Semifabricate din ceramică

 Semifabricate din ceramică

Dacă renovarea unui apartament, a unei camere sau a unei case private este aproape completă și rămâne doar să alegi un candelabru care se potrivește stilului și interiorului camerei, dar nu există idei, atunci o candelabru de tavan în formă rotundă va fi cea mai bună soluție. Acesta va completa perfect orice interior și va arăta elegant și elegant, indiferent de stilul camerei.

Caracteristici și beneficii

Un iluminator în formă rotundă va atrage întotdeauna atenția deoarece este o soluție inteligentă de design interior. Datorită formei sale, acest candelabru oferă o iluminare confortabilă a întregii încăperi, precum și un design interior elegant.Un corp rotund de iluminat de tavan va decora ambele camere de birouri și ceremonii, o cameră mică și o sală imensă a unei case private.

Fără îndoială, această formă de lampă de plafon are mai multe avantaje:

 • un astfel de dispozitiv de iluminat completează perfect camera de orice dimensiune;
 • lumina care emană din ea va fi împrăștiată în toată încăperea;
 • în ciuda aspectului său atractiv, un astfel de candelabru nu este pretențios în îngrijirea sa;
 • O varietate de forme și culori vă va permite să alegeți un candelabru pentru orice interior.

tipuri

Printre varietatea de candelabre rotunde de tavan se pot grupa, în funcție de caracteristicile desenelor lor. Tâmplarul suspendat de plafon este atașat la plafon cu un cablu sau o tijă. Suprafața ceramică este instalată direct pe tavan, iar elementele de fixare se află sub suprapunerea decorativă. Modelul încorporat al plafonului este cel mai des întâlnit într-o cameră cu plafoane suspendate.

De asemenea, dispozitivul de iluminare poate fi echipat cu funcții suplimentare. Panoul de control vă permite să controlați iluminarea generală a încăperii, fără a trece la comutator.O altă opțiune este iluminarea suplimentară pentru a crea o dispoziție blândă și romantică.

În plus, dispozitivul de iluminare poate fi selectat, în funcție de domeniul luminii:

 • cu lampă incandescentă;
 • LED-uri, LED-uri care formează o lumină. Ca regulă, lămpile LED utilizează o combinație de diode diferite. În plus, candelabrele cu diode sunt cele mai economice și mai sigure de utilizat;
 • cu lampă de economisire a energiei.

Lămpile de tavan au o formă rotundă și un aspect cel mai divers: de la un simplu tavan semi-circular pentru a realiza realizări sub formă de farfurie zburătoare.

Tipuri de becuri

Plafonul luminos difuzează uniform și uniform lumina în cameră, cu toate acestea, rolul important jucat de alegerea becurilor, care corespund unui anumit model:

 • Becuri cu incandescență (becurile conventionale conventionale) au o viata mica, pret ridicat, caracterizata prin radiatii luminoase;
 • Lămpi cu halogen dau radiații difuze de lumină, în comparație cu lămpile cu incandescență, au o durată mai mare de viață;
 • Până în prezent, cele mai economice lămpi - LED lumina. Pe lângă culorile diferite, difuzează o lumină plăcută și sunt cele mai lungi în funcțiune.

formă

În ciuda practicabilității și versatilității unui candelabru de tavan în formă rotundă, există multe idei și opțiuni pentru prezentarea acestuia:

 • Printre numeroasele variante ale candelabrelor rotunde, cea mai populară este lampa de plafon ușor convexă, numită "farfurie zburătoare". Un disc mare, sub forma unei plăci și a unei muchii mari, seamănă cu un obiect zburător neidentificat, prezentat în filme science fiction.
 • Cerere specială și modele de formă rotundă cu margini suplimentare sub formă de inele. Un astfel de candelabru a fost numit Saturn. Este marginea care deseori serveste nu numai pentru a decora candelabru, ci ajuta si la distribuirea iluminarii camerei.
 • Mulți aleg încă modelul clasic al unui candelabru rotund, sub forma unui plafon plat, deoarece un astfel de candela ar fi potrivit în orice cameră, dar un astfel de candelabru este deosebit de potrivit pentru rezolvarea problemei unei mici zone.

culoare

Când alegeți culoarea și designul corpului de iluminat de plafon, vă bazați numai pe preferințele și imaginația dvs.Nu este un secret pentru nimeni că soluția clasică pentru alegerea unei culori este fie albă, fie maro, eventual din sticlă mată. Dar astăzi, datorită ideilor de proiectare, puteți alege atât o lampă de plafon din sticlă colorată, cât și o lampă transparentă de tavan rotund, care va crea o atracție suplimentară a interiorului.

Astăzi, candelabrele în formă rotundă sunt adesea decorate cu modele pictate sau suprapuse, făcând dispozitivul de iluminare mai voluminos și decorat. Dar datorită tehnologiilor moderne, astăzi este posibil să se întâlnească sau să se comande un plafon cu o imprimare foto, care va afișa un model standard sau neobișnuit care face candelabru unic.

materiale

Alegerea unui candelabru rotund în cameră trebuie să acordați atenție materialului din care este fabricat:

 • Opțiunea cea mai accesibilă și optimă este o lampă de plastic. De regulă, acesta este plafonul obișnuit standard fără elemente luminoase de decor.
 • Dispozitivul de iluminat ecologic este fabricat din lemn.
 • Dar dacă doriți ca sursa de lumină să prindă ochiul și să atragă atenția, ar trebui să alegeți cristalul sau geamul clar.În acest caz, candelabruul nu va rămâne neobservat.

Iubitorii de clasa perfectă se potrivesc mat de sticlă de sticlă formă rotundă.

 • Folosirea astăzi a baloanelor cilindrice este una dintre principalele tendințe de modă care împodobesc nu numai apartamentele orașului, ci și casele private mari. Dacă sunteți un iubitor de vacanță în casă, atunci soluția ideală ar fi o candelabru rotund din oglindă din cristal.

Cea mai dificilă decizie poate fi alegerea iluminatului de tavan pe tavanul plăcilor de ipsos. În acest caz, opțiunea cea mai potrivită ar fi utilizarea unui punct de lumini de tavan rotunde.

stiluri

În ciuda utilității iluminatului circular, atunci când alegeți iluminatul este necesar să vă bazați pe stilul și designul camerei:

 • Astfel, interiorul în stil baroc va fi decorat cu un candelabru de bronz elegant, cu o nuanță albă translucidă.
 • Camera în stil Art Nouveau va completa lampa de plafon alb cu modele asemănătoare cu dantele. În general, orice lampă de formă rotundă se va potrivi stilului modern, deoarece regula principală a acestui stil este absența colțurilor și liniilor clare.
 • Stilul Art Deco sau Empire va dilua cristalul cu pandantive, îmbătrânit în tonuri de aur.
 • Un stil clasic sofisticat va impodobi cu siguranță designul cu mai multe straturi, cu nuanțe rotunde din sticlă în nuanțe clasice.
 • Stilul modern de înaltă tehnologie este inerent în minimalism și lipsa de decorațiuni suplimentare, deci soluția ideală ar fi o lampă în formă de minge.

Modelele plate trebuie să fie luate dacă nu aveți un anumit stil și nu doriți ca corpurile de iluminare să atragă atenția.

Cum de a alege plafonul pentru camere diferite?

În plus față de stilul camerei, este foarte important să alegeți o lampă, în funcție de camera pe care o va lumina:

 • În hala și în încăperi similare de tip coridor, este adecvat un corp de iluminat interior încastrat. Acest lucru va împiedica contaminarea excesivă a dispozitivului de fixare și va facilita îngrijirea acestuia.
 • Cumparand un corp de iluminat rotund pentru camera de bucatarie, merita sa refuzati luminile cu finisaje de tesatura. Este foarte recomandabil, luând în considerare caracteristicile operaționale ale camerei, să alegeți o lampă din sticlă, acril sau plastic.
 • În baie, este necesar să se țină cont de umiditatea camerei și, prin urmare, este necesar să se aleagă un dispozitiv de iluminat închis închis, care să împiedice intrarea umezelii în interiorul tavanului.
 • O sufragerie sau o sală este, de obicei, camera centrală a unei case sau a unui apartament unde se desfășoară întâlniri prietenoase și familiale și conversații. În acest sens, iluminatul din această cameră ar trebui să fie confortabil și trebuie să comunice. În aceste scopuri, un candelabru în formă rotundă este perfect, care nu numai că va lumina întreaga cameră, ci va deveni, de asemenea, o figură proeminentă în interiorul camerei.

Este în această cameră un candelabru cu telecomandă adecvat.

 • Pepinieră va fi perfect completat de un tavan rotund tematic, sub formă de farfurie zburătoare, de o planetă sau de o varietate de baloane. Pentru siguranța copilului trebuie să alegeți un model plastic sau textil.

Reguli de funcționare

În timpul funcționării dispozitivului de iluminare trebuie să se țină cont de unele puncte. De regulă, toate candelabrele sunt controlate printr-un buton cu buton, dar dacă candela dvs. este echipat cu o telecomandă, nu trebuie să uitați că puterea sa provine de la baterii, care urmează să fie înlocuite periodic.

De asemenea, nu uitați că, la fel ca toate articolele interioare, candelabruul de tavan este de asemenea poluat și, prin urmare, corpul de iluminat trebuie curățat la fiecare două până la trei luni.

Pentru a curăța un candelabru rotund, este recomandabil să îl scoateți din motive de siguranță. Cadrul modelelor suspendate poate fi șters cu o cârpă importantă, dar lămpile de tavan trebuie de asemenea îndepărtate și clătite bine. După curățarea lămpii de plafon, dați-le timp să se usuce pentru a împiedica pătrunderea umezelii în cabluri și plinte, ceea ce poate duce la un scurtcircuit.

Interioare frumoase

Candelabru rotund va arata minunat in interiorul diferitelor camere.

Candelabrul circular suspendat perfect completează stilul general al băii, accentuând natura aristocratică.

Lampa strălucitoare sferică va fi elementul central al camerei pentru comunicarea cu prietenii și familia.

Camera pentru copii într-o culoare verde caldă și calmă, cu un dispozitiv de iluminat sferic, se completează perfect unul cu celălalt.

Fără îndoială, o lampă de tavan rotund este o soluție universală pentru orice cameră, dar nu uitați că trebuie să mențină o atmosferă de confort în cameră, să corespundă scopului său și să completeze interiorul general al camerei.Un corp de iluminat rotund nu numai că va găsi un loc în orice casă, dar va da și iluminare difuză confortabilă, iar datorită formei sale, vă va plăcea, fără îndoială, ochii proprietarilor și oaspeților casei.

Vedeți următorul videoclip pentru mai multe candelabre de plafon.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor