Care este diferența dintre un balcon și o loggie?

Apartamentul modern din oraș este greu de imaginat fără un balcon sau loggie. Deci, care este diferența dintre un balcon și o loggie? Ce preferați, cum să utilizați acest spațiu suplimentar corect și cu un beneficiu maxim?

definiție

Ambele camere desemnate mai sus nu sunt încălzite cu încălzire centrală și, prin urmare, nu sunt rezidențiale și poartă funcția de camere de utilitate. O altă funcție importantă, în conformitate cu măsurile de prevenire a incendiilor, este principala cale de evacuare în caz de incendiu.

Principalele caracteristici de proiectare sunt clar descrise în SNiP - sistemul de reglementări și reguli, pe baza acestor documente puteți defini în mod clar caracteristicile de proiectare, construcție și, de asemenea, unele aspecte juridice.

Un balcon este o structură situată în afara fațadei clădirii. De fapt, aceasta este o platformă cu o balustradă, situată, de regulă, nu este mai mare decât nivelul podelei camerei și este în mod necesar întărită de grinzi care ies din perete. Spre deosebire de balcon, loggia este situată în clădire, în majoritatea cazurilor este înconjurată de trei pereți. Datorită designului său, loggia este un întreg cu camera în care este adiacentă.

Care este diferența?

În plus față de caracteristicile structurilor, este necesar să se țină seama de posibilitățile acestor încăperi în planul funcțional. Balconul are o capacitate de încărcare mai mică, deoarece placa, care este partea sa principală, este fixată doar de partea adiacentă la intrare. Acest lucru este legat de incapacitatea de a încărca în mod semnificativ structura pentru a evita accidentele.

8 fotografie

Spre deosebire de un balcon, o loggie se sprijină pe pereți de sprijin sau semi-înclinați. Adâncimea loggiei este, de obicei, determinată de nevoia de lumină naturală în încăperea la care este adiacentă și depinde de un număr mare de factori, inclusiv locația casei față de punctele cardinale. O altă diferență între un balcon și o loggie este prezența unui acoperiș, care poate servi atât podeaua loggiei, situată pe podea de sus, cât și acoperișul casei.

Loggia implică o mare variabilitate în aspectul, decorarea, reamenajarea, izolarea. Poate amenaja în siguranță mobilierul, poate instala pereți despărțitori și geamuri cu geam termopan, fără riscul de colaps.

Diferențele în aceste camere există și în dimensiuni, iar balconul este întotdeauna mult mai mic, deoarece o zonă mare poate fi periculoasă nu numai pentru structura însăși, ci și pentru casă în ansamblu. De aceea extinderea neautorizată a balcoanelor nu este legală și se pedepsește cu amendă de până la 300 mii de ruble. Calculul mărimii loggiei depinde de mulți factori, inclusiv de caracteristicile arhitecturale ale unei anumite structuri. În acest caz, dacă vorbim despre o clădire tipică, există dimensiuni tipice standard. Pentru un balcon, dimensiunea are o lungime de 327,5 cm și o adâncime de 80 cm, iar lungimea unei barje tipice este de 290 cm.

În prezent, există o simbioză a structurilor descrise, așa-numita balcon-loggia, caracteristica acesteia fiind combinația caracteristicilor inerente în aceste încăperi, o parte a plăcii principale fiind purtătoare, iar partea reprezintă fațada clădirii, datorită căreia designul devine mai sigur și mai convenabil de utilizat .

Caracteristici speciale

Balconurile și loggiile în clădirile noi sunt, cu siguranță, diferite de camerele similare din clădirile vechiului fond, inclusiv balconul-loggia descris mai devreme poate fi implementat doar în construcții noi. În prezent, arhitecții și constructorii nu se mai limitează la dimensiuni și forme tipice și puteți găsi balcoane cu dimensiuni cuprinse între 2,5 și 23 de metri pătrați. m. Balconurile și loggiile pot fi amplasate atât într-una din încăperile apartamentului, cât și în totalitate, și nu neapărat vor fi de același tip.

Foarte des, balcoanele și loggiile din clădirile noi sunt inițial vitrate, ceea ce creează un sentiment al integrității întregii structuri, o anumită completare estetică și arhitecturală.

Firește, balcoanele sunt prezente în case private. Este demn de remarcat faptul că în case particulare ele joacă un rol mai estetic și sunt o construcție suplimentară. Dar, în același timp, balconul va fi o cale excelentă dacă casa nu are o cameră de odihnă în care să se pensioneze. Aici puteți pune un scaun de îmbrăcăminte confortabil, o masă mică, să atârni vase cu verdeață și să vă relaxați din agitația vieții cotidiene.

7 fotografie

Când se planifică un balcon într-o casă privată, este necesar să se țină cont de factori precum caracterul structural al clădirii, uneori construcția balconului este foarte profitabilă, poate, de exemplu, să îndeplinească rolul unui acoperiș pentru o pridvor. De asemenea, nu uitați de siguranța la incendiu, mai ales cu o zonă mare a clădirii și cu prezența unui număr mic de scări. Dar este necesar să se ia în considerare costul semnificativ al construirii structurilor de balcon, precum și complexitatea acestor lucrări.

Chiar și erorile mici în calcule pot duce la rezultate ireversibile și chiar letale.

O altă caracteristică a balconului din casă este o schimbare a microclimatului camerei. Prezența unei unități de balcon cu o ușă este una dintre cauzele pierderilor de căldură și acest fapt trebuie luat în considerare la selectarea unui design. În plus, este necesar să alegeți locația corectă a balconului, pentru că nimeni nu vrea să se relaxeze pe balcon, din care puteți vedea autostrada sau curtea din spate a unui supermarket rural.

Tipuri de balcon

Câteva cuvinte despre balcoane. Deci, balcoanele pot diferi în modul în care sunt aranjate sau construite, precum și în felul vitrajului.

Tipurile principale de pe dispozitiv pot fi atribuite consolei, pe suporturi, adăugate, atașate și agățate de balcoane. Cel mai adesea, balcoanele tip cantilever se găsesc în clădirile secolului al XX-lea, unde reținerea plăcii de balcon se realizează cu ajutorul unor console speciale care sunt fixate în pereții caroseriei clădirii. Uneori rolul lor a fost realizat de așa-numita placă de consolă, întărită între etajele clădirii.

O vedere foarte interesantă a balcoanelor sunt desenele pe stâlpi îngropați în sol. Un astfel de dispozitiv permite creșterea semnificativă a suprafeței balconului, precum și crearea elementelor decorative suplimentare, cum ar fi coloanele.

Dezavantajul acestui dispozitiv este incapacitatea de a instala un astfel de balcon deasupra celui de-al doilea etaj, datorită riscului de ștergere inegală a fundației, a suporturilor de înclinare și prăbușirii balconului.

Cele mai moderne și perfecte sunt balcoanele laterale, în care există suporturi laterale speciale. Pentru a reduce sarcina pe zona balconului, este posibilă și instalarea plăcii frontale a rack-ului. În balcoanele atașate sunt de asemenea folosite două tipuri de elemente de fixare, aceasta fiind consola de bază și suporturile frontale. Și în balcoane balamale, dispozitivele de fixare sunt executate de structuri metalice speciale, pe care este atârnată placa principală de balcon.

Oarecum în afară este așa-numitul balcon francez, care este mai mult un element decorativ decât un balcon în sensul complet al cuvântului. Balconul francez are aproape nici un spațiu, lățimea lui rareori depășește dimensiunea picioarelor unui adult, astfel de balcoane sunt condiționate exterioare. Gardurile sunt în mod tradițional metalice, adesea prelucrate, dând un anumit farmec întregii clădiri.

Stând pe un astfel de balcon vă puteți bucura de priveliștile din jur, puteți savura o ceașcă de cafea, dar nu mai mult.

Dacă vorbim despre geamurile balcoanelor, nu este numai protecția față de condițiile climatice și meteorologice, ci și o anumită aparență și exhaustivitate a designului clădirii. Există multe tipuri de geamuri, ele depind de designul și materialul utilizat în lucrare. Dar este posibil să se distingă două tipuri principale: rece și cald.

Atunci când geamurile reci sunt de obicei folosite ferestre ușoare. Acest tip de geam este utilizat dacă este necesar să închideți balconul de murdărie, ploaie, zăpadă. Avantajele acestui tip de geam sunt relativul ieftin, ușurința de instalare, designul cu greutate redusă.

Principalul minus este necesar pentru a atribui lipsa aproape totală a izolației, temperatura aerului într-o astfel de încăpere va fi de numai 2-3 grade față de exterior.

Pentru geamurile calde se utilizează geamuri duble și triple. Acest tip de geam este în prezent cel mai solicitat, cu acest tip de geam se poate aranja cea mai completă și mai funcțională cameră. Principalele avantaje ale acestui tip de geam sunt asigurarea celei mai confortabile temperaturi pentru o persoana in diferite anotimpuri (cu decoratie completa si izolatie a balconului), un nivel ridicat de izolare fonica si design estetic.

Principalul dezavantaj este greutatea considerabilă a structurii, respectiv, acest tip de geam se potrivește mai mult pentru loggii și terase.

Tipuri de loggii

Clasificarea loggiilor după tipul geamurilor nu diferă de clasificarea balcoanelor, deci nu are sens să ne concentrăm asupra acestui aspect.Și dacă vorbim despre tipurile de loggii, atunci putem vorbi despre câteva exemple specifice. Unul dintre cele mai interesante tipuri de loggii sunt ferestrele de golf. În centrul său, fereastra de golf este o parte a spațiului viu care iese dincolo de planul fațadei.

Scopul principal al ferestrei este de a crea spațiu suplimentar în cameră, de a regla nivelul de iluminare în direcția creșterii sale, de a îmbogăți interiorul interiorului și de a compune arhitectura generală a clădirii.

În cea mai mare parte, ferestrele bay sunt simple și forme geometrice simetrice, cum ar fi un semicerc, un trapez și un triunghi. Ferestrele de ferestre cuprind în mod obligatoriu atât structurile de rulment, cât și cele de închidere, pereții lor având ferestre, unul sau mai multe sau un geam solid.

Bay ferestre pot fi de lungimi diferite, întrerupte, pentru a forma cu balcoane. Cu toate avantajele sale, prezența unei ferestre de fundare creează dificultăți în planificarea spațiului, amenajarea mobilei și proiectarea cu ajutorul textilelor. Dar, printr-o planificare corectă, aceste dezavantaje se transformă cu ușurință în avantaje, iar prezența unei ferestre de fund poate fi punctul culminant al camerei..

Datorită iluminării bune, este posibil să se organizeze o zonă de lucru acolo, în absența unei camere separate pentru copii, o zonă de joacă excelentă sau zonă de agrement cu mobilier confortabil și tapițat și o masă pentru băuturi de ceai. De asemenea, în fereastra de golf vă puteți amenaja o mică grădină de iarnă cu plante ornamentale sau utile. Panourile de lemn de pe pereți și mobilierul din răchită vor transfera locuitorii unui apartament în oraș într-o țară.

Ar trebui să menționăm, de asemenea, geamurile panoramice ale loggiei. Acest tip de geam poate, dincolo de recunoaștere, să schimbe stilul unei camere particulare și structura în ansamblu. În mod normal, nu are sens să o folosiți dacă există o cară exterioară sau o curte umplută cu mașini. Dar dacă ferestrele au vedere la parc, golf, panorama frumoasă a orașului - aceasta este o altă chestiune. Și, bineînțeles, nu există nici un punct în acest tip de geamuri în apartament, care este situat sub etajul 6-7.

Ar trebui să luați în considerare amplasarea ferestrelor în raport cu punctele cardinale. De exemplu, atunci când ferestrele sunt la est, soarele poate deveni prea enervant în timpul verii și dacă există un geam panoramic în apartament, acesta poate deveni prea înțepenit și fierbinte.Dar vestul și sudul pentru geamurile panoramice sunt mai favorabile.

8 fotografie

Un alt avantaj al acestui tip de geam este o creștere vizuală a spațiului. De asemenea, loggii similare arată modern și foarte elegant, respectiv ridică prestigiul camerei. Desigur, este necesar să se spună despre neajunsuri, cele mai importante fiind costul ridicat al muncii, deteriorarea izolației fonice și a siguranței.

Ce să aleg?

Balcon sau loggie? Atunci când alegeți unul sau altul, este necesar să înțelegeți în mod clar modul în care va fi folosită această cameră. Ca cameră completă, ca depozit pentru echipament sezonier sau spațiu pentru meditație. În orice caz, este absolut necesar să se determine scopul spațiului, cu posibilitatea și necesitatea unor costuri suplimentare pentru aranjamentul acestuia.

Există un aspect important care trebuie luat în considerare atunci când alegeți, dacă planificați cel puțin o redezvoltare minimă, este mai bine să alegeți o loggie, ea se poate transforma mai târziu într-o cameră cu drepturi depline.

Idei originale

În prezent, un număr foarte mare de persoane își aleg locul principal de reședință al orașului.Există, fără îndoială, multe avantaje în acest sens, iar un apartament în oraș poate concura adesea în confort cu o casă de țară. Balconurile și loggii vă ajută să faceți un apartament cât mai confortabil.

Foarte des, aceste încăperi sunt folosite ca un spațiu de depozitare suplimentar, în esență un depozit. Pentru a folosi un balcon și o loggie ca un dulap suplimentar sau dressing nu mai este la modă. În prezent, există multe alte opțiuni foarte interesante și practice pentru a amenaja această cameră. Un apartament mic, în care nu există suficient spațiu de locuit, va deveni mai convenabil dacă combinați o loggie cu o cameră și aranjați un birou sau un atelier de lucru în el, în care proprietarul casei va putea să lucreze fără a distrage gospodăria.

În cazul în care loggia este adiacentă la bucătărie, aceasta poate fi transformată într-o frumoasă sală de mese verde. Sau poate deveni un confortabil boudoir cu o vedere minunată. Și ceea ce o minunată sală de gimnastică și saună pot fi echipate cu doar 5 metri pătrați. Și poate în metropolă există o lipsă de verdeață și pace, iar grădina de iarnă este pur și simplu necesară, iar în acest caz, loggia va fi indispensabilă.

Este posibil să faceți o loggie interesantă, neobișnuită și folosită în interior, de exemplu, o pereche de paturi cu ierburi aromate vă vor plăcea nu numai ochii, ci și șapte vitamine.

Există mai multe reguli care trebuie respectate atunci când se face o loggie, însă aceste reguli sunt, de asemenea, potrivite pentru proiectarea spațiilor în ansamblu. În primul rând, camerele mici ar trebui să fie luminoase, acest lucru se aplică atât la finisajul de suprafață, cât și la elementele interioare din ele. De asemenea, camerele înguste și lungi nu ar trebui să fie aglomerate cu mobilier, idealul ar fi amenajarea de mobilier la marginea camerei.

Suprafețele lucioase și oglinzile sporesc vizibil camera, iar o bandă verticală pe pereți ridică tavanul. Grilele decorative adaugă spațiu pentru farmec.

În orice caz, trebuie să aveți încredere în gustul și activitatea profesioniștilor, și numai în acest caz, rezultatul va fi încântat de mulți ani.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor