Cilindru de candelabru

Mulți oameni vor să-și facă originea originală. Folosind idei interesante în interior, îl puteți face luminos și neobișnuit. Volanul de candelabru va conferi camerei un aspect unic, iar modelul de plafon in stilul marin pentru cresa nu va deveni doar un ornament ci si un element al jocului.

Caracteristici speciale

Poate pare că cineva că volanul de candelabru este adecvat doar într-o cameră decorată în stil nautic. Cu toate acestea, designerii sunt gata să argumenteze cu asta. În opinia lor, o astfel de sursă de lumină nu va fi doar un element de decor, ci și o piesă de mobilier foarte funcțională.

Candelabrele în formă de roată se potrivesc perfect în spațiul de birouri de afaceri, camere de zi neobișnuite și baruri destul de obișnuite. Într-o casă de țară din lemn, candelabrul din volan va fi pe deplin justificat datorită legăturii sale cu tema aerului proaspăt, naturii, mării și călătoriei.Puteți amplasa lampa în formă de volan atât în ​​coridor cât și deasupra sau de-a lungul scării, precum și în orice altă încăpere, în funcție de dorințele proprietarilor și de ideea de proiectare. În plus față de camerele de zi, volanul-volan este potrivit pentru baruri și birouri, birouri și săli.

Temele maritime pot fi bate nu numai prin prezența unui candelabru în formă de roată pe tavanul unei încăperi, ci și prin utilizarea acestui obiect ca sursă de lumină de perete și suprafață, de exemplu, pentru o masă de cafea. În plus față de originalitate, un astfel de detaliu interior îi va conferi confort și atractivitate.

Utilizați în camera copiilor

Pentru copiii și copiii mai mari, candelabrul "Volanul navei" în camera copiilor nu va fi doar o sursă neobișnuită de iluminare, ci va crea și o atmosferă de călătorie interesantă, aventuri și vise interesante, va deschide o imagine nelimitată de imaginație.

Producătorii oferă copiilor modele speciale pentru astfel de lămpi. Acestea sunt proiectate într-o schemă de culoare calmă, au o construcție sigură și totul în ele se face luând în considerare absența unui impact negativ asupra sănătății copilului.

De asemenea, designerii de interior vă sfătuiește să adăugați spațiu pe tema marină cu elemente, imagini și detalii: un pat în formă de navă, o perdea de veveriță, figuri de nave, globuri, hărți etc. Cu un candelabru sub forma unui volan pe tavan, un volan regimental perete sau oglindă într-un cadru al acestei forme. Alegerea culorii suprafețelor pentru astfel de camere este, de asemenea, dictată de tema mării, iar candelabru sub forma unui volan va termina imaginea creată în cameră.

Formă și materiale

Cel mai adesea candelabru sub forma unui volan are o forma rotunda cu bare transversale. În astfel de modele, lămpile de plafon sunt atașate la cercul în sine sau la bara transversală. Imitarea volanului se realizează datorită formei rotunjite, simbolizând volanul navei, precum și prin utilizarea unor mânere caracteristice pe marginea designului structurii și a materialelor "marine": plase, cochilii, pietre etc. O formă caracteristică care amintește de mare, nave și nave lămpi, pot avea lămpi și lămpi selectate pentru proiectarea sursei de lumină.

Orice candelabru ar trebui să fie frumos, original și funcțional. Pentru fabricarea candelabrelor sub formă de volan, producătorii folosesc cel mai adesea metal și lemn.Culorile sunt cele mai variate: de la alb la negru, incluzând diferite nuanțe de colorare a lemnului (wenge, fildeș, nuc, stejar etc.).

Alamă cu efect de îmbătrânire este, de asemenea, o opțiune destul de populară pentru candelabre în stil nautic.

În general, designerii iubesc să se îmbogățească în mod artificial ca modelele, aplicând efectul de patină sau crackel (crăpare).

Pentru a reduce costul producătorilor de produse, folosiți materiale plastice care imită materialele tradiționale. Adevărat, nu este la fel de durabil ca omologii săi.

Cei care doresc să aranjeze o cameră în stil nautic ar trebui să fie conștienți de faptul că materialele pentru candelabru sub formă de volan sunt cele mai des utilizate nu cele mai ușoare. Prin urmare, montarea roților de candelabre ar trebui să fie fiabilă, deoarece designul este destul de greu. Atașați-le la tavanul suspensiei cu lanțuri sau cabluri. La baza fixării este cel mai adesea folosit cârligul tradițional, capabil să suporte o greutate mare. Din acest motiv, multe modele pot fi amplasate nu numai pe tavane puternice din lemn sau din beton, ci și fixate sigur atunci când se instalează un tavan întins.

Soiuri de iluminat

Sala de iluminat cu candelabru poate fi organizată în mai multe moduri:

 • se aprinde;
 • luminile în jos;
 • iluminat de perete (lateral).

Direcția luminii până la tavan creează un iluminat scăzut în cameră. Atmosfera misterului și a secretului este excelentă pentru dormitoare, unde lumina îndreptată spre tavan este difuzată, devine camuflată, iar un candelabru destul de voluminos creează un efect suplimentar de întunecare.

O astfel de iluminare este cea mai potrivită pentru camerele în care oamenii se relaxează, petrec timp în conversații și relaxare.

Pentru camerele în care proprietarii preferă să citească, să efectueze orice lucrare mică sau exactă, este mai bine să alegeți un candelabru cu lămpi care privesc în jos. Ele vor da o lumină mai strălucitoare, gradul de iluminare va fi mai mare, ceea ce va permite lucrul fără a afecta ochii locuitorilor din cameră.

Lumina de la lămpile orientate în jos umple camera, creând o luminozitate maximă.

Candelabrul de perete sub forma unui volan va deveni, fără îndoială, un loc luminos în interiorul camerei.

Lumina din acesta va fi o opțiune bună dacă nu trebuie să lumineze întreaga cameră, ci o parte din ea, de exemplu, pereți, zone de odihnă sau capace.

Nu uitați de preferințele individuale.Dacă proprietarii se bucură de o lumină strălucitoare, dar doresc să organizeze o zonă de agrement în interior, atunci atmosfera camerei din cameră poate fi creată în detrimentul altor soluții, deși alege în același timp lămpi strălucitoare care strălucesc.

Plafonul de lumină

Dacă designul candelabrului de volan este destul de simplu și cu greu vă puteți gândi la ceva original, atunci lămpile de plafon și lămpile pentru acesta pot fi alese dintr-o gamă foarte largă.

Plafonul candelabrelor pentru volan poate avea următoarea formă:

 • rotund (cu corp întreg sau cu muchie tăiată);
 • cilindric;
 • fantezie, repetarea aspectului felinarelor navale din secolele trecute.

Pentru proiectarea candelabrului în formă de volan și pentru ao face mai asemănătoare cu sursa imaginii, se folosesc diferite tehnici de proiectare.

Printre acestea se numără:

 • Folosirea lumanari sub forma de lumânări, care creează efectul vântului suflare, caracteristic mării și lumina fluturând.
 • Aplicarea pentru decorarea lustrelor deschise lămpi fără abajururi. Acestea sunt adesea instalate în sfeșnici falsificați.

O astfel de sursă de lumină oferă atât lumină cât și lumină slabă.

 • Concentrarea luminii într-un singur punct - în loc de mai multe lămpi, se folosește un plafon în formă de cupolă, care înmoaie lumina incidentă și, de fapt, îl dizolvă.
 • Becuri cu abajururi uita la tavan.Cel mai adesea, această idee este utilizată în proiectarea candelabrelor pentru camerele copiilor.
 • Amplasarea pe suprafața candelabrului (cel mai adesea este un model de lemn) încorporate în plafon.

Această opțiune vă permite să creați o lumină slabă și în același timp lumină destul de luminoasă în cameră.

Sfaturi pentru alegere

Astfel de modele sunt astăzi destul de populare, iar în multe puncte de vânzare (inclusiv magazinele online) sunt prezentate candelabre în formă de volan. În același timp, acestea sunt cu totul diferite în preț.

Costul lor depinde de mai mulți factori:

 • materialul din care este fabricată lampa;
 • marca și țara de origine (Rusia, Italia, Polonia etc.);
 • numărul lămpilor și prețul acestora;
 • design unic;
 • numărul de elemente decorative suplimentare.

Candelabrele de lampă ale producătorilor autohtoni, care conțin numărul minim de elemente de iluminat, sunt cele mai ieftine dispozitive de iluminat din această categorie. Proiectele cu lămpi LED sunt mai scumpe, dar lămpile din ele sunt mai durabile în funcționare și mai sigure.

Fă-o singur

Unii meșteri sunt sfătuiți să facă un candelabru original sub formă de volan cu propriile mâini. Cu unele abilități în lucrul cu metalul și lemnul, precum și în decorarea, puteți face față cu succes acestei sarcini. Cu toate acestea, de multe ori acest model va costa mai mult decât ar putea fi cumpărat în magazin. Dar apoi volanul de candelabru manual va deveni imediat un lucru unic, transformandu-se nu numai in "zestul" interior al camerei, ci si devenind accentul principal al luminii.

Plafonul sau peretele de candelabru roti bine în armonie cu elementele de orice stil și direcție. Acesta va fi un accent de lumină strălucitoare a camerei, va da interioritate completitudine și originalitate.

Pentru a afla cum să faci un candelabru în mâna ta, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor