Candelabrele italiene: lux și șic

 Candelabrele italiene: lux și șic

Pentru mulți oameni, candelabrele italiene de designer rămân un obiect de adorație, și pentru un motiv bun. Italia dictează moda pe piața de iluminat, stabilește tonul, în timp ce calitatea modelelor rămâne la cel mai înalt nivel.

Caracteristici și beneficii

Italia este o țară de pictori strălucitori și sculptori și o arhitectură magnifică. Este sigur să spunem că, începând cu perioada Renașterii, Italia dictează moda nu numai în haine, ci și în ceea ce privește decorarea locuințelor.

Sa întâmplat așa că mulți sunt dispuși să plătească pentru o exclusivă în plus față de o calitate excelentă. Pe această combinație de caracteristici, producătorii italieni se specializează în oferirea de modele high-end, adesea realizate într-o singură copie.Lucrările unice de lux sunt opere de artă. Fiecare măsurătoare este verificată cu atenție, indiferent dacă este dimensiunea plafonului, grosimea geamului sau diametrul bazei.

În lucrările lor, producătorii de frunte folosesc numai materii prime de înaltă calitate. Este imposibil să se întâlnească aici materiale ieftine, dar nici ele nu urmăresc expansivitatea. Un material cu adevărat de înaltă calitate a priori nu poate fi prea ieftin, dar nimeni nu tinde să arunce prețul peste măsură. Producătorii italieni organizează adesea vânzări de bunuri pentru a crește dinamica vânzărilor. Datorită acestui fapt, aceștia reușesc să actualizeze constant intervalul.

Printre modelele italiene puteți găsi probe destul de democratice. Prețul acestora este semnificativ mai mic decât omologii existenți datorită anumitor aspecte, cum ar fi dimensiunea mai mică și absența becurilor în configurație. Multe dintre aceste trucuri devin un adevărat lifesaver, permițându-vă să ridicați candelabru italian de lux, chiar și cu un buget limitat.

Modelele italiene luxoase sunt folosite nu numai pentru decorarea locuințelor, ci și pentru muzee, palate și alte instituții publice.

tipuri

Lămpile de iluminat de tavan de producție italiană sunt disponibile în două configurații principale.

 • Structură suspendată obișnuită este un candelabru tradițional. Modelul pandantiv poate fi făcut cu o nuanță de țesătură, dar, mai des, maeștrii italieni preferă să folosească sticlă și cristal. Împreună cu aceste modele, există cristale exclusive Swarovski și modele neobișnuite de porțelan pictate.
 • desen supralumele de candelabre potrivit pentru camere cu tavane mici. Ele sunt realizate din materiale rigide, inclusiv metal, sticlă, oglinzi. Modelele aeriene plane pe piața italiană sunt mult mai puțin.

Acest lucru se datorează în principal faptului că nu există posibilitatea de a utiliza toate metodele uzuale de finisare, iar candelabrele din Italia se disting prin prezența unui număr mare de detalii decorative.

Există și modele specializate: pentru copii, pentru bucătărie cu pandantive de sticlă în formă de legume, eșantioane mari multi-nivelate pentru camera de zi. Fiecare dintre acestea are caracteristici speciale, de exemplu, un model pentru o cameră de zi ar trebui să aibă o luminozitate mai mare.

Recent, din ce în ce mai frecvente modele cu telecomandăcare fac operarea candelabrelor mai ușoară și mai plăcută. Modelele gestionate sunt deosebit de confortabile în dormitor, deoarece nu este nevoie să ieșiți din pat pentru a opri luminile. Mențiune specială merită designul cu dimmer, permițându-vă să reglați cantitatea și luminozitatea luminii produse de o singură lampă.

Modele similare sunt bune atât în ​​dormitoare, cât și în saloane și în sălile de mese.

dimensiuni

În mod obișnuit, candelabrele italiene sunt candelabre mari făcute cu o abundență de diverse decorațiuni. Deoarece sursa de inspirație pentru maeștri este lucrarea trecutului, nu este surprinzător faptul că o astfel de pompă este prezentă în tot, inclusiv în mărimea candelabrelor. Producția pe scară largă a afectat nu numai diametrul, ci și înălțimea exemplelor: candelabrele scăzute sunt destul de rare și nu pot fi numite versiuni italiene tipice.

Structurile pe mai multe niveluri, dimpotrivă, au fost la vârful popularității nu pentru primele sute de ani.

Fiecare marcă eminentă consideră că este datoria lor să elibereze o serie de modele care vor reflecta doar spiritul modern fără o atingere a antichității.În special, acest lucru se aplică eșantioanelor de stiluri moderne: hi-tech, modern, loft. În astfel de cazuri, înălțimea și diametrul nu trebuie întotdeauna să fie impresionante, dar merită remarcat faptul că una dintre aceste valori este în continuare aceeași.

De exemplu, pentru stilul modern puteți găsi întotdeauna un candelabru plat de diametru mic, dar va fi echipat cu o suspensie lungă de cristale de sticlă.

Candelabrele mici sunt mai degrabă opțiuni bugetare și sunt rareori selectate în camere de zi. Practic, acestea sunt considerate pentru spații nerezidențiale, cum ar fi o baie, o sală, un coridor. Ele sunt cel mai puțin ca candelabrele italiene clasice, dar multe mărci încă încearcă să-și păstreze originalitatea, adăugând detalii tipice de decorare: flori, cristale, forjare.

Astfel, cu o mare dorință puteți găsi candelabre de orice dimensiune, dar prioritatea rămâne pentru mostre majestă mari.

formă

Formele neobișnuite în rândul modelelor din Italia nu sunt foarte frecvente. Sunt preferate mai mult structurile clasice și cele testate în timp. Cu toate acestea, acele forme care apar sunt uluitoare.Fabricat din materiale deosebite, modelele originale arata scumpe si capteaza imediat atentia privitorului, acționând ca un accent luminos.

Dintre modelele italiene, este rar să găsim modele simple, adesea fiecare dintre ele fiind o operă de artă.

Interesul cel mai mare este opțiunile pentru interioarele moderne. Ele sunt realizate sub forma unei compoziții de sârmă spartă, benzi de suspensie răsucite și altele asemenea. O caracteristică distinctivă este uniformitatea culorii: cu cât designul este mai neobișnuit, cu atât este mai mică culoarea utilizată.

Împreună cu candelabre rotunde sau fantezie, există modele patrate sau rectangulare cu mai multe straturi. Ele sunt realizate din materiale cu precădere scumpe, cum ar fi cristalul și metalul acoperit cu aur. Toate acestea ajută la echilibrarea efectului unei forme simple, făcând candelabruul în italiană interesant, complicat și captivant.

Teoretic, puteți găsi un candelabru de orice configurație, dar lămpile de plafon făcute în genul de floristică, care este, repetând mugul unei flori, arata cel mai avantajos.Remarcabil, în producția italiană, Calla este cel mai adesea dublată. Atunci când creați o astfel de formă neobișnuită, se utilizează sticlă de diferite culori: albă sau transparentă, transformându-se ușor în verde. De asemenea, baza metalică trebuie să fie în mod clar ca buclele să semene cu frunzele și curbele plantei selectate.

materiale

După cum sa menționat mai sus, numai cei mai buni reprezentanți sunt utilizați ca materiale pentru fabricarea candelabrelor italiene.

 • De exemplu, modele populare Sticlă de Murano. Timp de secole secretul fabricării a fost păstrat în cea mai strictă confidență.

Diferența este că sticla Murano poate fi făcută cu modele de diferite configurații și culori.

 • Candelabre de cristal dragoste pentru modulațiile neobișnuite ale cristalului. Este mai strălucitor decât sticla Murano și, prin urmare, cu ajutorul unor astfel de candelabre se creează un aspect mai pompos.
 • Ceramica candelabre Uită-te foarte simplu printre opțiunile listate. Plafoanele ceramice sunt de obicei completate de un model floral, oferindu-le un aspect ușor rustic.

Terenurile sunt cel mai des fabricate din metal.Modelele forjate sunt fabricate din aliaje diverse, printre care și cele nobile, de exemplu, bronzul. Mai rar bazele sunt din lemn. Acest lucru se datorează faptului că produsele din lemn sunt capricioase și necesită o atenție deosebită. De exemplu, ele nu pot fi șterse cu o cârpă umedă obișnuită, trebuie să utilizați un lustruit special pentru lemn.

Fiecare dintre materialele listate pentru baze este bine combinat cu materialele pentru lămpi, dar adesea bazele și fără lămpi arată destul de decent.

culoare

Modelele transparente și albe sunt alese cel mai adesea, dar există și modele colorate luminoase. De exemplu, opțiunile cu nuanțe verzi pot fi selectate în mai multe camere, în funcție de intensitatea culorii și de caracteristicile de design.

Purple candelabre arata elegante si elegante, dar aveti grija cu purpuriu. Este absolut inadecvată pentru camere de zi, dar se potrivește perfect în dormitoare sau săli de studiu. Un parasol purpuriu consta adesea dintr-un candelabru de cristal obisnuit, facand atmosfera camerei mai misterioasa.

Modelele roșii de culori saturate sunt bune în stiluri diferite, atât în ​​stil modern, cât și în clasic. Ele joacă adesea rolul unui accent luminos, trăgând toată atenția asupra lor. Combinația de roșu cu argint sau aurire arată frumos. În primul caz, duetul este mai restrâns, iar în al doilea - în mod deliberat de lux.

Astfel, nu este posibil să evidențiați anumite culori specifice atunci când alegeți un candelabru italian. Poate fi realizat în monocolor sau poate fi complet multicolor, de exemplu, atunci când vine vorba de imitarea mugurilor de flori.

Universal este alegerea în favoarea modelelor incolore.

Branduri de moda

Există destul de mulți producători italieni celebri pe piață. Fiecare dintre ele oferă noi colecții de produse, inclusiv cele mai moderne dezvoltări din lumea designului de iluminat.

Cele mai renumite includ următoarele:

 • Arte Lamp;
 • Divinare;
 • lightstar;
 • Luce Solara;
 • Lussole;
 • N-Light;
 • Lumion;
 • Lumina Odeonului.

Fiecare dintre aceste companii sa dovedit a fi bine. O parte este specializată în modele clasice, iar cealaltă în soluții moderne.

Arte Lamp, Lighstar, Lumina N-Light, Lunion și Odeon oferă un design italian tradițional.Ca regulă, fiecare dintre mărcile enumerate monitorizează cu atenție aspectul clasic al noilor produse.

Divinare, Luce Solara și Lussole produce mai multe exemple originale și neobișnuite, care, totuși, sunt completate de detalii clasice. Un astfel de amestec pare îndrăzneț și îndrăzneț, permițând atât să dea un omagiu tradițiilor și să aducă o notă de noutate interiorului.

Dacă există o alegere între cumpărarea de produse ale mărcilor enumerate sau ale unui alt reprezentant, cel mai bine este să vă opriți la una dintre marcile cotate. Fiecare dintre ele sa dovedit bine și este un timp dovedit.

Cum sa alegi?

Alegerea lămpii ar trebui corelată cu scopul funcțional al camerei, precum și cu caracteristicile acesteia. De exemplu, pentru plafoanele mici, nu trebuie să alegeți o structură complexă multi-strat, în timp ce pentru plafoanele înalte un model mic modest ar fi o alegere proastă.

 • hol - camera principală a casei, astfel încât candelabrul pentru camera de zi ar trebui să aleagă un pompos și maiestuos. Deoarece modelele italiene au un design strălucit, ele arată bine în rolul accentului principal din cameră. Acordați atenție candelabrului în armonie cu împrejurimile.
 • În dormitor alegerea candelabrelor este aceeași ca și în camera de zi, cu excepția faptului că este important să nu exagerați cu luminozitatea luminii. În mod ideal, ar trebui să alegeți un model echipat cu un dimmer. Acordați atenție modelelor cu nuanțe de tesatura, pentru că ele creează o iluminare mai difuză intimă. Lampa textilă poate fi amplasată în jurul candelabrului de cristal.
 • În hol merită să alegeți fie un mic candelabru modest dacă este vorba despre un apartament, fie un design pompos, dacă acesta este selectat într-o sală spațioasă cu o scară. Este necesar să se bazeze pe caracteristicile holului însuși, deoarece atît un model complicat, cît și cel mai simplu ar fi adecvat să se uite.

stiluri

Firmele italiene produc modele moderne și clasice. Clasicul este făcut cu părtinire în vremurile vechi și tradițiile, în timp ce orice model de epocă nu va arăta ca unul de țară. Vintage în italiană este șic și sclipitor de palate și castele.

 • Reprezentanții cei mai comuni stil clasic, baroc, rococo. Fiecare dintre aceste stiluri permite utilizarea instrumentelor de decor din abundență, de exemplu, pandantive, aurire, sclipici. Modele interesante de stil gotic, realizate din fier în stare artificială.
 • Pentru stilurile de țară De asemenea, sunt utilizate candelabrele clasice multi-aerate, de preferință din ceramică sau din sticlă. Uită-te armonios și modele cu nuanțe de țesături.
 • Stilul modern de stil loft, modern, ecologic necesită o abordare specială. Deoarece producătorii italieni nu pot refuza absolut nici un decor, cel mai bine este să alegeți un detaliu neobișnuit al finisajului: textura, culoarea, forma. Doar în astfel de cazuri, candelabrul va arăta destul de acceptabil. Acordați atenție colecției în conformitate cu stilul ales.

Adesea, firmele fac inițial candelabre stilizate, astfel încât să se potrivească cât mai bine în interior.

Cum să distingi de fals?

Pentru a distinge un model fals, eliberat pentru originalul italian, ar trebui să acordați atenție mai multor factori importanți:

 • Primul și cel mai evident punct este greutatea. Modelele din Italia sunt confecționate din materiale solide, fiecare dintre care nu este deloc ușor. Prin urmare, candelabru în sine va cântări destul de mult, în timp ce, în același timp, va fi echipat cu paranteze puternice sau alte fixări.Falsurile se fac prin utilizarea unor piese din plastic care cântăresc de câteva ori mai puțin și, prin urmare, elementele de fixare vor avea o calitate complet diferită.
 • Acordați atenție prețului. Amintiți-vă că un adevărat candelabru italian nu vă va costa prea mult. Acest lucru se datorează, în primul rând, utilizării de materiale bune și, în al doilea rând, aparținând segmentului de prețuri de elită, care depășește a priori chiar și nivelul mediu. Nu vorbim de vânzări efectuate de reprezentanții oficiali ai companiei.
 • Vânzătorul trebuie să furnizeze un certificat de calitate, dovedind că candelabruul a fost cumpărat direct de la producătorul specificat, și nu de la o companie chineză. Fără acest certificat, toate celelalte metode de verificare sunt inutile și nu garantează achiziționarea unui original original.

Idei frumoase ale unor interioare elegante

Mai jos este o galerie foto cu interioare, completate de candelabre italiene luxoase. S-au dat idei scurte fiecărei idei despre oportunitatea alegerii unui anumit model.

 • În ciuda faptului că în această cameră există un plafon cu bârne, candelabrele clasice cu mai multe piste, cu o bază aurie, se potrivesc mai mult decât armonios.Ele produc destulă lumină, astfel încât să nu se piardă în nișele de pe tavan și să ilumineze corespunzător masa de masă.
 • Un duet de candelabre italiene cu LED-uri neobișnuite arată ultramoderne, păstrând în același timp luciul și respectul față de tradiție datorită alegerii materialului. Lumina albă nu este tradițională pentru opțiunile din Italia, ceea ce sugerează ideea unei achiziții separate de surse de lumină și candelabre.
 • Construcția multicolora a sticlei transparente pe baza de alamă pare destul de simplă, dar în același timp elegantă. Datorită unei astfel de "prietenii" unor astfel de părți diferite, modelul se potrivește perfect interiorului cu note ecologice. Ar trebui acordată o atenție deosebită combinației armonioase a candelabrului și a altor lămpi: acestea sunt selectate în unitatea de culoare completă.
 • Modelul modern este, de asemenea, perfect combinat cu lămpile de pardoseală datorită unui singur design: atât acolo, cât și acolo se utilizează o lampă de plafon din bile de cristal. Datorită faptului că se selectează pandantive de diferite lungimi, se creează un efect "margini zdrențuite", care adaugă îndurera camerei.
 • Pe fundalul unui plafon alb, candelabrul întunecat arată uneori mai bine decât unul transparent, mai ales dacă acesta duplică culorile primare care prevalează în cameră.Designul complex, abundența de bijuterii și lumina galbenă moale - un set clasic care distinge eșantioane din Italia.
 • Un caz rar când candelabrul italian este fabricat într-un design simplu și completat de nuanțe de țesături. Vă rugăm să rețineți că nu joacă atât rolul iluminatorului, cât și diviziunea camerei în zone funcționale, subliniind zona de living.
 • Pentru dormitor, puteți alege modele complexe, constând dintr-un singur material. În acest caz, designerii au abandonat plafonul în favoarea pendanților metalici placați cu aur. Un astfel de candelabru lung îngust l-a întins camera, adăugând o înălțime la ea, în ciuda poziției joase a candelabrului.
 • Italia produce adesea opțiuni exclusive de comandă, ca în cazul de față. O soluție similară a fost dezvoltată special pentru acest interior complex. Candelabruul este realizat într-un design relativ simplu, rămânând în același timp un element foarte interesant datorită formei sale și valorii sale gigantice.
 • Un mic model spiralat este o alternativă excelentă la un candelabru clasic, mai ales dacă dimensiunile camerei nu permit plasarea unui specimen clasic.Toate caracteristicile distinctive sunt păstrate, cu excepția dimensiunii mari a candelabrului.
 • Unele modele sunt excelente pentru diferite stiluri. Acest lucru se aplică nu numai la amenajările clasice, ci și la cele moderne. Copia afișată în fotografie va completa foarte bine multe tendințe moderne, cum ar fi modern, hi-tech, minimalism. Din păcate, rolul atribuit acestui candelabru, mai decorativ, astfel încât pentru a crea nivelul necesar de lumină va trebui să utilizeze lumini punctuale sau lumini locale.

Idei interesante ale candelabrelor italiene, vezi video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor