Candelabre în grădiniță pentru băiat

Design și formă, care se potrivesc cu interiorul și atractivitatea - toate acestea sunt foarte importante atunci când alegeți un candelabru în camera băiatului. Dar, în primul rând, se dovedește a fi principala funcție a acestui aparat - iluminarea. Calitatea luminii este un concept dublu: implică atât blândețea, absența iritării, cât și suficiența pentru activitățile obișnuite ale copiilor. Atât luminozitatea prea luminoasă, cât și lumina prea slabă distrug viziunea și provoacă oboseală. Prin urmare, alegerea corectă pepinieră Lustra - o sarcină foarte importantă pentru părinți.

Caracteristici speciale

Un candelabru bun în grădiniță pentru un băiat poate avea un aspect diferit. Lampa în stil nu ar trebui să contrazică conceptul de design al întregii camere. recomandări:

 • interioarele clasice sunt combinate optim cu nuanțele țesăturilor, candelabrele flamande (deși stilurile stradale și "satul" arată, de asemenea, bine);

 • decorarea modernă a camerei este mai bine combinată cu candelabrele de configurație geometrică simplă sau cu stilistica abstracționistă pronunțată; este de dorit utilizarea plasticului, a sticlei și a oțelului - cu cât culoarea este mai luminată, cu atât mai bine;

 • colorarea plăcilor (lampă-umbre) și desenul pe ele nu poate fi tăiat cu decor de tapet și perdele, covoare, în contrast cu alte elemente;

 • tonurile albe sunt universale, ele ar trebui alese atunci când luarea deciziilor este dificilă.

Culori și decor

În sine, culoarea albă este bună, numai că nu stimulează imaginația. Prin urmare, candelabrele albe ar trebui completate cu ornamente, desene (imagini) în cheia de interes pentru copil. Aproape o opțiune câștigătoare - tonuri galbene însorite.

Tu și copilul îți place o anumită culoare, dar încă nu este potrivit pentru grădiniță, dacă afectează negativ sistemul nervos. Nu este de dorit să folosiți tonuri care să excite prea mult psihicul, să-l activați.

Chiar dacă o cameră este rezervată pentru jocuri și lecții și altul pentru dormit, ar fi o sarcină descurajantă pentru adulți să treacă direct de la unul la altul.Ar fi mai corect să alegeți o scală calmă și echilibrată și să îi modificați intensitatea.

Candelabrele beneficiază în mod semnificativ și sunt deconectate la un profit atunci când se folosesc cu atenție spoturi sau pereți de perete. În camerele mai mici, este mai bine să abandonați complet sursa de lumină prin setarea luminilor LED în jurul perimetrului.

Luați în considerare dacă lampa de plafon garantează un mediu confortabil și confortabil, indiferent dacă vă va strica starea de spirit. Cel mai frumos candelabru uneori doare, provoacă dezordine în interior.dacă ea însăși sau iluminarea pe care o creează nu este în armonie cu mobila.

stiluri

Vom înțelege în detaliu ce fel de candelabru să alegeți pentru un anumit stil:

 • stil muzica country dezvăluie potențialul său cel mai eficient doar în camera pentru copii și adolescenți. Acolo, caracteristice pentru el tonuri alb-negru, imitația de metal vechi arata perfect. Pentru cei mai tineri, această soluție nu este pe deplin potrivită, unde este mai bine să atârnați un candelabru luminos, care este în armonie cu interiorul.
 • Pop art mai versatil și mai puțin legat de o anumită vârstă. Copiii și adolescenții vor dori lămpi de plastic și de sticlă de formă unică și vopsea.
 • Folosind fire de culori strălucitoare sau becuri Edison de modă veche conectate la cablarea retro, puteți face iluminare originală pentru stiluri. loft și destinații scandinave.
 • stil de înaltă tehnologie în oricare dintre soiurile sale este perfect pentru o cameră decorată într-un stil modern. Dar lămpile romantice (forjate și în mod deliberat grosier de-a lungul liniilor lor) ar trebui să fie folosite într-o grădiniță clasică.
 • Stilul marin susținute de candelabre care seamănă cu un volan sau cu un balon de salvare. Un corp de iluminat similar unui set de frânghii este nedorit, deoarece îngrijirea pentru ele este mai dificilă. Modelele de aventură sunt, de asemenea, necesare pentru a ilumina scenele non-triviale care se încadrează clar în proiectul general. Atât "stelele", cât și "rachetele", "sistemele planetare" și altele asemănătoare permit reflectarea romantismului cosmic și există câteva opțiuni.

Lampa în format sferic armial este compatibilă cu:

 • interioare clasice;

 • camere decorate în stil nautic;

 • opțiuni pentru copii loft sau industriale.

Pentru copii de diferite vârste

Cei mai mici băieți se simt confortabil dacă văd culori calme și armonioase peste tot.Indiferent cât de mult vă place contrastele, ele antrenează și cresc iritabilitatea la o vârstă fragedă, deci trebuie să le renunțați. Un caz colorat cu o apărătoare opacă este combinația optimă atât pentru orele de întuneric cât și pentru lumina zilei.

Se recomandă ridicarea de nuanțe galbene, verzi și portocalii, sau desene precum "cerul înstelat". Când un copil merge la grădiniță sau la școala primară, aproape sigur se va bucura de un candelabru asemănător unui toba.

Selectarea unei lămpi în dormitor pentru copiii de la 1 la 5 ani, încercați să acordați prioritate temei romantice, subiecți cu animale. Becurile halogenate cu strălucirea lor albastră caracteristică sunt potrivite pentru cei care lucrează deja activ pe un computer sau citesc cărți.

Nu există nici o îndoială că dispozitivele de iluminat trebuie să fie originale, nu plictisitoare, iar strălucirea culorii, gradul de acoperire al formelor și utilizarea materialelor originale va aduce doar rezultatul dorit mai aproape.

Este greșit fundamental faptul că dispozitivul de iluminare poate fi ales "pentru creștere" - este imposibil să preziceți exact ce va avea nevoie copilul dvs. în viitor. prin urmare lampa trebuie să fie luată așa cum este necesar acum. Copiii în vârstă își vor aminti cu căldură modul în care au jucat sub candelabru, ceea ce a creat o atmosferă festivă și chiar fabuloasă. Mult mai rău dacă este inexpresiv și estompat.

Plafonierele pentru adolescenți cu becuri deschise sunt nedorite, dar dacă ați făcut această alegere, asigurați-vă că lămpile sunt acoperite stratul mat alb. Datorită lui, efectul orbitos este eliminat și aspectul nu va fi împrăștiat. Indiferent de vârsta copilului, amintiți-vă că părțile mici și ascuțite reprezintă un mare pericol. Numai de la vârsta de 5-6 ani poate fi ignorată prezența lor. Nu este de dorit să alegeți culori luminoase, deoarece acestea sunt irelevante pentru elevii de clasă întâi.

Cum sa alegi?

Dimensiunea candelabrului ar trebui aleasă în mod strict proporțional cu lungimea și înălțimea camerei. Asigurați-vă că aveți grijă de o evaluare exactă a puterii necesare a dispozitivului de iluminare. Pentru un metru pătrat, ar trebui prevăzută o putere de flux de luminozitate de 20 de wați (în ceea ce privește lămpile cu incandescență, pentru halogen și economisirea de energie acest indicator este mai mic). Sumarea ia în considerare nu numai candelabru în sine, ci și sconcesele și alte surse de lumină instalate în cameră.

Lămpile LED au o serie de avantaje semnificative față de alte tipuri de dispozitive de iluminat:

 • ele sunt mai puțin fragile și mai economice decât becurile incandescente clasice;

 • nu încălziți atât de mult în timpul funcționării ca cele cu halogen;

 • nu este nevoie de eliminarea lor complexă.

Controlul nivelului de lumină se dovedește a fi foarte util, chiar dacă vă pare că puteți să o faceți fără ea. Indiferent de designul ales, aflați dacă lumina nu este prea aspră, dacă în corpul de iluminat sunt utilizate materiale ușor iluminate. Cerințele de bază privind siguranța sunt respectate de producătorii de renume, însă, în mod evident, nu va fi superfluă verificarea performanțelor acestora.

Merită acordată atenție dispozitivului de fabricare a materialelor. Plasticul este ușor, vă permite să creați un aspect original și este ieftin, dar trebuie să îl tratați cu prudență. Lămpile deosebit de ieftine produse de fabrici puțin cunoscute se topesc uneori cu eliberarea de substanțe toxice în aer. Acest lucru nu este bun atât pentru copii, cât și pentru adulți. Luați întotdeauna numai acele candelabre din polipropilenă. O mica crestere a pretului depaseste cu siguranta sporita.

Cu cât este mai ușor să ai grijă de lampă, cu atât mai convenabil pentru tine. Este mai ușor de curățat direct pe o suprafață netedă de plastic, metal sau de sticlă; fiecare element proeminent, îndoit sau detaliu suplimentar complică menținerea ordinii.

Dacă sunteți în căutarea unei umbre a lămpii ușor de întreținut, opriți-vă alegerea pe un produs textil detașabil, care este suficient pentru a fi spălat periodic la același nivel cu rufele regulate.

Candelabru din hartie, lemn natural, bambus si rattan este relativ usor si prietenos cu mediul, dar trebuie sa iti faci griji cu puterea redusa a acestor produse si este destul de greu sa le ingrijesti. Nu uitați de aceste momente când veți primi dispozitivul.

Potrivit oftalmologilor, luminiscența unui candelabru ar trebui să fie, în același timp, strălucitoare și împrăștiată. Sticla mată vă permite să dați o lumină moale fără o singură aprindere. Sperăm că recomandările noastre vor permite consumatorilor să aleagă o lampă de plafon fiabilă, convenabilă, sigură și confortabilă în camera copiilor.

În următorul videoclip veți găsi chiar mai multe idei pentru un proiect de succes al unei grădinițe pentru un băiat.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor