Loggia izolație

 Loggia izolație

Loja spațioasă deschisă este un loc excelent pentru uscarea hainelor, depozitarea ustensilelor de uz casnic și relaxarea într-o seară de vară cu o ceașcă de ceai. Cu toate acestea, capacitățile sale nu se limitează la acest lucru. Modernul loggia este o cameră de zi cu drepturi depline a oricărui apartament.

Acolo puteți aranja un pat, un colț de lucru, o zonă de luat masa sau de joacă, echipați o sală de gimnastică mică.

Cu toate acestea, praful, insectele, păsările, zgomotul urban, precipitațiile și temperaturile joase de toamnă-iarnă pot interfera cu implementarea acestor planuri. Mai devreme sau mai târziu, majoritatea proprietarilor de apartamente trebuie să izoleze loggia.

Caracteristici speciale

Mai recent, problema izolării loggiei a rămas deschisă pentru mulți locuitori ai clădirilor cu apartamente. Astăzi, răspunsul la această întrebare este aproape neechivoc - călduros.Acest lucru va proteja casa, va proteja de zgomotul stradal, insecte enervante, fenomene atmosferice, precum și de a permite utilizarea completă a funcționalității loggiei pe tot parcursul anului.

Pentru locuitorii apartamentelor mici într-o casă de panouri, îmbătrânirea unei loggii sau a unui balcon se va extinde, de asemenea, în mod semnificativ spațiul de locuit:

 • Puteți, de exemplu, să transferați o parte din garderobă, bibliotecă, ustensile de uz casnic pe un balcon.
 • Loggia caldă este un loc excelent pentru cultivarea plantelor ornamentale sau a dispozitivului micului sere.
 • Acesta este un loc minunat pentru odihnă, relaxare și o verandă spațioasă pentru o cină de familie.
 • Loggia vă permite să utilizați spațiul liber pentru a crea o varietate de camere - nu numai rezidențiale, ci și în scopuri de producție. Acest lucru este valabil mai ales pentru loggii panoramice adorând fațadele birourilor și clădirilor industriale. Aceste camere sunt folosite ca birouri de înaltă calitate, zone de lucru și zone de agrement pentru angajați.

Ce se poate izola?

Producătorii moderni de materiale de construcție și de finisare oferă o gamă largă de opțiuni diferite pentru încălzirea loggiilor și balcoanelor pentru fiecare buget. Materialele au compoziții diferite, dimensiuni, diferă în ceea ce privește metoda de instalare, proprietățile fizico-chimice și operaționale. Rămâne doar să alegeți și să cumpărați o izolație adecvată. Printre materialele cele mai populare, practice și accesibile astăzi sunt două opțiuni.

Penoplex

Structura Penoplex este foarte asemănătoare cu cea a spumei cunoscute. Penoplex - una dintre denumirile comerciale ale polistirenului extrudat, utilizat pentru izolare.

Avantajele sale includ:

 • rezistență excelentă (atunci când se taie o foaie cu un cuțit de papetărie, materialul nu se sfărâmă și tăierea este netedă și netedă);
 • coeficient ridicat de izolare termică;
 • rezistență la deteriorări mecanice (șoc, îndoire, îndoire) - datorită acestui fapt, materialul poate fi de asemenea utilizat pentru izolarea podelei;
 • rezistență la foc;
 • bună barieră de vapori.

Dezavantajele acestui material sunt costuri relativ ridicate. Blocul de spumă este prezentat în mai multe opțiuni de densitate, astfel încât acesta poate fi utilizat în diferite zone climatice, într-unul sau mai multe straturi.

Izolon

Izolon - material folie, care permite reducerea semnificativă a pierderilor de căldură (datorită efectului de reflexie a căldurii înapoi în casă).Disponibil sub formă de rulou, foaie sau manșon, în funcție de aplicație.

avantaje:

 • greutate redusă;
 • elasticitatea (materialul poate fi ușor zdrobit cu mâinile și se va întoarce rapid la forma sa originală);
 • ușurința de instalare;
 • coeficienți înalți de izolare termică și fonică;
 • protecția mediului;
 • permeabilitatea la vapori;
 • rezistență la substanțe chimice.

Dezavantajele sale includ o rezistență mecanică destul de scăzută.

Spuma de plastic

Penoplast - material placă, care este o masă de spumă congelată.

Avantajele sale includ:

 • coeficient ridicat de izolare fonică și termică;
 • rezistență la temperaturi extreme;
 • greutate mică;
 • cost redus (comparativ cu analogii);
 • simplitate în instalare și confort în exploatare;
 • durabilitate.

Printre deficiențele sale se pot identifica etanșeitatea (materialul "nu respira"), rezistența redusă, instabilitatea efectelor substanțelor chimice active, inflamabilitatea.

Penofol

Penofol este un material care are un coeficient ridicat de izolare termică și o structură cu două straturi permite utilizarea în interiorul și în exteriorul clădirii.

Pro:

 • rezistență la foc;
 • protecția mediului;
 • izolare fonică excelentă;
 • conductivitate termică scăzută;
 • grosimea mică.

Contra: rezistența mecanică scăzută și complexitatea instalării.

Vată minerală

Vata minerală este un material fibros care este împărțit prin compoziția sa în piatră, sticlă și lut de zgură.

avantaje:

 • rezistență la foc;
 • rezistență la temperaturi extreme;
 • rezistență mecanică ridicată;
 • rezistența chimică;
 • buna respingere a apei (nu toate materialele au această proprietate).

Printre deficiențele se poate observa prezența în compoziția rășinilor de formaldehidă care emit fenol otrăvitor. În plus, materialul conține particule care sunt dăunătoare organelor respiratorii umane, astfel încât instalarea materialului se face numai cu mijloace speciale de protecție.

Minvat este folosit atât pentru lucrări interne, cât și pentru lucrări externe. Este prezentat într-o gamă largă de grosimi.

Atunci când alegeți un încălzitor, este necesar să acordați atenție nu numai caracteristicilor de izolare termică, ci și grosimii sale. Acest moment este foarte important pentru spațiile mici, în cazul în care fiecare centimetru extra de suprafață este practic în valoare de greutatea sa în aur.

Următoarele materiale și unelte pot fi necesare pentru lucrările legate de izolație: gips-carton, profil metalic, elemente de fixare, spumă poliuretanică, nivel, clește, cuțit de papetărie, șurubelniță, lame de lemn, amestecuri de podele autonivelante, compuși de impermeabilizare, vopsire și gips-carton.

Cum se încălzește?

Această întrebare apare în cazul tuturor celor care întâlnesc prima dată aranjamentul loggiei. Pentru a efectua rapid, eficient și corect izolarea, este necesar să urmați cu strictețe instrucțiunile pas cu pas.

Cea mai bună modalitate de a începe este să stabiliți planul pentru munca dorită:

 1. Etapa pregătitoare (curățarea zonei de obiectele străine și îndepărtarea stratului vechi, nivelarea podelei, suprafețele de impermeabilizare).
 2. Acoperire cu sticla.
 3. Electrificarea.
 4. Încălzirea tuturor suprafețelor (pereți-tavan-pereți).
 5. Lucrări de finisare interioară.

Dacă încăperea va fi prevăzută cu o sursă staționară de încălzire, atunci instalarea acesteia trebuie avută în vedere imediat în stadiul inițial de lucru.

Glazura este o parte indispensabilă a lucrării, fără aceasta, tehnologia izolatoare pur și simplu nu are sens.Nu merită să faceți singur lucrul cu geamuri, este mai bine să încredințați acest lucru profesioniștilor.

Pentru geamuri, se recomandă ferestre cu geam termopan cu o grosime de cel puțin 3,2 cm.

afară

Pentru a obține cel mai bun rezultat, este necesar să faceți încălzirea loggiei din exterior. Este foarte dificil să faceți acest lucru singur - din cauza lipsei de echipamente profesionale și a complexității sporite și a pericolului de muncă.

Înainte de a începe să încălziți o loggie, este necesar să evaluați starea parapetului, care este gardul său extern. Aceasta este cea mai vulnerabilă parte a instalației. Nu ar trebui să împiedice pătrunderea soarelui, ci ar trebui să protejeze camera de praf, păsări, insecte, aer rece, vânt, zgomot.

În cazul în care loggia este împrejmuită cu bare metalice, atunci se ridică un alt bloc de spumă sau strat de cărămidă. Pentru finisaj se utilizează siding metalic sau vinil, fier galvanizat.

Dacă placa din beton armat servește ca parapet, atunci înainte de a începe lucrările interne este necesar să închideți golurile largi cu cărămizi și mici decalări mici la beton.După ce geamul este necesar pentru a încălzi toate ferestrele.

Un proces ilustrativ de izolare a unei loji sau a unui balcon în exterior este prezentat în următorul videoclip:

din interior

După terminarea procesului de geam și a izolației ferestrelor, puteți trece la faza de lucru internă. De asemenea, procesul începe cu pregătirea în avans.

Pregătirea suprafeței

Mai întâi trebuie să determinați ce suprafețe au nevoie de încălzire. De cele mai multe ori acestea sunt etajele "reci" care nu vin în contact cu camera încălzită.

Spațiul intern este verificat pentru fisuri sau fisuri în podele care trebuie umplut.

Apoi, selectați izolația necesară. Grosimea, tipul și cantitatea sunt direct legate de condițiile climatice din regiune. Pentru zonele cu temperaturi scăzute, sunt preferate tipurile de plăci de izolație.

Izolarea pereților

De obicei, toate pereții și colțurile care străbate strada sunt selectate pentru izolare. Materialul selectat (de exemplu, plăcile cu spumă de polistiren) este așezat în unul sau mai multe straturi, astfel încât în ​​timpul instalării să nu se formeze găuri de trecere.

Plăcile sunt plasate cu o ușoară deplasare relativ una față de cealaltă.

În mod direct la plafon, izolația termică este atașată cu dibluri sub formă de bucăți, iar stratul următor este lipit de prima spumă de montaj.

Asigurați-vă că izolați zona sub geamurile cu geam termopan, precum și partea interioară a parapetei.

Pentru izolarea colțurilor interioare se utilizează un material cu o grosime minimă de 20-30 mm. De sus, izolația este acoperită cu un material izolant de vapori (suprafață acoperită cu folie de la loggia). Apoi suspensiile pre-instalate nu prezintă un profil metalic.

Acest lucru se face astfel încât să rămână un spațiu de aer între acesta și izolație.

Procesul detaliat al izolației pereților poate fi văzut în următorul videoclip:

Următorul pas este decorul decorativ. Panourile din plastic, din lemn, plăcile de gips-carton rezistente la umezeală pentru tencuieli suplimentare, vopsire sau tapetare, precum și alte materiale sunt folosite ca material de acoperire a pereților.

Plafonul de izolație

În primul rând, sunt instalate suspensiile, pe care este realizată din profil galvanizat. Apoi, folosind diblurile, sunt lipite foi de izolație termică. Diblurile pot avea un miez din plastic sau metal (în funcție de densitatea și greutatea materialului).

Etapa finală - proiectarea plafonului cu ajutorul materialelor de finisare. Poate fi suspendat sau suspendat. Aliaj adecvat din lemn sau din aluminiu, precum și panouri din plastic și alte materiale.

Un punct important: între stratul de izolație și garnitura de finisare trebuie să existe un mic spațiu de aer. Acesta poate fi obținut folosind cutii de lemn atașate la izolație cu șuruburi autoportante.

Izolarea podelei

Lucrări legate de podele - poate cea mai importantă parte a întregului proces. Aceasta este cea mai rece suprafață, deci are nevoie de izolare obligatorie și foarte bine.

Întregul proces de lucru poate fi împărțit în mai multe etape:

 1. Demontați vechea podea (până la șapa de beton). Acest lucru se face pentru a menține cea mai înaltă înălțime posibilă a camerei. Reziduurile sunt îndepărtate, suprafața este curățată cu atenție.
 2. În cazul în care stratul original nu trebuie fixat, șapa de beton existent va constitui baza podelei noi. Dacă neregularitățile sunt vizibile cu ochiul liber, atunci betonul este turnat cu un strat de amestec autonivelant și lăsat să se solidifice.
 3. Podeaua nivelată este tratată cu compus antifungic. Apoi se pune un strat de material de impermeabilizare - de exemplu penofola.
 4. Montarea șinelor și a grinzilor transversale, care sunt fixate cu șuruburi. Se verifică uniformitatea elementelor situate separat. Înălțimea șinelor trebuie să fie de cel puțin 5 mm deasupra suprafeței izolației. În spațiul dintre decalcări se plac plăcile de izolare termică, care sunt acoperite cu izolație de vapori din folie de deasupra. Toate cusăturile de legătură ale unui film sunt fixate între ele printr-o bandă adezivă de construcție.
 5. Montarea pardoselilor - de exemplu, euroboard, placaj sau PAL. Etajul poate fi acoperit cu linoleum sau covor. Dacă este necesar, acestea construiesc o podea "caldă" - mai ales dacă loggia este planificată ca o continuare a unei zone rezidențiale (de exemplu, pentru jocuri pentru copii).
 6. În etapa finală de lucru, sunt instalate prize, întrerupătoare, placa este așezată.

Procesul detaliat al izolației pardoselilor folosind jurnalele este descris în următorul videoclip:

Erorile posibile

Înainte de a planifica lucrările de construcție și finisare legate de izolație, ar trebui să ascultați cu siguranță câteva recomandări care vă vor permite să evitați greșelile:

 • Orice modificare a designului unui apartament rezidential (și loggia face parte din acesta) ar trebui făcută numai în consultare cu autoritățile competente. Nu contează dacă este demolarea peretelui adiacent între loggia și camera sau izolația exterioară a parapetei. În orice caz, specialiștii BTI ar trebui să fie informați în consecință pentru a evita situațiile neplăcute în viitor (de exemplu, atunci când vinde un apartament) despre incoerența designului cu pașaportul tehnic.
 • Codurile de construcție nu permit ca bateriile sau conductele de radiatoare să fie transportate în afara peretelui clădirii. Pierderile de căldură de pe loggia sunt mai mult decât semnificative, iar instalarea sau izolarea necorespunzătoare va duce la înghețarea radiatoarelor și eventualele accidente.

Ieșirea din această situație este o podea "caldă" sau un radiator de ulei.

 • Utilizarea geamurilor fără rame. Din partea acestei loggii pare foarte interesantă: o pânză netedă, transparentă, solidă. Dacă este necesar, cercei pliat "acordeon", fără a reduce spațiul din cameră. Cu toate acestea, această opțiune nu este recomandată pentru o loggie caldă: un singur sticlă și sloturile nu vor permite menținerea temperaturii optime în interiorul camerei în timpul sezonului rece.

În plus, acest tip de geam nu este foarte practic: este imposibil să fixați plasa de țânțari, sticla este rapid contaminată.

 • Uneori, pentru a mări zona loggiei, rama de sticlă este scoasă din planul peretelui clădirii. Deasupra unei astfel de loggii se închide o vizor specială. Se acumulează zăpada în timpul iernii, în gheața de primăvară se formează pe ea, iar vara se ruinează în ploaia torențială.

Este foarte costisitor și problematic să se izoleze în mod fiabil structura din exteriorul fațadei.

 • Un strat de izolație. Uneori, parapetele și pereții sunt izolați cu blocuri de spumă cu grosimea cuprinsă între 70 și 100 mm. Proprietățile termoizolante ale acestui material sunt pur și simplu minunate, dar pentru a crea condiții de temperatură confortabile este necesar să se utilizeze un strat suplimentar de izolație.
 • Bariera de vapori. Dacă vata minerală este aleasă ca încălzitor, atunci trebuie să fie pusă cu un material izolant de vapori. În caz contrar, umezeala se va acumula pe ea, și-l va diminua pur și simplu.
 • Spumă poliuretanică. Cusăturile cu un material de etanșare sau spumă trebuie protejate de lumina directă a soarelui. În caz contrar, stratul protector se va prăbuși în timp, dezvăluind din nou fisurile și fisurile.
 • Utilizarea pentru nivelare și încălzirea podelei unui strat gros de beton de nisip este una dintre cele mai frecvente greșeli. Nu supraîncărcați prea mult plăcile de podea. Pe partea de sus a șapei va pune un alt strat de adeziv, apoi de granit sau de alte acoperire.

Este mai rezonabil să alegeți un material termoizolant cu o greutate specifică foarte mică (penoplex sau vată minerală).

 • Încălzirea peretelui adiacent între loggia și cameră. De obicei, nu se efectuează din cauza lipsei de semnificație. Condițiile climatice din interiorul apartamentului și din loggii nu se vor schimba în mod semnificativ de la acesta, însă costurile de bani, de efort și de timp pentru o muncă inutilă vor fi destul de mari.
 • Atenție la detalii mici. Deja în faza de planificare, este posibil și necesar să se acorde atenție unor astfel de lucruri cum ar fi localizarea mânerelor la unitatea de sticlă, utilizarea de plase de țânțari și construirea unui pervaz lat.

O altă problemă cu care se confruntă proprietarii de loggii după lucrările de izolare efectuate în mod necorespunzător este apariția condensului pe pereți. Efectul peretelui "plâns" are loc din mai multe motive:

 • Izolația selectată și instalată necorespunzător;
 • absența unui spațiu de aer în metoda de izolație a cadrului;
 • peliculă de paro și hidroizolare nepotrivită.

Ca rezultat, aerul cald, care iese din cameră, se condensează pe pereții exteriori rece. Agentul izolant umed reduce semnificativ proprietățile sale izolante, începe să se putrezească și să se acopere cu ciuperci și mucegai.

opinii

Proprietarii apartamentelor și caselor particulari, care se confruntă cu lucrări privind epuizarea loggiilor, notează de obicei un rezultat pozitiv al lucrării. Camera devine confortabilă pentru a rămâne chiar în zilele cele mai reci de iarnă.

Într-o loggie caldă, este posibil să crească flori și alte plante pe tot parcursul anului, spațiul său este folosit ca un loc de luat masa, joc, zona de lucru.

Că rezultatul a fost cel mai bun, proprietarii de loggii încălzite sfătuiesc să prevadă utilizarea podelelor "calde" și a radiatoarelor de ulei, în cazul în care loggia va fi utilizată ca spațiu de locuit complet.

Costul energiei electrice, bineînțeles, va crește semnificativ, dar capătul justifică mijloacele.

Exemple de proiectare

Design-ul interior proiectat și lucrările de înaltă calitate pe izolație au transformat loggia într-un colț confortabil pentru relaxare.O canapea mică, o masă agățată, o verdeață înflorită - totul arată foarte armonios. Interiorul este proiectat în tonuri calde de nisip. Jaluzelele vă permit să diminuați lumina soarelui, dacă este necesar.

Colț spațios și luminos unde puteți lucra în tăcere și liniște pe documente sau proiecte importante. Galeria spațială liberă sa gândit la cele mai mici detalii. Partea interioară a parapetei este utilizată sub raft în întregul perete (pentru stocarea de cărți sau documente). Corpurile de iluminat și rolele vor ajuta la reglarea intensității iluminării.

Corpul luminos confortabil poate fi folosit ca zonă de luat masa. O masă mică și o pereche de scaune vă vor permite să petreceți o seară romantică pentru două persoane sau să organizați o întâlnire cu iubita ta iubită. Un pervaz lat de-a lungul parapetei înlocuiește perfect masa.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor