Alegerea unui candelabru de stil hi-tech

 Alegerea candelabrelor de înaltă tehnologie

Progresul tehnologic a intrat în toate sferele vieții unei persoane moderne, se reflectă în sectorul de producție și în lucrurile de zi cu zi, la domiciliu. Designerii creează interioare de înaltă tehnologie. Combinația de piese super-funcționale de mobilier, lămpi, finisaje neobișnuite cu textură într-o singură compoziție este specifică stilului high-tech. Să luăm în considerare în detaliu nuanțele designului candelabrelor pentru interior în stilul high-tech și să aflăm ce ar trebui să ne ghidăm prin alegerea unui astfel de candelabru.

Caracteristici speciale

Interiorul în stil high-tech este asamblat cu obiecte utilitare, încadrate într-o formă geometrică neobișnuită sau cu linii spațiale raționalizate.Atmosfera este plină de diverse mecanisme de transformare, multe fiind controlate cu ajutorul consolelor, inclusiv a candelabrelor.

În general, designul de înaltă tehnologie este conceput pentru a face o impresie oarecum futuristă. Nu există aproape nici un decor artificial, bijuterii, lux ostentativ, dar elementele acestui design sunt armonioase în funcționalitatea lor, unde nu este nimic inutil și fiecare detaliu corespunde funcției sale, ceea ce provoacă un sentiment de misteriozitate cosmică.

O masă de transformare, un pat pliabil, un scaun din plastic transparent, ultima generație de echipament tehnic, un perete de beton nevopsit, zidăria, absența draperiilor textile - și toate acestea au lămpi neobișnuite de forme uimitoare bizare. Vor să fie luați în considerare, desenele nu sunt banale și neobișnuite.

Candelabrele de înaltă tehnologie pot fi foarte convențional numite lămpi de cameră, în cea mai mare parte o lucrare de artă întreagă. Această formă arhitecturală mică din interior luminează numai acea parte a încăperii care necesită lumină, adesea controlată de o telecomandă, poate schimba intensitatea iluminării în funcție de necesități.

De obicei, există mai multe surse separate de lumină, unite de un design. Fiecare proiector poate fi rotit în direcția sa, îndepărtat sau apropiat datorită caracteristicilor sale de proiectare.

Plafonul poate fi ridicat până la tavan pentru o iluminare festivă puternică a întregii încăperi sau în josul mesei pentru a crea un spațiu confortabil.

În proiectarea obiectelor în stilul high-tech există o limitare în utilizarea materialelor și a culorilor. De regulă, este gri, alb, metalic, negru. Ele sunt concepute pentru a rezolva problema de design în detrimentul formei, și nu decor. Acesta poate fi considerat un minus, dar cu o decizie stilistică corectă, aceste culori pot crea o compoziție impresionantă.

În orice caz, candelabrul central va strânge toată atenția cu forma sa neobișnuită și originală.

Tipuri și modele

În interioarele moderne, de înaltă tehnologie, fără partiții între zone, candelabrele nu sunt legate de centrul tavanului. Zone mari, unde zonele bucătăriei, livingului, dormitorului, holului sunt combinate într-o singură cameră, este dificil să se aprindă un candelabru.

Este mult mai practic să plasați principala sursă de iluminat în zona de living și de luat masa, iar în altele - lămpi individuale în funcție de zona funcțională.Pentru zonare este convenabil să folosiți lămpi separate cu un reflector direcțional pe o tijă.

Aceste proiectori pot fi de diferite înălțimi și sunt grupate în centrul camerei, dacă este necesar, înălțimea tijei se schimbă și lumina uneia dintre lămpi este direcționată către zona dorită.

O altă opțiune a fost utilizarea de lumini LED plafon și un candelabru designer agățat în centrul camerei. În acest caz, lămpile sunt distribuite pe zone sub formă de structuri suspendate separate sau mai multe LED-uri punct într-un cadru metalic pe o anumită zonă.

Iluminatul în stil de înaltă tehnologie are forme geometrice simple sau, dimpotrivă, a subliniat fantastic, cu toate acestea, ambele sunt echipate cu elemente metalice cu strălucire cromată. Candelabru în stil high-tech este un set de nuante metalice simple sau tuburi cu lumină direcțională, aranjate în mai multe rânduri. Într-o zonă poate exista un astfel de tub, iar în celălalt - câteva zeci.

Candelabrele de design elelite combină elemente structurale de neconceput atât în ​​înălțime, cât și în locație și pot dura până la câțiva metri în spațiu, devenind elementul principal al arhitecturii unei încăperi.

materiale

Constructivismul greu al designului acestor lămpi implică utilizarea de materiale speciale.

  • Preferința este dată la metal. Metalul poate fi strălucitor crom sau negru, gri mat sau pictat în unele culori.
  • plastic - unul dintre materialele de bază pentru lămpile de tavan de forme neobișnuite curbe. Plasticul este utilizat atât transparent, cât și mat.
  • sticlă completează organic designul de metal, luciul de sticlă și cromul adaugă o strălucire extra fantastică. Caracteristicile de design ale candelabrelor cu mai multe rânduri permit transmiterea expresivității artistice chiar și la cabluri electrice, pe care sunt montate amortizoare de diferite forme.

Pentru a monta candelabrele în acest stil cel mai adesea sunt folosite LED-uri, deoarece pentru un candelabru pot dura până la câteva duzini de becuri. Pentru compozițiile originale hi-tech, se folosesc diode COB, care sunt montate pe placă și asigură un flux luminos uniform. Pentru lustre mari, diode puternice și super-putere sunt potrivite pentru lustre rezidențiale obișnuite - iluminatoare SMD, ieftine, cu intensitatea luminii variabile a lămpii.

formă

Aceste materiale plastice fac posibilă încorporarea celor mai fanionate forme în candelabrele de înaltă tehnologie. Poate fi o varietate de cercuri concentrice, interconectate imaginar între ele și fantani întregi de lămpi cu LED mici.

Pentru interioarele brutale se potrivesc forme geometrice stricte, compuse dintr-o compoziție de mai multe dreptunghiuri. Pe fundalul unui perete de beton, spoturi metalice identice ale luminii direcționale arata organic.

Candelabruul poate fi una sau mai multe coloane luminoase dintr-o multitudine de LED-uri sau poate fi sub forma unei mingi care plutește în mijlocul spațiului. Compoziții neobișnuite neobișnuite de tije metalice rupte, cu un LED la sfârșit. Aceste compoziții pot avea directivitate orizontală și verticală.

Plafoanele pentru forma originală ondulată și pentru forma unei mingi, pătrat, con sau tetraedru, precum și forma de faguri.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți un candelabru trebuie să vă concentrați asupra dimensiunii și scopului camerei. Candelabrele de înaltă tehnologie pentru dormitor pot fi minimaliste, iar în hol pentru a lua locul instalării ușoare.În bucătărie, este mai bine să aveți mai multe corpuri de iluminat pentru a ilumina spațiul de lucru și zona de luat masa; în birou pentru o iluminare bună aveți nevoie de lămpi puternice.

În toate tipurile de camere, candelabrele ar trebui să fie elegante și funcționale.

Camera de zi

Camera de zi este un loc minunat pentru un candelabru elegant, de înaltă tehnologie. Dacă interiorul camerei de zi este decorat în tonuri de lumină potrivită, un candelabru sub forma unei compoziții de LED-uri pe suspensii cromate ar arăta foarte bine aici.

În cazul plafoanelor mici, este mai bine să se acorde prioritate unei compoziții orizontale, iar pentru plafoanele înalte este posibilă instalarea unei compoziții din structuri descendente. LED-urile dau o nuanță albăstrui care adaugă străinitate interiorului.

O opțiune interesantă ar fi un candelabru de bile luminoase, cuburi, dreptunghiuri, hexagoane de aceeași mărime sau diferite, atașate la diferite înălțimi. Câteva ovale sau cercuri curbate, suspendate pe cablurile metalice, vor fi accentul original al interiorului de înaltă tehnologie.

Elementele metalice sub formă de spirale sau talpă, armonios îmbinate între ele și amplasate pe o platformă din același metal, vor adăuga stralucirea și strălucirea strălucirii suprafețelor cromate.

dormitor

Dormitorul va necesita o abordare diferită atunci când alegeți un candelabru. Aceasta este o zonă intimă care necesită relaxare. Cel mai potrivit este un candelabru cu mai multe nuante de sticlă colorată cu lămpi obișnuite și lămpi obișnuite.

Lămpile de plafon pot fi amplasate pe o bară orizontală a candelabrului, unul sau două din același plafon montat pe o bară verticală în zona patului pentru iluminare suplimentară.

Pentru a crea o atmosferă mai romantică în dormitor, se recomandă utilizarea candelabrelor sub formă de ovale sau fântâni de LED-uri foarte mici și elemente structurale subțiri, aproape imperceptibile. Acest lucru creează un sentiment de lumină plutitoare.

studiu

Cabinetul necesită rigurozitate și concis, candelabrele trebuie să fie echipate cu conuri sub formă de con cu lumină direcțională, situate de-a lungul ecranului. Este permisă utilizarea culorilor roșii, verzi sau galbene. Lampa se va potrivi oricarei, dar ar trebui să fie confortabil pentru a vedea.

bucătărie

Bucătăria va trebui să combine diferite tipuri de iluminat. Deasupra mesei de masă puteți amplasa candelabrul principal, de-a lungul mesei de tăiere - lămpi unice de același model.

Puteți echipa întregul perimetru al bucătăriei la nivelul tavanului și la nivelul dulapurilor de bucătărie cu două benzi de iluminare cu benzi din LED-uri. Pentru al face să semene cu un obiect spațial, se adaugă oa treia linie, ușor superioară plintului podelei.

În încăperile mici, petele arată bine. În grădiniță pot fi multi-colorate.

Atunci când alegeți un candelabru, trebuie să vă amintiți că plafoanele întinse nu pot fi încălzite, prin urmare, lămpile cu halogen trebuie abandonate. LED-urile nu se încălzesc și nu pot deteriora stratul de acoperire.

Plafoanele din oglindă sporesc efectul candelabrelor de înaltă tehnologie. Trebuie să alegeți modele fără o platformă masivă, preferabil pe cabluri subțiri. Multe lumini stralucitoare, înmulțite de reflexia tavanului, creează efectul cerului înstelat.

În camerele, mobilate cu mobilier întunecat, trebuie să instalați un candelabru cu iluminare puternică, pot fi mai multe vadouri cu lămpi puternice sau o grămadă de LED-uri mici.

Într-un interior monocromatic sau pe fundal de zidărie, un candelabru de înaltă tehnologie poate avea vopsea roșie aprinsă sau structuri pictate în culori galbene și alte culori naturale.

Marele candelabru de designer va fi punctul central al camerei.Dacă nu aveți nevoie să atrageți atenția asupra iluminării, este mai bine să rămâneți pe un candelabru mai mic cu nuanțe neutre sau gri negre.

Plafoanele cu tavan orientate în sus vor da iluminare suplimentară, lumina mai moale și mai difuză se obține prin direcționarea lămpilor de tavan în jos. În orice caz, o cameră decorată cu o lampă într-un stil futurist va arăta în afara casetei.

Idei pentru interior modern

În plus față de designul neobișnuit, candelabrele în stilul hi-tech au multe avantaje. Ele au o formă variabilă, variată în tipul de plasare în spațiul camerei - de la aranjamentul orizontal al compoziției aproape în planul tavanului la "plutitor" în centrul spațiului.

Funcționalitatea ridicată este asigurată de posibilitatea multidirecționalității abajururilor, prin reglarea intensității iluminării cu ajutorul telecomenzii. Aceste candelabre se potrivesc într-o încăpere mică și într-un spațiu uriaș pentru a crea un aspect modern al interiorului.

Candelabrele de înaltă tehnologie sunt adesea folosite mai mult ca decor decât pentru spațiul de iluminare.

Benzi LED pe un cadru geometric rigid au stabilit dinamica interiorului.Elementele de cristal pe brida metalică cromată atunci când luminile sunt aprinse și sunt un accent într-un interior monocrom.

Formele foarte neobișnuite sunt create din tije metalice subțiri. Aproape elementul transparent stabilește atmosfera în întreaga cameră.

Uneori, designerii de fantezie iau formele cele mai neobișnuite. Această idee este luată în mod clar dintr-o altă planetă.

Cum de a alege o lampă în stilul "high-tech", puteți afla din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor