Candelabre neobișnuite în cascadă

 Candelabre neobișnuite în cascadă

Dispozitivele de iluminat din interior joacă unul dintre cele mai importante roluri. Cu aceste detalii, puteți da situației un anumit stil și puteți seta tonul pentru ansamblu. Dacă doriți să cumpărați o lampă care, printre altele, va efectua o funcție decorativă, atunci ar trebui să vă familiarizați cu candelabre spectaculoase cascadate.

Caracteristici speciale

Astăzi, o mare varietate de candelabre sunt vândute în magazine pentru corpuri de iluminat. Puteți alege opțiunea perfectă pentru interior, realizată în orice stil și culoare. Cunoscătorii de mobilier elegant și elegant aleg de multe ori candelabrele cascade atractive.

Aceste produse sunt dispozitive de iluminat sub formă de con, instalate pe baza unei forme rotunde sau pătrate.De regulă, sistemele de lămpi de tip cascadă constau din obiecte elegante care cad din fire de cristal sau din sticlă transparentă.

Lungimea firelor în candelabrele cascade este diferită. În unele cazuri, ele seamănă complet cu o mică cascadă. Cu toate acestea, există mai multe modele "ascuțite" cu tranziții la nivel înalt.

Aceste lumini spectaculoase îmbină eleganța și luxul. Cu ajutorul unui candelabru în cascadă puteți completa în mod discret interiorul. De asemenea, este posibil să se ia rolul unui element decorativ luminos pentru dispozitiv, care subliniază atenția.

Caracteristica principală a lămpilor în cascadă este stratarea lor. Cota leului de modele are 3 sau mai multe niveluri. Astfel de corpuri de iluminat iau întotdeauna o mulțime de materiale, ceea ce se explică prin multistratul lor.

De regulă, candelabrele în cascadă sunt mari. Ele sunt potrivite doar pentru apartamente cu tavane înalte. Nu este recomandat să instalați astfel de dispozitive de iluminat în spații mici, deoarece acestea le pot face și mai mici.

Candelabrele cascade moderne sunt echipate cu diferite suporturi. Datorită acestei diversități în dispozitive, este posibil să se ajusteze înălțimea suspensiei și distanța de la baza candelabrului la suprafața tavanului.

Ca orice mobilier, lămpile în cascadă au dezavantajele lor. În primul rând, ele sunt destul de greu de îngrijit. Acest lucru se datorează faptului că în astfel de dispozitive există un număr mare de elemente mici și fragile. Eliminarea prafului și murdăriei din fiecare detaliu poate face mult timp și efort. Desigur, aveți posibilitatea să stocați pe un spray special care va facilita foarte mult procesul de curățare a umerilor fragili.

Aceasta afectează mulți consumatori costul ridicat candelabre în cascadă. Mai ales scumpe sunt desene din cristal. Politica de prețuri asociată cu astfel de dispozitive de iluminat, datorită costului ridicat al materiilor prime pentru producerea unui model. Cu toate acestea, prețul ridicat al acestor produse justifică efectul de asomare pe care îl produc candelabrele cu mai multe straturi din interior.

Nu se recomandă instalarea unor astfel de dispozitive în casele cu copii mici. Dacă un copil atinge o structură complexă și fragilă cu jucării sau o minge, atunci poate suferi foarte mult și își pierde prezentarea.

tipuri

Lămpile frumoase cu cascade sunt diferite. Ele sunt echipate cu diferite tipuri de elemente de fixare și decorative. În funcție de tipul de elemente de fixare a plafonului, se disting următoarele tipuri de lămpi cascadă:

 • Suspendat. Candelabrele cu astfel de elemente de fixare sunt atașate la tavan cu un cablu special puternic. Lungimea sa poate fi foarte diferită. Există, de asemenea, mai multe modele funcționale în care lungimea cablului poate fi ajustată în funcție de preferințele dvs. Cel mai adesea, opțiuni similare sunt adresate proprietarilor de case mari și de case private.
 • Plafonul. În astfel de produse, baza este atașată la suprafața plafonului. Cascadele de candelabre plafonul arata mai compact. Aceste modele pot fi accesate chiar dacă imaginile în cameră nu sunt prea mari.
 • Opțiuni pentru scări. Aceste tipuri de candelabre cel mai adesea își găsesc locația în case particulare cu mai multe etaje. Modelele cu mai multe straturi pentru scări creează un efect uimitor al unei cascade de cristal în spațiul format de îndoirea balustradelor. De regulă, în astfel de dispozitive există suspensii foarte lungi. Există modele dotate cu lanțuri de cristal sau de sticlă de peste 2 metri lungime.

Copii deosebit de elegante și eleganteîn care pandanții formează o spirală frumoasă care repetă forma balustradelor.

Lămpile cascadă pot avea de asemenea baze diferite:

 • Una dintre cele mai frecvente sunt lămpile cu baze rotunde. Astfel de candelabre aparțin clasicilor. Deseori, ele au suprafețe oglinzătoare frumoase, decorate cu LED-uri de diferite culori. Bazele rotunde arată în special organice în lămpi cu un număr mic de pandantive mari.
 • Există, de asemenea, opțiuni cu baze pătrate. Aceste părți sunt cele mai potrivite pentru instrumentele care au firele aranjate într-un singur nivel. În cascade multistrat, aceste cochilii sunt potrivite atunci când există tranziții vizibile între niveluri și când fiecare nivel următor are dimensiuni mai modeste decât cele anterioare.
 • Nu cu mult timp în urmă au apărut candelabre interesante pe piață. cu baze alungite. Astfel de modele arată foarte atrăgătoare în interiorul progresiv. Cu toate acestea, dacă suspensiile din aceste dispozitive sunt aranjate într-un rând, atunci acestea pot fi mai restrânse.

În plus, candelabrele rafinate cascadate pot fi monostrat sau multistrat. Eșantioanele cu mai multe straturi, de regulă, sunt structuri cu mai multe niveluri.Modelele cu un singur nivel sunt mai compacte și pot fi instalate chiar și în încăperi cu tavane joase.

Aceste dispozitive spectaculoase de iluminat sunt completate de suspensii de diferite forme:

 • Modelele suspendate arată elegant și elegant sub forma unei mingi. Astfel de detalii sunt cel mai adesea prezente în corpurile de iluminat modernizate. Pandantivele sub formă de macarale sunt unice. În exterior, aceste elemente seamănă cu picăturile. Tendința de moda de designer sunt lămpile în care pandantivele sunt realizate în formă de piramidă (triunghi).
 • Cel mai adesea lanțuri cu suspensii în lămpi cu cascade setați pe o cale specială. În unele modele, aceste elemente sunt realizate sub formă de fire drepte, în timp ce în altele elementele mai elegante și mai curbate.
 • Produsele în care sunt înconjurate pandantive arată interesant. un strat suplimentar de fire. Cel mai adesea acestea sunt mai lungi decât părțile externe.
 • Un loc special pe piața dispozitivelor de iluminat este ocupat de modele în care cascada se repetă fermecător fântână scurteamplasat sub formă de piese de arc emanând din partea centrală a bazei. Opțiuni similare aparțin clasicilor.Ele sunt adesea echipate cu mari detalii de cristal și sticlă la capete.

Aceste corpuri de iluminat unice arată armonios în multe ansambluri. Mai ales remarcabil este aranjamentul organic al candelabrelor cascade din interiorul Art Nouveau, Art Deco sau Classic.

Elemente similare pot fi aduse la ansamblul modern în stilul techno. Pentru aceste medii, cele mai bune opțiuni sunt lămpile cu carcase cromate.

materiale

Alinierea candelabrelor multistrat este făcută din metal, plastic sau alt material stilizat ca lemn natural. Pandantele acestor elemente de iluminat sunt fabricate din:

 • Sticlă de sticlă Acest material este unul dintre cele mai scumpe și mai luxoase. Elementele de cristal vor incanta proprietarii cu suprapunerile lor unice. Adesea, umerasele de candelabre sunt completate de figuri cristalice multi-fațete care creează un joc interesant de lumină.
 • Piatra decorativă. Acest material este, de asemenea, adesea folosit în fabricarea de pandantive pentru lămpi. Pietrele decorative pot avea culori diferite care afectează umbra fasciculelor de lumină emise de dispozitiv.
 • Plastic.Candelabrele cascadate cu pandantive din plastic aparțin clasei bugetare. Ele nu diferă în modulări frumoase, dar sunt prezentate într-o paletă bogată de culori.
 • Sticla. Pandantele de sticlă se numără printre cele mai frecvente și mai populare. Acest material formează o joacă ușoară și calmă.
 • Pietre prețioase și semiprețioase. Candelabrele cu mai multe straturi cu astfel de pandantive sunt foarte costisitoare și arată foarte minunat.

Producatori

Printre cei mai cunoscuți și bine-cunoscuți producători de candelabre în cascadă sunt:

 • marca Chiaro din Germania. Gama de producători este în mare parte reprezentată de corpuri de dimensiuni mari, montate pe plafon. Marca produce și modele ultramoderne cu telecomandă.
 • ST Luce din Italia. În corpurile de iluminat ale acestui producător se evidențiază niveluri frumoase cu ajutorul unor sigilii speciale pe pandantive. În sortimentul mărcii există produse uimitoare cu un număr mare de fire și lămpi.
 • Maytoni. Această companie produce candelabre clasice cu mai multe niveluri. De regulă, ele au dimensiuni mari.
 • Favorit. Această marcă produce copii mai moderne cu pandantive originale și neobișnuite.

Cum sa alegi?

Prin selectarea candelabrelor, cascada trebuie abordată în mod responsabil.Deci, modelele cu nuante deschise sau transparente pot extinde spatiul. Acest efect este deosebit de relevant pentru sala sau sala. Dacă aveți nevoie pentru a reduce vizibil spațiul, ar trebui să ridicați un candelabru sub forma unei mingi. Astfel de modele sunt mai des achiziționate pentru dormitoare și camere pentru copii.

Pentru a restrânge spațiul, este recomandat să utilizați opțiunile cu un top larg și un fund îngust. Pentru scara (scara), este mai bine să alegeți un candelabru cu pandantive lungi (2-4 m).

Reguli de îngrijire

Puteți curăța candelabruul dezmembrand-o complet. După îndepărtarea dispozitivului, toate piesele sale trebuie spălate bine în apă cu săpun. Puteți adăuga la soluție puțin pulbere sau amoniac lichid. Apoi trebuie să lași candelabruul să se usuce și să stea în locul lui. Această metodă de curățare a lămpii este destul de consumatoare de timp, dar este productivă.

Puteți curăța dispozitivul fără demontare. Astăzi, multe magazine vând sprayuri speciale pentru curățarea cristalului. Nu trebuie să fie spălate de pe suprafața materialului și sunt pulverizate pe un candelabru suspendat.

Interioare frumoase

Un candelabru incantator cascadă cu pandantive rotunde din sticlă, instalat într-o nișă pătrată a tavanului, va completa camera de zi cu pereții săi albi și podeaua, decorată cu plăci de parchet bej.Puneți în această cameră o canapea albă țesută, o masă de cafea albă și două scaune ușoare rotunjite, culoarea cremei brulee.

Așezați pe podea un covor alb-bej, cu vopsea înaltă, și diluați vopseaua albă o imagine întunecată pe unul dintre pereți.

În sala de mese luminoasă, cu o masă de ciocolată neagră și scaune unghiulare de cafea, puteți atârna un candelabru alungit cu multe lanțuri subțiri și pandantive rotunde mici. Completați interiorul cu plante vii în vase albe (puse în colțurile camerei), o imagine albastră și albă pe peretele din spatele suitei și un covor moale de pardoseală de nuanță de gri-albastru.

Într-un dormitor mare, luxos, cu un tavan alb, pereți dungi de culori pastelate și o podea brună, un candelabru mare, cu lanțuri și pandantive care formează un con luxuriant, va arăta impresionant. Puneți într-o astfel de cameră un pat moale maroniu, cu lenjerie albă, o canapea albă pe picioarele din lemn, o masă albă și o noptieră albă lângă pat. Completați interiorul cu perdele de ciocolată pe ferestre și pe peretele din spatele patului.

Un candelabru pandantiv spectaculos, cu un număr mare de pandantive rotunde și o bază alungită, poate fi atasat într-un apartament de studio situat deasupra zonei de luat masa, cu o masă ovală și scaune, completate de cutii de piele lăptoase.

În sufrageria inițială de nuanțe pastelate, cu un tavan pe mai multe niveluri, un candelabru cu o bază rotundă și umerase mari de sticlă va arăta atractiv. Puneți în această cameră o canapea bej roșie cu forme rotunjite, în fața acesteia este o masă de cafea din sticlă, un mic cabinet de lumină cu un televizor și vase de podea cu plante vii.

Un model similar al candelabrului își va găsi locul într-o canapea gri colțată și o masă de lemn într-o cameră cu pereți albi și un tavan. Plasați un fotoliu rotund, un fotoliu alb lângă mobila tapițată și puneți un covor cenușiu pe podea.

În următorul videoclip veți găsi o recenzie a candelabrului cascadă Chiaro "Susanna" 458010320.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor