Candelabre de bucătărie

Bucătăria este un loc important în casă, unde toate gospodăriile se adună, mănâncă și petrec mult timp împreună, motiv pentru care acest loc trebuie să fie cât se poate de confortabil. Unul dintre elementele importante ale designului interior este un candelabru de bucătărie, deoarece iluminatul poate face întotdeauna camera chiar mai confortabilă și frumoasă pentru o ședere plăcută.

specie

Suspensiile de candelabre de cele mai multe ori au mai multe tipuri de abajururi. Nuanțele de lampă ale acestor corpuri de iluminat pot fi realizate din plastic, sticlă și țesături. Astfel de surse de lumină ar trebui amplasate deasupra mesei. În încăperile mici, este suficientă o lampă cu pandantiv miniatural.

Plafonul candelabrelor este o alegere excelentă pentru bucătăriile cu tavane joase. Ele sunt mată și transparentă.Modelele de tavan sunt cele mai des prezentate sub formă de pătrat sau cerc, dar puteți găsi și lămpi cu un design unic sub formă de flori, coroană sau alte forme complicate.

Candelabrele clasice merită o atenție deosebităDeoarece principalele lor diferențe sunt farmecul și eleganța. Aceste lămpi sunt întotdeauna în căutare, deoarece popularitatea lor nu trece cu timpul, iar designul se potrivește perfect în camerele interioare, în stil retro și de țară.

Cele mai comune modele sunt candelabrele cu elemente de sticlă, lanțuri suspendate, precum și sub formă de lumanari.

Stilul de design

Candelabrele versatile sunt considerate modele din categoria moderne, care vor găsi o largă aplicație în bucătărie cu un stil scandinav sau minimalist. Ele se disting prin originalitate de performanță, design simplu și nuanțe inconspicuoase:

 • Candelabrele au sunat "Candelabra" din materiale tradiționale: plastic, sticlă și cristal. Aspectul luxos al acestor lămpi este potrivit pentru bucătăriile din Provence, stiluri moderne și clasice.
 • Pentru iubitorii de teme florale, modele frumoase decorate cu numeroase flori și modele vor fi o alegere excelentă.Acest stil este numit „Florărie“. Aceste candelabre pot fi fabricate din lemn și metal, dar pot include și plastic și sticlă. Această temă este potrivită pentru camerele de țară, Provence și clasic.
 • Cei care nu sunt indiferenți față de picturile de vitralii ar trebui să se uite mai atent Candelabre Tiffany. Ele sunt alcătuite din bucăți de sticlă colorată - sub formă de mozaic. Designul lor original și unic va fi o soluție excelentă pentru o bucătărie clasică sau de țară.
 • Eco - Aceasta este o versiune a lămpii, al cărei nume vorbește de la sine. Candelabrele de acest tip sunt fabricate din elemente naturale - sub formă de lemn, țesătură și chiar hârtie simplă. Designul unei astfel de surse de lumină poate fi foarte interesant, deoarece pot fi prezente ramuri uscate, frunze și flori. Uneori sunt folosite mici pietricele. Acest candelabru este potrivit pentru bucătăriile etnice, camerele din țară și stilurile clasice.
 • Luminile în stil au un design unic. podcare arată ca niște felinare pe stradă. Acestea arată destul de aspru, astfel încât acestea sunt potrivite pentru camere sau camere de înaltă tehnologie în stil scandinav.

Designerii spun că alegerea candelabre de bucătărie important să urmeze tendințele modei și să dea frâu liber imaginației sale fără margini. În același timp, nu este deloc necesar ca lampa în stilul său să corespundă stilului de design al bucătăriei.

Regulile de cazare

Trebuie luate în considerare următoarele recomandări:

 • Dimensiunea lămpii trebuie aleasă pe baza caracteristicilor interioare, și anume, înălțimea tavanului și dimensiunile camerei. Pentru tavanele mici și camerele mici, sursele luminoase plate sunt perfecte. Prin urmare, atunci când alegeți o lampă pentru o bucătărie mică, trebuie să vă concentrați asupra lustrelor de tavan cu un baldachin în miniatură.
 • În sălile mari, candelabrul trebuie să fie centrat astfel încât lumina să fie uniform distribuită în întreaga cameră. Cu toate acestea, în acest caz este imposibil să se facă fără surse de lumină suplimentare, care pot fi amplasate în principal deasupra mesei.
 • O soluție excelentă ar fi instalarea unui candelabru deasupra centrului mesei pentru masă. Trebuie amintit faptul că lumina este prea luminos să nu facă - pentru a evita iritarea ochilor, dar, de asemenea, nu trebuie să fie prea slabă.
 • O opțiune bună ar fi alegerea candelabrelor de plafon cu un ascensor.Acest design este foarte convenabil, deoarece doar un mic mecanism este atașat la suprafața tavanului, iar candelabruul este ridicat cu ajutorul unui cablu. Această abilitate de a regla lampa este perfectă pentru bucătărie într-un stil clasic și vă va permite să reglați înălțimea candelabru deasupra mesei.
 • Dacă sala de mese se află în camera de zi, este mai bine să plasați două lustre deasupra mesei. În acest caz, iluminarea va deveni mai uniformă, iar interiorul va arăta mai bine - datorită nivelului corect de iluminare.
 • Nu mai puțin interesantă este alegerea unui model de formă alungită. Un astfel de candelabru are adesea mai multe becuri situate pe aceeași linie, ceea ce face posibilă iluminarea camerelor mari.
 • Lămpile ajută la împărțirea camerei în mai multe zone. Puteți separa zona de lucru și masa de masă cu ajutorul surselor de lumină selectate corespunzător. Spoturile sunt potrivite pentru suprafața de lucru, iar în locul unei mese trebuie să instalați sursa principală de lumină sub forma unui candelabru frumos.
 • Pentru a economisi energia electrică, trebuie să utilizați un dispozitiv special cu moduri luminoase reglabile.

Candelabrul de bucătărie nu este doar o sursă de lumină, ci și un fel de decor pentru cameră în ansamblu.

Atunci când alegeți un candelabru, este necesar să se acorde atenție luminozității luminii, designului și instalării sale, deoarece este extrem de important ca bucătăria să aibă întotdeauna un iluminat bun, care să contribuie la crearea unei atmosfere favorabile în casă și confort.

Cu privire la regulile de amplasare a candelabrelor în bucătărie și amplasarea competentă a iluminatului, a se vedea mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor