Candelabre de cristal

 Candelabre de cristal

Când devine rece și umed în exterior, vreau să fiu cel puțin luminos și cald acasă. Cea mai importantă sursă de lumină în majoritatea apartamentelor este candelabru. Și dacă este și cristal, atunci valoarea sa crește în mai multe dimensiuni.

Pentru mulți, candelabrele de cristal sunt asociate cu sălile de palate luxoase, unde corespund pe deplin splendorii din jur. Dar datorită extinderii pieței în acest domeniu, au apărut mulți producători, care oferă candelabre de cristal ieftine, dar în același timp frumoase și elegante. Dacă încă nu știți ce tipuri de candelabre de cristal sunt, cum să alegeți o astfel de lampă și cum să aveți grijă de ea, atunci acest articol este pentru dvs.

Caracteristici speciale

Cristalul a fost considerat de mult timp un material special, fiind înzestrat cu proprietăți vindecătoare și chiar magice. Prin compoziția chimică, cristalul este un pahar, care, printre altele, conține oxid de plumb, este cel care face cristalul atât de unic. Aceasta mărește indicele de refracție al luminii, care oferă, în sensul literal al cuvântului, "abilități" strălucitoare ale cristalului. În plus, oxidul de plumb face plasticul din sticlă și face mai ușoară prelucrarea cristalului.

Cristalul produce multe lucruri diferite: sunt vase și bijuterii, inclusiv candelabre de cristal. Acestea din urmă demonstrează cel mai clar frumusețea și eleganța cristalului, deoarece reflectând de pe numeroase suprafețe, lumina este refractată de sute de ori și acest lucru se realizează printr-un joc uimitor de lumină. Chiar și cea mai obișnuită lampă, decorată cu pandantive de cristal, devine unică.

model

Caracteristica principală prin care lămpile sunt împărțite este metoda de fixare. Urmând această caracteristică, există două tipuri: candelabru și plafon candelabru:

 • fals acestea sunt atașate cu un cârlig și un cuier (de obicei un lanț).Astfel de candelabre fac o impresie uimitoare, frumusetea, eleganta si luxul lor sunt fascinante. Ne întâlnim în hol, sali, teatre și muzee spațioase. Nici o singură sală de palat nu poate face fără o cascadă de pandantive de cristal.
 • plafon Candelabrele de cristal sunt atașate de plafonul propriu-zis, păstrând spațiu liber, astfel încât acestea să devină aplicabile în zone rezidențiale obișnuite, cum ar fi un apartament oraș. De exemplu, în dormitor ar fi o mare decizie de a atârna o lampă de carob cu un abajur sau cu nuanțe, completate de picături de pandantive de cristal.

Un candelabru de cristal cu inel și cupolă poate servi ca un concurent serios pentru un candelabru pandantiv. Nu pare deloc greoaie, chiar invers: pandantele grațioase care creează o cupă inversată adaugă lumină și aerisire interiorului. Nu uitați de acest tip de lămpi, ca un bilet. Lampa de cristal de perete sub forma de struguri pe peretele livingului va fi un punct culminant al interiorului, iar un scaun confortabil lângă el va fi locul cel mai confortabil în casă.

Pentru cei care preferă ideile moderne și inovatoare, inginerii au creat un candelabru de cristal cu lumini LED.Acesta poate fi controlat cu ajutorul telecomenzii, comutând între modurile luminoase, în funcție de ora din zi, de situația sau de starea de spirit. Avantajul fără îndoială al unei astfel de surse de lumină este consumul redus de energie și funcționarea ultra-convenabilă.

desen

Lămpile moderne încântă varietatea designului. Dacă mai devreme Republica Cehă a fost considerată principalul furnizor de surse de lumină cristalină, acum operele de sticlă din Spania, China, Italia și o serie de alte țări creează, de asemenea, o cantitate imensă de candelabre de înaltă calitate.

Concursul de sănătate oferă o varietate de soluții și forme stilistice: pandantive, bile și picături - toate acestea oferă o mulțime de opțiuni pentru a alege un candelabru. În același timp, este necesar să se concentreze asupra designului camerei pentru care este selectat corpul de iluminat. De exemplu, pentru interiorul în stil modern, cea mai bună soluție ar fi bile sau lumanari forjate.

Un candelabru cu lentile și pandantive în formă de fluturi este potrivit pentru o cameră a unei fete tinere, la fel de energică și sofisticată. Iubitorii Evului Mediu vă pot recomanda o lampă de cristal cu forjare. Agățându-l în sufragerie și completând interiorul cu un șemineu și un covor sub formă de piele de animale sălbatice, veți crea o atmosferă de nedescris din acea vreme.

Pentru persoanele celebre, influente pentru care respectarea statutului este importantă, un candelabru cu cristal Swarovski va fi o alegere demnă. Fiecare lentilă din acesta este supusă procesării bijuteriilor manuale. Puritatea rocii dimineții, transparența lacrimilor și strălucirea suprafeței apelor sub soarele de dimineață - acest lucru nu se găsește în nici un alt fel de cristal.

Dimensiuni și forme

Unul dintre cele mai importante criterii atunci când alegeți o sursă de lumină este dimensiunea sa. Prea mic, un candelabru nu va da suficientă lumină, iar prea mare va părea pretențios și greoi. Pentru a determina dimensiunea optimă, există o formulă specială: diametrul minim este alcătuit din lungimea și lățimea camerei și înmulțit cu 5, iar diametrul maxim este suma lungimii și lățimii camerei înmulțită cu 10. Aceasta înseamnă că pentru o cameră de zi de 6 m până la 10 m, un candelabru este necesar în diametru de 80 cm la 160 cm În sala de mese, să fie ghidată de dimensiunea de masă, în dormitor - de dimensiunea patului.

Configurația cadrelor de candelabru poate fi, de asemenea, oricare:

 • În birouri, în sălile de recepție și în alte zone în care trebuie să vă conectați la modul de lucru în afaceri, este logic să le utilizați pătrate și dreptunghiulare candelabre de cristal.Ele dau completitudinea și gravitatea situației. De asemenea, candelabrele geometrice sunt aplicabile în holuri, deoarece nu ocupă mult spațiu.
 • Lustre de tavan pătrat au un efect deosebit. cu romburi și bile strânse pe fire de cristal. Refracția și reflexia luminii de la astfel de elemente creează o strălucire uimitoare, învelind cu ușurință camera.
 • Rotund sau oval Frumusețea cristalului este o opțiune bună în aproape orice interior. Așezați-o în sufragerie și va atrage o atmosferă specială de bogăție și abundență. Pandantive grațioase umple camera cu ușurință și iluzie de magie. Cu o lampă de cristal poți să te simți ca și domnii adevărați.
 • În camere cu plafon limitat, designerii sugerează utilizarea plat candelabre de cristal. Acestea constau dintr-un panou, strâns presat la tavan, fitinguri metalice și lămpi, care pot fi LED sau halogen. Această opțiune poate fi utilizată în grădiniță, ca cea mai anti-vandal și sigură.

culoare

Contrar stereotipurilor, frumusețile cristalului nu pot fi doar transparente și albe, ci și colorate.Dar atunci apare întrebarea: care candelabru să aleagă - neutru sau color? Desigur, în această chestiune trebuie să vă concentrați pe designul general, să luați în considerare stilul, paleta, precum și volumul de lucru al detaliilor.

Candelabrele transparente tradiționale se încadrează perfect într-un interior clasic calm.

Candelabrele de nuanțe bej, fum, argintiu vor fi universale pentru majoritatea interioarelor. Candelabrele colorate sunt mai bine utilizate ca surse de lumină în interiorul modern. De exemplu, un interior monocrom în culori liniștitoare poate fi diluat cu perne albastre și aceeași nuanță a unui candelabru.

Pentru o vedere mai clară, să vedem unde se va aplica cu succes candelabrul de cristal al unei anumite nuanțe:

 • Alb. Culoarea albă este clasică. Orice interior și orice stil va primi cu recunostință un candelabru alb, umplând camera cu subtilitate și eleganță.
 • Negru. Luminile negre dau camerei o atmosferă dramatică, gotică. Prin urmare, este o alegere bună pentru astfel de stiluri, cum ar fi, de exemplu, glamour, baroc și minimalism. Dacă toate detaliile sunt alese corect, candelabruul va fi o atingere spectaculoasă în interiorul ales.
 • Roșu și roz. Roșul este culoarea senzualității și pasiunii. El întotdeauna atrage ochiul și este capabil să atragă toată atenția asupra lui însuși, astfel încât principalul lucru cu el nu trebuie să exagerăm. În interiorul plin de farmec și modern, candelabrul roșu de cristal ar fi destul de potrivit.

De asemenea, candelabrele de nuanțe roșii vor arăta avantajoase în bucătărie, creând o gustare suplimentară pentru feluri de mâncare și făcându-le mai gustoase. Toate fetele iubesc roz, astfel încât în ​​sălile fetelor lămpile roz vor fi de asemenea relevante.

 • Albastru, albastru și turcoaz. Mulți oameni asociază albastru cu cerul, ușurința și neclintitatea, astfel încât candelabrele acestor nuanțe sunt foarte populare. Acestea sunt potrivite pentru o varietate de modele și oferă numeroase soluții stilistice diferite. Una dintre tendințele modei - candelabre albastre și turcoaz. Așezați-le în zona de luat masa și bucurați-vă de o bucătărie fantezistă.
 • Green. Un candelabru de cristal verde este ca o suflare de aer proaspăt. Desigur, acesta va decora orice interior și îi va da un accent curat și rece.
 • Argint și crom. Candelabrele de crom pot fi folosite în stilul modern de înaltă tehnologie.Chrome servește ca un reflector excelent al luminii și strălucește puternic în soare.
 • Galben. Candelabru cu o nuanță galbenă - una dintre puținele opțiuni nereușite. Un astfel de candelabru va lipsi de expresivitate, pentru că lumina emisă de becuri pare inițial galbenă.

Combinații de materiale

Nu credeți că acest cristal împiedică utilizarea altor materiale. De exemplu, o combinație de pandantive de cristal și un tavan subțire de țesături oferă lumina și rafinamentul lămpii. Lămpile de plafon din portelan reprezintă fiabilitate și lux, iar hardware-ul din alamă demonstrează durabilitatea și stabilitatea.

Perdelele și tavanul din sticlă pot fi, de asemenea, elegante și frumoase. De exemplu, sticla Cehă, care este numită și cristal, nu este cu adevărat, sunt două materiale diferite. Dar nimeni nu se va certa cu frumusețea și luxul de sticlă cehă.

Producători populare

Dacă întrebați părinții voștri despre a căror producție a fost candelabru, pe care au cumpărat-o înainte, atunci, fără îndoială, ei vor răspunde că este Republica Cehă. În acele zile, a fost cel mai popular producător de cristal. Cu toate acestea, acum situația sa schimbat, iar companiile cehe au mulți concurenți:

 • Unul dintre producătorii cei mai scumpi și mai prestigioși este marca. Swarovski. Un scont mic de cristal va costa 1.000 de dolari, iar pentru o lampă mare va trebui să plătiți câteva zeci de mii de dolari. Nu este surprinzător faptul că candelabrele de cristal Swarovski se găsesc numai în casele oamenilor celebri, penthouse-urilor și halelor.
 • O altă companie de cristal celebru - AsfourEgipt. Prețurile produselor sale sunt mult mai mici decât la Swarovski, totuși, candelabrele Asfour sunt nu mai puțin elegante și, de asemenea, atrag atenția.
 • În Italia, candelabrele sunt produse de companii precum Mariner, I. Veneziana Lampadari și J. Vila. De obicei folosesc motive florale și copiază modele istorice.
 • produse Firmele spaniole are cea mai înaltă calitate și poate nu numai cu italienii, dar și cu mărcile germane.
 • Cei mai mari producători de cristal din Cehia sunt companii. Preciosa și Bohemia Light Crystal. Candelabrele de cristal din Boemia au aparut in Rusia printre primele si ilumineaza salile Dumei de Stat si a Kremlinului.
 • Candelabrele austriece sunt considerate unul dintre liderii mondiali, candelabre de cristal de plafon Eglo și Globo (Austria) sunt populare pentru cumpărători.
 • Candelabre de cristal din Germania - Aceasta este o mare investiție în viitor. Luxul și sofisticarea lor sunt incontestabile.Ca un vin bun, scump, valoarea lor crește numai de-a lungul anilor. Puteți fi sigur că veți trece candelabruul german din generație în generație.
 • Noi în Rusia avem propriul nostru reprezentant al afacerilor cu cristale - acesta este un oraș bine-cunoscut. Gus Crystal. Multe case atarna candelabrele de productie rusa si le apreciaza nu mai putin de italiana sau egipteana.
 • În cazul în care candelabru cristal scump nu vă puteți permite, să acorde o atenție la lămpi Producția chineză. Dintre acestea, puteți alege o opțiune decentă cu o calitate impecabilă și, în același timp, ieftină.

Accesorii pentru candelabre

Crystal este un material foarte sensibil și fragil, uneori, datorită manevrerii neatent, se poate întâmpla un lucru teribil cu un candelabru de cristal: o bucată din ea se desprinde din unele detalii. În acest caz, nu intrați în panică și rulați imediat la magazin pentru unul nou, deoarece costă încă o mulțime de bani. Elementul de separare poate fi lipit și dacă faceți totul cu atenție, atunci nimeni nu va observa o defalcare.

 1. Pentru refacere este nevoie de lipici de silicat.
 2. Piesa care trebuie restaurată trebuie spălată cu apă și uscată.
 3. Apoi, suprafața cipului trebuie să fie degresată, astfel încât adezivul să se îmbine cât mai ferm posibil.
 4. Aplicați adezivul cât mai subțire posibil, apoi apăsați elementul pe întreaga parte.
 5. Adezivul expus trebuie îndepărtat cu o bucată de pânză moale până când este uscat.

După cum puteți vedea, depanarea este foarte ușoară.

Imediat suspendați dispozitivul de lumină nu ar trebui, trebuie să așteptați un pic, astfel încât părțile sunt complet lipite împreună.

Desigur, se poate întâmpla ca daunele să fie mai semnificative, iar candela dvs. va suferi, de exemplu, un corn sau un tavan întreg.

Această opțiune nu este, de asemenea, un dezastru, deoarece, din fericire, există magazine nu numai candelabre de cristal, ci și piesele lor de schimb. Acestea oferă o gamă largă de pandantive, coarne și nuanțe, inclusiv piese de schimb pentru modele rare.

În plus, ele pot fi utilizate pentru a achiziționa alte componente, cum ar fi prize, elemente de conectare, cârlige și alte accesorii.

îngrijire

Un candelabru de cristal este cu siguranta un lucru foarte frumos. Dar, în același timp, necesită o grijă atentă, pentru că dacă nu îndepărtați praful în timp, strălucirea cristalului va dispărea. Acum, există multe spray-uri diferite pentru curățarea produselor din cristal, deci acest proces nu durează mult și nu trebuie să te sperie.

Înainte de procedura "baie", asigurați-vă că ați oprit lumina. Apoi, trebuie să pulverizați curățatul pe candelabru și să ștergeți toate piesele cu o cârpă uscată. Amintiți-vă că lentilele sunt foarte fragile, fie extrem de atente și atente. Desigur, dacă există o mulțime de pandantive, atunci evenimentul poate fi amânat, dar rezultatul va fi cu siguranță vă rugăm să vă și candelabruul va străluci într-un mod nou.

Apropo, acum a apărut pe piață un spray special cu efect antistatic, care împiedică depunerea prafului. Astfel de instrumente fac chiar mai ușoară grija pentru candelabrul de cristal.

Sfaturi pentru alegere

Opțiunile de design pentru candelabrele de cristal sunt foarte numeroase. Lampa poate avea o varietate de forme și dimensiuni, decorate cu pandantive, fire, nuanțe și lămpi sub formă de lumânări. Există chiar și o zicală că acest interior trebuie selectat sub candelabru original, și nu invers.

Mulți opresc ideea că candelabrul de cristal poate fi atârnat numai într-o încăpere mare, dar nu este. Chiar și pentru baie, puteți ridica o mică lampă îngustă, pandantive sub formă de picături care vor fi asociate cu picături de apă. Principalul lucru de reținut în legătură cu dimensiunea.

 • Pentru camere mici și tavane mici, este mai bine să folosiți candelabre mici, ele pot fi, de asemenea, elegante și frumoase. Nu ascundeți spațiul cu detalii inutile, cum ar fi lumanari sau pandantive, opriți-vă pe un model de plafon plat. Spațiul de locuințe și holuri, dimpotrivă, permite utilizarea candelabrelor suspendate în cascadă (desigur, cu condiția să existe suficient spațiu).
 • Fanii ideilor originale pot găsi o soluție pentru ei înșiși sub forma unui candelabru de formă neobișnuită, de exemplu, sub forma unei nave. Nu ezitați, maeștrii pricepuți pot recrea chiar și cele mai mici detalii, iar deliciile prietenilor vă vor fi oferite.
 • În dormitor, concentrați-vă asupra interiorului înconjurător, a culorilor și dimensiunilor patului. Nu supraîncărcați camera cu detalii prea luminoase ale candelabrului și ale luminii puternice. Amintiți-vă că lumina cea mai potrivită pentru cameră este difuză, achiziționați astfel un model astfel încât lumina să fie refractată și reflectată de elementele lămpii.

Pentru ca candelabruul să dea suficientă lumină, trebuie să țineți cont de numărul de becuri. Norma de iluminare într-o zonă rezidențială este de 15 W pe metru pătrat. Prin urmare, de exemplu, un candelabru cu trei lămpi se va potrivi unui dormitor mic de până la 10 metri pătrați, iar pentru un living mare va fi necesară o lampă cu 5-6 lămpi sau mai mult.

În prezent, toată lumea poate cumpăra un candelabru frumos care să satisfacă toate dorințele sale. Concentrați-vă pe alegerea la gustul dvs., dar nu neglija sfatul specialiștilor, iar candelabruul vă va aduce nu numai lumină, ci și bucurie.

Candelabre de cristal în interior

Mulți atunci când aleg un candelabru cu invidie uita la opțiunile de cristal, dar ei cred că o astfel de frumusete nu se va potrivi lor interior. De fapt, un candelabru de cristal se poate potrivi cu ușurință în aproape orice interior, principalul lucru este să-l alegeți corect.

modern

În zilele noastre, stilul modernist devine foarte popular. Acest stil oferă camerei un aspect modern și vă permite să vă îndepărtați de stereotipurile enervante din designul apartamentului. Prin urmare, dacă nu vă place pompozitatea excesivă și, în același timp, doriți să depășiți cadrul strict, candelabrul Art Nouveau va fi o opțiune bună.

Provence

O altă destinație populară este Provence. Ne-a fost prezentat de francezi și, mai presus de toate, este potrivit pentru case de tara, unde arata cel mai armonios.

Candelabrele de cristal în această direcție sunt destul de comune, de obicei ele sunt decorate fără nici o bibelă, au un design floral și o lumină de lumânare.Aceste tipuri de lămpi vor arăta grozav în bucătărie, în sala de mese sau în dormitor. Acestea vor umple camera cu confort și vor crea o atmosferă de confort.

clasic

Desigur, nu putem neglija clasicul veșnic. Candelabru clasic de cristal - un angajament de eleganta si eleganta. Clasic se potrivește întotdeauna perfect în bucătărie, în dormitor și în camera de zi. În mod obișnuit, candelabrele clasice sunt folosite pentru iluminarea în camerele de locuit, în cadrul cărora acestea aduc solemnitate și sublimitate.

O varietate de candelabre de cristal frumoase se află în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor