Plafonul candelabrelor pentru tavane joase

Alegerea corpului de iluminat potrivit pentru plafoanele joase nu este o sarcină ușoară. Luați în considerare următoarele: pentru a nu atinge accidental lampa, partea sa inferioară ar trebui să fie amplasată la o înălțime de aproximativ 2 m deasupra nivelului podelei. Aceasta înseamnă că, dacă înălțimea tavanului este de 2,4 m, atunci rămâne numai 400 mm pentru plasarea lămpii. În consecință, este necesar să alegeți o sursă de lumină care să se potrivească acestor dimensiuni și, în același timp, să creeze un sentiment de stil.

Candelabre și pandantive

Luminile pendant sunt ideale pentru a crea o atmosferă relaxantă și familiară prin combinarea luminii și umbrelor. Acesta este un clasic al genului. Dacă doriți să decorați o cameră de zi mică într-un stil clasic, atunci probabil veți alege un candelabru tradițional. Este bine cunoscut faptul că candelabrele ajuta într-adevăr să facă camera mai elegantă.Ele devin centrul, care, ca o piatră strălucitoare, atrage atenția și decorează camera. Candelabrele pot schimba aspectul întregii camere, oferind iluminare elegantă și moale.

Se crede că pentru o cameră cu proporții standard dreptunghiulare, cea mai bună soluție este plasarea unui candelabru în centrul camerei.

Dar dacă camera este lungă și îngustă, atunci două candelabre identice, situate de-a lungul tavanului halei, vor crea un efect estetic foarte bun.

Unele reguli pentru alegerea candelabrelor pentru plafoane mici:

 • Nu toate candelabrele clasice arata bine. în interiorul camerei cu tavane joase. Candelabrele pline cu nuanțe pline de culoare luminoase subliniază dimensiunea mică a camerei.
 • Tavanul colorat nu este suficient de luminos ducând la lumină slabă. Este mai bine să utilizați plafon mat alb sau transparent.
 • De asemenea, acordați atenție orientării plafonului. Acestea ar trebui să fie îndreptate până la tavan, apoi lumina reflectată va fi împrăștiată în tot volumul camerei.
 • Pentru o cameră cu tavane foarte mici Puteți utiliza candelabre și pandantive cu dispozitive speciale care vă permit să schimbați înălțimea suspensiei.
 • Alegerea punctului potrivit de suspendare este, de asemenea, importantă. Plafonul de candelabre pentru tavane mici ar trebui plasat în locuri unde nu există posibilitatea de a le atinge, de exemplu, deasupra mesei de bucătărie, bar sau chiuvetă, masă sau chiar noptieră.

Plafonul de lumină

Ele ocupă puțin spațiu pe tavan și sunt ușor de montat, făcându-l ideal pentru încăperile cu tavane joase. Plafon plastic placut - cea mai mare optiune de buget. Pentru producția lor se folosește un material rezistent la căldură, care nu își schimbă forma sub influența temperaturilor ridicate și, de asemenea, nu emit substanțe nocive.

Material clasic pentru fabricarea luminatoarelor din tavan - sticlă. Lămpile de plafon din sticlă au cea mai mare varietate de forme, ceea ce explică utilizarea pe scară largă a acestora în design. Lămpile de plafon din vitraliu din sticlă multi-color au un aspect neobișnuit. Ele sunt capabile să ofere camerei un farmec deosebit, să-l învețe cu dragoste. Există, de asemenea, lămpi din lemn de tavan, care creează o lumină și o nuanță unică și permit realizarea celor mai neașteptate idei de design.

Lămpi fluorescente

Aceste lămpi sunt foarte eficiente în comparație cu lămpile cu incandescență.O lampă fluorescentă constă dintr-un tub de sticlă cu o acoperire cu fosfor, o cantitate mică de gaz inert (de obicei argon sau kryptonă), mercur și un set de electrozi. Punctele de contact din exteriorul tubului transferă electricitatea către lampă.

Lămpi fluorescente De 2-4 ori mai eficient decât lămpile cu incandescență când funcționează la lungimi de undăutile pentru oameni. Astfel, cu același flux de lumină eficient, se încălzesc mai puțin. Lămpile însele, de asemenea, durează mult mai mult - de la 10.000 la 20.000 de ore față de 1000 de ore pentru o lampă obișnuită.

Lămpile fluorescente de dimensiuni mari sunt disponibile în mai multe forme, inclusiv configurații drepte, în formă de U și circulară. Cel mai comun tip este o lampă fluorescentă directă, cu o lungime de aproximativ 120 cm. În plus, lămpile diferă în așa-numitele temperaturi de culoare: pot exista opțiuni de la cald (2700 K) la foarte rece (6500 K).

Albul rece (4100 K) este culoarea cea mai comună a lămpii fluorescente. Neutrul alb (3500 K) devine popular pentru birou și pentru uz casnic.

Lămpi fluorescente compacte

Acestea sunt lămpi miniatură care au următoarele caracteristici:

 • Fire standard pe bază, astfel încât acestea să poată fi instalate pe aproape orice corp de iluminat;
 • Ele sunt realizate în diferite dimensiuni și forme și sunt utilizate ca alternative de economisire a energiei la lămpile cu incandescență;
 • Alimentați aproximativ 3-4 ori puterea becurilor incandescente.

Dezavantajul este costul ridicat, dar ele sunt foarte economice pe termen lung.

pete

Momentul în care era la modă să folosești un anumit număr de lămpi încorporate plasate la aceeași distanță unul de altul a dispărut de mult. În prezent, petele sunt stabilite unde sunt necesare.

Numărul și poziția acestora depind de mai mulți factori:

 • Tip de iluminat. Fiecare tip are propriile cerințe. Pentru iluminatul general, aveți nevoie de mai puțină lumină, în timp ce pentru a crea accente trebuie să căutați pete cu eficiență luminată ridicată. De exemplu, petele pot fi soluția ideală pentru a vă lumina picturile și decorațiile preferate;
 • Fluxul luminos: unele spoturi au o luminozitate mai mare. În funcție de funcție, determinați fluxul luminos necesar;
 • Unghiul la care fasciculul iese din sursa de lumină. O locație cu un mic unghi de ieșire, de exemplu, este mai potrivită pentru iluminarea accentului, iar pentru iluminatul general, sunt mai potrivite modele cu un unghi de ieșire mai mare și, prin urmare, un fascicul larg de lumină
 • distanță între tavan și podea sau alt obiect care trebuie iluminat.

Lămpi încorporate

În prezent, acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de dispozitive de iluminat. Sentimentul de lumină translucidă ajută la crearea iluziei unui plafon mai mare, la creșterea volumului unei încăperi mici și la o senzație de spațiu mai mare.

O astfel de iluminare este destul de universală, dar în zone cu spațiu limitat și plafoane foarte joase este mai bine să se utilizeze lumini complet încastrate (coridoare, dulapuri, băi), iar în bucătărie, în sala de mese, în dormitor și în hol, luminile parțial încastrate arată mai bine.

Panouri LED

Este o soluție ușoară, portabilă și ieftină de iluminat. Diodele cu emisie de lumină nu numai că nu ocupă spațiul unei încăperi, ci se disting prin eficiență excepțională, design modern și ușurință în instalare. Panourile oferă o lumină uniformă, cu o absență totală de pulsație. Acest lucru elimină problemele cu puncte fierbinți și evidențiază.Astfel de panouri sunt de 5 ori mai puternice decât lămpile obișnuite, dar consumă mult mai puțină energie electrică. Pentru a comuta simultan mai multe panouri, este necesară o singură telecomandă.

Ele pot avea diverse forme, de la rotund la pătrat sau dreptunghiular. Ele sunt folosite cu succes ca un element de design elegant. Noua tehnologie LED permite utilizarea panourilor plate foarte subțiri, de până la 1-1,5 cm, ceea ce înseamnă că pot fi instalate pe plafoane foarte aproape de ceea ce nu a fost disponibil în trecut.

Există două tipuri de corpuri de iluminat cu ecran plat cu LED: cu iluminare de margine și cu iluminare directă. Ele par similare, dar există unele diferențe. Principala diferență este că modelele cu iluminare directă sunt echipate cu o sursă de lumină, care se află în spatele panoului. Din acest motiv, ele sunt ușor mai groase, de obicei de la 8 la 10 cm.

Modelele cu iluminare de margine sunt mult mai subțiri, cu o grosime de aproximativ 1 cm, care asigură o instalare ușoară pe diverse suprafețe.

Iluminarea traseului

Acesta este un instrument puternic pentru designerul care lucrează cel mai bine atunci când creează accente ușoare.O piesă este un canal pe care sunt instalate unități de iluminare. Este ușor de montat pe orice suprafață.

Frumusețea sistemului de piste este versatilitatea. Proiectarea pieselor poate fi implementată sau reconfigurată., puteți să vă mutați sau să adăugați titularii, să schimbați tipurile, să vă aranjați piesele în direcții diferite etc.

Cu toate acestea, această flexibilitate poate provoca unele probleme.

Pentru a evita strălucirea și umbrele, lămpile de cale ar trebui direcționate direct spre suprafața de lucru. În plus, sistemul de șine poate părea aglomerat, mai ales într-o cameră cu un plafon mic. Cu toate acestea, cu o configurare corectă, un sistem de cale bine planificat poate adăuga o mulțime de decor.

Deci, dacă spațiul dvs. de locuit este limitat la plafoanele mici, nu vă disperați. Există multe opțiuni pentru proiectarea reușită a acestor spații, iar alegerea corectă a iluminatului nu este ultimul loc.

Mai multe modele de candelabre pentru plafoanele mici în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor