele este durabil, rezistent la uzură și îl puteți instala singur. Așezarea se face pe bușteni sau pe lăzi. Acesta din urmă este o cutie situată în jurul perimetrului loggiei.

Un astfel de podea, realizat în nuanțe naturale, se potrivește bine în orice interior. Pereții din lemn pot fi adăugați la acesta.

linoleum

Potrivit în cazul în care alinierea bazei brute a loggiei se face folosind placaj. Aceasta este una dintre opțiunile bugetare pentru finisarea podelei de pe loggia. Materialul este relativ ieftin, are performanțe bune.Este ușor de spălat și curățat suprafața, nu există aproape nici o zgârieturi și pete pe ea.

Datorită varietății de culori puteți alege linoleum, imitând parchet, decorat cu modele sau forme geometrice.

Parchet laminat

Podele din lemn cu caracteristici îmbunătățite. De asemenea, se potrivește cu baza de placaj. Multe modele moderne sunt echipate cu un sistem de închidere care simplifică instalarea laminatului și nu necesită implicarea lucrătorilor profesioniști. Așezarea se face fără atașament la baza brută, astfel încât nu sunt necesare unelte extrem de specializate.

Stadiile principale

Amplasarea podelei se face în conformitate cu reguli și cerințe speciale. După acestea, puteți obține o acoperire durabilă care nu se va deteriora în timp. Procesul este împărțit în mai multe etape.

Necesită nu numai instalarea materialelor, ci și pregătirea suprafeței.

Nivelarea suprafeței

În casele clădirilor vechi sunt adesea suprafețe inegale. Înainte de lucrarea principală necesară pentru a alinia podeaua. Inițial, este necesar să se îndepărteze resturile de plăci vechi, linoleum sau vopsea, pentru a scăpa de mucegai și de umiditate.Apoi, închideți cusăturile și crăpăturile prin care pot penetra precipitațiile și procesați toate medicamentele antifungice. Linia de finisare este sigilarea balconului și pregătirea bazei pentru finisarea finală.

O metodă populară de nivelare a suprafeței este instalarea decalajelor. Acestea sunt elementele cutiilor de pardoseli folosite pentru a consolida designul etajului final. Fără ele, podelele vor scormoni și vor vibra atunci când se vor plimba, se pot îndoi sub greutatea mobilierului.

Funcțiile decalajelor includ ventilarea spațiului sub plăci pentru a preveni putregaiul.

La instalarea elementelor ia în considerare înălțimea pragului, grosimea izolației. Rețeaua este situată pe placa de beton a loggiei, se recomandă să se răspândească o impermeabilizare a filmului. Pungile sunt fixate la intervale regulate, iar lutul este acoperit de somn între bare.

Cum se face o podea dură, vedeți următorul videoclip:

Pentru a ascunde scăderea în nivelul podelei și al spațiului, la marginea balconului au pulberi.

Pentru a crea un șapă, se prepară un amestec de nisip-beton pe bază de apă. Proporțiile fiecărui producător sunt diferite și trebuie respectate cu atenție. Soluția prea rară se va sparge, iar grosimea va fi dificil de stabilit.Bunul ciment seamănă cu consistența cartofilor piure.

Există trei tipuri de șape:

 • Normal. Turnat mortarul de ciment.
 • Semi-uscat. Nisip amestecat cu ciment. Pentru a prepara amestecul folosind un minim de apă.
 • Uscat. Instalarea plăcilor din fibre de gips sau ciment fibros. Stacked pe suprafața de lut expandat.

Izolarea podelei

Atunci când este necesară încălzirea pardoselii, inițial suprafața este acoperită cu polistiren expandat, care este așezat pe șape. Apoi, plăcile OSB și podelele se pun pe material. O metodă mai complicată este instalarea elementelor de încălzire. Ele sunt situate pe o șapă de beton, includ componente electrice sau țevi.

Încălzirea podelei cu vată minerală - una dintre cele mai comune opțiuni. Materialul umple sunetul, păstrează căldura, este prietenos cu mediul și nu arde, este destul de ieftin. Instalarea ușoară îl face potrivit pentru uz casnic.

Caracteristicile instalării vatei minerale:

 • Panourile sunt așezate cât mai aproape posibil între ele.
 • Când suprafața este căptușită complet, aceasta este acoperită cu o membrană cu barieră de vapori, cu folie de plastic.Fixați materialul cu capse și un capsator de construcție.
 • Placa de placaj (16-20 mm) este așezată pe partea superioară a jgheabului, pe partea laterală a pereților este lăsat un spațiu de 8-10 mm. Materialul este fixat cu șuruburi la ghidajele rețelei.
 • Resturile rămase sunt umplute cu chit, suprafața compoziției este atentă.
 • Deschiderile de-a lungul pereților sunt umplute cu spumă. Când se întărește, este necesar să se taie excesul la nivelul podelei.

Vata minerală poate avea un strat termo-reflectorizant de folie, este amplasat în exterior. Atunci când ghidajele de pe pereți și de pe podea coincid, se poate utiliza material rulant care va căptuși simultan ambele suprafețe.

Aproximativ aceeași spumă potrivită.

Penofol este montat direct pe suprafața podelei, protejat de intrarea lichidului. Atunci când se utilizează întârzieri, acestea sunt situate deasupra materialului. Stratul de folie se află pe partea superioară, îmbinările dintre straturi sunt etanșate cu bandă de construcție.

Atunci când loggia este suficient de bine izolată, pardoseala poate merge direct la penofol. Penoplex costă fără lăzi (datorită densității ridicate).Materialul este atașat la bază folosind dibluri în formă de bucătărie, garantează soliditatea suprafeței. Straturile pot fi montate în toate condițiile meteorologice și temperaturi.

Penoplex este rezistent la umiditate și compuși chimici, nu arde.

Ridicarea podelei

Uneori, când reparăți o loggie, trebuie să ridicați podeaua. La domiciliu, acest lucru se poate face la o distanță de 10 până la 30 cm - în funcție de metoda aleasă. Pentru a mări lățimea stratului de acoperire prin următoarele metode:

 • Busteni din lemn. Permite variația înălțimii de 10, 15 sau 20 cm. Designul este durabil, impermeabil și rezistent la zgomot.
 • Constructii metalice. Permiteți-vă să ridicați podeaua cu 20-30 cm. Instrumentele de instalare vor necesita unelte de sudură. Opțiune mai scumpă, caracterizată prin rezistență ridicată. Deasupra plăcii de proiectare, laminate, utilizați-le pentru a încălzi podeaua cu covor.
 • Șapă uscată. Avantajul metodei este simplitatea utilizării sale. Suficient pentru a umple lutul și a alinia copilul. Nu este necesară izolarea termică pentru această metodă. Înălțimea umplerii este de până la 20 cm.
 • Șapă de ciment de nisip.Potrivit doar pentru loggii, deoarece materialul cântărește foarte mult. Folosit pentru a ridica podeaua cu 8-10 cm.

Pentru a determina metoda, trebuie să determinați înălțimea dorită a podelei și bugetul disponibil, pentru a afla cât greutate va suporta balconul. Aplicând fiecare dintre metode, este important să achiziționați materiale cu o marjă și în timpul instalării, pentru a evita apariția de fisuri. Înainte de instalare, este important să curățați complet balconul de murdărie, altfel ascensorul va fi neuniform.

Sfaturi pentru alegere

Când planificați reparații pe loggia, trebuie să determinați scopul utilizării. Puteți aranja acolo o sală de gimnastică, o bibliotecă și o cameră de oaspeți va servi ca o cămară. În acest scop, trebuie selectate materialele pentru izolarea suprafeței și instalarea stratului de acoperire. Atunci când achiziționează bunuri, se iau în considerare următoarele criterii:

 • proiectarea loggiei și mărimea acesteia;
 • tipul geamurilor;
 • gradul de izolare;
 • temperatura estimată;
 • suma posibilă a costurilor.

Greutatea pardoselii este luată în considerare la repararea balconului proeminent. Suprapunerile trebuie să reziste la creșterea încărcăturii. Atunci când cumpără, preferă materiale durabile, rezistente la umiditate, care nu se sparg cu timpul și nu vor începe să se îndepărteze.

Este necesar să se ia în considerare tipul de spații. Pentru loggiile deschise, se recomandă utilizarea materialelor rezistente la condiții meteorologice variabile, la temperaturi extreme, umiditate ridicată. Țiglă, ceramică, piatră naturală sau artificială adecvată. Va fi adecvat și etajul autonivelant.

Iar utilizarea linoleumului sau a covorului este lipsită de sens, deoarece nu poate rezista precipitațiilor grele.

Pentru instalarea de lămpi cu geam termopan se potrivesc orice acoperitoare de podea. Utilizați laminat, panouri de perete, linoleum gros. Placile ceramice vor fi bune in cazul in care planuiti sa faceti o suprafata incalzita. De obicei, atunci când repararea ia în considerare compatibilitatea materialelor cu sisteme "podea caldă".

Loggia este un alt criteriu relevant. Pardoseala este aleasă ținând cont de culoarea pereților, a mobilierului și a elementelor decorative. Puteți utiliza nuanțe similare sau puteți pune culori contrastante în baza interiorului.

Culorile pastelate ușoare vor mări vizual o cameră mică, în timp ce bogate și vibrante vor da interiorului un concept.

Producătorii oferă o gamă largă de materiale artificiale care imită acoperirile naturale: piatră, metale.Astăzi este posibil să cumpărați linoleum sau laminat la un preț scăzut, care nu se poate distinge dintr-o privire de la marmură sau mahon. În același timp, materialele de construcție au caracteristici excelente de performanță.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor