Sisteme de iluminat din ceramică

Placi de ceramică plată au devenit un element multifuncțional în interior. Acest tip de iluminat vă permite să ajustați asimetria spațiului, să rezolvați problema cu luminile de plafon în încăperile cu tavane mici, să finalizați designul camerei în orice stil.

Caracteristici speciale

Este o greșeală să credem că candelabrele plate sunt potrivite numai pentru camere cu tavane mici. Aceste modele sunt universale în aplicarea lor atât în ​​camere spațioase, cât și în camerele miniatură ale apartamentelor standard.

Placi de ceramică plată au un număr de caracteristici în comparație cu alte candelabre și corpuri de iluminat în interior:

 • Fixați direct pe tavan sau pe tavan, fără lanțuri și trepiede.
 • Datorită varietății de forme, materialelor de cadru, dimensiunilor, este posibil să alegeți orice interior și stil al camerei.
 • Potrivit pentru iluminatul pe tavan în camere cu tavane joase.
 • Poate acoperi o zonă semnificativă.
 • În funcție de design, candelabrul plat de tavan poate fi neutru și inconspicuos în interior și poate deveni un element decorativ în cameră.
 • Universal la locul de atașament: poate fi atașat atât la tavan, cât și la perete.
 • Indispensabil pentru zonarea camerelor fără utilizarea partițiilor suplimentare.
 • Sunt cea mai bună opțiune pentru iluminarea clădirilor nerezidențiale: administrative, birouri, industriale.

Dispune de candelabre plate de tavan care au dus la popularitatea și cererea pentru acest tip de dispozitive de iluminat de pe piață astăzi. Designerii oferă noi forme și modele de acest tip de iluminat în fiecare colecție nouă. Pentru clientul mediu, alegerea unui candelabru cu plafon plat va rezolva problema iluminatului de tavan într-o cameră de orice formă geometrică, chiar și cu o înălțime mică a tavanului. Modelele autorilor de lămpi plate vor face orice interior individual și unic.

specie

Suportul de plafon plat este un corp de iluminat versatil care își va găsi aplicația în încăperi de complexitate și stil arhitectural variat.

Tipurile de candelabre plate sunt diferențiate după următoarele criterii:

 • Conform materialului cadru: lemn, metal, plastic, ceramică, sticlă.

Becuri din materiale naturale care se potrivesc perfect interiorului în stilul țării sau Provence, vor completa proiectarea ecologică. Stralucirea metalică va evidenția restrângerea și concisitatea stilului de minimalism sau a stilului futurist de înaltă tehnologie.

 • Forma abajurului: rotundă (tabletă lampă), pătrată, dreptunghiulară, ovală, asimetrică.

Tableta lampă - o formă comună în colecțiile moderne de iluminat. Umbra de sticlă poate fi albă, transparentă sau colorată, mată sau lucioasă. Astfel de lămpi sunt potrivite pentru interioare în stilul minimalismului, hi-tech, avangardist, clasic.

 • Prin prinderea și caracteristicile de proiectare: mortise, deasupra capului, pe un suport plat, raster, încorporat, pivotant.

Caracteristicile de proiectare ale corpurilor de iluminat sunt selectate în funcție de scopul camerei în care instalarea lor este permisă și utilă. Dispozitivele de iluminare raster sunt echipate cu o rețea parabolică de aluminiu din oglindă. Oglinda care reflectă o parte crește fluxul de lumină.Astfel de lămpi sunt utilizate în birouri, instituții educaționale și administrative, spitale etc.

Mortise și modelele încorporate sunt destinate instalării pe plafoane suspendate sau suspendate, astfel încât carcasa și firele vor fi ascunse.

Modelele deasupra capului sunt montate pe bara direct la tavan, pe care nu există structuri montate.

Piața modernă de iluminat oferă modele pivotante în care puteți regla și schimba fluxul de lumină. Opțiunile ultramoderne sunt echipate cu un panou de control. Debitul de lumină controlat de la distanță este indispensabil pentru camerele multifuncționale cu zone diferite, de exemplu o zonă de luat masa și o zonă de relaxare pe canapele moi.

Modelele de pe un suport plat vă permit să fixați module de iluminat de tavan plat care sunt destul de mari în zonă.

 • După tipul de lampă: incandescent, halogen, LED, fluorescent, raster.

Tipul lămpilor pentru candelabrele plate plate este de o importanță deosebită, deoarece distanța de la abajur la plafon este minimă, prin urmare încălzirea lămpii ar trebui să fie mică. Becurile cu incandescență sunt destul de voluminoase și se încălzesc chiar și cu durate scurte de lucru, deci aceasta nu este o opțiune bună pentru candelabrele plate plate plate.

Becurile pentru candelabre ar trebui alese în funcție de scopul funcțional al camerei. Pentru camerele de zi (dormitor, living) este mai bine să folosiți lămpi LED. Sunt în siguranță, au o viață lungă de serviciu și un flux luminos de lumină. În baie, hol, bucătărie, se recomandă instalarea lămpilor cu halogen sau cu LED. Lămpile fluorescente sunt potrivite pentru spații industriale nerezidențiale.

Modelele moderne ultra-subțiri ale candelabrelor plate sunt echipate cu lămpi subțiri cu led. Aceste lămpi sunt economice în consumul de energie, durabile, în funcție de model, dau lumină albă sau galbenă. Astfel de modele pot fi folosite în orice cameră de zi și spațiu de birouri.

Atunci când alegeți un corp de iluminat pe tavan, este necesar să vă călăuziți nu numai de designul și stilul de performanță al modelului pe care îl doriți, dar și să țineți cont de caracteristicile de montaj și construcție, precum și de a selecta tipul de lampă necesar.

Forme și mărimi

În ciuda faptului că corpurile de iluminat cu plafon plat sunt ideale pentru încăperile cu tavane mici, aceste modele sunt utilizate pe scară largă în încăperi spațioase, cu o înălțime suficientă a tavanului.Prin urmare, dimensiunile unui corp de iluminat plat pot varia de la obiecte de artă miniatură până la uriașe, de orice formă.

Forme de montare plafon plafon:

 • clasic: pătrat, dreptunghiular, rotund.
 • avangardă: ovală, sub formă de policilon, formă geometrică neregulată.
 • Combinarea elementelor de diferite forme: elementele individuale ale candelabrului de diferite forme și mărimi sunt montate într-un singur corp de iluminat. Cel mai adesea, astfel de modele sunt furnizate în evoluțiile autorului și sunt opțiuni exclusive.

Candelabrele de tavan de dimensiuni mici își vor găsi locul în camere mici. Două sau trei candelabre miniaturate identice sunt recomandate de designeri în camere lungi pentru o iluminare mai bună și, în același timp, pentru decorarea interioară.

Lămpile de plafon mici pot fi combinate într-o cameră mică pentru zonarea spațiului fără utilizarea pereților despărțitori - aceasta este o tendință modernă în designul interior al spațiilor rezidențiale.

Lămpile plate mari au o înălțime mică și umple spațiul tavanului, ca și cum ar fi răspândit peste el. Astfel de modele sunt adecvate în camere spațioase.Este permisă utilizarea candelabrelor mari în încăperi mici, cu condiția ca corpul de iluminat să devină parte integrantă a interiorului.

În mod corespunzător, în funcție de dimensiune și formă, lămpile cu plafon plat asigură camera nu numai cu iluminare bună, dar pot și să remedieze defectele din arhitectura camerei. O cameră lungă dreptunghiulară va deveni vizuală mai compactă dacă în centru este instalat un corp de iluminat cu diametru mare sau un baldachin plat. Spațiul unei încăperi mici pătrate va deveni mai dinamic cu candelabre plate cu formă neregulată sau ovală de dimensiuni medii sau miniatură.

Sfaturi pentru alegere

Plafonul candelabrelor plate - ideal pentru camere cu tavane mici. Modelele de design sunt elemente interioare multifuncționale. Folosind ajutorul designerului, iluminatul va fi în mod ideal adaptat la stilul camerei, dar serviciile sale sunt destul de scumpe.

În cazul selectării de către dvs. a unei corpuri de iluminat cu montare pe tavan, trebuie să vă urmați următoarele principii:

 • Evitați vitralii întunecate, nuanțe,lămpi de iluminare în camere miniatură cu lumină naturală insuficientă. Lumina prea slabă va face camera mai întunecată și mai puțin vizuală.
 • În camere spațioase cu tavane joase, lampa de plafon trebuie să corespundă zonei camerei. Un corp de iluminat plat mare trebuie instalat în centrul tavanului. Dacă instalați lămpi mici, este mai bine să instalați o pereche de aceleași sau diferite în aparență la capete diferite ale camerei.
 • Este necesar să se țină seama de particularitățile de montare a diferitelor dispozitive de iluminat. Proiectate pe modele nu sunt concepute pentru plafoane suspendate, și mortise - pentru plafoane fără structuri suspendate.
 • Opțiunile de design pentru dispozitivele de iluminat vor conferi individualității și originalității camerei. Dar nu uitați de conformitatea designului candelabrului cu stilul general al camerei. Pentru proiectarea ecologică, este necesar să alegeți candelabrele din materiale naturale, stilul hi-tech și minimalismul să completeze lampa din metal și plastic, într-un interior clasic este mai bine să instalați un candelabru de carne fără suspensie pe placa de montaj.
 • În candelarele de plafon este mai bine să instalați lămpi de economisire a energiei cu o temperatură de încălzire minimă,care va evita aprinderea sau arderea tavanelor și a modelelor de corpuri de iluminat.
 • Când montați lampa, merită să alegeți locurile unde va fi mai adecvat: în bucătărie este mai bine să o instalați deasupra mesei de masă sau a suprafeței de lucru, în dormitorul de deasupra patului, în camera de zi deasupra grupului de canapele.
 • Pentru a ilumina camerele complexe arhitectonice, candelabrul trebuie selectat cu ajutorul unor coarne luminoase multi-direcționale sau a unor modele selectate cu un panou de control, cu ajutorul cărora puteți regla intensitatea luminii și direcția fluxului luminos.

Gama de prețuri pentru candelabrele de tavan este extinsă: puteți găsi modele foarte scăzute din materiale artificiale și puteți găsi și lămpi de autor exclusive. Dar nu salvați și cumpărați modelul cel mai ieftin, deoarece chiar dacă aspectul este complet satisfăcut, producătorul ar putea salva firele și calitatea bazei. Când achiziționați, asigurați-vă că verificați integritatea designului și completați cardul de garanție.

Variante de plasare în interior

Flat lanternă tavan sunt solicitate în interiorul camerelor de zi în diferite stiluri.

Datorită ideilor sale de design, un candelabru clasic de carob se transformă într-o placă de plafon plafonată și completează perfect stilul artistic deco clasic sau pompos al livingului sau dormitorului. Abajurul sau abajurul în astfel de modele este miniatural sau complet absent, lăsând lampa deschisă.

Lămpile cu formă geometrică regulată (pătrată, rotundă, dreptunghiulară) sunt realizate cel mai adesea pe un cadru din lemn sau metal cu nuanțe de sticlă. O nouă tendință de design este folosirea vitraliilor. Astfel de modele vor ocupa un loc vrednic în orice cameră de zi, vor crea intensitatea necesară de iluminare sau vor împrăștia lumina datorită inserțiilor de culoare.

O opțiune interesantă pentru plasarea modelelor futuriste de candelabre este oferită de designeri în interioarele moderne. Lampa devine o decorație decorativă a tavanului și accentul întregului interior. Modelele cu caractere îndrăznețe umple spațiul de tavan mai mare și formează relieful.

Suporturile cu plafon plat în zone mari sunt, de asemenea, utilizate ca opțiune pentru zonarea spațiului (o zonă de relaxare deasupra canapelelor și a unei zone de luat masa).

Lămpile de plafon compacte în spațiile de birouri și administrative au găsit o aplicare largă, datorită scurtătății, minimalismului și fluxului luminos bun.

Plafonul candelabrelor plate poate fi ales pentru orice camera de zi in casa si non-rezidentiale. Numai stilul și imaginația sa pot deveni o limitare. Nu uitați că un corp de iluminat modern nu este doar o sursă de lumină, ci și partea finală a interiorului.

Cum să alegeți candelabrul potrivit, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor