Încălzirea unei băgare de loggie

 Încălzirea unei băgare de loggie

Pentru izolarea diferitelor spații rezidențiale, puteți utiliza o cantitate mare de materiale, atât tradiționale, cât și moderne. Această vată de sticlă și vată minerală, cauciuc spumant, spumă. Ele sunt diferite în ceea ce privește calitățile, caracteristicile de producție, tehnologia aplicațiilor, impactul asupra mediului și, bineînțeles, la un preț care este adesea pus într-unul din primele locuri atunci când alegeți un produs. Suntem mai interesati de produsul EPS, care a devenit recent cel mai popular si mai solicitat material izolant.

Ce este?

Spuma polistirenică extrudată (EPPS) este un material termoizolant de înaltă calitate, care este obținut prin extrudare sub presiune înaltă de la un extruder de polimeri într-o stare încălzită până la o stare vâscoasă cu un agent de spumare. Esența metodei de extrudare în obținerea unei mase spumante la ieșirea matrițelor, care trece prin matrițele de o anumită dimensiune și se răcește, se transformă în părți finite.

Agenții de formare a spumei au fost diferite tipuri de freon amestecat cu dioxid de carbon (CO2). În ultimii ani, s-au utilizat în principal agenți de frecare fără freon, datorită efectului distructiv al freonului asupra stratului de ozon stratosferic. Îmbunătățirea tehnologiilor a dus la crearea unei noi structuri uniforme, cu celule închise de 0,1-0,2 mm. În produsele finite, celulele sunt eliberate de agentul de suflare și umplută cu aer ambiental.

Avantaje și dezavantaje

Principalele caracteristici ale plăcilor extrudate:

 • Conductivitatea termică este una dintre cele mai scăzute pentru izolatoarele termice. Coeficientul de conductivitate termică la (25 ± 5) ° C este de 0,030 W / (m × K) conform GOST 7076-99;
 • Lipsa absorbției de apă. Absorbție de apă în 24 de ore, nu mai mult de 0,4% în volum conform GOST 15588-86.Cu o absorbție redusă a apei, EPS oferă o mică schimbare în conductivitatea termică. Prin urmare, este posibil să se utilizeze EPPS în construcția de pardoseli, fundații fără instalarea de impermeabilizare;
 • Permeabilitate scăzută la vapori. Placa EPS de 20 mm, de asemenea, rezistă pătrunderii aburului, deoarece se simte un strat de acoperiș. Menține o sarcină mare de compresie;
 • Rezistența la arsură, dezvoltarea unei ciuperci și putrezire;
 • Din punct de vedere al mediului;
 • Plăcile sunt ușor de folosit, ușor de folosit;
 • durabilitate;
 • Rezistență ridicată la temperaturi scăzute de la -100 la +75 ° С;
 • Dezavantajele spumei din polistiren extrudat;
 • EPPS, atunci când este încălzit la peste 75 de grade, poate topi și elibera substanțe nocive;
 • Susține arderea;
 • Nu există rezistență la razele infraroșii;
 • Acesta este distrus sub influența solvenților, care poate fi conținut în protecția bitumului, prin urmare, poate fi inadecvat pentru parchetul EPPS;
 • Rezistența ridicată la vapori în construcția structurilor din lemn reține umiditatea și poate duce la putrezire.

Caracteristicile tehnice și capacitățile tehnologice ale plăcilor EPPS de la diferite mărci sunt la fel.Caracteristicile optime sunt determinate de condițiile de încărcare și de capacitatea plăcilor de a le rezista. Experiența multor meșteșugari care lucrează cu aceste plăci sugerează că este mai bine să se folosească penoplex cu o densitate de 35 kg / metru cub. Puteți utiliza material mai dens, dar depinde deja de bugetul dvs.

Cum sa alegi?

În funcție de numărul de etaje, pereți cu pereți calzi sau reci, finisați în interior sau în exterior, grosimea stratului de izolație din EPS se situează între 50 mm și 140 mm. Principiul de alegere este unul - cu cât este mai gros stratul izolator cu astfel de plăci, cu atât este mai bine căldura este păstrată în cameră și în loggia.

Deci, pentru Rusia Centrală, EPS este de 50 mm grosime. Pentru a selecta, utilizați calculatorul pe site-ul penoplex.ru.

Lucrări pregătitoare

Înainte de a începe lucrările, este necesar să eliminați toate elementele aflate pe balcon, deplasându-le de la un loc la altul, va complica doar munca ulterioară. Apoi, eliminați toate rafturile, copertinele, cârligele, îndepărtați toate unghiile lipite și tot felul de indicii. Apoi încercați să îndepărtați toate materialele de finisare care pot fi ușor demontate (tapet vechi, tencuială care se încadrează, unele foi și alte junk).

Credem că lucrăm pe o vitrină vitrată cu ferestre duble sau triple cu vitraj dublu, iar cablajul de comunicații este de asemenea realizat, toate firele fiind închise într-o țeavă ondulată. Ferestrele cu geam termopan, de obicei cu începutul activității active, sunt scoase din cadre și puse în practică după finisarea finisării tuturor suprafețelor loggiei.

Pentru a evita putregaiul și apariția ciupercilor, toate zidurile de cărămidă și beton, tavanul trebuie tratat cu grunduri protectoare și compuși antifungici, lăsați-i să se usuce timp de 6 ore la temperatura camerei.

Pentru zonele climatice medii din Rusia, este suficient să se folosească plăci de spumă de 50 mm grosime ca izolație termică.

Cumparam numarul de placi pe baza suprafetei masurate a podelei, peretilor si parapetului si adaugam la ele un alt 7-10% ca o compensare pentru posibilele erori care sunt inevitabile, mai ales cand izolarea loggiei se face mai intai cu mainile noastre.

La încălzire, va fi necesar:

 • clei special pentru penoplex; unghii lichide;
 • spuma de construcție;
 • folie din polietilenă (penofol) pentru impermeabilizare;
 • doage-cuie;
 • șuruburi autotubulare;
 • elemente de fixare cu capace largi;
 • anticorpi antifungici și tratament anti-putrezire;
 • bare, șipci, bandă adezivă din aluminiu armată;
 • perforator și șurubelniță;
 • instrument pentru tăierea plăcilor de penoplex;
 • două nivele (100 cm și 30 cm).

Materialul de finisare sau finisare este selectat în funcție de aspectul general. Trebuie să ne amintim că nivelul podelei în loggia după finalizarea lucrării trebuie să rămână sub podeaua camerei sau bucătăriei.

Tehnologia de izolare din interior

Atunci când loggia este complet curățată și pregătită, începeți să lucrați cu izolația. La început, toate spațiile, spațiile cioplite și golurile sunt umplute cu spumă. Spuma se întărește într-o zi și poate fi prelucrată cu un cuțit, creând chiar colțuri și suprafețe. Apoi puteți începe încălzirea podelei.

Pe podeaua loggiei trebuie făcută o șapă de beton nivelată înainte de așezarea EPS-urilor. Prin adăugarea de lut expandat în șapă, se obține o izolație suplimentară, iar foile penoplexului pot fi mai mici în grosime. Uneori, sub dale nu se încarcă pe podea, ci puneți plăcile direct pe șapă folosind cuie lichide. Este de dorit să se utilizeze o placă cu articulație în formă de canelură. Dar dacă ați pus grila, va fi mai ușor să fixați plăcile și alte părți ale podelei.

Posibile goluri și locuri de andocare sunt umplute cu spumă. Plăcile pot fi acoperite cu penofol și lipiți îmbinările cu bandă armată. Pe partea superioară a plăcilor de sticlă penofol, placaj sau PAL (20 mm), și deasupra finisajului.

Izolarea pereților

Umpleți fisurile, fisurile, îmbinările cu spumă. Suprafața pereților și tavanului, inclusiv cele care se învecinează cu camera, trebuie tratată cu material de impermeabilizare. Realizăm cutia numai cu bare verticale la intervale de-a lungul lățimii plăcilor EPSI. Fixăm plăcile pe pereții loggiei cu unghii lichide. Așezați îmbinările și umpleți toate fisurile cu spumă. Deasupra izolației plasăm folio folie folie în interiorul loggiei. Asigurați linia de sosire.

Du-te la tavan

Izolatorul va avea aceeași grosime de 50 mm. Am făcut deja sigilarea defectelor, acum am pus cutiile de lichid pe placă și plăcile adezive gătite pe tavan. După fixarea plăcii din plastic spumă acoperim tavanul cu spumă de polietilenă spartă, folosind șuruburi autonivelante, îmbinările fiind lipite cu bandă de construcție. Pentru mai multe lucrari de finisare, facem o alta cutie peste penofol. Inchideti plafonul de la ultimul etaj al loggiei pentru impermeabilizarea rulourilor.

În următorul videoclip veți putea vedea în detaliu cum să izolați balconul din interior cu penoplex:

Cum să se încălzească afară?

Poți încălzi parapetul în afara loggiei, dar ar trebui să o faci singur doar la primul etaj. Lucrările de mai sus sunt efectuate de brigăzi specializate în deplină conformitate cu măsurile de siguranță. Instrucțiunea pas cu pas este următoarea:

 • Goliți pereții exteriori ai vechii straturi de acoperire;
 • Aplicați un grund pentru fațade;
 • Roller aplică o compoziție lichidă hidroizolantă în două straturi;
 • Montați cutia;
 • Foi de EPSP pre-tăiate care urmează să fie crăpate în dimensiuni cu unghii de fier la parapetul loggiei;
 • Închideți golurile cu spumă, după întărire, lustruiți cu plăcuțele.

Pentru finisarea panourilor din plastic.

După cum puteți vedea, nu este atât de dificil să aduceți loggia în corespondență cu camera adiacentă și să nu pierdeți căldura totală a apartamentului, dacă sunteți bine pregătit pentru acest lucru și evitați greșelile. Încercați să realizați toate etapele în mod constant și complet, în special în acele locuri unde trebuie să rezistați la condițiile de fixare sau întărire a materialelor.După aceea, loggia va fi acoperită pe toate laturile cu izolație termică și finisare și, prin urmare, întregul apartament va fi gata pentru a muta perioada de încălzire în condiții confortabile.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor