Candelabre moderne în interior

 Candelabre moderne în interior

Candelabru foarte ușor și cu grație se poate încadra în orice interior, în plus, este partea sa indispensabilă. Acum, piața este saturată de diverse modele și branduri ale acestor dispozitive de iluminat - de la clasic și Provence la modele moderne în stilul art deco și minimalism. Dar lucrul cel mai important într-o astfel de abundență nu este să se confunde, pentru că numai un candelabru selectat în mod corespunzător poate să lumineze și să evidențieze toate avantajele unei camere și să-și ascundă defectele.

destin

Pentru a alege candelabru potrivit și a reușit să-și îndeplinească scopul principal - de a ilumina camera, este necesar să se țină seama de anumite criterii. Desigur, există foarte puține astfel de reguli, dar Merită acordată atenție principalului și celui mai important dintre acestea:

 • Un rol semnificativ în alegerea unui candelabru este jucat de parametrii camerei pentru care va fi destinat; dacă încăperea este suficient de mare, un candelabru mic nu va fi suficient, poate pur și simplu să nu se potrivească interiorului și invers, în cazul în care camera este mică, atunci candelabruul voluminos va bloca toată perspectiva și va strica designul.
 • Este necesar să selectați dispozitivul de iluminare în conformitate cu stilul general al camerei. Dacă camera este făcută într-un stil clasic, atunci candelabrul minimalist va arăta necorespunzător, ansamblul unic va fi rupt.
 • Același lucru este legat de subsecțiunea - observând un singur stil, trebuie să selectați lămpile corespunzătoare.

De mare importanță este proiectarea plafonului atunci când alegeți un candelabru.

 • Este important să preveniți acumularea de murdărie și praf, deci este mai bine să ridicați un dispozitiv care să poată fi ușor șters și curățat, fără a avea o mulțime de piese și decorațiuni.
 • Cu condiția ca în încăpere să fie deja instalate lămpi, candelabrul ar trebui ales pe baza acestui parametru. Trebuie să ne amintim că, pentru funcționarea corectă a dispozitivului și design-ul său frumos în interior, toți factorii de mai sus sunt luați în considerare, pe lângă aceasta,trebuie să ia în considerare modurile de a controla dispozitivul de iluminare.

Acest lucru se datorează faptului că în unele modele toate lămpile se aprind în același timp, în altele se observă ordinea.

desen

Când alegeți un candelabru pentru cameră, un aspect important îl va fi designul. Pentru a înțelege care model este potrivit pentru o anumită cameră, cunoașterea dispozitivului de iluminare a dispozitivului va juca un rol major.

Inițial, ar trebui să acordați atenție cazului modelului - seamănă cu o lampă pendantă sau pur și simplu ca bază cu o bază, apoi este introdus un cartuș în care se introduc becuri ulterioare, precum și difuzoare. De regulă, un capac care acoperă cablurile și alte conexiuni este atașat la o astfel de structură de sus. În continuare, ar trebui să luați în considerare reflectorul, nu este în fiecare model. În general, servește drept ideea principală - distribuția luminii în toate colțurile camerei, iar lentila, la rândul său, va răspunde la uniformitatea unei astfel de distribuții.

Dacă vorbim despre o decizie stilistică sau de proiectare în proiectarea unui candelabru, atunci lămpile de plafon și abajururile sunt responsabile pentru acest lucru.

Atunci când alegeți modele diferite, materialul pentru fabricarea unor astfel de elemente decorative va fi important, iar cu cât este mai mare calitatea, cu atât sunt mai scumpe și mai rafinate lămpile.

Uneori, materialele standard, cum ar fi sticla, plasticul și metalul, pot acționa ca un material, dar soluțiile interioare moderne și îndrăznețe sugerează și prezența mătăsii sau a altor materiale. Astfel de materiale arată destul de avantajos într-un anumit interior, dar au capacitatea de a se aprinde.

De înaltă calitate amortizoarele de țesături practic nu intră în contact cu lampa în sine, producătorii responsabili acordă o atenție deosebită acestui lucru. Împreună cu materialul, hârtia sau lemnul vor fi o opțiune de design interesantă pentru candelabru. În încăperi cu dimensiuni mari, puteți face un amplu larg sau mai multe candelabre mici cu nuanțe.

În cazul în care plafoanele din cameră sunt destul de scăzute, atunci lămpile de plafon vor face, ei vor face, de asemenea, vizual mai mult cameră, adăugați spațiu și aer.

Selecție de montare

Pentru a alege candelabrul potrivit, trebuie mai întâi să decideți tipul de fixare a plafonului. În prezent, există două tipuri principale de lămpi - plafon și pandantiv.

Mai intai trebuie sa determinati parametrii camerei, cat de plafoanele sunt inalte sau joase, precum si orientarea in material si decor.În plus, preferințele interioare joacă un rol important în alegerea candelabrelor.

Dacă este considerat un candelabru pandantiv, care, de asemenea, se numește de obicei candelabru clasic, acesta are elemente decorative răsucite. Cu designul potrivit, ele vor arăta elegante și elegante, în timp ce nu zdrobesc întregul interior cu impresionanța sa. Desigur, astfel de candelabre sunt potrivite doar pentru camere cu tavane înalte și dimensiuni globale mari, altfel nu se vor potrivi în situație. În plus, merită menționat faptul că suspensia va fi utilizată pentru a atașa o astfel de lampă la tavan, care este de obicei un arc, un lanț decorativ sau o tijă, câteodată un cârlig sau lampa este localizată pe tija.

Din acest motiv, va exista o mică distanță între candelabru și tavan, care, de asemenea, nu adaugă spațiu într-o cameră mică.

În cazul în care camera nu se poate lăuda cu parametri mari, atunci cea mai bună opțiune ar fi o lampă de tavan, care este atașat direct la plafon, fără lanțuri sau cârlige. Astfel de candelabre sunt destul de mari, copiii nu le pot atinge, astfel încât aceste modele sunt adesea plasate în sălile copiilor.

Când cumpărați un astfel de candelabru, a cărui lumină va avea o reflectare pe tavan, merită să fii atent la opțiunile de control al luminii lămpilor.

În cazul în care camera este întunecată, atunci nu va fi suficient doar o lampă de plafon, va avea nevoie, de asemenea, sconces sau lămpi de podea.

Principala decizie de proiectare a modernității este un candelabru de tavan sub forma unei plăci sau a unui tavan rotund. În astfel de lămpi, lumina reflectă în sus, ceea ce creează o atmosferă confortabilă în cameră. În cazul în care camera nu are suficientă iluminare, este mai bine să abandoneze tavanul întunecat sau plictisitor, nu vor difuza suficientă lumină. Când atașați o lampă de plafon trebuie să acordați atenție materialului din care este făcut tavanul - dacă este concret, atunci lumina unei lămpi de orice putere nu este intimidantă pentru ea.

În cazul în care camera este tavane suspendate sau lemnul este utilizat în decor, este mai bine să alegeți un bec mai moale - halogen sau becuri fluorescente ar fi o opțiune bună.

Cu toate acestea, lămpile de tavan au dezavantajele lor - în cazul în care becul este suflat, nu este foarte ușor să îl schimbați.

Caracteristici de instalare pentru tavan întins

Cumpararea si instalarea unui candelabru pentru un plafon stretch nu este o sarcina usoara.Problema este că materialul din care este realizat un astfel de plafon va fi întins și schimbat deja la 80 de grade Celsius, din acest motiv lămpile trebuie selectate cu puterea minimă de căldură. Cu disiparea excesivă a căldurii poate chiar schimba culoarea materialului de tensiune. Inițial, lampa nu este fixată pe tavanul întins, ci pe versiunea inițială, ca să zicem așa, cu ajutorul unui cârlig.

Este necesar să aveți grijă de cumpărarea dispozitivului înainte de instalarea tavanului, deoarece este necesar să se calculeze găurile pentru candelabru. Nu este necesar să achiziționați o lampă cu detalii extinse de montare, atunci materialul tavanului de întindere va fi deformat.

Dacă doriți să cumpărați un candelabru de tavan, va trebui să vă confruntați cu anumite dificultăți care sunt asociate cu un fascicul destul de masiv, din acest motiv plafonul va trebui să fie rănit destul de grav. Dacă permiteți chiar și o alunecare mică, materialul poate fi deteriorat și poate cădea.

Există, de asemenea, propriile caracteristici cu plafoane lucioase, deoarece ele tind să reflecte razele, deci dacă doriți ca lumina să fie difuzată, trebuie să aveți grijă de capacul sau corpul de protecție din partea superioară a lămpii.În această situație, un candelabru din cristal poate fi o opțiune potrivită - plafonul va reflecta frumos strălucirea sa. Puteți instala și o lampă semicirculară, aceasta va mări dimensiunea camerei, împrăștiind lumina de pe tavanul luciului.

Cu o instalare corectă între plafonul de tavan și tensiunea va exista un spațiu liber care poate fi folosit pentru a ascunde firele sau, dacă este necesar, un dispozitiv pentru alimentarea corpurilor de iluminat de joasă tensiune. Cu toate acestea, există o mare probabilitate ca acestea să devină adesea inutilizabile și, prin urmare, este mai bine să le plasăm în locuri ușor accesibile. Astfel de dispozitive pot fi necesare pentru lămpi cu halogen sau cu LED.

Pentru a evita în totalitate încălzirea plafonului de la lămpi, ar trebui să alegeți un candelabru suspendat cu detalii care privesc în jos sau în lateral. În acest caz, distanța minimă care ar trebui să fie între tavan și elementele de iluminat care creează căldură este de 20 cm. Dacă este nevoie să cumpărați candelabre ale căror becuri și coarne sunt îndreptate spre tavan, atunci este mai bine să cumpărați lămpi cu halogen sau LED, În acest caz, este necesar să se mărească la 40 cm.

O bună opțiune pentru a preveni încălzirea plafonului de întindere este un reflector de tablă de oțel. O astfel de protecție îl va proteja de arsură și deformare.

Puterea necesară

Cumparand un candelabru, in primul rand trebuie sa te gandesti Ce zonă de iluminare va avea acest dispozitiv?

 • Doar necesar pentru a ilumina zonele individuale ale camerei;
 • Iluminarea este complet peste tot în cameră.

Dacă un răspuns clar este încă neclar, atunci puteți ridica lămpi cu iluminare reglabilă, acestea oferă posibilitatea de a reduce și de a adăuga luminozitatea la discreția proprietarului. Este, de asemenea, posibil să selectați așa-numitele iluminat de diferite nivele - în plus față de principal în formă de candelabru, puteți instala, de asemenea, o lampă de podea sau burete.

În cazul în care plafoanele în cameră nu depășesc trei metri înălțime, lămpile ar trebui să fie selectate pentru candelabru, pe baza următorilor factori:

 • Dacă camera necesită iluminare bună, este necesar să cumpărați becuri de 20 wați. De regulă, lumina puternică necesită o bucătărie sau o cameră de zi.
 • Cu un nivel mediu de iluminare, puterea propusă va fi de la 15 la 18 wați, astfel de lămpi pot fi instalate în pepinieră, baie sau studiu.
 • Când este necesar să se diminueze complet lumina, atunci becurile cu 10 sau 12 wați vor face - de exemplu, pentru un dormitor.

Ca rezultat, obținem puterea totală a iluminării, dacă adăugăm o lumină separată pentru fiecare bec - camera de zi va fi aprinsă de un candelabru cu o putere de 150-300 wați, bucătăria va fi caracterizată de iluminare de la 120 la 150 de wați, bine, într-un dormitor va fi de ajuns 100 de wați. Când este imposibil să determinați cât de multă putere va fi iluminatul, puteți cumpăra lămpi puțin mai luminoase, dar apoi reglați de la distanță distribuția de lumină în cameră. Acest lucru va face chiar și în cea mai strălucitoare cameră o lumină camuflată, dacă este necesar, iar lampa poate fi folosită ca o lumină de noapte.

Când cumpărați un candelabru, în primul rând se acordă atenție următoarelor aspecte: cantitatea de energie consumată, modurile de conectare, precum și materialul din care este fabricat cartușul.

Tipuri de becuri

Când cumpărați un candelabru este foarte important să înțelegeți ce tip de lampă va fi potrivit pentru el. Există o diviziune în tipuri de bază, fiecare având propriile caracteristici:

 • Cele mai promițătoare și utilizate pe scară largă în prezent sunt becurile LED, ele sunt foarte ecologice. Dacă acestea sunt instalate într-o cameră cu un plafon stretch, plusul lor suplimentar este dezvăluit - o cantitate mică de disipare a căldurii. De asemenea, aceste lămpi sunt destul de durabile și au o durată lungă de viață. Din punct de vedere al designului interior, ele sunt de asemenea într-o poziție câștigătoare, deoarece oferă lumină pură. Desigur, ele au și un minus - un preț destul de ridicat, dar o lungă durată de viață plătește pentru o astfel de investiție.
 • Nu cele mai comune și de înaltă calitate lămpi fluorescente, ele fac sunete enervante în timpul perioadei de funcționare și ard cu periodicitate de invidiat, totuși, există mai multe modele moderne care au fost amenințate cu îmbunătățirea, au devenit mai economii de energie și pot servi de ceva timp. Astfel de becuri au un dezavantaj semnificativ - pot fi depresurizate, după care substanțe nocive pentru sănătatea umană ajung în atmosferă. În plus, lumina acestor lămpi este foarte luminos, irită ochii; lămpile fluorescente sunt prezentate într-un segment de preț destul de ridicat;
 • Cel mai cunoscut tip pentru mulți oameni sunt becurile cu incandescențăprincipalul lor avantaj este că acestea sunt reprezentate de o gamă destul de largă de socluri. De asemenea, suntem mulțumiți de prețul scăzut și de distincția la putere a diferitelor modele, dar durata de viață a acestor produse nu este prea lungă. O problemă suplimentară este faptul că aceștia consumă mai multă energie electrică decât lămpile de economisire a energiei, care sunt acum comune, și prin urmare produc mai puțin și mai puțin.

Când selectați lămpi pentru un candelabru, nu trebuie să vă concentrați prea mult pe aspectul lor, care, desigur, este important și ca putere, ceea ce afectează cât de ușoară va fi camera și cât va fi consumată electricitatea.

Materiale de fabricație

Pentru ca candelabruul să se potrivească organic în interior, pe lângă parametrii precum puterea și designul, trebuie să acordați atenție materialului de fabricație. Diferitele materiale sunt caracterizate de caracteristici diferite, ele îndeplinesc o anumită orientare stilistică.

 • Candelabru de sticlă, arata foarte elegant si elegant, dar in timpul operatiei se poate intampla ca este dificil de curatat, este fragil si usor deteriorat.Desigur, există acum o varietate de produse rezistent la praf care vor face curățenia mai ușoară. Firește, dacă camera este decorată în stil baroc, candelabrul de cristal se va potrivi perfect acolo.
 • Candelabru metalic va fi un cristal mult mai puternic, în producția de cupru, alamă sau bronz, acoperirea variază de asemenea de la aur la nichel sau crom. Prin design, lampa din metal este foarte interesantă, elemente decorative ornamentate vor completa interiorul în stilul high-tech. Adesea, în fabricarea de candelabre metalice utilizate forjare.
 • Uneori lemnul este folosit pentru a face candelabre.Dar astfel de modele sunt mai tipice pentru case de țară sau cabane, ele creează o atmosferă confortabilă în cameră. Cu toate acestea, merită să ne amintim că acestea sunt mai sensibile decât altele la condițiile de mediu - se pot prinde fără un control adecvat al temperaturii și sunt adesea atacate de insecte. O opțiune interesantă ar fi o lampă de țesături, care va aduce confort camerei. Mai mult, datorită flexibilității lor, designerii adesea experimentează acest material, iar candelabruul poate deveni un accent original și foarte elegant al camerei.
 • Lustre din plastic foarte frecvente și au prezentat pe piață o gamă largă de modele. Acestea au avantaje semnificative: se află în segmentul de prețuri scăzute, vor oferi mai mult acces la lumină, spre deosebire de aceleași modele metalice și sunt de asemenea potrivite pentru încăperi cu orice condiții, nu necesită condiții speciale de operare. Lămpile de plafon a unor astfel de candelabre, prezentate în diferite culori, deși nu vor arăta luxoase și elegante, vor fi funcționale și convenabile de utilizat. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la compoziția materialului plastic când cumpărați, nu trebuie să conțină formaldehidă, altfel când este încălzită, poate fi eliberată și poate dăuna organismului uman.

Culorile recomandate

Pentru ca candelabruul să se potrivească organic în interior, este de asemenea important să ne gândim la schema de culori. Nu este nevoie să experimentați, deoarece experții observă că doar anumite nuanțe contribuie la relaxare sau, invers, la veselie, candelabrele atât de colorate nu vor fi întotdeauna o opțiune bună.

Dacă lampa este galbenă sau roz deschisă, conform multor designeri, aceasta favorizează crearea de confort și o atmosferă generală relaxantă în cameră.Orange va ajuta la creșterea poftei de mâncare și la accelerarea ritmului cardiac, gama verde este caracterizată drept cea mai pașnică și plăcută pentru ochi, se relaxează și vă permite să vă relaxați. Lampa albastră, liliac și turcoaz poate reduce excitabilitatea și presiunea, violet, prin contrast, va acționa deprimant asupra psihicului unei persoane din cameră.

Nuantele maro ale umbrei lămpii vor fi potrivite doar într-o cameră decorată în culori bej sau lumină caldă, atunci se va crea o atmosferă confortabilă. Același lucru este valabil și pentru candelabrele de wenge, deși nu este exact o culoare, ci mai degrabă un nume comun pentru candelabrele luxoase dintr-o gamă de culori de la maro de catifea la auriu cu vene negre. Candelabrele cu abajururi de asemenea culori vor arata bine intr-un interior clasic sau baroc.

Alegerea unui design

Dacă faceți camera, merită să înțelegeți că candelabrele se vor potrivi organic numai dacă mențineți un leitmotiv stilist. De exemplu, dacă este necesar să arătați unitate cu natura, puteți folosi un candelabru din coarne sau cu flori și puteți instala și o bucățică din scoici.Este important să vă amintiți că nu puteți exagera cu elemente decorative, altfel puteți distruge chiar cel mai reușit interior. Când vine vorba de camera de zi în stilul high-tech sau minimalism, puteți instala un diapozitiv mic cu iluminare și va fi interesant să arate ca pandantive sau așa-numitul candelabru muzical.

Decorul unei camere moderne pentru copii dictează culori ușoare simple, dar accentele sub forma unei lămpi sunt destul de permise. Pentru un copil de vârstă preșcolară candelabru-soare sau nor-lampă este destul de potrivit. Fluturii și bilele decorative sunt adecvate în grădiniță pentru o fată sau pentru un băiețel mai mic, dar prea multe dintre ele pot afecta negativ orientarea generală.

Clasicul sau art deco poate lua lămpi vitralii, care vor da un design plin de viață și sofisticat, iar în cazul în care camera este făcută în stil de fuziune, apoi se potrivesc inelul lămpii. Alegerea este imensă - de la candelabre de cupru la alamă cu lumină difuză moale, care va face camera confortabilă, dar în același timp elegantă și elegantă.

Direcții de stil

Așa cum am menționat în mod repetat mai devreme, există anumite stiluri care ajută la alegerea decorului general al unei camere și la care toate elementele sale trebuie să se supună. Există mai multe domenii principale, fiecare dintre ele putând fi potrivite pentru diferite candelabre.

 • Clasicul este caracterizat prin candelabre ornamentate., ele pot fi cristal sau facute din sticla. Lămpile de plafon din plastic, care, la rândul său, se vor potrivi perfect stilului modern sau high-tech, nu se vor potrivi într-o cameră cu un design clasic sau baroc. Puteți folosi motivele dreptunghiulare sau alte elemente geometrice în iluminat. Crearea atmosferei viitorului, foloseste minimalism - se caracterizeaza prin metal, crom sau sticla. Aceste candelabre arată futurist, iar interiorul este proaspăt.
 • Dacă aveți nevoie să instalați un candelabru într-o cameră decorată în stilul țării, puteți alege un model de răchită, care va da un pic de culoare rurală camerei și va face confortabil și confortabil pentru întâlniri cu o ceașcă de ceai.

Caracteristicile de selecție pentru camere diferite: sfaturi de design

Designerii recomandă atunci când alegeți iluminatul în primul rând să se concentreze asupra scopului camerei. Dormitoarele sunt caracterizate de candelabre frumoase, cu iluminare slabă, iar în camera de zi lumina este mai luminoasă. Pentru camera copiilor, puteți alege un plafon colorat.Preferința se acordă culorilor verzi, va calma copilul și în același timp îl va tona. Lustre suspendate sunt caracteristice tavanelor înalte, dar dacă este posibilă instalarea numai a unei plafoniere, atunci designerii recomandă să se gândească la oa doua lumină.

Pentru cea de-a doua lumină din camera de zi sau dormitor, puteți instala o lampă de podea sau sconturi, va face atmosfera mai plăcută și relaxată. Creați interiorul unei case de țară, o lampă de lemn sau o multitudine de lămpi încorporate cu halogen, dacă doriți să aprindeți suprafața de lucru a bucătăriei într-o astfel de casă.

În baie, destul de des a fost folosit un LED lung sau o lampă cu halogen, montat în spatele oglinzii sau pe tavanul unei încăperi. Mai des, pentru designeri și băi, designerii recomandă plasticul ca material principal, deoarece este destul de avantajos în preț și ușor de curățat.

Producători de top

Există multe modele de candelabre pe piața modernă în domeniul luminii, există producători americani, germani, chinezi și chiar ruși. Dar cele mai populare și de înaltă calitate pot fi numite lămpi de la Omnilux și Cosmos.

Omnilux oferă o gamă largă de modele, variind de la lămpile suspendate până la lămpile de podea. Ele se poziționează ca o marcă de clasă economică, dar cu modele de înaltă calitate, dintre care mostre sunt achiziționate la expoziții europene, iar apoi producătorul din China produce replici exacte. Acest lucru vă permite să reduceți în mod semnificativ prețul.

Producătorul de candelabre Cosmos nu este bine cunoscut în Rusia, dar acest brand oferă modele futuriste care se vor potrivi în interior în fuziune sau în stil high-tech.

În următorul videoclip, veți aprecia candelabruul Omnilux.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor