Candelabre de carob

Este imposibil să supraestimați importanța iluminării în interior, astfel încât dispozitivele de iluminare să primească întotdeauna o atenție deosebită. În acest caz, cel mai popular printre întreaga varietate de lămpi și accesorii este un candelabru de caracatițe cu diferite numere de coarne și diverse ornamente decorative.

Soluție universală pentru orice interior

Vârsta primelor lămpi cu pandantiv este de peste o mie și jumătate de mie de ani. Pentru prima dată au apărut în perioada Imperiului Bizantin. Cu toate acestea, în candelabrele, care au devenit nu numai un mijloc de iluminare a încăperilor mari, dar și o decorare luminată, ele au fost transformate abia în secolul al XVI-lea.

Primii candelabre de cristal au decorat palatele Regilor francezi și demnitarilor. Cuvântul "candelabru" provine din franceza "lumină", ​​"strălucire".

În forma lor, noile lămpi seamănă cu un candelabru și constau dintr-o multitudine de coarne de lumânări. Inițial, candelabrul era o decorație destul de costisitoare, dar în timp, oamenii obișnuiți își puteau permite mai multe versiuni simple ale lămpilor "palatului".

Odată cu inventarea energiei electrice, luminile pandantive au fost doar puțin modificate - lumanările au fost înlocuite mai întâi cu lămpi incandescente, apoi cu elemente LED. Dar, în același timp, designul general al candelabrului, inclusiv coarnele clasice, a rămas neschimbat.

Caracteristici și avantaje

Popularitatea fără vârstă a candelabrelor de carved se datorează mai multor factori, printre care: numeroasele lor avantaje:

 • Versatilitate. Acestea pot fi folosite ca sursă primară sau secundară de iluminat, în orice cameră, în funcție de dimensiune și scop.
 • Simplitatea asamblării și funcționării. Pentru colectarea și instalarea candelabrelor nu este nevoie de implicarea maeștrilor - este chiar în puterea fiecărui proprietar. Grija pentru ea, de asemenea, nu necesită mult timp și efort mare.
 • Posibilitatea de decorare. Dacă se dorește, abajururile amovibile sau abajururile pot fi înlocuite cu ușurință, repetate, decorate cu un model sau design original, reînnoind astfel interiorul fără mari cheltuieli.

În plus, o selecție bogată de candelabre de carob vă permite să alegeți o lampă pentru orice stil de decorare a camerei.

clasificare

Candelabrele moderne de carob sunt prezentate într-o gamă largă, care diferă unele de altele într-un număr de parametri:

 • Dimensiune. În gama de modele este ușor să găsiți un dispozitiv compact pentru o cameră mică cu tavane joase și un candelabru luxos, cu lanțuri diferite și decorațiuni pentru săli mari. Diametrul produsului variază de la 60 la 150 cm.
 • Material. În fabricarea corpurilor de iluminat, pot fi utilizate metale, textile, diverse sticle sau cristal, plastic și chiar lemn și hârtie.
 • Numărul de coarne. Dispozitivele de iluminare suspendate sunt cel mai adesea echipate cu 3, 5, 7, 8 sau 12 coarne. Cu toate acestea, există un candelabru cu un candelabru și un produs cu 13 lămpi.
 • Forma. Configurația tavanului și a nuanțelor poate fi cele mai bizare. Diferite sunt coarnele în sine (îndreptate în sus sau în jos, cu coturi și țesături diferite).
 • Stil. Designul candelabrului de carob oferă spațiu pentru imaginația designerului, iar dispozitivele sunt executate în diferite direcții de stil, de la clasic și retro la țară, moderne și minimaliste.
 • Tipul lămpilor utilizate. Candelabrele moderne folosesc la scară largă lămpi incandescente, precum și lămpi cu halogen, fluorescente și de economisire a energiei.

O altă diferență între candelabrele de carob și între ele este tipul de fixare la plafon.

Astfel, structura tavanului este atașată cu o placă de montaj pentru a se asigura că dispozitivul de prindere se potrivește perfect cu tavanul. A doua opțiune de montare este agățată. În cazul modelelor suspendate, o parte a structurii este un element flexibil, datorită căruia este realizată fixarea. Ca suspensie, poate fi utilizată o bară sau un lanț, lungimea sa este reglabilă.

Reguli de selecție

Principalul criteriu pentru alegerea candelabrului este numărul de coarne, care depinde în mod direct de dimensiunea și scopul camerei în care corpul de iluminare se va agăța. De asemenea, este necesar să se ia în considerare prezența altor surse de iluminare.

Conform recomandărilor experților, cele mai bune opțiuni sunt:

 • pentru camera de zi - un candelabru clasic cu cinci brațe;
 • pentru o cameră mică (dormitor, studiu) și hol - 3 sau dvuhrozhkovaya;
 • pentru o sală spațioasă cu tavane înalte - 8 sau 12 modele de carapace;
 • pentru camera sau dormitorul copilului - versiunea cu una sau două găuri cu lumini direcționale, care pot fi schimbate dacă este necesar.

O soluție interesantă pentru decorarea unei încăperi poate fi utilizarea unui candelabru mare, dar mai multe corpuri de iluminat de dimensiuni mici, amplasate la o anumită distanță una de alta.

Un alt criteriu important de selecție este stilul modelului. Iată regulile:

 • Un candelabru masiv de opt armuri sau douăsprezece brațe, cu un design elaborat în stil Empire, este o opțiune pentru sălile de lux impunătoare.
 • Chandelier dvuhrozhkovaya stil modern, cu forme netede este mai bine să se utilizeze în camere cu o atmosferă ușoară discret.
 • Modelele "romantice" simple, dar elegante sunt potrivite pentru crearea unei atmosfere romantice.
 • Produsele moderne în stiluri high-tech, techno sau fuziune cu formele lor neobișnuite se vor potrivi perfect în aproape orice interior la modă.

În plus, atunci când cumpărați, luați în considerare dimensiunea modelului și soluția sa de culoare - toate acestea ar trebui să corespundă dimensiunilor camerei și imaginii generale a camerei.

conexiune

Instalarea unui candelabru nu este o sarcină dificilă chiar și pentru cei care au doar abilități de bază în lucrul cu aparatele electrice. Secvența de instalare este după cum urmează:

 • Construiți desenele. Se efectuează în conformitate cu instrucțiunile furnizate de producător. La asamblarea firelor, candelabrele se aliniază la întrerupătoarele de iluminat, se reglează includerea abajururilor și intensitatea fluxului luminos.
 • Fixarea pe tavan. În cazul montajului pe tavan se utilizează șuruburi, în cazul unui model suspendat, modelul este pur și simplu atârnat pe un cârlig montat în tavan.
 • Conexiune prin cablu. Etapa cea mai importantă și cea mai importantă. Pentru început, se determină elementul zero și firele corespunzătoare butoanelor comutatoarelor. Apoi totul se conectează în ordinea corectă.

Este important! Lampile de plafon și becurile sunt înșurubate după ce candelabrul este instalat și fixat ferm pe tavan.

Cum să închideți un candelabru cu trei balamale pe cârlig, consultați următorul videoclip.

Producători și modele populare

În prezent, candelabrele de carob sunt fabricate în diferite țări. Multe companii mici și mari se specializează în fabricarea lor. În același timp, produsele de cea mai bună calitate și cele mai căutate se consideră a fi dispozitive de iluminat:

 • Companiile Berliner Messinglampen (Germania). Produsele acestei companii sunt utilizate în proiectarea spațiilor private, precum și pentru birourile de iluminat, sălile comerciale, hoteluri și alte instituții publice. În sortimentul companiei, candelabrul trekhrozhkovaya este reprezentat pe scară largă cu diferite versiuni ale nuanțelor și coarnelor multi-direcționale. Există, de asemenea, un corp de iluminat mai mare, stilizat sub direcția lui Art Nouveau cu liniile sale naturale laconice.

Bazele instrumentelor companiei germane utilizează alamă tratată special de înaltă calitate. Lămpile de plafon sunt realizate din sticlă arhitecturală dublă practică și frumoasă. Caracteristica principală a produselor este capacitatea de a combina elementele.

 • Hangzhou Jinding Import & Export Co LTD (China). Atunci când creați modele de acest brand, folosiți o combinație de metal și porțelan. Majoritatea produselor sunt disponibile ca cadou.
 • Brenda L'Arte Luce (Italia). Produsele italiene sunt variate și au un design original. În gama de modele este ușor să găsiți ambele cazuri stilizate în Evul Mediu, precum și dispozitive moderne cu design futurist.Șic special sunt produse în care direcțiile stilului perfect diferite sunt combinate cu îndemânare și armonie. Materialele folosite de producătorul italian sunt metalul și sticla, care au o rezistență și o rezistență deosebită la influențele externe și la căldură.

Practic, sub această marcă sunt produse modele cu cinci brațe, dar există și un candelabru cu șase brațe și produse cu un număr mare de elemente din gama care sunt potrivite pentru camere spațioase din față.

 • Marcă comercială Mantra (Spania). Cipul principal al companiei este o combinație de eficiență și funcționalitate a dispozitivelor de iluminat. Gama cuprinde produse din materiale de înaltă calitate și din materiale naturale. Multe dintre ele sunt create de dezvoltările proprii ale companiei utilizând cele mai moderne tehnologii.

În plus, produsele interesante și de înaltă calitate, care sunt în căutare de cumpărători, sunt oferite de producătorii ruși Crystal Lamp și Aurora, compania germană De Markt, danezul Citilux, luminile Odeonului italian, Globo austriacă și altele.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor