Lustre și lămpi de perete: seturi elegante în interior

Oricine dorește să facă interiorul mai atractiv. Culorile și materialele sunt atent selectate, geometria și textura, accentul stilistic este gândit. Dar dacă nu aveți grijă de designul de iluminat, toate eforturile pentru designul interior vor fi în zadar.

Lumini de perete

Atunci când alegeți un dispozitiv de iluminat, luați în considerare locul în care va fi plasat, ce rol va juca în proiectare. În plus față de primirea fluxului luminos, puteți împărți spațiul din cameră în zone, atrageți atenția asupra acestui sau acelui obiect. În dormitoare, un punct ideal pentru instalarea sconceselor este peretele deasupra capului patului (canapea), deasupra scaunelor; baia doar câștigă atunci când lampa este așezată lângă oglindă.

Înainte de a vizita magazinul sau înainte de a deschide un catalog de la distanță, trebuie să definiți în mod clar:

 • care este stilul actual (sau ce va fi după reparație);
 • combinația dintre lumina de perete și plafon va fi singura, sau veți folosi ea și alte surse;
 • dacă este necesar să luminezi totul sau să dirijezi lumina într-o anumită direcție sau pur și simplu să te concentrezi asupra stilului;
 • dacă există o umiditate ridicată, praf, dacă pot exista diferențe în temperatura aerului.

Aparatele de iluminat pe perete sunt prezentate într-o gamă largă, dar nu există haos în el, gradarea este foarte simplă și este determinată de metoda de fixare.

Cameră confortabilă și nu prea puternică, presată strâns pe pereți, susținută de trepied, șipci sau suport ascuns. Avantajul acestei soluții este curățarea ușoară și adecvarea într-un mediu stilistic divers.

Într-o altă variantă de realizare, umbra lămpii este atașată de suport și, prin aceasta, este posibil atât umplerea camerei cu o lumină difuză moale, cât și aranjarea ei vizuală. În plus, o astfel de alegere eliberează una din nevoia de a specula dureros ce lampă să folosească într-un anumit interior.

Utilizați camere diferite

Opțiunea cea mai potrivită pentru hol - o copertă transparentă și cele mai luminoase lămpi.Când fluxul luminos crește, camera devine vizuală mai înaltă, în direcția opusă aduce un sentiment de dragoste și confort.

Candelabrele si sconturile pentru spatiile de dormit sunt preferate cu lumina slaba, usor difuzata - ele va permit sa va linistiti si sa nu deranjati, este mai usor sa va acordati odihna si sa aveti ganduri pozitive. Cei care nu își pot imagina viața fără lectură seara sau gadgeturi, este mai potrivit să alegi lămpi cu putere variabilă - să le găsești în orice colecție nu va fi o problemă.

Dormitorul, în cazul în care lampa de perete este folosit, nu numai că pare mai luminoasă, dar poate fi, de asemenea, scufundat într-o atmosferă de intimitate.

Designerii primesc un instrument puternic pentru a transforma spațiul din jur. Prin alegerea mărimii și configurației corpurilor de iluminat, acestea vor putea să se concentreze pe zona de noptieră, este avantajos să batăm un anumit obiect (o oglindă antică, o imagine, un dulap).

Iluminatul în stilul "rococo" sau "baroc" va fi folosit în principal în stilurile clasice, va aduce lux și glamour interiorului. O pereche de lămpi este adesea furnizată împreună cu candelabru, și o astfel de soluție este binevenită - elimină în mod cert necesitatea de a căuta o sursă de lumină de tavan care să vă ajute.

Atunci când alegeți motive antice pentru decorarea casei, dați preferință imitațiilor de lumânări, acest lucru nu va afecta calitatea iluminării.

Combinarea luminii de sus și lateral

Este foarte util să combinați lumina de sus și laterală. Candelabre vă permit să furnizați iluminare generală normală și complementară acesteia sutiene fac posibil:

 • evidențiați zona selectată cât mai intens posibil;
 • reduce oboseala vizuală atunci când scrieți, coaseți, alte lucrări mici și dureroase;
 • face fundalul luminos moale și confortabil pentru percepție;
 • nu țineți prea mult spațiu suplimentar.

Dacă alegeți o combinație de sconturi plus un candelabru, trebuie să faceți o conexiune separată pentru ele, astfel încât în ​​orice moment să nu pierdeți energia electrică. Monitoarele de plafon montate pe perete pot avea forma geometrică cea mai bizară și mai ciudată, nu numai rotunde, ci și:

 • ovală;
 • triunghiular;
 • cu cinci colțuri;
 • - Ca o virgulă.

Lumina de perete poate fi făcută din metal, ceramică, plastic și chiar din sticlă; O opțiune foarte bună este considerată acum folosirea LED-urilor. Astfel de surse de lumină sunt populare datorită imposibilității deteriorării umidității, luminozității ridicate cu eficiență relativă, abilității de a direcționa fluxul luminos în direcția dorită.

Finalizarea candelabrului si a sconceselor in acelasi stil va ajuta sa evidentiati o vaza sau un colt, o canapea sau o poza, o raft de biblioteca sau o intrare intr-o camera, scriind mese si birouri.

întăritură

În cele mai multe cazuri, sconcesul joacă un rol de sprijin în raport cu alte surse de lumină. Dar într-o cameră mică, de exemplu, în sufragerie sau în baie, valoarea lămpii de perete crește. Datorită unei game largi de opțiuni pentru designul său, niciun element interior nu va deveni un obstacol.

Luminile rotunde de iluminat bazate pe sticla de mozaic evidențiază numai aroma orientală. Să presupunem că preferați compoziția în stilul high-tech: apoi veniți la salvarea lămpilor de oțel mici, dând o lumină albă bogată.

În săli, puteți instala lămpi de perete la un nivel de doi metri de acolo pentru a activa imediat lumina în întreg spațiul. Există și alte secrete ale artei de design:

 • fluxul luminos crește, iar totul în jur devine mai festiv și mai luxos când lampa de perete este instalată aproape la joncțiunea dintre perete și tavan;
 • aducând-o pe podea, ei aduc ceva mister, romantism, pentru că lumina devine camuflată și scăzută;
 • expansiunea vizibilă a spațiului coridorului îngust este realizabilă de mai multe lămpi dispuse de-a lungul liniei.

Luminile de pe lămpi

Cu toată importanța surselor de lumină de perete în interior, importanța fundamentală rămâne pentru candelabrele, care au cea mai mare contribuție la iluminare, vă permit să setați starea de spirit dorită.

Stilul lămpii de sus este selectat ținând cont de motivele care vor apărea în această cameră după reconstrucția sa (sau este deja acolo).

Produsele dintr-un lanț sunt compatibile în mod ideal cu tavane înalte, iar agățat pe un cârlig sau pe un bar sunt potrivite în casele de înălțime redusă.

Calculul puterii depinde de dimensiunea dormitoarelor, a camerelor de locuit, a coridoarelor și a holurilor.

Cifrele indicative sunt:

 • pentru spații miniaturate de 100 de wați;
 • bucătăriile mijlocii necesită o suplimentare de 20-50 wați (în funcție de lumina naturală și nevoile clienților);
 • în săli, camere de zi și așa mai departe, 150 de wați vor fi doar valoarea minimă.

Se pot obține cifre mai exacte, luând în considerare zona - un minim de 20 de wați ar trebui să cadă pe un metru pătrat (când se utilizează lămpi cu incandescență). Puneți becuri cu halogen, reduceți această cifră la 16 wați, iar utilizarea dispozitivelor de economisire a energiei o reduce la 4 wați.

Nu folosiți lămpi de plafon mai puternice; acest lucru nu numai că necesită cheltuieli suplimentare, dar, de asemenea, amenință să deterioreze chiar plafonul, chiar foc. Amintiți-vă: care este baza, acestea ar trebui să fie și becuri, nu puteți utiliza opțiunile pe care designerii nu le-au furnizat.

Alte lucruri fiind egale, un candelabru cu telecomandă este mai convenabil și mai practic decât cel care este conectat numai la un întrerupător.

Revenind la putere, merită menționat faptul că indicatorul său optim depinde nu numai de suprafața încăperii care este aprinsă; suprafețele întunecate reflectă mai puțină lumină și este necesar să o introducem în plus pentru a depăși această barieră. În ceea ce privește tonul candelabrelor, culorile calde sunt considerate clasice, deși răspunsul final depinde de culoarea generală a interiorului.

Este posibil să reduceți sarcina ușoară, dacă alegeți în favoarea nuanțelor mat sau color; în orice caz, asigurați-vă că lumina va cădea în întreaga cameră și nu se va aduna în centru. Compatibilitatea cu lămpile de masă și de perete crește în candelabre, ale căror nuanțe sunt realizate din hârtie.

Prin achiziționarea unui set, desigur, nu vă puteți gândi - designerii și designerii au încercat deja.

În dormitor nu este de dorit să atârnați lămpile de plafon cu mai multe lămpi; pentru bucătării, nuanțele de hârtie sunt mult mai rele decât cele din metal - se înfundă prea repede. Candelabru portocal poate arata frumos: dar nu este de dorit sa uitati de forta structurii.

Primele locuri în ceea ce privește durabilitatea cu lămpile metalice sunt dispozitivele fabricate din plastic special rezistent la căldură.

Crystal și porțelan nu sunt, de asemenea, rău, dar rețineți că utilizarea lor este destul de scump. Dar în încăperile de locuit cel puțin ele ar trebui instalate complet, deoarece se adaugă imediat un sentiment de soliditate și soliditate. Umbra lămpii trebuie să se potrivească atât cu candelabru cât și cu încăperea în care este instalată.

Urmând aceste recomandări, puteți selecta cu ușurință combinația optimă dintre luminile de perete și plafon.

Mai multe modele de candelabre și sconturi, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor