Lustre de roți

 Lustre de roți

Iluminatul joacă un rol foarte important în orice cameră, deci trebuie să acordați o atenție specială alegerii candelabrelor de plafon. Lumina corect selectată vă va ajuta să creați o atmosferă specială de căldură și confort în spațiu, precum și să furnizați o cantitate suficientă de lumină, astfel încât viziunea dvs. să nu se deterioreze.

Designerii moderni oferă o mare selecție de modele diferite de candelabre. Ele diferă una de alta în ceea ce privește culoarea, textura, dimensiunea și materialul. Dispozitivele de iluminat sub forma unei roți dintr-un cărucior, roată, bicicletă și alte structuri similare sunt destul de populare astăzi.

Caracteristici speciale

Cercul, roata în orice moment avea o semnificație specială, sacră. Cercul a fost asociat cu oamenii cu soare, ceea ce dă viață tuturor lucrurilor de pe pământ. Popoarele din India, Mesopotamia și Bizanțul au comparat spițele unei roți cu razele unui corp ceresc. În aproape toate învățăturile religioase, există un simbol al unui cerc, care semnifică continuitatea ciclului vieții și noile revivaluri.

Slavii au considerat întotdeauna cercul cel mai puternic talisman. Cu toate acestea, chiar dacă oamenii nu sunt conștienți de semnificația reală a unei astfel de figuri geometrice, ele subconștient se simt cumva interesate de cerc. El personifică integritatea și constanța.

Avantajele modelelor rotunde

Candelabru în formă de roată are multe avantaje practice. Luați în considerare unele dintre ele:

  1. Elementele de iluminat în formă rotundă sunt capabile să creeze lumină difuză. Acest lucru are ca rezultat o iluminare uniformă care afectează întregul spațiu complet, chiar și cele mai îndepărtate colțuri.
  2. Cu ajutorul "roții" de candelabre este ușor să iluminați complet camere destul de spațioase. Magazinele moderne oferă o gamă largă de modele în diverse dimensiuni. Cu ajutorul lor, puteți oferi cu ușurință suficientă lumină chiar și un spațiu foarte mare.
  3. Dacă instalați unul sau mai multe candelabre de tavan rotunde în casa dvs., puteți crea cu ușurință accentele necesare cu ajutorul luminii. În mod similar, se dovedește și împărțirea spațiului în mai multe zone separate.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestor produse este un aspect prezentabil. Un candelabru elegant și luxos în formă de roată se va potrivi perfect în orice interior. În același timp, aceasta va adăuga cu siguranță atmosfera de lux și originalitate. Dacă vă plac lucrurile elegante și neobișnuite, asigurați-vă că te uiți la acest produs.

Din ce materiale sunt fabricate?

Până în prezent, la dispoziția producătorilor există multe materiale diferite pentru crearea lămpilor. Modelele din metal, bronz, argint, fontă sau chiar accesorii sunt comune. Acestea sunt completate efectiv de decoratiuni din sticla transparenta sau colorata, aurite, pietre, pandantive de cristal si bile.

Cu toate acestea, de mai multe decenii, cele mai populare candelabre rotunde sunt modele din lemn.

Luați în considerare principalele avantaje ale acestui material:

  • Protecția mediului. Deoarece un copac adevărat este un material natural, este absolut sigur pentru mediu și pentru sănătatea umană. Ceea ce nu poate fi spus, de exemplu, despre unele tipuri de plastic.Dacă vă pasă de mediul înconjurător, cu siguranță vă veți alege în favoarea acestei opțiuni.
  • Estetic aspect. Candelabrele din lemn sunt cele mai impresionante și frumoase din interior. Textura unică și culoarea materialului natural fac designul foarte frumos, unic.
  • Durată lungă de viață. Se estimează în zeci de ani. Dacă cumpărați o astfel de lampă o dată, nu va trebui să o înlocuiți în curând.

Pentru ce camere sunt potrivite?

Astfel de soluții de design vor fi o mare plus față de orice interior. Ele se vor potrivi cu succes în decor în stilul clasic și avangardist, mansardă și țară. Apropo, candelabre în formă de roată sunt utilizate cu succes nu numai pentru apartamente oraș și case de tara.

Foarte des devin decorațiuni și dispozitive funcționale pentru cafenele, baruri și restaurante. Proprietarii instituțiilor cu tematică medievală vor aprecia mai ales aceste produse.

Cu toate acestea, interiorul nu trebuie să fie clasic sau în vârstă. Pentru camerele elegante moderne, un candelabru în formă de roată este, de asemenea, perfect. Subliniază originalitatea interiorului și originalitatea proprietarului casei sau instituției.

Dacă doriți să adăugați o răsucire specială în camera dvs., prin toate mijloacele aruncați o privire la astfel de corpuri de iluminat.

Desigur, ar trebui să țineți cont de stilul camerei. Încercați să înțelegeți ce lampă este cea mai potrivită pentru un anumit caz. Dacă aveți dificultăți în alegerea dvs., veți putea contacta designeri profesioniști. Ei vor putea alege exact ceea ce vi se pare opțiunea ideală.

Unele exemple specifice

Nu e de mirare că ei spun: mai bine să vezi o dată decât auzi de o sută de ori. Prin urmare, merită luate în considerare câteva exemple ilustrative ale locației candelabrului "roată" în diferite încăperi.

Sub formă de roată dintr-un cărucior cu becuri-lumânări

Această versiune a lămpii de plafon este un exemplu de candelabru clasic de acest tip. Baza este o roată mare din lemn. Acele pe ele sunt realizate din metal cu forjare elegantă.

Întreaga structură este atașată la plafon cu câteva lanțuri metalice masive. Acest lucru adaugă un farmec deosebit și originalitate candelabrului.

Și completează proiectarea becurilor moderne care seamănă cu lumanari reale.Acest candelabru va fi o mare plus față de interiorul unei cabane de vânătoare. În același timp, va oferi suficientă lumină pentru întreaga cameră.

Lămpi de prindere laconice cu becuri incandescente rotunde

Acesta este un alt exemplu de soluție de proiectare de succes.

O roată mare din lemn este elementul principal al designului. Acest model nu are nimic inutil: o bază rotundă puternică și lanțuri pentru fixarea candelabrului la tavan. Corpul de iluminat are șase becuri rotunde dispuse simetric, care asigură o lumină caldă moale.

Datorită acestei lămpi, camera va deveni instantaneu mai confortabilă și mai completă.

Roată de candelabru din metal

Acest tip de lampă confirmă faptul că nu numai modelele de lemn pot fi frumoase și spectaculoase.

Plafonul de candelabru are un metal de bază rotund neobișnuit de durabil, care este completat de mai multe ace de tricotat. A fixat o astfel de lampă sub tavan, folosind un singur lanț masiv.

Zece becuri strălucitoare sunt situate de-a lungul întregii raze a structurii. Acest lucru înseamnă că un astfel de candelabru va putea lumina chiar și o cameră foarte mare.Un candelabru metalic sub forma unei roti este ideal pentru un interior modern si stilat.

Cum să faci o roată de candelabru, vei învăța din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor