Popular candelabre clasice

Apariția de noi stiluri, reflectând lumea modernă, provoacă apariția unor elemente interioare complet noi. Acest lucru se aplică și la corpurile de iluminat, în timp ce atributele clasice încă nu ies din modă. Printre varietatea imensă de modele există candelabre clasice populare, care se disting prin soluții de design interesante. Și nu neapărat ele vor fi situate în camere cu o suprafață mare - pentru camerele mici au creat modele clasice elegante care vor deveni un adevărat punct culminant al interiorului.

Caracteristici și beneficii

Stilul clasic al fiecărei persoane este asociat cu conservatorismul, care se manifestă în tot, chiar și în interior.Dar varietatea de alegere a modelelor aceluiași candelabru nu poate decât să vă placă un design bine gândit. În ciuda transformării unor astfel de atribute de către designeri, există caracteristici caracteristice numai pentru produsele clasice:

 • Lămpile de plafon sunt realizate sub formă de flori, lumânări și au o formă geometrică regulată. Nu există libertăți speciale când se creează un candelabru clasic - forma umbrelor sale ar trebui să fie extrem de strictă.
 • Alegerea paletei de culori este limitată la unele nuanțe. Cele mai comune modele sunt alb, negru, auriu, argintiu, maro, bej. Rar, dar există nuante bogate atunci când atributul clasic devine un accent luminos în apartament.
 • Aspectul se caracterizează prin eleganță, eleganță, lux, astfel încât tavanul (în cea mai mare parte) este realizat din cristal, sticlă, porțelan.
 • Un astfel de candelabru, de regulă, are multă greutate, ceea ce înseamnă că baza sa trebuie să fie puternică, mai bună decât metalul. Detalii de cristal foarte frumos refracția luminii, prin urmare, ele adaugă lux și magie în cameră. Unele modele includ cristal multi-color: violet, verde, rosu.
 • Dacă atributul este situat în camera de zi, atunci acesta este ales cu un design pe mai multe niveluri, un număr mare de nuanțe de lămpi și elemente decorative suplimentare.

Având în vedere caracteristicile de design ale versiunilor clasice, se pot identifica o serie de avantaje:

 • Astfel de candelabre au materiale costisitoare, astfel încât pe tavanul camerei au întotdeauna o vedere spectaculoasă.
 • Clasicul nu va ieși din modă, pentru că este întotdeauna în tendință.
 • Iubitorii de grație și simplitate vor aprecia aceste modele.
 • Tehnologiile inovatoare fac dispozitivele de iluminat confortabile, în ciuda caracterului lor tradițional.

Candelabrele clasice nu sunt doar pentru camera de zi sau dormitor - în bucătărie nu vor arăta nici mai puțin elegante.

Acestea și alte caracteristici ale alegerii candelabrelor, vedeți următorul videoclip.

tipuri

Candelabru este principala sursa de lumina din interiorul clasic, deci este foarte important sa alegeti corect atunci cand cumparati un astfel de atribut. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți principalele tipuri de modele și există doar două dintre acestea:

 • Plafonul. Această opțiune se potrivește perfect în spațiile din orice zonă, deoarece nu are o ramă metalică, elemente de decor suspendate.Baza acestui model este aplatizată și fixată cu siguranță la plafon. Dacă se întâmplă accidental, nu se va desface, amenințând că va cădea. Datorită construcției sale "răspândite", versiunile clasice de plafon ridică vizual plafoanele joase, concentrându-și atenția asupra aspectului elegant, dar elegant.
 • Suspendat. Astfel de atribute sunt împărțite de designeri în suspensii de construcție simplă și complexe. În primul caz, modelul are un ambră mare, care este suspendat pe un lanț scurt sau lung. O altă opțiune implică un cadru fiabil și coarne cu mai multe nuanțe la bază. Luminile suspendate vor fi potrivite în încăperi mari, deoarece acestea asigură diferite elemente suspendate ale decorului. Dacă spațiul este uriaș și plafoanele sunt foarte mari, două sau trei candelabre clasice identice vor arăta spectaculoase, care ar trebui plasate la o distanță scurtă una de cealaltă.
 • Printre susținătorii de mobilier clasic și obiecte de interior, acest tip de candelabru este comun: roșcovă. Numărul acestor coarne poate fi diferit: un model cu trei cornuri va fi o opțiune excelentă pentru o cameră mică cu tavane joase și un model de cinci corn pentru o cameră spațioasă cu tavane înalte.Acestea pot fi plasate pe o tijă solidă sau cadru în formă de lanț - totul va depinde de dimensiunea și numărul de abajururi.

Becuri electrice

În modelele clasice de atribute de iluminat, se folosesc două tipuri de becuri: incandescentă și LED. Prima opțiune este cunoscută de mult și este potrivită pentru aproape toate dispozitivele. Iluminează perfect camera și are o redare înaltă a culorii. Cu toate acestea, acest tip de bec are dezavantajele sale: ei consumă o mulțime de energie electrică, iar aburile sunt încălzite de la ele.

Pentru siguranță, este necesar să se țină seama de dimensiunea lămpilor: produsele nu trebuie să vină în contact cu nuanțele și să fie aproape de jumătate din dimensiunea lor.

Cele mai profitabile din punct de vedere al economiilor financiare și durabile sunt LED-uri becuri. Ele sunt confortabile pentru vizibilitate și în general în condiții de siguranță pentru sănătatea umană, deoarece nu emite substanțe dăunătoare când luminează o cameră. Ele pot emite lumină rece și albă și galbenă și pot fi folosite ca lumini de noapte - totul va depinde de culoarea și puterea lămpilor.

DBecurile cu halogen sunt populare în tehnologii moderne de înaltă tehnologie, minimalism etc. Astfel de lumini pot acționa ca iluminare suplimentară, dar nu sunt folosite pentru candelabrele clasice.

Există un alt tip de becuri - fluorescente. Ele iluminează perfect suprafețele mari, economisind în mod semnificativ energie, dar sunt utilizate nu numai în dispozitivele clasice de iluminat, ci și în încăperile rezidențiale. Aceste becuri sunt utilizate pentru iluminarea instituțiilor medicale, a instituțiilor de învățământ, a spațiilor de birouri și a altor clădiri publice.

formă

Candelabrele clasice sunt create în conformitate cu anumite cerințe: ele trebuie să aibă forme simetrice, linii drepte și proporții armonioase. Chiar dacă candelabruul are forme originale de abajur, simetria tuturor detaliilor este imperativă. Datorită acestor criterii, atributele de iluminare dau respectabilității camerei și un sentiment de lux.

Modelele de tavan din stilul clasic au forme netede și sferice cu motive florale aplicate pe ele. Având în vedere acest lucru, abajururile în sine pot lua forma unui mugur sau o floare, să fie decorate cu ramuri sau frunze forjate.

De asemenea, este important numărul de lămpi de plafon plasate pe un candelabru: cu cât sunt mai multe dintre ele, cu atât este mai elegant aspectul propriu-zis.

materiale

Modelele clasice ale atributelor de iluminare nu sunt create din toate materialele: vopselele de metal și piesele de lemn nu sunt inerente clasicilor. Cel mai adesea, rama produsului este din bronz și poate fi decorată cu forjare artistică sub formă de frunze, flori, bucle sau aurite, iar plafonul poate fi decorat cu pandantive din sticlă sau cristal. Candelabrele clasice pot fi fabricate din următoarele materiale:

 • Sticla. Becurile din acest material reflectă perfect lumina, nu se deformează și nu se estompează, menținând un aspect rafinat timp de mulți ani. Produsele din sticlă sunt foarte fragile, iar acesta este singurul dezavantaj. Cu toate acestea, unele modele sunt create dintr-un material special care nu bate la cădere.
 • Crystal. Acest material este caracterizat printr-o vedere spectaculoasă. Candelabrele de cristal sunt adesea atârnate în camera de zi pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, iar detaliile de cristal adaugă lux.
 • Stofe. Pentru aceste lămpi se utilizează doar câteva tipuri de lenjerie: catifea, mătasea, catifea, lana, bumbacul.Trebuie reținut faptul că aceste materiale sunt susceptibile de efectele factorilor externi, deci nu ar trebui să fie instalate în bucătărie și în baie.
 • Plastic. Produsele din aceasta au deseori forme originale datorită ușurinței materialului. Versiunea clasică este un candelabru de tavan.

Pentru stilul clasic, lămpile cu plafon metalic nu sunt tipice, însă cadrul atributelor de iluminare este creat din metal.

Soiuri de stil

Clasicul rămâne mereu în tendință, însă unele elemente de interior din acest stil nu se potrivesc întotdeauna în soluțiile de design moderne. Pentru a combina clasicul și modernitatea, au fost create câteva tipuri de direcții stilistice - Clase neoclasice și americane.

Susținătorii canoanelor clasice și minimalismul din interior se potrivesc cu atributele de iluminare în stilul neoclasic. Se bazează pe tradițiile moderne observate în designul camerei, menținând în același timp simetria detaliilor și aspectul luxos al candelabrului.

Modelele cu cristale cu iluminare difuză vor arăta cel mai bine.

Clasicul american este, de asemenea, un stil modern de stil clasic.Cu toate acestea, aceasta implică o combinație de decor și confort, eleganță și funcționalitate. Datorită eclectismului, această direcție de stil este universală, așadar se va potrivi în mod egal în interior cu o predominanță atât a luxului, cât și a simplității.

culoare

Paleta de culori a candelabrelor clasice nu este la fel de largă ca cea a modelelor de alte stiluri. Acesta include nuanțe liniștitoare: alb, crem, maro, negru, gri, aur și argint. Aceste tonuri reflectă tot luxul, eleganța și eleganța stilului clasic.

Cu toate acestea, candelabre clasice de culori delicate sunt, de asemenea, populare: turcoaz, roz, galben, etc. În formă, acest atribut corespunde pe deplin stilului dorit, iar umbra originală vă permite să-l transformați în accentul principal în cameră.

Idei frumoase pentru interioare moderne

Modelele clasice dintr-un interior modern au modele simple, iar decorațiile lor sunt elegante și fără prea mult șic. Deseori nuanțe mat de culori deschise.

Dacă camera are nevoie de un candelabru spectaculos pentru a sublinia luxul pieselor înconjurătoare de mobilier, sunt alese atributele suspendate cu mai multe nuanțe și elementele decorative suplimentare (de obicei din cristal) sunt alese.

Atributele de iluminare au variații diferite - totul depinde de camera în care vor fi localizate. Următoarele modele sunt interesante pentru dormitor.

Pentru camera de zi se potrivesc astfel de atribute.

În bucătărie, candelabrele într-un stil clasic vor arăta astfel:

O versiune clasică bine aleasă se va potrivi armonios în interiorul modern și îi va oferi o atmosferă festivă și sărbătoare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor