Lămpi cu LED pentru candelabre

Tendințele actuale în dezvoltarea echipamentelor tehnice și a designului interior sugerează că viitorul va fi cu candelabre LED. Imaginea familiară a candelabrelor se schimbă, la fel ca și principiul iluminării lor. Lămpile cu LED-uri au schimbat semnificativ viteza și direcția dezvoltării ulterioare a designului interior. În plus, aceste lămpi prezintă diferențe izbitoare în ceea ce privește consumul de energie și de viață.

Aspect istoric

Inițial, în înțelegerea noastră, candelabruul este o construcție de tavan în care sunt construite lămpi cu grade diferite de putere. Mai târziu, odată cu apariția unor lămpi îmbunătățite, a devenit posibilă alegerea nuanței și chiar culoarea iluminării. Acum, candelabruul de plafon este ceva complet nelimitat în capacitățile sale.

Diodele cu diode de lumină au o modalitate fundamentală de generare a energiei, au fost ușor aclimatizate în casele noastre, în loc de lămpi cu strălucire rapidă.O nouă invenție a devenit posibilă când primele descoperiri de materiale semiconductoare noi au fost înregistrate în lumea științifică. În 1996, prima serie de LED-uri albastre de radiații a fost lansată în Japonia, însă au fost doar indicatoare luminoase. A fost nevoie de încă câțiva ani pentru a crea lămpile potrivite pentru corpurile de iluminat necesare.

Nu a fost dificil să introducem noi tehnologii în lumea în plină dezvoltare. Avantajele evidente în funcționare, ușurința de instalare și durata de viață îndelungată au jucat un rol pozitiv, iar acum în lumea modernă, puțini oameni vor fi surprinși de nuanțe irizante de culori sau de posibilitatea de a controla fără fir.

Lămpile cu LED-uri pentru candelabre au devenit o descoperire mult așteptată în aspectul și designul tehnologic. Acest tip de iluminat permite reducerea sarcinii termice și "ascunderea" dispozitivului de iluminare direct în designul plafonului.

Faptul că mai recent am putea vedea doar în filme fantastice este deja disponibil pe rafturile din magazinele noastre.

exploatare

Cu întrebarea de a instala lămpi în candelabru obișnuit al apartamentului mediu totul este clar.Principalul lucru este să alegeți baza corectă, culoarea radiației și puterea acesteia. Există puține diferențe cu o lampă incandescență convențională sau o lampă de economisire a energiei. Cu toate acestea, există astfel de candelabre ca punct sau cristal.

În cele punctuale, cu lămpile montate în tavan sau în mobilier, problema înlocuirii lămpilor suflate este destul de complicată și necesită cunoștințe speciale. În cazul în care serviți ca un candelabru din cristal și doriți să înlocuiți lămpile cu LED-uri în ea, merită notat câteva nuanțe:

  • Becul încastrat trebuie să fie mic, să nu depășească dimensiunea plafonului de cristal. Acest lucru va reduce foarte mult calitățile sale exterioare.
  • Merită să alegeți numai o cochilie exterioară transparentă. O acoperire mată sau colorată va elimina jocul de culoare din cristal și va reduce atractivitatea acestuia.
  • Culoarea luminii unui astfel de bec nu poate fi decât albă. Toate celelalte culori, din motive evidente, nu sunt folosite în candelabrele de acest tip.

În orice caz, înlocuirea radiatorului în candelabrele de acest tip este laborioasă și necesită abilități specifice. Inexactitățile mici la instalare, alimentarea incorectă sau calitatea slabă pot duce la defectarea dispozitivului pentru a-și îndeplini funcțiile directe.Și acest lucru nu ia în considerare câteva moduri de bijuterii de înlocuire a pieselor mici.

Merită să gândiți și să cântăriți totul înainte de a începe înlocuirea lămpilor cu candelabre de acest tip.

Durată de viață și înlocuire

Fragilitatea lămpilor cu incandescență este cunoscută de toată lumea, iar lămpile cu economie de energie durează mai mult și sunt mult mai economice, însă sunt departe de lămpile cu LED. Companiile fiabile oferă o perioadă de garanție pentru produsele lor de la 3-5 ani, iar durata de funcționare a acestor lămpi depășește 15 ani.

Probabil, cu astfel de indicatori, chiar și un preț ridicat pe unitate de mărfuri pare să nu fie atât de mare.

Emițătorii cu LED-uri nu necesită cunoștințe speciale atunci când sunt înlocuiți, totuși, există cazuri în care lampa instalată nu luminează după instalare sau luminează după oprire. În astfel de cazuri, în primul rând, este recomandat să verificați calitatea conexiunii. Deșurubați dispozitivul, apoi reintroduceți-l în conformitate cu instrucțiunile și respectând toate măsurile de siguranță.

Dacă după procedură emițătorul nu este aprins, este recomandat să contactați vânzătorul pentru clarificare.

Dacă lumina este aprinsă când comutatorul este pornit sau oprit, atunci există o problemă probabilă cu izolarea cablajului sau a comutatorului propriu-zis.

În acest caz, este mai bine să contactați un electrician profesionist al unei companii specializate, deoarece este posibil să nu fie sigur să schimbați cablul personal sau să căutați o problemă în aparatele electrice.

Uneori lămpile cu LED-uri luminează când luminează într-un ritm vizibil pentru ochiul uman. Acest lucru nu este doar enervant, ci și extrem de nesănătos pentru ochi. Utilizatorii remarcă faptul că acest fenomen este foarte caracteristic acestui tip de emițători de lumină. În plus, este destul de dificil să notați când cumpărați, deoarece este asociat cu caracteristicile de proiectare ale rețelei electrice din locuința dvs. și cu tensiunea totală din această rețea la ieșire.

Lipsa sarcinii neglijează și posibilitatea de control de la distanță a acestor lămpi. Unii producători oferă, în acest caz, schimbarea surselor de alimentare care sunt încorporate în candelabrele de acest tip.

Este necesar să rețineți separat că înlocuirea și selectarea sursei de alimentare depind de puterea totală a surselor de lumină încorporate și de sarcina așteptată.

Soluții de proiectare

Interesant, odată cu apariția LED-urilor în materie de iluminare în cameră, în aplicația lor au apărut posibilități nesfârșite.Caracteristicile calitative inerente acestui tip de emițători de lumină, cum ar fi posibilitatea reducerii dimensiunilor la aproape o picătură, ergonomia, lipsa transferului de căldură, indicatori de înaltă calitate a luminii, ușurința de instalare, varietate de culori, toate acestea fac ca becurile de gheață să fie un instrument versatil pentru a realiza idei uimitoare și incredibile designeri.

Podelele luminoase, un mozaic de becuri multi-colorate, elementele decorative iluminate, lămpile încorporate în tavan, adevăratele stele strălucitoare din dormitor - toate acestea sunt deja realizate și nu surprind pe nimeni în realitatea modernă. Dar nu este surprinzător faptul că sursa de lumină nu poate fi doar de orice dimensiune, ci de orice formă? De la o minge uriașă strălucitoare până la o mică lumânare strălucitoare.

O senzație cu adevărat străin este dată de lumini de plafon, în care becurile de lumină sunt ținute pe coarne sau fire speciale. Adesea, coarnele din astfel de lămpi sunt flexibile și flexibile, pot lua orice formă, ceea ce deschide frontierele fanteziei designerului la improbabilitate. Forme greu, noros, incredibile - asemenea lămpi arată deja extraterestre.Puterea emițătorilor în astfel de structuri este scăzută, iluminarea pe care o oferă minimul, admisă, mai degrabă pentru fundal, cu toate acestea, de multe ori acest lucru este necesar din acest tip de corpuri de iluminat.

Coarnele de sus vor străluci destul de întunecate, deoarece curentul principal de lumină va ajunge în planul tavanului, coarnele sau părțile laterale vor da o iluminare difuză. Cel mai dificil lucru în astfel de candelabre este schimbarea becurilor. Dificultățile pot apărea nu mai puțin decât în ​​modelele de cristal.

Aici va fi important nu numai mărimea și umbra luminii generate, ci și producătorul emițătorului simulat.

opinii

Numărul copleșitor de utilizatori de aparate de iluminat electric tind să creadă că tipul de iluminat cu LED-uri este cel mai economic. Raportul preț-calitate este optim în această variantă, chiar dacă a fost ales cel mai ieftin model de emițător. Chiar și modelele simple servesc mult timp, consumă puțin și sunt rezistente la căderi de tensiune. Singurul lucru care le poate distinge de opțiunile mai scumpe este aspectul. Piața propune alegerea formei, culorii, turbidității stratului exterior, componentelor interne - toate acestea afectează în consecință prețul.

În consecință, candelabrele cu emițători LED încorporați sunt în cerere, gama lor de modele continuă să evolueze și să se dezvolte, iar prețurile să scadă cu siguranță. Odată cu creșterea volumului de producție a acestor bunuri și creșterea concurenței, dispozitivele de iluminat de acest tip, chiar și de o clasă de înaltă calitate, devin din ce în ce mai accesibile locuitorilor.

Veți afla mai multe despre lămpile cu LED-uri pentru candelabre din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor