Lustre pentru plafoane intinse

 Lustre pentru plafoane intinse

Tavanele întinse au câștigat multă popularitate în domeniul reparațiilor. Arată frumos, elegant și modern. Dar pentru plafoanele suspendate și candelabrele sunt speciale, trebuie să țineți cont de câteva caracteristici. Pentru a naviga bine în toate aceste nuanțe, puteți utiliza acest articol.

Ce candelabre sunt potrivite?

Pentru interioare diferite, puteți utiliza diferite tipuri de modele, dar pentru un tavan stretch aveți nevoie de un candelabru special. Alegerea unor astfel de lămpi nu este atât de mare, dar cunoscând anumite cerințe (cum ar fi metoda de montare, structura lămpilor de tavan, prezența izolației termice etc.), este foarte posibil să se decidă ce candelabru însoțitor aveți nevoie pentru plafonul dvs.

tipuri

Un număr mare de elemente pentru iluminatul oferit pe piața construcțiilor vă va permite să alegeți un model care să se potrivească cel mai bine în interiorul camerei. Pentru a începe, luați în considerare tipurile de candelabre, despre care se referă montarea, sursele de lumină și metodele de includere.

În conformitate cu metodele de candelabre de fixare sunt împărțite în suspensie și plafon.

 • fals corpurile de fixare sunt atașate la plafon cu un cârlig și o suspensie. Candelabru de pe cârlig, poate cea mai comună opțiune pentru iluminare. Prin această metodă este important să se țină seama de distanța ascunsă de plafonul stretch, deoarece suspensia va fi parțial ascunsă sub capacul de tensiune.
 • plafon Fixajele sunt montate folosind o platformă specială care se potrivește perfect cu tavanul și protejează pânza de încălzirea puternică. Pentru candelabru de pe bara este mai bine să folosiți lămpi mici, de exemplu, sub formă de lumânări. Acesta este un model universal, al cărui design vă puteți alege după gustul dvs.

Cu această metodă, în locul fixării candelabrului se așează în prealabil profiluri sau plăci întărite de o anumită grosime, iar în panza de tavan se face o gaură tehnică.Prin urmare, este important să alegeți un candelabru înainte de a monta tavanul.

Foarte adesea lumina încorporată este utilizată pentru plafoanele suspendate. Acestea se află în spațiul dintre suprafața aspră și panza, iar atunci când alegeți o astfel de lampă, această distanță trebuie ținută în minte.

Sistemul de iluminat încorporat, fără îndoială, este că sursele de lumină pot fi instalate aproape oriunde în tavan.

Adesea, ele completează candelabruul tradițional, având, de exemplu, în jurul perimetrului camerei. Datorită tavanului stretch cu lămpi, veți putea distribui accente ușoare.

Corpurile de iluminat proiectate pentru tavane suspendate variază în funcție de diferite tipuri de lămpi.

 • De obicei, luminile integrate sunt utilizate pentru plafoanele suspendate. cu lămpi cu halogen. Avantajele lor sunt că acestea sunt ieftine, dau o lumină destul de strălucitoare și arată frumos. Minusul este într-o încălzire suficient de puternică, astfel încât pentru ei există o limită de putere atunci când este utilizată cu tavane întinse. 20 W pentru spumă și 35 W pentru o cârpă textilă.
 • Și aici Becuri LED, spre deosebire de cele cu halogen, practic nu se incalzesc, deci sunt mult mai preferabile. Și totuși diodele diferă în ceea ce privește luminozitatea crescută, dar în același timp nu dăunează ochilor.Singurul lucru care le poate împiedica să cumpere este prețul ridicat, dar dacă considerați că lămpile LED sunt mult mai durabile decât cele normale și consumă mai puțină energie electrică, se pare că utilizarea lor este mult mai economică.
LED lampă
lampă cu halogen

Un tip separat de lumini încorporate sunt pete.

Caracteristici spot:

 • Abilitatea de a direcționa lumina în orice direcție la unghiul dorit;
 • Posibilitatea zonării spațiului.

Spoturile sunt o modalitate foarte elegantă și elegantă de a lumina o cameră. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur de utilitatea acestora, nu ar trebui să supraîncărcați tavanul cu diferite surse de lumină.

În plus față de pete, în multe apartamente puteți găsi plafoane suspendate cu spoturi. Acestea sunt lămpi care produc iluminare directă. Dintre cele patru tipuri de spoturi (staționare, deasupra capului, curbe, cu o răsucire), mortise este deosebit de populară.

Trăim în secolul 21, iar tehnologia a fost mult timp în afara locului. Cu câteva decenii în urmă, nu se puteau gândi nici măcar la un candelabru cu un panou de control. Acum este un sistem de iluminat popular și la modă. Datorită controlului la distanță, gradul de utilizare a fost atins la un nivel maxim. Porniți sau opriți acum lumina fără a vă ridica de pe canapea.

Dacă adormiți, de exemplu, în timp ce citiți o carte, trebuie doar să apăsați un buton și să puteți dormi mai mult.

O altă tendință extrem de populară în iluminat - spell candelabru. Este o bază de metal, la care sunt atașate picioare lungi de sârmă flexibile cu bulbi la capete.

Candelabrul păianjen este cel mai plăcut din punct de vedere estetic în interiorul ultramodern, de exemplu, într-un stil loft sau într-un stil industrial. Desigur, dacă vă este frică de insecte, atunci un astfel de candelabru nu este pentru tine, altfel coșmarurile sunt garantate. Dar iubitorii de design personalizat și totul neobișnuit, candelabrul păianjen va fi cu siguranță apelat la tine.

Dimensiuni și forme

Designerii creează în mod constant lămpi de diferite forme și mărimi. Există candelabre rotunde, există candelabre pătrate, mici și mari sub formă de obiecte diverse. Toate acestea pot fi utilizate în diferite modele, inclusiv cu tavane suspendate.

Cu ocazia elemente fixe Există un punct de vedere potrivit căruia este mai bine să le folosiți pe un plafon normal de gips-carton. Dar, de fapt, ele arata grozav pe plafoane suspendate, si, in general, se aplica in toate camerele.Forme pătrate ideale se potrivesc în camere cu dulapuri și alte mobilier cu colțuri clare. Principalul lucru nu este să exagerăm cu acesta din urmă.

Interiorul în stilul modernismului, și în special cubismul, este de asemenea dificil de imaginat fără un candelabru pătrat sau dreptunghiular.

Formă rotundă candelabrele, dimpotrivă, sunt mai potrivite stilului clasic. Lipsa colțurilor ascuțite într-un astfel de candelabru va contribui la pace și regularitate. Simplitatea și concisitatea formularelor rotunde au fost întotdeauna și vor fi la modă.

O astfel de formă de candelabru ca plat, creat pentru apartamente cu tavane mici. Dimensiunile sale compacte vă permit să economisiți spațiu.

Dar când alegeți un corp de iluminat plat, trebuie să aveți grijă de două nuanțe:

 1. Capacul plat trebuie să fie echipat cu un difuzor special de metal. Protejează plafonul de supraîncălzire și reflectă căldura în jos, crescând iluminarea camerei.
 2. Cel mai probabil, va trebui să vă gândiți la surse de lumină suplimentare. Faptul este că o cameră mare este dificil de a ilumina un astfel de candelabru, dar în combinație cu spoturi sau spoturi va arăta impresionant și va oferi un iluminat excelent.

Forma și designul unui candelabru plat depinde de dorințele dvs., alegerea lor pe piață este foarte mare. Dar mărimea va depinde de suprafața camerei. În general, dimensiunile oricărei lămpi sunt foarte importante pentru a se încadra bine în interiorul general. Pentru a determina mărimea potrivită, există o formulă: trebuie să împărțiți înălțimea plafoanelor cu 4. Rezultatul va fi dimensiunea optimă a candelabrului.

Trebuie reținut faptul că candelabrele mari sunt potrivite numai pentru încăperile înalte spațioase.

De obicei, lămpi mari pot fi găsite în săli de asamblare, în foișori și în săli mari. Pentru majoritatea camerelor de dimensiune obișnuită, puteți alege un candelabru mic, de obicei de 30-60 cm în diametru.

desen

Tehnologiile moderne fac posibilă producerea nu numai a unor plafoane albe simple, ci și crearea unor modele diferite pe ele. În acest caz, designul poate fi foarte diferit: flori, modele și chiar picturi narative întregi - toate acestea pot fi ilustrate pe panza capacului montat folosind metoda de tipărire a fotografiilor.

Imprimarea fotografiilor pe acoperiri de tensiune este o ocazie unică de a pune în practică toate ideile și ideile în proiectarea unei încăperi. În acest caz, deoarece lumina de fundal poate (și ar trebui) să completeze armonios imaginea, imaginile din jurul candelabrului vor ajuta să se concentreze asupra acesteia din urmă.

7 fotografie

De exemplu, interiorul floral al unei camere poate fi subliniat cu un ornament în jurul unui candelabru sub forma unei coroane florale. Va arata frumos si elegant. Imprimarea fotografiilor în jurul lămpii, sub forma fructelor suculente, coapte, va fi o soluție excelentă pentru bucătărie sau sală de mese.

Dacă în grădiniță este reprezentată o hartă veche pe un capac montat, lampa sub forma unui volan se va potrivi perfect în ea. Mini-candelabrele sunt lămpi absolut mici, care nu depășesc 30 cm în diametru.

Cum sa alegi?

Alegerea unui candelabru pentru un plafon articulat nu este atât de ușoară. Este necesar să țineți cont de o mulțime de nuanțe și trăsături, astfel încât împreună să creeze armonie, iar noua reparație vă mulțumește de mulți ani.

Cel mai adesea într-un tandem cu un tavan fals se folosește o farfurie de candelabru, cu coarne și plat. Cel mai popular, probabil este un candelabru cu coarne. Dar trebuie să ne amintim că nu pot fi trimise pentru a evita supraîncălzirea pânzei. În plus, în cazul în care lumina este îndreptată spre tavan, vor exista cercuri pe aceasta din urmă, ceea ce nu poate fi plăcut tuturor.

În general, alegeți un model cu coarne orientate în jos și lateral, apoi toate aceste probleme pot fi evitate.

Mai întâi determina locul sub candelabru. Poate că va fi o locație centrală tradițională. Sau poate vă decideți să utilizați luminile moderne încorporate în jurul perimetrului întregii camere. Decideți ce obiect al camerei este mai bine să vă concentrați și ce poate fi lăsat fără iluminare suplimentară.

Luați în considerare, de asemenea, naturale lumina zilei și partea la care se confruntă ferestrele.

De exemplu, pentru o cameră cu ferestre spre nord este mai bine să nu folosești un candelabru de tavan, ci să îl completezi cu surse alternative de lumină, în timp ce este de dorit să le ai la diferite nivele.

Aspectul plafonului în sine influențează și alegerea lămpii.

Tavanul lucios, inițial spectaculos și autosuficient, necesită o iluminare adecvată. O lampă de design neobișnuit, de exemplu, un candelabru păianjen, va deveni un tovarăș vrednic pentru el. Iluminarea excelenta, jocul de lumina si umbra si reflexia unica pe care o va oferi in intregime.

De asemenea, puteți utiliza candelabrele de volum cu lămpi cu LED-uri mici - nuanța lor rece va crea un efect rece de pâlpâire.

Se întâmplă că tavanul suspendat este realizat din materiale care simulează satin.Caracteristica sa distinctivă este o strălucire și strălucire neobișnuită. Cu iluminare diferită, umbra lui se schimbă. Pentru plafoanele din material textil, este mai bine să vă opriți pe suprafețe de deasupra capului sau să folosiți lămpi cu LED-uri.

Este foarte expresiv să decorezi locul de fixare a lămpii la tavan cu o priză sub candelabru. Arată ca un design plat, în formă de model, în spatele căruia firele și alte elemente de fixare sunt ascunse.

Soclul corespunzător selectat poate evidenția originalitatea execuției dispozitivului de iluminat și poate înnobila interiorul.

Prizele din materiale ușoare, cum ar fi polistirenul expandat, sunt potrivite pentru plafoane suspendate. Ele sunt lipite pe lipici în locul fixării candelabrului. Amintiți-vă că tavanul stretch este ușor de stricat de orice mișcare ciudată, deci faceți toate îmbunătățirile pe priză înainte de a fi montate pe panza. De asemenea, nu uitați că orice materiale vor încărca în mod inutil plafonul, deci dacă vă decideți să cumpărați o priză pentru un candelabru, alegeți unul mic și ușor.

Prin plasare

Fiecare cameră din casă este ca o mică lume separată. Și pentru fiecare astfel de lume este important să alegeți sursa corectă de lumină.Și dacă aveți plafoane suspendate în camere, trebuie să vă apropiați de acest caz cu mare grijă.

Camera de zi - camera in care aduci oaspeti, este fata apartamentului. Prin urmare, nu este nimic mai important decât alegerea lămpii potrivite pentru un tavan suspendat.

Cea mai elegantă opțiune în simplitatea ei este lampa tradițională cu pandantiv în mijlocul camerei. Candelabrul de cristal va fi perfect, luxul său va atrage ochii tuturor celor care intră în hol, iar pandanții de cristal vor difuza lumina în mod egal și delicat în întreaga cameră.

O cameră de zi mică este mai bine iluminată de un candelabru cu o mică cantitate de elemente decorative. Tavanul îi va oferi un aspect și eleganță.

7 fotografie

În dormitor, totul ar trebui să ofere odihnă și relaxare. Lampa nu face excepție: este mai bine dacă dă o lumină calmă și difuză, care nu numai că promovează relaxarea, dar este, de asemenea, bună pentru vedere.

În ceea ce privește proiectarea, trebuie să se potrivească cu interiorul camerei. Tavanele întinse ascund o parte din spațiu, astfel încât iluminarea corespunzătoare în dormitor va ajuta la mărirea vizuală a camerei.

Există două concepte de iluminat - europene și americane, și dacă aveți un tavan suspendat în camera dvs., atunci ar trebui să rămânem cu ele.

Conceptul european implică o anumită sursă de lumină, de obicei centrală. Rareori poate fi suplimentat cu o lampă de podea sau de podea.

În schimb, americanii folosesc multe surse de lumină diferite, lămpi, lumini de perete, lumini și așa mai departe. Opriți această opțiune este, dacă doriți să zona din cameră.

american
Concept european

În plus față de camerele principale din casă, sunt și ele minore importante, dar, desigur, au nevoie și de iluminare. De exemplu, de mare importanță este lumina în hol, pentru că aici este locul unde începe apartamentul.

Experții spun că un sistem de iluminare corect selectat pe coridor contribuie la expansiunea vizuală a spațiului, care de obicei lipsește pe hol.

Datorită faptului că această cameră este de obicei lipsită de lumina naturală a soarelui, pentru a crea o atmosferă plăcută, folosiți lumini de tavan, de perete sau încastrate. Pentru a obține o lumină difuză confortabilă, nu puteți aplica nici măcar unul, ci mai multe elemente de iluminare simultan.

Pentru ca ochii să nu se obosească, puterea becurilor de pe hol trebuie să coincidă cu strălucirea luminii din celelalte camere. Dacă doriți să salvați pe iluminat pe hol, atunci nu ar trebui să faceți asta în detrimentul lămpilor cu putere redusă.

Acest lucru va afecta prima impresie a oaspeților dvs. și confortul dvs., deoarece în lumină slabă este foarte dificil să curățați înainte de a părăsi casa. Ar fi mult mai rezonabil să folosim în acest caz lămpi de economisire a energiei, care economisesc energie, dar dau o lumină amplă.

Baia nu este atât de adesea vizitată, dar nimeni nu se va arăta cu importanța iluminării adecvate și frumoase în ea.

În cazul în care plafoanele întinse sunt instalate în baie, atunci luminile încorporate vor fi o sursă ideală de lumină. Și puteți alege ca spoturi și direcționați lumina lor la discreția lor și lămpi standard, care nu ies în afara suprafeței tavanului. Le puteți aranja în jurul perimetrului băii sau într-un model de șah.

În cazul în care baia este destul de spațioasă, atunci în interior puteți ridica un candelabru mic.

Este important să rețineți că, indiferent de opțiunea pe care o alegeți, lămpile trebuie să fie impermeabile.

Prin culoare

Unul dintre avantajele indiscutabile ale plafoanelor suspendate este că pot fi realizate într-o varietate de culori. Cele mai populare sunt plafoanele de nuanțe albastre, verzi, negre și ciocolată.

Și atunci când alegeți o sursă de lumină, este important să luați în considerare ce culoare va atârna pe plafon:

 • Tavanul suspendat cu lumină este de dorit pentru a completa lampa de contrast. Bronz, cupru sau alte umbre întunecate va face;
 • Negru și plafonul de ciocolată stretch va crea armonie perfectă cu candelabru alb sau oțel;
 • Tavanul lucios și lampa cu o formă neobișnuită curbată vor crea o reflecție spectaculoasă;
 • Tavanul colorat din ciocolată din camera spațioasă este în mod ideal completat de iluminarea ascunsă și de un candelabru de cristal mare;
 • Tavanul modelat merge bine cu aranjamentul de aur pe lampă;
 • Nu utilizați luminile încorporate atunci când iluminați tavanele întunecate, dacă nu doriți să obțineți "cerul înstelat" ca rezultat.

Tavanul stretch mat poate fi comparat cu plafonul alb obișnuit al plăcilor de ipsos, singura diferență fiind aceea că primul este perfect neted. Avantajele sale sunt că dispersează delicat lumina și nu strălucește.Un candelabru cu becuri îndreptate spre un tavan maturat va da mult mai puțină lumină, deci alegeți opțiunea opusă cu becurile îndreptate în jos.

Opțiunea ideală pentru o suprafață mată ar fi o lampă ne-voluminoasă cu nuanțe închise.

Opțiuni frumoase în interior

Un dormitor este un loc în care o persoană se poate relaxa și odihni cu adevărat, iar iluminarea corespunzătoare joacă un rol important în acest proces. Prin urmare, iluminarea dormitorului ar trebui construită astfel încât să faciliteze acest proces maxim. În același timp, indiferent de alegerea sursei de lumină, chiar dacă există mai multe dintre ele, toate acestea pot fi programate să controleze de la consola sau chiar de pe mișcări, de exemplu prin aplatizare. În dormitor, un mod de înaltă tehnologie de a porni și opri lumina este deosebit de relevant.

În cazul în care camera are tavane întinse, atunci iluminarea dormitorului poate fi foarte diversă:

 • Acesta poate fi iluminatul din jurul perimetrului camerei, care arata foarte armonios pe structuri cu mai multe niveluri.
 • Iluminarea dormitorului poate fi împărțită în zone, de exemplu, o lumină mai luminoasă la masa de toaletă și umflată deasupra patului.
 • Plafonul cu numeroase lămpi încorporate devine foarte popular. Această opțiune de iluminare pe timp de noapte va crea o atmosferă fascinantă, iar seara va fi suficient de lumină.
 • Dacă locuiți pe un tavan lustruit, atunci sconturile, lămpile de podea și lămpile vor fi surse bune de lumină în dormitor.

Iluminarea în grădiniță necesită cea mai mare atenție, deoarece copilul ar trebui să fie confortabil și confortabil în el. În cazul în care un plafon stretch este instalat în creșă, atunci este înțelept să utilizați luminile încorporate.

Într-o cameră specială, acestea oferă o mulțime de avantaje:

 • Siguranța bebelușului, deoarece sursele de lumină încorporate sunt în același timp cu tavanul;
 • Iluminarea uniformă a tuturor colțurilor camerei - este convenabil ca un copil să se joace și să practice;
 • Zonarea spațiului nu poate fi imaginată fără lămpile încorporate, iar pentru o grădiniță acest lucru este deosebit de important;
 • Acest tip de lămpi pot oferi tavanului întins un design unic, cum ar fi spațiul cosmic sau cerul înstelat

Desigur, un sistem de iluminare încorporat nu este singura opțiune pentru o grădiniță cu tavane suspendate. Aici puteți, de exemplu, agățați un candelabru plat.

Acesta va oferi, de asemenea, cea mai sigură utilizare, iar varietatea de modele și forme va oferi o oportunitate de a oferi copilului o cameră un design unic.

Metode de montare a plafonului extensibil

Opțiunile pentru atașarea unui candelabru la un tavan fals sunt diferite. Este important să rezolvați această problemă chiar înainte ca plafonul să fie instalat, deoarece atunci când instalați panza, trebuie să instalați imediat candelabrele.

Există trei tipuri principale de fixare:

 • cârlig;
 • placă de montare;
 • schelă încrucișată.

Cârligul pentru candelabru este atașat pe suprafața aspră înainte ca tavanul să fie instalat. Acesta este cel mai simplu mod de a monta.

Principalul lucru este să determinați în mod corect locul unde lampa se va agăța: atunci când plafonul este întins, va fi dificil să mutați cârligul.

Bara de montare este utilizată în cazul în care structura candelalei nu asigură suspendarea. Acest tip de atașament este o platformă sub candelabru unei bare de lemn de o anumită grosime, care depinde de distanța dintre panza și suprafața aspră. Astfel de platforme sub candelabru pot fi achiziționate la magazinul de hardware. După montarea tavanului în platformă, se fac găuri pentru candelabru.Pentru a face acest lucru, puteți pur și simplu străpunge ușor tavanul suspendat, dar pentru fiabilitate este mai bine să lipiți pe aceste locuri cercuri de plastic subțiri și apoi să le forați.

Este nevoie de o bară transversală pentru a atârna un dispozitiv masiv, greu de diametru mare. La baza acestor candelabre sunt de obicei două benzi de fixare în formă de cruce cu găuri. Sub această montură și a făcut scândură de lamele de lemn de aceeași mărime.

De asemenea, în cazul unei baze plate poate fi tăiat în nișa de tavan stretch plafon pentru candelabru. În același timp, un inel de plastic subțire este blocat pe panza sub candelabru, ceea ce garantează siguranța tavanului și face posibilă îndepărtarea căldurii radiate de lămpi.

În cazuri dificile, atunci când streașinile candelabruului au o bază de diametru mare, experții recomandă să încorporați candelabruul în tavan. În acest scop, în tavan se face din nou o tavă în jurul inelului, iar toate detaliile de fixare sunt ascunse în el, numai frumusețea și eleganța candelabrului tavan rămân în afara.

Pentru mai multe informații despre montarea candelabrelor pe un plafon stretch, vedeți mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor