Lustre cu ventilator

 Lustre cu ventilator

Candelabru cu un ventilator este o invenție destul de practică. Combinând funcția echipamentelor de răcire și iluminare, astfel de modele au câștigat rapid popularitate și au intrat cu încredere în interiorul modern.

Caracteristici speciale

Modelele de tavan cu ventilator au câteva avantaje incontestabile:

 • Sunt economisiți spațiu premisele și energia electrică datorită faptului că funcția a două dispozitive independente realizează un singur dispozitiv. În acest caz, lampa și ventilatorul funcționează independent unul de celălalt, iar includerea uneia nu conduce la funcționarea forțată a celui de-al doilea. Consumul de energie al unui ventilator este echivalent cu un bec cu incandescență de 100 wați;
 • Cumpărarea unui astfel de candelabru va fi mai ieftinădecât să cumpărați separat un ventilator și un dispozitiv de iluminat. Dispozitivul funcționează absolut silențios, nu modifică microclimatul camerei, ci distribuie uniform fluxul de aer;
 • Tipul de răcire a lamei nu produce răceli., în diferență față de balsam, și este cea mai mare opțiune bugetară. Modelele de tavan sunt aprobate pentru utilizare în prezența persoanelor care suferă de reacții alergice la praf. Designul nu necesită întreținere costisitoare, ușor de întreținut și instalat;
 • Prezența unei game uriașe vă permite să alegeți un produs în orice interior. Pentru încăperi mari este posibilă instalarea mai multor produse. Modelul este convenabil pentru utilizarea pe terase și arbori de vară, unde utilizarea aerului condiționat este impracticabilă.

Din punct de vedere tehnic, modelele pot fi descrise după cum urmează: dispozitivul constă dintr-un motor electric, o carcasă și un dispozitiv rotativ cu lame.

Numărul de lame este de obicei de la trei la șase piese, dar există modele cu unul și chiar cu zece lame. Sub ventilator este un dispozitiv de iluminat, care poate fi fie o singură versiune, fie constă din mai multe vopsele sau nuanțe de lampă.

Schema de conectare este realizată astfel încât firele ventilatorului și a lămpii sunt afișate pe un singur buton cu două butoane, în care fiecare dintre chei va fi responsabil pentru funcția sa. Unele modele sunt echipate cu o telecomandă care vă permite să controlați de la distanță dispozitivul.

Uneori, pentru includerea frânghii sau lanțuri agățat de un candelabru. În astfel de produse, un releu de comutare este încorporat în carcasă și pentru ao pune în acțiune, este suficient să trageți cablul până când acesta se apasă.

Unele produse sunt echipate cu o mers înapoi, cu care puteți schimba direcția de rotație a lamelor și un senzor de viteză care reglează numărul de turații în funcție de parametrii specificați.

Modelele sunt fabricate din materiale ecologice: sticlă, metal, lemn, plastic și țesături. La unele modele, sunt instalate umidificatoare și ionizatoare de aer, ceea ce face ca în cameră să fie mai confortabile.

specie

Pe tip de atașament la candelabre plafon cu un ventilator sunt împărțite în suspensie și plafon.

principiu suspendat Designul constă în faptul că produsul este suspendat pe un cârlig de oțel, care este montat fiabil în tavan. De obicei, cârligele sunt dotate cu un candelabru și sunt proiectate pentru o greutate mare a produsului.Firele și dispozitivele de fixare sunt ascunse. Lustrele suspendate sunt potrivite atât pentru tavanele suspendate, cât și pentru suprafețele tradiționale. Numai structurile rigide sunt utilizate ca umerase, utilizarea elementelor flexibile este inacceptabilă.

Plafonul candelabrelor acestea sunt montate cu un suport care este înșurubat la tavan și pe care se sprijină întreaga structură. Elementele de fixare și firele se află între tavan și bara și nu sunt vizibile din lateral. Plafonul candelabrelor este ideal pentru spații mici - acestea nu au o suspensie lungă și sunt amplasate compact sub tavan.

În direcția de rotație există două tipuri de ventilatoare.

 1. Lamele se rotesc în sensul acelor de ceasornic. Acestea sunt cele mai multe modele bugetare, deseori nu oferă funcții suplimentare. Produsele cu acest tip de rotație sunt potrivite pentru utilizarea în timpul verii. Lamele sunt proiectate astfel încât aerul forțat să fie îndreptat în jos, suflat uniform în încăpere.
 2. În cel de-al doilea caz, rotația se face în ambele direcții. Astfel de modele sunt echipate cu o inversă, schimbând direcția de rotație a lamelor, controlul vitezei și telecomanda.Costul acestor produse este mai mare, dar este compensat de funcționalitatea mai mare a ventilatorului. Modul de rotire în sens invers acelor de ceasornic direcționează aerul în sus.

Din acest motiv, aerul rece se ridică la tavan și deplasează aerul cald, care începe să disipe și să coboare de-a lungul pereților la podea.

Ca urmare a acestei schimbări de aer, temperatura camerei devine confortabilă. Această abilitate a ventilatorului de a egaliza temperatura în cameră vă permite să utilizați produsul în sezonul rece.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți un candelabru cu un ventilator, trebuie să țineți cont de zona parametrilor de suflare și iluminare.

Dacă candelabruul va servi ca sursă principală de lumină, trebuie să alegeți modele cu o putere totală a tuturor lămpilor de cel puțin 20 de wați pe metru pătrat. Pentru camerele mari, modelele multi-bec sunt potrivite cu posibilitatea de instalare a lămpilor cu consum redus de energie sau a lămpilor cu LED-uri.

Posibilitatea utilizării lămpilor cu emisii scăzute de căldură este necesară atunci când alegeți modele cu vopsea de țesătură sau lemn pentru a evita aprinderea acestora. În cazul în care candelabrul ar trebui să fie utilizat ca iluminare suplimentară sau în cazul în care sunt instalate mai multe modele identice într-o zonă extinsă,atunci puterea totală a tuturor lămpilor poate fi egală cu 15 wați pe metru pătrat.

Un criteriu important pentru selectarea unui model este intervalul lamelor ventilatorului. O ședere confortabilă în cameră cu dispozitivul pornit și aspectul estetic al produsului depinde de acest parametru.

Pentru a determina corect diametrul lamelor, este necesar să se scadă suprafața totală ocupată de mobilierul de dimensiuni mari din suprafața totală a încăperii. Valoarea rămasă ar trebui împărțită la 2,5. Rezultatul calculelor și va fi o orientare în alegerea mărimii lamelor. În cazul unor suprafețe mari ale clădirii, urmând aceeași formulă, puteți determina numărul necesar de candelabre.

O atenție deosebită trebuie acordată duratei suspendării. Distanta dintre lame si podea nu trebuie sa fie mai mica de 230 cm. Prin urmare, structurile suspendate ar trebui folosite numai in camere inalte, iar optiunile plafoanelor sunt foarte potrivite pentru plafoanele scazute.

De asemenea, trebuie să țineți cont de distanța dintre ventilator și mobilier, perdele și alte candelabre: acestea trebuie să fie distanțate una de alta în așa fel încât să elimine complet atingerea reciprocă.

Produsul are funcții suplimentare sub formă de lumini multi-color, invers,controlerul de viteză și telecomanda sunt alese independent de cumpărător, în funcție de valoarea produsului care este confortabil pentru el.

Candelabrele, echipate cu un ionizator si un umidificator, sunt mult mai scumpe decat modelele traditionale.

Atunci când alegeți un model, trebuie să luați în considerare stilul camerei. O gamă largă de produse vă va permite să alegeți un produs într-un interior clasic și modern.

Produsele patinate de aur se vor potrivi armonios cu stilul baroc și rococo, iar designurile cu elemente de sticlă și metal cromat arata excelent în minimalism și high-tech. Pentru modelele rustice și etnice se potrivesc modele din elemente de lemn, iar pentru copii opțiunea ideală ar fi candelabrele realizate sub forma unui elicopter fabulos.

opinii

Candelabrele de fan sunt în bună cerere și au multe feedback pozitiv.

Consumatorii notează următoarele avantaje ale produselor:

 • Posibilitatea iluminării și ventilației simultane a încăperii fără scăderea temperaturii camerei. Acest lucru vă permite să evitați hipotermia, care este deosebit de importantă în camerele pentru copii.
 • Operarea silențioasă a ventilatorului vă permite să instalați astfel de modele în dormitoare și săli de odihnă. Îndepărtarea rapidă a mirosurilor și circulația intensă a aerului fac modelul indispensabil pentru bucătărie. Posibilitatea instalării pe terase, verande și foișoare vă permite să purtați în mod confortabil căldura de vară;
 • Posibilitatea de a controla de la distanță unele modele face ca funcționarea produselor să fie convenabilă și confortabilă. Prezența funcțiilor suplimentare de umidificare și ionizare a aerului elimină necesitatea achiziționării de instrumente individuale. O gamă largă, cu o gamă largă de modele și culori, vă permite să alegeți un produs în orice interior;
 • Spre deosebire de modelele de podea, ventilatorul de tavan este situat în afara zonei unde se găsesc animale de companie și copii, ceea ce elimină complet riscul rănirii sau al obiectelor străine în lamele rotative;
 • Eliberarea produselor într-o gamă largă de prețuri permite achiziționarea de produse atât din clasa premium, cât și din cele cu buget foarte mare. Costul candelabrelor cu un ventilator variază în medie de la 6 la 40 de mii de ruble. Modelele nu necesită întreținere costisitoare și ușor de întreținut.

Dintre minusurile există o mare greutate de produse, incapacitatea de a utiliza candelabre în încăperi cu umiditate ridicată și costul ridicat al unor modele.

De asemenea, se atrage atenția asupra prezenței rezonanței sonore atunci când ventilatorul este pornit în cazurile în care candelabrele sunt utilizate pe tavane suspendate cu șine metalice.

Pentru a evita zgomotul, este necesar să lăsați un spațiu între tavan și elementele de fixare exterioare ale candelabrului.

Locul în interior

Confortul, funcționalitatea și versatilitatea designului explică interesul deosebit față de acest tip de candelabre. Astfel de produse pot fi găsite în clădiri rezidențiale și de birouri, unități de catering și instituții pentru copii. Modelele iluminează perfect și reîmprospătează camera, se încadrează armonios în interior și servesc ca o decorare vrednică a designului.

Cum să instalați un candelabru cu un ventilator, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor