Lustre pentru living în stil modern

Camera de zi este una dintre camerele principale ale oricărei case. Nu este doar un loc pentru a primi oaspeții, ci și un card de vizită al proprietarilor. Camera servește ca un indicator al gustului, individualității, solidității și bogăției proprietarului unei case sau unui apartament. Multe fac această parte a casei într-un stil modern, care include multe tendințe de design originale și originale. Pentru ca interiorul să se joace într-o lumină favorabilă, este necesar să selectați corect corpul de iluminat pentru camera de zi.

Funcții de selecție

Schimbările în camera de zi se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • Produsele trebuie să aibă dimensiuni impresionante. În candelajul de cameră nu este doar un corp de iluminat, ci și un element important al interiorului. Se atrage atenția asupra ei însăși, deseori servind ca o decorare a camerei.Zona camerei este de asemenea mare, deci este important ca candelabruul să nu se piardă în mediul general.
 • O caracteristică importantă este puterea produsului. Adesea în camera de zi este instalat un singur dispozitiv sub forma unui candelabru pe tavan, iar lumina sa trebuie să acopere toate colțurile camerei. Alegeți fie becuri puternice, fie dispozitive cu un abajur care reflectă lumina sursei și creează suprapuneri de lumină suplimentare.
 • Aspectul produsului trebuie să corespundă în mod necesar stilului camerei. Toate detaliile - de la cadru la tavan - ar trebui selectate astfel încât să fie în armonie cu conceptul de bază al stilului.
 • Fiți atenți la înălțimea camerei. Acesta este unul dintre factorii fundamentali în alegerea dimensiunilor candelabrului. Unele modele sunt acceptate numai pentru tavane înalte, în timp ce altele sunt universale.
 • Alegerea candelabrului este prezența copiilor și a animalelor în casă. Locuitorii activi ai apartamentelor pot deteriora un produs prea fragil de dimensiuni mari.
 • Un factor important este suprafața de curățare a dispozitivului. Unele modele au un design foarte complicat și o textura fragilă, ceea ce complică procesul de îndepărtare a prafului de pe suprafețele lor.
 • Prețul candelabrelor variază într-o gamă uriașă, astfel încât puteți alege aproape orice model care se potrivește cu capacitățile dvs. financiare.

Dar amintiți-vă că există modele exclusive și produse din materiale scumpe, care sunt accesibile pentru toți.

Având în vedere toate caracteristicile și factorii de alegere, puteți cumpăra cu ușurință un candelabru potrivit pentru camera dvs. de zi.

tipuri

Camerele de zi, decorate într-un stil contemporan, se vor potrivi diferitelor tipuri de candelabre. Există două tipuri principale de modele:

 • Plafonul. Rama de astfel de produse legate strâns la plafon. Ele sunt foarte compacte și mobile. În cele mai multe zone moderne, astfel de modele arată neobișnuit în comparație cu clasicul. Dar într-o serie de concepte futuriste, dimensiuni destul de impresionante ale dispozitivelor de iluminat cu nuanțe complicate sunt permise.

Modelele suspendate sunt adesea însoțite de iluminare suplimentară sub formă de lămpi de plafon încorporate, care formează o compoziție fantastică în jurul sursei principale de iluminare.

 • Lustre suspendate mai caracteristică a stilurilor clasice,dar în construcții moderne sunt de asemenea folosite. Ele apar într-o încarnare mai puțin pompoasă, fără o dispersie de pandantive de cristale și luciu excesiv. Pentru tavanul suspendat modern se caracterizează fie printr-un design minimalist, fie prin predominanța unor forme geometrice, în funcție de direcția aleasă.

Adesea, în camera de zi nu se utilizează una, ci mai multe candelabre pandantive aranjate într-un singur rând.

Utilizatorii sofisticați pot comanda o lampă de plafon pentru un candelabru pandantiv, în funcție de un design individual, ceea ce implică deseori o muncă complexă, interconectarea formelor și texturilor.

materiale

Pentru candelabre moderne, materialul este selectat în funcție de stilul interiorului. Principalele tipuri de materii prime pentru fabricarea de modele modernizate sunt:

 • Plastic. Avantajul fără îndoială al acestui material este o combinație de rezistență și ușurință. Plasticul este ușor de întreținut, astfel de produse pot fi instalate în siguranță într-o cameră cu copii activi.

Dar există riscul ca materialul să fie expus la temperaturi prea mari.

 • sticlă este un material mai fragil, dar reflectă perfect lumina.Datorită depășirilor de sticlă, puteți mări gama de iluminare din încăpere și puteți crea reflexii luminoase elegante. Este, de asemenea, o alternativă bugetară la produsele de cristal scumpe.
 • metal - unul dintre cele mai durabile materiale. Grație schelete sub formă de țesături ornate sunt adesea făcute din ea. Dar, în același timp, materialul este durabil, ușor de curățat și practic nu este influențat de compoziția agenților de curățare. De obicei, durabilitatea unor astfel de structuri explică costul ridicat al acestora.
 • lemn - un material ecologic care se combină perfect cu diferitele zone ale interiorului. Produsele din lemn pot fi atât compacte, cât și generale. În majoritatea cazurilor, acestea nu sunt foarte scumpe, dar sunt greu de întreținut.

Lemnul are un nivel scăzut de rezistență la umiditate și este ușor expus la temperaturi.

textil este un material foarte popular pentru crearea lămpilor de plafon. De obicei, designul unor astfel de lămpi este destul de simplu, dar poate fi găsit în multe stiluri moderne.

Uneori sunt folosite materiale mai scumpe, cum ar fi cristalul sau pietrele decorative, dar astfel de produse nu se găsesc adesea în interiorul modern.

stiluri

Există destul de multe zone moderne ale interiorului, fiecare având propriile caracteristici și caracteristici unice. Pentru camera de zi puteți folosi orice, principalul lucru de reținut este caracteristica de proiectare a iluminatului în conformitate cu conceptul ales.

 • neoclasicism - O versiune imbunatatita a stilului clasic. Nu este pompos și pretențios, astfel încât candela ar trebui să arate elegant și aerisit. Produsele nu sunt livrate cu un număr mare de paiete și sticlă, dar designul lor rămâne florid și destul de complex.

Conform conceptului general, candelabrul nu ar trebui să joace un accent și să se evidențieze puternic în contextul schemei globale de culoare a interiorului.

 • În inima candelabrelor de stil pe tavan de înaltă tehnologie se află geometria. Formele stricte rotunde sau dreptunghiulare sunt tipice pentru acest stil.

Foarte des, în acest stil, sursa principală de lumină este dotată cu lămpi încorporate. Ca structuri suspendate, sunt adesea folosite produse asemănătoare unei colecții de tije curbate. La capetele fiecăruia există un bec mic. Împreună ele creează efectul inimitabil al unei cascade care curge.

 • Direcția eclectică Candelabruul poate juca un rol neutru și un accent, în funcție de distribuția culorilor în camera de zi. Acest stil presupune libertatea în alegerea designului. Dispozitivul de iluminat se potrivește perfect cu tavanul sau, dimpotrivă, poate fi o structură destul de masivă, cu sfeșnic și sticlă colorată.
 • Stilul ecologic foarte popular pentru decorarea camerelor de zi moderne. Dacă alegeți structuri de tavan, acesta ar trebui să fie un candelabru, adiacent plafonului plafonului sau un produs prea masiv de formă geometrică.

Dacă preferați produsele agățate, puteți instala modele de volum mic care vor fi amplasate într-un rând.

Particularitatea candelabrelor ecologice sunt lămpile de plafon din materiale naturale.

 • În inima stilului contemporan se află simplitatea și coincidența. Artificiale candelabre cu un design complex nu sunt permise. Chiar și cu dimensiuni mari, candelabruul nu supraîncărcă interiorul. Acesta va arata si mai profitabil daca va completa geometria interiorului.
 • Designul camerelor de zi devine din ce în ce mai trendy. cabana stil. Ceea ce este suspendat, candelabrele de plafon din aceasta directie sunt stilizate ca materiale naturale.Becurile sunt încorporate în figuri din coarne de cerb care imită coaja lemnoasă sau alte componente naturale. Cadrul este de obicei metal sau lemn.
 • Un alt stil exotic este african. Oferă camerei de zi o atmosferă specială, iar candelabruul este un detaliu important al interiorului. Avantajul produselor este rotund. Ele pot fi sub tavan sub forma unui model plat sau atârnă pe un cablu.

Ultimul tip de plafon este adesea fabricat din materiale textile și conține multe elemente decorative.

 • Camera de zi stil loft a priori lipsit de structuri de iluminat voluminoase. Versiunea clasică a corpurilor de iluminat este lămpile suspendate fixate într-un rând pe o axă comună. Ele nu sunt echipate cu nuanțe complicate, forma de produse este de obicei simplă și concisă.

Uneori este permis un candelabru cu imitație de candelabre, dar este realizat într-un stil destul de dur și nu este prevăzut cu un număr mare de decorațiuni.

Fiecare stil are propriile caracteristici speciale, dar un avantaj comun al lămpilor pentru toate zonele este simplitatea relativă a designului, ușurința de îngrijire a designului și capacitatea de a alege dintr-un număr mare de modele.

7 fotografie

Alegerea candelabrelor în hol este important să ne amintim că aceștia îndeplinesc mai multe roluri în interior și că abordează cu atenție cumpărarea produsului, luând în considerare toate caracteristicile. Cu un dispozitiv de iluminat selectat în mod corespunzător, chiar și o cameră de zi mică va deveni spațioasă, iar o cameră mare se va transforma într-o cameră foarte caldă și confortabilă. Candelabrele în camera de zi într-un stil modern vor permite ca conceptul ales al interiorului să se joace într-o lumină cu adevărat nouă.

Cum să alegeți candelabrul potrivit pentru camera de zi, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor