Lustre din lemn

 Lustre din lemn

Pentru ca interiorul să aibă un aspect frumos și complet, este necesar să alegeți dispozitivele potrivite pentru iluminat. Piața modernă oferă o gamă largă de lămpi, printre care și candelabrele de lemn sunt foarte solicitate. Aceste modele sunt caracterizate de un aspect de neegalat și o calitate excelentă. Astfel de modele nu își pierd relevanța de mai mulți ani și sunt combinate armonios cu alte elemente de interior.

Avantaje și dezavantaje

Cu ajutorul unei lampi din lemn, puteți sublinia unicitatea și unicitatea camerei.Această piesă de mobilier creează nivelul necesar de iluminare, precum și confortul pentru muncă sau timp liber. Există o gamă largă de producători pe piața mondială care oferă candelabre din lemn elegante și originale pentru fiecare gust. Fiecare model are propriile caracteristici care trebuie luate în considerare la alegere.

De mult timp, meșterii calificați au folosit lemn pentru fabricarea lămpilor. Alegerea acestui material este justificată de mai multe avantaje, printre care:

 • Protecția mediului. Materialul este de origine naturală, care asigură naturalețea și siguranța acestuia pentru sănătate.
 • Rezistența la manipulare. Ușor accesibil la prelucrare, care permite designerilor să întruchipeze orice fantezii și idei sub forma unor corpuri de iluminat frumoase.
 • Crearea de confort. Aceste candelabre umple camera într-o atmosferă caldă și confortabilă.
 • Bună lumină. Lumina provenită de la candelabre din lemn contribuie atât la un proces de lucru complet, cât și la odihnă.
 • Aspect frumos. Fiecare produs este realizat într-un design elegant și unic, ceea ce îl face nu numai un element funcțional, ci și o decorare interioară originală.
 • Sortiment mare. O gamă largă de culori și o varietate de forme vă permite să alegeți cea mai potrivită versiune a lămpii pentru un anumit tip de interior.

Pe lângă avantaje, candelabrele de lemn au și Unele dezavantaje, cum ar fi:

 • inflamabilitate rapidă;
 • instabil la umiditate și insecte.

Pentru a îmbunătăți proprietățile protectoare ale produselor din umiditate și insecte, acestea sunt acoperite cu vopsele și lacuri speciale. Acestea sunt realizate cu toate caracteristicile arborelui, care este expus favorabil pe structura produselor. Această etapă tehnologică de prelucrare asigură durabilitatea candelabrului, păstrând în același timp calitățile sale originale.

Lemnul după prelucrare este protejat de factorii adversi de influență, iar prezența decorului conferă produselor finite un farmec deosebit.

tipuri

Pe piața modernă există o selecție largă și variată de candelabre din lemn. Printre acestea se numără modele clasice și mai luminoase, modele sculptate realizate manual.

Designerii folosesc elemente decorative interesante pentru cea mai bună combinație de dispozitive de iluminat cu diferite stiluri de interior.Aici pot fi folosite materiale precum metalul, hârtia, plasticul, sticla, textilele și multe altele. Fiecare dintre aceste materiale este selectat individual, luând în considerare toate caracteristicile designului.

Potrivit tipului de candelabre din lemn pot fi:

 • Suspendat. Lămpile cu pandantiv de plafon sunt fixate pe lanțuri sau cu ajutorul unei suspensii speciale montate în tavan. Această opțiune este potrivită numai pentru camere cu tavane înalte. Caracteristica principală a acestora este capacitatea de a controla înălțimea candelabrului.
 • Plafonul. Modele care se montează direct pe plafon. Astfel de candelabre din lemn sunt considerate o soluție bună pentru camerele cu tavane joase. Dintre acestea, articolele cu cinci coarne sunt deosebit de relevante, cu ajutorul cărora puteți crea un nivel ridicat de iluminare folosind în același timp cinci becuri.
 • Portabil. Acestea includ lămpi de masă, lămpi de podea cu abajururi, lămpi și sfeșnice. Aceste cazuri sunt folosite ca surse suplimentare de iluminare. Ele sunt stabilite atât în ​​incinte, cât și în locuri publice.

Fiecare candelabru din lemn poate fi proiectat pentru un anumit tip de becuri, ele pot fi halogen, LED sau fluorescente.Pentru siguranța în caz de incendiu, se recomandă instalarea becurilor fluorescente sau cu LED-uri. În plus, ele pot economisi în mod semnificativ electricitatea, care este considerat un mare avantaj.

7 fotografie

formă

Candelabrele moderne sunt realizate într-o varietate de forme. Printre acestea sunt atât modele standard și familiare, cât și cele mai neobișnuite.

Forma candelabrelor de lemn poate fi rotund, pătrat, oval, triunghiular, plat, precum și oricare altul. Toate caracteristicile fiecărui model sunt direct dependente de imaginația designerilor, precum și de tendințele actuale. Formele geometrice sunt foarte populare, combinate cu diferite tipuri de interior.

De asemenea, candelabrele din lemn sunt caracterizate de diverse soluții nestandardizate care sunt prezentate pe piața mondială. sub formă de ancoră, buclă, stea de mare, aranjament de flori sau altul, nici un dispozitiv de iluminat mai puțin elegant. Opțiuni similare sunt folosite în procesul de creare a unui interior unic și inimitabil.

La urma urmei, prezența unui astfel de candelabru neobișnuit în cameră creează o atmosferă specială în cameră, umplând-o cu o frumusețe estetică.

dimensiuni

Atât forma, cât și mărimea candelabrelor de lemn pot fi complet diferite. Prin urmare, atunci când alegeți, este necesar să se țină seama de înălțimea tavanului și a zonei camerei. Fiecare tip de corp de iluminat are parametri individuali și caracteristici de proiectare.

Sconcesele pot fi realizate în diferite forme cu dimensiuni compacte. Luminile de noapte sunt mari și mici, dar cele mai populare sunt modelele cu o înălțime de maximum 30 cm și o lățime de 15 cm. Sunt amplasate convenabil pe o noptieră și datorită soluțiilor originale de proiectare, astfel de lămpi pot umple camera cu o lumină caldă și silențioasă.

Lampa de iluminat poate avea dimensiuni diferite. Există modele mari care sunt așezate pe podea și mai compacte, utilizate pentru iluminarea suplimentară a unei anumite părți a încăperii. Dimensiunile candelabrelor depind în mod direct de suprafața camerei, precum și de tipul și înălțimea plafoanelor.

Principalul lucru de reținut este că dimensiunea structurii ar trebui să corespundă stilului general al camerei. Numai atunci interiorul va arata la fel de frumos si armonios.

materiale

Pentru fabricarea candelabrelor din lemn care folosesc diferite specii de lemn. Cel mai durabil și durabil arbore este stejarul.Produsele din stejar masiv arata foarte frumos si nobil. Modelele de pin sunt, de asemenea, caracterizate de o bună calitate și aspect elegant.

Destul de des în fabricarea candelabrelor se utilizează fag, precum și specii mai exotice, cum ar fi mahon și wenge. Becurile din lemn vechi arată foarte elegant și neobișnuit, precum și modele cu elemente din lemn, realizate într-un stil modern.

stejar
fag

Printre gama largă se numără și candelabrele din lemn combinate cu forjare, dantelă, franjuri și alte materiale adiționale. Mulți producători decorează candelabre pe o bază din lemn cu elemente metalice. Astfel de modele sunt foarte practice și funcționale, astfel încât acestea sunt utilizate în mod activ în amenajarea interiorului. Sticlă, textile, bronz și plastic sunt folosite ca decorațiuni.

În procesul de fabricare a candelabrelor din lemn se poate folosi o varietate de materiale, fiecare oferind originalitate și unicitate. Designul unui model particular este o manifestare directă a imaginației comandantului și a capacității sale de a combina corect diferite materiale unele cu altele.

culoare

Paleta de culori a candelabrelor din lemn este destul de diversă. Practic, versiunea finală a modelului este acoperită cu un lac transparent, păstrând culoarea sa naturală și caracteristicile modelului. De asemenea, pe piața mondială există numeroase copii în tonuri multi-colorate.

Candelabrul de lumină din lemn sau culoarea venei arată elegant și elegant într-un interior modern. În același timp, există și alte culori pe care designerii le folosesc cel mai adesea în munca lor, cum ar fi maro, bej, albastru, negru, gri și violet. Astfel de culori strălucitoare sunt folosite în principal pentru a crea ornamente și modele, ceea ce conferă originalității și unicității produsului.

cerere

O gamă largă de modele oferă posibilitatea de a alege cea mai potrivită versiune a unui candelabru din lemn, care va deveni un adevărat punct culminant al interiorului. Cel mai adesea, această opțiune este instalată în case sau încăperi de lemn unde este nevoie să se creeze un mediu confortabil și confortabil:

Tendința reală este utilizarea unor candelabre frumoase din lemn natural. în locurile publicecare includ hoteluri, restaurante și cafenele. În locurile în care vizitatorii se relaxează, trebuie să domnească o atmosferă pozitivă, iar candelabrele de epocă elegante contribuie la acest lucru.Pot fi atât specimene moderne, cât și modele antice, realizate în stil retro.

În case și apartamente există și candelabre din lemn. În grădinița cu ea puteți crea o atmosferă cu adevărat fabuloasă. Dormitorul, completat de un astfel de produs, este transformat în mod semnificativ, umplute cu lumină și confort.

Sălile mari sunt ideale pentru amplasarea în ele a unor structuri din lemn cu elemente decorative diferite. Astfel de soluții de design atrage privirile admirabile ale altora.

În bucătării și sufragerii, candelabrele de lemn sunt folosite relativ rar și numai în acele cazuri în care este cu adevărat imposibil să le faci fără ele.

Pentru verandele și arbori, lămpile de lemn din lemn sunt considerate cea mai bună opțiune. Aceste modele sunt folosite din ce în ce mai mult ca dispozitive de iluminat pentru băi și saune. Gama de utilizare a candelabrelor din lemn este destul de mare, datorită funcționalității, designului elegant și prețului accesibil.

Modele originale de plafon

Lustre din lemn sunt utilizate în mod activ în diferite stiluri de decoratiuni interioare. Mai ales frumos sunt combinate cu tendințele de design în stilul Provence,țară sau de est, dar cu adăugarea de materiale suplimentare acestea pot fi combinate cu multe stiluri moderne.

Toate candelabrele din lemn sunt fabricate folosind cele mai noi tehnologii și echipamente moderne. Fiecare etapă a lucrării este controlată cu atenție, astfel încât produsele să se caracterizeze printr-o calitate impecabilă și un aspect elegant.

Pentru cele mai originale modele sunt.

 • Din lemn. Este un model pandantiv elegant în care lemnul, metalul și sticla sunt combinate armonios. Lămpi de tavan mari care arată ca lămpi de stradă vintage. Acest model este perfect pentru living și hol, umplându-l cu aristocrația și șicul.
 • Palena. Aspectul bazei seamănă cu un cerc cu difuzoare de lumină. Acest model este realizat într-un stil modern, cu ajutorul unui parasolar din lemn și a nuanțelor de sticlă de umbre mată. Această opțiune este bine combinată cu stilul de muzică country.
 • Borneo. Tăbliță amuzantă în tonul luminos cu sistem de iluminare îmbunătățit. Această copie este destinată camerelor de volum unde este nevoie de multă lumină.
 • În plus față de modelele din fabrică, lămpile din lemn sunt adesea realizate manual.Unul dintre maeștrii de renume mondial este Mikko Pakkanen. Acest designer creează adevărate opere de artă. Lustrurile din lemn în designul său dau un sentiment de confort, iar modelele sale de designer fac din fiecare model unic și inimitabil. Prezența unui astfel de dispozitiv de iluminat în interior vorbește de gustul excelent al proprietarilor, precum și de statutul lor ridicat.

Reguli de îngrijire

Proiectările de iluminat din lemn natural nu necesită o atenție deosebită. Pentru a îndepărta praful, un candelabru din lemn este suficient pentru a șterge cu o cârpă umedă sau uscată. Astfel de produse nu merită multă udare pentru a preveni deformarea lor. Nu se recomandă utilizarea detergenților chimici, deoarece acestea pot afecta negativ structura lemnului.

În fiecare an trebuie să verificați calitatea izolației, precum și starea generală a dispozitivului de iluminat. Respectând aceste reguli simple de îngrijire, este posibil să se păstreze timp de mulți ani aspectul original al unui candelabru din lemn și integritatea sa tehnică.

Interioare moderne frumoase

Multe interioare moderne nu ar arătau complete dacă nu era vorba de prezența unor lămpi frumoase în ele.Pentru fiecare stil există modele individuale de candelabre din lemn:

 • Pentru designul clasic lămpi de proiectare proiectate cu linii netede, completate de sculptură încrețită și inserții deschise. Culoarea lor ar trebui să corespundă culorilor mobilierului și ușii camerei.
 • În stilul țării Lustre din lemn de o formă simplă, care pot fi decorate cu decor sub formă de elemente forjate și lanțuri, sunt perfecte.
 • interior Stilul Provence Ea merge bine cu dispozitive de iluminat din lemn, completate de dantelă sau tesatura.

Începând cu alegerea unui candelabru din lemn, este necesar să se ia în considerare toate caracteristicile acestui sau acelui stil de interior. Doar abordarea corectă a acestui proces vă va permite să creați un design cu adevărat frumos și elegant care va arăta ca o singură compoziție.

Puteți vedea mai multe soiuri de candelabre din lemn în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor