Candelabre colorate și modele cu nuanțe colorate

 Candelabre colorate și modele cu nuanțe colorate

Candelabrele în apartamente sunt necesare nu numai pentru iluminarea camerei - ele pot prinde ochii, chiar și atunci când este luminată în exterior și nu este nevoie de o sursă de lumină suplimentară. Neobișnuit, dar foarte interesant candelabre cu nuanțe colorate. Asemenea atribute pot completa interiorul solid, devin punctul său culminant, reîmprospătează și chiar creează o atmosferă festivă. În camera copiilor produsele colorate vor fi o descoperire reală.

Modele candelabre

Atunci când alegeți un candelabru, trebuie să vă concentrați nu numai pe designul camerei, ci și pe preferințele dvs. personale. Trebuie acordată atenție plafonului însuși: dimensiunile, materialele de fabricație.

Dacă în cameră există tavane întinse, atunci nu se recomandă instalarea unei lămpi de plafon: aceasta va încălzi astfel de materiale și le va topi.

Acest lucru este valabil și pentru modelele cu abajururi pivotante. Cu toate acestea, aceste produse vor arăta bine în camere mici, cu tavane mici.

Un alt tip de atribute de iluminare - candelabre suspendate. Ele sunt mai bine amplasate în apartamente cu tavane înalte. Printre gama largă de produse agățate puteți alege modelele originale: becuri colorate pe fire suspendate, picături de cristal pe pandantive metalice asemănătoare cu ploaia, candelabru de vopsea colorată în formă de bile și așa mai departe.

Dacă este dificil să găsiți singur modelul potrivit, puteți contacta designerul pentru ajutor. El va determina ușor și rapid dimensiunea dorită, tipul și chiar variațiile de culoare ale candelabrelor.

Plafoane

În funcție de locul unde este necesar să se așeze candelabrul cu nuanțe multicolore, sunt selectate nu numai nuanțele de abajur, ci și forma și cantitatea lor. Acestea pot avea următoarele caracteristici de design:

 • Închis. Modelele cu nuante închise oferă lumină difuză și moale.Datorită acestor caracteristici, acestea sunt adecvate în dormitor sau pepinieră;
 • Deschideți. Astfel de produse oferă radiații direcționale și luminoase. Partea deschisă poate fi amplasată la tavan sau la podea. Trebuie avut în vedere faptul că produsele cu nuanțe nu sunt plasate sub tavane suspendate, în caz contrar se pot topi.
închis
deschis

În cazul în care este necesar să luminați mai multe zone în același timp, merită să vă uitați la modele cu lămpi pivotante. Astfel de produse sunt ușor de desfășurat, direcționând lumina în direcții diferite. Pentru zonarea unei încăperi, puteți selecta atribute cu două, trei sau patru abajururi aflate pe suspensiile cordoanelor.

Pentru o cameră mică vor fi suficiente candelabre cu un baldachin colorat.

Există modele interesante cu înălțime reglabilă. Acestea pot fi instalate în bucătărie sau într-un living mic. Dacă este necesar, atributul poate fi scurtat sau făcut mai lung - pentru asta trebuie să trageți un inel special pentru plafon și să fixați lungimea.

În bucătărie, va fi foarte interesant să se uite la abajur sub formă de feluri de mâncare: ceainic, borcane, sticle, cupe și așa mai departe, iar lămpile de plafon sub formă de mâncare vă vor ajuta să vă treziți apetitul.

Este foarte important să alegeți aspectul potrivit al abajurului - pentru interiorul camerei. Plafonul "Tulip" este foarte practic, deoarece se potriveste aproape orice tip de design. Pentru direcții de stil, hi-tech și minimalism, modelele cu abajururi dreptunghiulare sau ovale sunt potrivite. În grădiniță, va fi interesant să se uite la lampa de plafon cu fructe colorate.

Soluții de culoare

Candelabrul cu nuanțe colorate este o soluție îndrăzneață care este mai potrivită pentru interioarele moderne. Trebuie reținut faptul că nuanțele diferite afectează oamenii în mod diferit: unele tonuri pot să se calmeze, altele să revigoreze, altele să se alăture la lucru și așa mai departe. În plus, datorită abajururilor multicolore, percepția interiorului în ansamblu se poate schimba.

Când alegeți modele cu nuanțe de nuanțe diferite, luați în considerare următoarele: vopselele transparente transmit mai bine lumina, iar culorile apar luminoase, iar matul oferă lumină slabă. A doua opțiune este mai potrivită pentru un dormitor unde lumina puternică nu este foarte potrivită.

Pentru a nu fi confundat în alegerea unui candelabru colorat pentru o anumită cameră, puteți folosi sugestii mici:

 • verde culoarea este bună pentru ochi, deci este potrivit pentru orice cameră. Nuanțele sale luminoase vor aduce lumină și senzație de sărbătoare, iar tonurile întunecate se vor liniști;
 • Dispozitivele cu violet și liliac lămpile de lustruire aliniază oamenii creativi la valul de care au nevoie;
 • galben culoarea seamănă cu soarele, astfel încât căldura radiază din ea, dar tonurile prea strălucitoare vor irita ochii.
 • Același lucru este valabil portocaliu elemente. Apropo, candelabre de astfel de nuante arata "apetisante", astfel incat acestea sunt cel mai bine plasate in bucatarie;
 • model cu albastru și albastru nuanțele calmează (dacă nu este prea luminos) și sunt perfect combinate cu elemente albe de decor;
 • turcoaz culoarea este pe marginea dintre nuanțe albastre și verzi. După ce și-a absorbit energia, nu este numai prietenos cu ochii, ci și atractiv în interior.
 • O combinație interesantă de mai multe nuanțe va reîmprospăta designul camerei, va aduce o notă de sărbătoare în ea, va sublinia modernitatea interiorului.
 • Dacă doriți să păstrați clasicul în tot, atunci este mai bine să alegeți candelabre cu maro, alb sau negru nuanțe.

materiale

O varietate de materiale pentru fabricarea candelabrelor de tavan vă permite să le potriviți în orice design de cameră: de la țară la stil modern.În plus, calitatea emisiilor de lumină depinde de ele, deci este important să cunoaștem caracteristicile fiecărui material:

 • sticlă Produsele transmit perfect lumina, în timp ce nu sunt supuse deformării sau decolorării. În grija ei nu sunt foarte capricioși - ștergeți capacul cu o cârpă umedă. Acest material este destul de fragil, dar există modele care folosesc sticlă de siguranță specială;
 • metal produsele sunt fabricate din oțel inoxidabil (sau aluminiu). Acest material este ușor de curățat și este durabil. Lămpile de plafon din metal se îmbină armonios cu interiorul creat în tehnologie high-tech, minimalism și urbanism;
 • cristal modelele sunt cunoscute pentru aspectul lor luxos. Ele vor deveni relevante în designul clasic al camerei și vor putea crea o atmosferă festivă;
 • pânză lămpile de plafon oferă iluminare difuză. Ele par neobișnuite, dar nu ar trebui instalate în baie, în bucătărie și în camera copiilor. Stofele din care sunt fabricate produsele (catifea, bumbacul, mătasea, catifea, lâna) sunt sensibile la influențele externe;
 • plastic Modelele au o varietate de forme care sunt soluții color originale și interesante.Faptul este că plasticul este foarte ușor, astfel încât să puteți crea chiar și obiecte mari.

Pentru a face un candelabru cu un tavan din materialul potrivit, acesta va arăta elegant, modern și spectaculos, pentru aceasta ar trebui să țineți cont de combinația de materiale cu designul apartamentului.

Variante de plasare în interior

Un candelabru cu nuante multicolore nu va deveni un accent luminos in apartament, ci va sublinia si creativitatea proprietarilor.

Tonurile neutre sunt tipice pentru stilul clasic și minimalismul, astfel încât să nu fiți dusi cu nuanțe prea luminoase. Iată cele mai reușite exemple.

Direcțiile stilului modern oferă o varietate de nuanțe - atât în ​​dispozitivele de iluminat, cât și în alte decorațiuni interioare. În camera pentru copii, candelabrele colorate vor fi combinate armonios cu spontaneitatea și veselia copiilor.

Cu toate acestea, nu toate interioarele pot găzdui astfel de dispozitive de iluminat, deci este foarte important să alegeți modelul corect al produsului și culorile acestuia.

Nu puteți cumpăra numai un candelabru neobișnuit multi-colorat în magazin, dar vă puteți face și voi din materiale uzate.Vă prezentăm o clasă de masterat pentru fabricarea candelabrelor din carton colorat.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor