Candelabre moderne

În orice apartament modern nu se poate face fără un candelabru bun. Este un element cheie în proiectarea diferitelor tipuri de spații și indică adesea preferințele gustului proprietarilor de case. Modelele moderne de lămpi de tavan reprezintă opere de artă: soluții neobișnuite de design surprinde și intrigește toată lumea.

specie

În designul la modă este dominată de prezența a mai multe surse de lumină. Acest lucru se datorează dorinței de a schimba unghiul de iluminare și gradul de saturație, în funcție de starea de spirit sau de nevoile dvs. Această abordare conduce la o selecție largă de candelabre variate, adesea completate cu lămpi suplimentare și lămpi de perete.

Modelele diferă în funcție de tipul de instalare, sunt suspendate și aproape de suprafață. Fiecare tip are avantaje proprii și vă permite să potriviți armonios designul pe tavan.

Cele mai frecvente - pandantive lumini. Suspensia cu luciu este plasată în centrul camerei, are unul sau mai multe becuri, este dotată cu posibilitatea de a porni simultan toate sau o parte din sursele de lumină. Designul este un coarne cu nuanțe, în sus sau în jos, deși există variații sub forma mai multor becuri, decorate cu cristal sau alt decor. Un candelabru cu patru sau șase nuanțe plictisitoare este un tip de aparatură luminoasă pe scară largă în multe case și apartamente.

O caracteristică distinctă a candelabrelor moderne este regula de alegere: cu cât sunt mai multe becuri într-o lampă de plafon, cu atât este mai mare camera în care este instalată.

Există un algoritm specific de calcul: pentru o cameră cu o suprafață de 13-14 metri pătrați, sunt necesare 4 becuri de 60 de wați sau 7 wați de 40 de wați.

Fixarea candelabrelor de pandantive se efectuează pe un cârlig special inclus în kit. Înălțimea și direcția luminii într-un astfel de mecanism sunt reglate de suspendare.

Aproape de suprafață plafon corpurile de iluminat diferă în ceea ce privește aspectul și metoda de fixare. În acest design nu există lămpi de tavan volumetric: produsul este o placă monolită rotundă sau pătratică instalată sub tavan.Lămpile în acest caz sunt ascunse în siguranță, ceea ce permite utilizarea acestor candelabre în camere cu umiditate ridicată și camere pentru copii.

Compactitatea structurilor face posibilă instalarea produselor în încăperi cu tavane joase.

Formă și design

Candelabrele moderne sunt un element de decor pe care designerii îi acordă o atenție deosebită. Astăzi nu există o singură casă sau un apartament în care nu există un astfel de element interior. Depinde de starea de spirit a camerei, de ideea de bază a designului și a regimului de temperatură al fluxului luminos, care este deosebit de important pentru sănătatea ochilor.

Formele standard care se potrivesc în orice interior sunt rotunde și pătrate. Ele pot fi plate sau voluminoase, universale sau neobișnuite. Designul corpului de iluminat poate urma stilul clasic, ideea de modernitate și multe altele, fiind realizat cu un mecanism de instalare suspendat sau montat pe plafon.

Candelabrele de cristal sunt o tehnică unică de design. Lumina care trece prin cristal este refractată într-un mod uimitor, creând un joc de raze care dă camerei solemnitate și eleganță. Dimensiunea candelabrelor de cristal este uneori uimitoare.În locurile publice (teatre, sali filarmonice, cinematografe și săli de concert) sunt instalate modele greoaie, analogii pentru apartamente diferă în dimensiuni mai mici.

Forma modelelor poate depinde de câțiva factori:

 • caracteristici ale formei camerei;
 • forma mobilierului existent;
 • idei generale de design.

Designul modelelor este multilateral și este adesea realizat în vechiul stil, imită abraziunea suprafeței și rugozitatea formularelor. Producătorii moderni utilizează în producția de diferite metode de decorare, care permit produselor să arate armonios pe tavan în diferite locații (în centru, asimetric). Decorul depinde de stil, de idei de design, tipul de cameră (diferit în camera de zi, dormitor, pepinieră, bibliotecă de acasă, birou).

Abordarea modernă permite o mulțime de posibilități de decorare a corpurilor de iluminat centrale caracterizate printr-o gamă bogată de dimensiuni.

Modelele folosesc diferite surse de lumină. Datorită plafoanelor pe care nu le orbesc ochii, nu creați un flux luminos strălucitor, prin urmare atmosfera din camera în care sunt folosite este întotdeauna camuflată și misterioasă. De exemplu, becurile de epocă sunt foarte neobișnuite, au propriile soiuri.

Lămpile principale utilizate pentru iluminatul central al apartamentelor moderne sunt LED-urile. Ele sunt ecologice, nu emit substanțe dăunătoare în procesul de lucru și se disting prin consumul minim de energie.

Într-o casă de țară, ale cărei pereți sunt făcute sau decorate cu lemn, camera pentru a primi oaspeții poate fi făcută antică, iluminând-o cu un candelabru cu o bază de lemn. Acest detaliu interior este destul de masiv, este suspendat pe lanțuri metalice, are o formă rotundă sau pătrată. Pentru a oferi anturajului ei să ridice becurile, imitând lumânări.

Candelabrele Tiffani continuă să câștige popularitate. În astfel de modele există o atmosferă orientală, se potrivesc perfect în interiorul clasic, țară și modern. Plafonul acestor dispozitive de iluminat este realizat pe principiul vitraliilor (atunci când lumina este aprinsă, mai multe culori și vopselele se joacă pe tavan).

material

Spectrul de materii prime utilizate în producerea candelabrelor moderne este diversificat, este împărțit în materialul principal și finisat.

Cele mai frecvente materiale pentru fabricarea candelabrelor de bază sunt lemnul și metalul.Plafoanele și elementele decorative sunt realizate din sticlă, plastic, plastic, cristal, țesătură, hârtie.

Fiecare material de finisare are avantaje și dezavantaje, deci alegerea trebuie să se bazeze pe caracteristicile fiecărei materii prime.

În condițiile unei popularități ridicate și a unei cereri ridicate pentru produsele din segmentul bugetar, producătorii oferă să aleagă candelabre din plastic. Astfel de produse sunt ușoare, ușor de întreținut, au o paletă bogată de culori, arată modern. Există materiale sintetice de înaltă calitate care sunt greu de distins de metal, lemn sau sticlă.

Dezavantajul produselor este toxicitatea: plasticul și plasticul emit substanțe nocive în aer atunci când sunt încălzite.

Fabric și hârtie în prezent nu sunt atât de populare, ele sunt mai puțin practice, astfel încât acestea sunt rareori folosite pentru a decora plafoane. Colectează praful, le șterg - nu cel mai bun mod. Dar este ușor să schimbi paleta de culori, făcând un nou plafon dintr-un material de altă culoare.

Dezavantajul este incompatibilitatea utilizării candelabrelor cu lămpi incandescente: se încălzesc, ceea ce poate provoca arderea materialului.

complet metal Candelabrele arata elegant si neobisnuit. Elemente de tip industrial au intrat în viața noastră de mult timp, dar nu toată lumea este gata să le folosească în casă. Ele abia se pot numi confortabile, dar cu siguranta o vei numi eleganta si moderna. Dezavantajul modelelor este greu voluminos și greu.

de lemn Candelabrele sunt produse fundamentale, voluminoase, cu lanțuri și fixaje metalice. Arată masiv, destul de nepoliticos și puțin probabil să se încadreze în atmosfera unui apartament obișnuit. Dar într-o casă privată vor fi luminate complet armonios spațiile mari cu tavane înalte.

culoare

Alegerea culorii nu este un lucru ușor. Este necesar să atrageți atenția și să bateți în interior:

 • Pentru o iluminare mai luminoasă a camerei, alegeți un candelabru deschis (de exemplu, alb). Permite perfect lumina, arată fără greutate și aerisire.
 • Dacă doriți să creați o atmosferă de iluminare naturală, nu cumpărați lumini cu nuanțe plictisitoare și colorate (de exemplu, un candelabru roșu va vopsi întreaga cameră roșie).
 • În cazul în care dorința de a cumpăra un candelabru colorat luminos predomină, luați în considerare modelele cu nuanțe transparente sau translucide: galben, albastru, verde.Aceste culori sunt aproape de nuanțele naturale ale naturii, vor trece mai bine lumina.
 • Combinații de culori diferite într-un singur produs - alegerea cu caractere aldine. Un candelabru de sticlă poate consta dintr-o varietate de elemente variate (în nuanțe roșii, galbene, albastre, violete, verzi).

Alegerea unui astfel de candelabru trebuie luata in considerare: va fi benefic sa priviti intr-o camera luminoasa cu pereti albi sau lumini, dar elementele decorative - perne, rame, model de covor - ar trebui sa copieze culorile candelabrului.

 • Modelele de culoare aurie atrag atenția. Ei arata pe tavan este luxos și scump. O opțiune mai democratică - bronz sau metalică.

stiluri

Fiecare stil arhitectural corespunde stilului de design interior, astfel încât candelabrul potrivit este ușor de găsit:

 • Modelele sunt complet metalice sau cu nuanțe de sticlă cu forme geometrice clare care se potrivesc stilului. de înaltă tehnologie. Materialele "rece" și culorile completează camera, aduc ideea la punctul final. În prezent, există două tipuri de tonuri de iluminare cu LED-uri: în nuanțe reci și calde. Pentru stilul high-tech, alegeți prima opțiune.
 • Leii sociali și leoașii aleg Laksheri. Aceste lămpi au nuanțe profunde de culori (bogate în negru, burgundă sau roșie, marină adâncă, purpuriu închis). Material - catifea moale sau satin. Elementele din sticlă lucioasă sunt binevenite. Metalul folosit este adesea aurit.
 • boho Diferite amestecuri de culori și stiluri. Este ideal pentru cei care iubesc experimente îndrăznețe în interior. Nu are aproape nici o regulă: principalul lucru este că totul este plin de culoare, luminos, bogat, și fiecare colț este plin de lucruri interesante diferite. Candelabre colorate pentru acest stil - doar un dumnezeiesc.
 • candelabru în stil clasic - model de corn cu cinci, șase nuanțe de culoare deschisă, cu vedere în jos sau în sus. O altă opțiune este un candelabru de cristal, care este, de asemenea, potrivit pentru stil Empire.

Dacă versiunea clasică este un produs elegant și modest, imperiul palatului implică un dispozitiv de iluminat șic, uriaș și radiant care se va potrivi cu grandoarea mediului înconjurător.

 • Chebbi chic implică ceva ușor, strălucitor, aerisit și infinit de dulce. Candelabrele de carob, cu nuanțe de dantelă și stuc de trandafiri roz sunt idealul stilului.Materialele pot fi foarte diverse, dar nu greoaie.
 • Stilul scandinav moderare diferită. Nimic luminos, nimic remarcabil, totul este doar în acest caz. Chiar și în astfel de condiții este posibil să alegeți un candelabru frumos și la modă, pur și simplu nu exagerați.
 • iluminat într-un mod oriental - exact opusul stilului strict scandinav. Vitraliile colorate, pietricelele strălucitoare, buclele și alte atribute ale prezentului est vor umple casa cu culori și coloranți. Gilding și o mulțime de decor sunt binevenite.

Sfaturi pentru alegere

Pentru camere diferite este necesar să se țină seama de specificul lor de a ilumina o cameră specifică:

 • Alegerea unui candelabru pentru hol, respins din forma și scopul principal. În lumina reflectoarelor lungi și înguste, amplasate de-a lungul pereților la o distanță de 70-80 cm, sau modele de candelabre cu un singur baldachin, care trebuie aranjate în mod similar punctului. Designul ar trebui să fie compact și concis.
 • Pentru camera de zi, alegeți un candelabru mare, proiectat pentru un număr mare de becuri, cu abilitatea de a schimba numărul de elemente incluse simultan.
 • Bucătăria este convenabilă pentru iluminarea separată a zonei de lucru.Candelabrul principal din interiorul modern este atârnat deasupra mesei. Asemenea iluminat ajută la împărțirea bucătăriei într-o zonă de gătit și de luat masa.
 • Idei frumoase ale dormitorului - modele chic și aerisite, dotate cu lămpi de perete, lămpi de perete sau de la noptiere, cu o lumină mai difuză.

Candelabre moderne în interior

Un ansamblu confortabil și neobișnuit de lămpi în teme orientale adaugă culoare și originalitate.

Stilul luxos al imperiului are nevoie de un flux luminos, proeminent.

Boho-ul îndrăzneț și luminos vă permite să includeți motive orientale, chic industriale și în special iubiți articolele lucrate manual.

Aderenții stilului scandinav vor aprecia geometria clară și culorile contrastante ale interiorului.

Cum să alegeți candelabrul potrivit, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor