Candelabrele mari

 Candelabrele mari

Corpurile de iluminat, în plus față de funcția principală - pentru a oferi spațiilor cu iluminare suficientă, îndeplinesc rolul unui element decorativ. Exemplul cel mai frapant este candelabrele mari: trebuie să acorde atenție în primul rând proprietarilor de tavane înalte. Atunci când alegeți un dispozitiv de iluminat, este important să țineți cont de stilul mobilierului, de designul camerei în sine și de preferințele personale.

tipuri

În conformitate cu metoda de atașament la plafon, candelabrele sunt împărțite în două tipuri:

 • Clasic. Agățat pe cârlig, de regulă, dimensiuni mari. Adesea ele devin centrul interiorului, oferind designerilor posibilități aproape nelimitate datorită varietății de forme și forme.
 • Plafonul. Se fixează direct pe suprafața tavanului, cel mai adesea rotund și plat. Astfel de modele sunt utilizate pe scară largă în minimalism și hi-tech.

Tipuri de candelabre în funcție de stil:

 • clasic Este realizat din elemente de cristal conectate prin forjare festivă. Arată foarte solemn. Inițial, în locul lămpilor s-au folosit lumanari. Dimensiunea unei astfel de lucrări a fost uriașă - de până la șase metri, ceea ce a făcut ca candelabruul să fie greu și periculos în eventualitatea căderii întregii structuri.
 • Candelabre în stil modern au mai multe plafonduri, de obicei făcute sub formă de plante (de exemplu, o lalea deschisă, crin), pot fi multi-colorate. Lustre din sticla multi-color Favrilian arata luxos - proiectat de Louis Tiffany insusi
 • Candelabre japoneze realizate din materiale naturale - bambus, lemn, hârtie. Ele sunt simple, au o formă geometrică strictă. Ideal în bar sushi, case de tara.
 • Minimalism și hi-tech de asemenea, nu a ignorat luminile de plafon. Nu este nimic inutil aici - metal, plastic, sticlă. Forme stricte și, desigur, funcționalitate.
 • Țară și Provence în proiectarea corpurilor de iluminat este lemnul, sticla primitivă, țesăturile naturale, forjarea simplă. Anterior, în sate, proprietarul însuși făcea mobilier, obiecte de uz casnic, iar soția lui îi împodobea totul; Prin urmare, aceste lămpi arată "acasă", distinctive și creează un confort deosebit. Nu există aproape nici o restricție: dacă doriți - în stilul unei ferme ucrainene, dacă doriți - un sat rusesc sau francez.

Utilizați în interior

Alegerea candelabrului este influențată de alegerea încăperii în care se va amplasa corpul de iluminat.

Camera de zi

În hol există o recepție a oaspeților, care deține vacanțe. Acesta este locul unde se adună întreaga familie. De regulă, aceasta este cea mai mare cameră dintr-un apartament sau casă, ceea ce înseamnă că vă puteți permite un corp de iluminat cu diametru mare sau alegeți mai multe dacă camera este împărțită în zone.

Mai bine să faci două sau trei moduri de iluminare, pentru a diminua uneori luminozitatea. Și, bineînțeles, discutați alegerea cu cei dragi, încercați să luați în considerare opinia fiecăruia, pentru că de cele mai multe ori este petrecută în camera de zi.

dormitor

Un loc de odihnă și de somn în care lumina ar trebui să fie moale, nu enervant. Mai bine pentru a obține un dimmer (control neted).Puteți să o selectați ca o telecomandă și să controlați iluminarea de la distanță fără a ieși din pat. Datorită cantității mari de produse textile, în dormitor este colectată o cantitate mare de praf, așadar este mai bine să abandonați aparatele care folosesc țesături și hârtie.

pepinieră

În primul rând, siguranța este importantă. Pentru a exclude sticlă subțire, pandantive lungi, construcții grele, de asemenea, "nu" la lămpile cu două nivele. Dar culorile și modelul pot fi variate: de la cea mai blândă până la incredibil de distractivă. Verificați-vă cu bebelușul, poate că are vreo dorință.

Coridorul

Aici se formează prima impresie a casei, nu trebuie să fie leneș cu alegerea elementului de iluminare. Dar, de regulă, în apartamentele rusești există un hol mic, deci alegeți un candelabru îngust, lung sau ceva compact.

bucătărie

Corpurile de iluminat funcționale se potrivesc fără detalii inutile, deoarece aceasta este de fapt zona de lucru a gazdelor. Un alt lucru, dacă bucătăria include o zonă mare de luat masa. Puteți amplasa un candelabru mare deasupra mesei (de exemplu, în stilul țării) și iluminarea locală puternică deasupra sobei și a plăcii de tăiere.

A doua lumină

Adesea, în casele mari nu există o suprapunere între primul și al doilea etaj. Acesta din urmă formează în jurul perimetrului unui balcon uriaș, există un spațiu imens, cerând o iluminare mare.

În timpul nopții, candelabrele mari pe mai multe niveluri vin la salvare - sub formă de cascadă directă, spirale lungi. Sarcina lor este nu numai să decoreze, ci și să distribuie uniform lumina, pentru a conecta cele două spații împreună.

Candelabrele mari, desigur, nu sunt folosite numai în zone rezidențiale, domeniul lor de aplicare este enorm:

 • teatre - toți își amintesc aceste corpuri de iluminat elegante, strălucind cu toate culorile curcubeului;
 • muzee - fiecare cameră trebuie să transmită colorat o anumită atmosferă, toate elementele ar trebui să fie un plus elocvent între ele;
 • centre de expoziție - iluminare înaltă, elemente interioare versatile;
 • clădiri de administrare, săli de conferință - lămpi stricte, dar elegante;
 • Cluburi, restaurante - una dintre componentele succesului lor este atmosfera, o parte din care este creată de candelabrele mari selectate cu îndemânare.

Soluții de modă

În acest an, nuanțele populare albastru și galben din interior.Nu este necesar să schimbați întreaga compoziție a camerei: este suficient să ridicați un candelabru masiv, având, de exemplu, elemente de albastru sau muștar. Merită acordată atenție designului de alamă (ca supliment la materialul principal sau complet). Se pare interesant în combinație cu o nouă tendință - o oglindă 3d.

Dar cristalul nu va ieși niciodată din modă. Aici, modelul în sine este important - baza reflectorizantă ovală și "bucățile de gheață" care cad. Aceasta este o privire nouă asupra clasicilor care ne sunt cunoscuți încă din copilărie.

Nu fără spațiu. Puteți transforma tavanul în cerul de noapte, crea un candelabru sub forma unei planete sau a unui satelit, iar stelele vor înlocui LED-urile mici.

Vreau să mă concentrez pe culori neutre - bej, auriu. Culoarea metalică (luați bronz) va fi de asemenea plăcută în acest an. În zona de recreere puteți pune un candelabru cu forme geometrice forjate, fanteziste, combinate cu tonuri de calm la modă. Bogăția arată doar negru.

Stilul tropical face un pic exotic, plafonul se face sub forma de petale subtiri de sticla. Frumoasă și spectaculoasă. Materialele naturale, cum ar fi lemnul (stilul de țară sau castel), arata cald.

Printre acestea se numără dispozitive îngrijite și se presupune că sunt înnodate în mod grăbit sau chiar legate cu frânghii. Un astfel de candelabru trebuie să se potrivească în interiorul corespunzător cu o sută de procente, altfel va arăta nepoliticos.

O grămadă de nuanțe de antichități cu modele diferite arată jucăușă (obișnuiau să stea pe noptieră în dormitor). Candelabrul de cristal poate fi, de asemenea, futurist. Și un astfel de candelabru îți va decora moftul.

Nu schimbați lucrările din cristalele Swarovski. Împreună cu lumina electrică, vor crea o atmosferă magică și elegantă, spre deosebire de omologii cu costuri scăzute, care ar părea uluitori.

Sticla de Murano realizată manual este o simbolie incredibilă a luminozității, luminozității și a formelor fabuloase.

Lămpile de plafon transparente ca atomii dintr-o moleculă se potrivesc într-o cameră de zi luminată.

Și acesta este doar un mic număr de exemple, în realitate, candelabrele mari sunt prezentate în toată diversitatea lor în sute de magazine din țară. Unele se specializează în stil, unele - după tipul de lampă (de exemplu LED sau incandescent).

Există, de asemenea, platforme uriașe de tranzacționare în care este prezentată cea mai largă alegere.Și pentru cei mai creativi, puteți crea un candelabru la comandă, să țineți cont de toate cerințele tehnice, de capriciile proprii și de tendințele modei.

Norme de iluminare

În cele din urmă - un mic memorandum privind standardele sanitare (SNIP) și o formulă importantă.

Camere de zi:

 • camera de zi - 150 lux;
 • dormitor - 100 lux;
 • bucatarie - 150 lux;
 • hol de intrare - 50 lux;
 • copii - 200 lx.

Unități non-rezidențiale:

 • restaurante - 200 de lux;
 • săli de expoziție - 200 de lux;
 • săli multipurpose - 400 lux;
 • foaier de cinematografe, cluburi - 150 lx;
 • săli de sport - 75 de lux.

Pentru a reprezenta aproximativ dimensiunea admisă a candelabrului și a nu cumpăra prea voluminoasă, există o formulă simplă: (Lk + Hk) * 10. Acesta este diametrul aproximativ al lămpii, unde Lk este lungimea camerei, Hk este lățimea camerei.

Circumferința principală a structurii nu trebuie să fie mai mică decât lățimea jumătății mesei pe care o acoperă. De asemenea, trebuie să vă asigurați că rămân 190 cm între podea și dispozitiv (excepțiile sunt construcții de proiectare speciale), în medie lungimea optimă este de un sfert din înălțimea camerei.

Exemple de candelabre din interior pot fi vizualizate în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor