Lopeți cu candelabre

În prezent, stilul Loft este deosebit de popular în rândul tinerilor și reprezentanților profesiilor creative, dictând cerințele sale pentru un interior saturat de spiritul "incompletenței" și, în același timp, plin de armonie și simplitate, care accentuează în mod special unicitatea acestui stil.

A apărut în anii '40 în America. De atunci populația avea probleme cu locuințele, oamenii erau forțați să se mute în spații industriale, caracterizate de tavane înalte, ferestre mari și pereți "goi". Apoi a început să se formeze ca o direcție de stil în interior, care până în prezent este foarte relevantă, câștigând popularitate atât în ​​casele private, cât și în apartamente.

"Loft" în traducerea din engleză înseamnă "mansardă", astfel încât camera însăși ar trebui să semene, dacă nu o mansardă, apoi un fel de atelier cu un ușor grad de neglijență inerent indivizilor creativi.

Scopul principal și unic al candelabrelor în acest stil este funcționalitatea lor, mai degrabă decât decorarea încăperii. Cu toate acestea, sursele de lumină în stil loft sunt un obiect de artă frumos, nu fără o parte din estetică, un adevărat sentiment de frumusețe.

Lustrele sunt destinate să ofere atât de multă lumină încât camera a fost literalmente inundată de ea. Pentru iluminarea puternică se acordă o atenție deosebită în acest stil, care necesită multidimensionalitatea spațiului, iluzia unei încăperi largi, care amintește mai mult de camera fabricii din fabrică.

Caracteristici speciale

Iluminarea joacă un rol important în modelarea interiorului dvs. în acest stil, pentru că una dintre sloganurile Loft este "Mai multă lumină, mai multă luminozitate, mai multe raze". Prin urmare, ar trebui să ia în considerare cu atenție alegerea candelabrelor, care sunt un element important și chiar integrant în orice cameră.

O caracteristică unică a candelabrelor în stil loft este o anumită cantitate de rugozitate, industrializare, "neglijență", care caracterizează acest stil împreună cu concisitatea și simplitatea. Candelabrele realizate în acest stil, de regulă, diferă foarte mult de cele standard pe care le-am văzut în casele și apartamentele noastre, deoarece stilul implică imediate, pretinzând că este un stil chic cu natura sa boemă inerentă.

tipuri

Extrem de impresionant este plafonul candelabru-paianjen. În exterior, seamănă cu un păianjen uriaș cu lămpi cu LED, care se întinde pe toată lungimea tavanului. Un astfel de candelabru va accentua în special spațiul extraordinar și specificul stilului care necesită tipul de premise ale fabricii. Nu mai puțin memorabile sunt candelabrele suspendate care se încadrează armonios în interior, fără a se concentra pe tavanul însuși.

Candelabrele de design sunt, de asemenea, surprinzătoare sub forma unui cerc mare, la marginile cărora există analogii electrice ale lumanarilor.

Astfel de candelabre sunt populare, deoarece pot lumina în mod global camera, dând interiorului o strălucire și o ușurință datorată acestui stil.

culoare

Din ce în ce mai mulți designeri preferă candelabrele albe și negre, deoarece aceste culori sunt cele mai potrivite pentru acest stil și se potrivesc armonios în spațiu. Alb-negru sunt potrivite pentru un stil extraordinar.

Candelabrele albe sunt alese în cazul în care nu doresc să se concentreze în mod special asupra tavanului, în timp ce negrul, dimpotrivă, servește ca un loc luminos pentru întreaga cameră, acordând atenție asupra ei înșiși.

Cu toate acestea, designerii cu experiență nu se limitează la aceste două culori; candelabrele pot fi destul de rosii si acvamarine; cu atât mai bine, cu atât mai bine, deoarece acest stil nu acceptă culori pastelate.

O atenție deosebită trebuie acordată neonului, culorilor acide, deoarece acestea completează perfect interiorul, adăugând o notă luminată, care servește ca un loc necesar pentru a accentua exclusivitatea camerei dvs.

materiale

Acest stil implică industrializarea, un spațiu ușor "neterminat", astfel încât candelabrele sunt realizate din țevi, din tot felul de piese flexibile care seamănă cu elementele de instalare, diverse anvelope, aparate și altele asemenea, care dau interiorului o parte din presupusa incompleență specială, rugozitate abia vizibilă.

Cu toate acestea, materialele din copac în stilul "mansardă" nu sunt binevenite, deoarece candelabrele de lemn sunt mai conservatoare, elegante, pretinzând la sublimitatea clasică și tradiționalismul inechis.

Loft-ul este despre libertate, depășind interiorul obișnuit, este vorba de voința de exprimare care a depășit canoanele clasice și finisajele de cameră standard.

dimensiuni

Nu există cerințe deosebit de stricte pentru dimensiunea candelabrelor.Cu toate acestea, din ce în ce mai des, alegerea designerilor cade pe candelabrele mari care pot ilumina o arie mare a camerei.

Din moment ce motto-ul stilului este "Mai multă lumină și raze", candelabrele globale mari oferă iluminarea totală și luminozitatea necesară pentru stilul general al interiorului. Sunt populare și candelabrele mici care arată ca niște becuri agățate de tavan.

Singura regulă a candelabrelor în stil loft este aceea că ar trebui să existe multe dintre ele simultan pentru a asigura iluminarea necesară pentru acest interior.

Cum sa alegi?

Trebuie să ne amintim că candelabrele de lemn nu ar trebui să fie prezente în interior, deoarece materialul lemnos adaugă sofisticarea și luxul, ceea ce contrazice complet conceptul stilului loft.

Suspensiile preferate; Astfel de candelabre sunt folosite pe scară largă pentru iluminarea bucătăriei. Candelabrele mari, cum ar fi un candelabru păianjen, ar fi foarte potrivite în sufragerie sau în sala de mese, impresionând oaspeții și concentrându-și atenția asupra iluminării și a plafonului.

De asemenea, trebuie să ne amintim că candelabrele în acest stil nu ar trebui să conțină elemente decorative rafinate, pompe excesive și revendicări de lux.Ar trebui să se încadreze armonios în spațiul înconjurător, care acceptă "neglijența", rugozitatea, un fel de incompletență, care nu este lipsită, totuși, de zestul creativ și de chicul special.

Dacă totuși ați decis să vă amenajați casa în stilul "loft" sau să furnizați doar câteva camere în această direcție, atunci ar trebui să urmați câteva recomandări care au fost oferite de designeri cu experiență care lucrează în acest domeniu de mai mulți ani.

Deci, iată câteva sfaturi utile de la experți:

 1. Amintiți-vă că candelabrele în acest stil nu sunt atât de intenționate pentru un rol decorativ, ci mai degrabă ca un element funcțional care poate da lumină maximă spațiului dvs.
 2. Evidențiarea interiorului este recomandată simultan în mai multe niveluri. Combinația ideală ar fi instalarea unui candelabru pe tavan, pereți, prezența lămpilor de podea, deoarece împreună vor da lumina maximă camerei, care este necesară pentru acest stil;
 3. Dimensiunea candelabrelor trebuie să se potrivească cu interiorul, să se amestece armonios în el și să nu se piardă în spațiu. Prin urmare, preferați mari candelabre mari;
 4. Dacă alegeți candelabrele mici, amintiți-vă că ar trebui să existe o mulțime de ele într-un singur loc pentru a păstra unitatea de stil și a da iluminare maximă;
 5. Cea mai bună sursă de lumină va fi cea care va determina asocierea cu industria industrială.

Candelabre din aluminiu - acesta este exact cel care va arăta cel mai bine în interior sub influența acestui stil, deoarece astfel de lămpi conduc, în cea mai mare parte, la asocierea spațiilor fabricii, falsificate cu arta de locuințe. Candelabrele din aluminiu vor arăta incredibil de organice în orice cameră din casă. În plus, ele sunt foarte neobișnuite, pentru că un material ca aluminiu, în sine, este ceva extraordinar pentru un candelabru, non-standard pentru un element interior.

Opțiunea ideală pentru iluminarea în interior sub influența spiritului Loft sunt modelele LED ale lămpilor care creează impresia că sunteți la expoziția unui artist faimos sau în atelierul său. Astfel de lămpi sunt în mare măsură simple, deși nu sunt lipsite de gust original, ceea ce conferă interiorului o modernitate și mai mare în spiritul industrializării.

Amintiți-vă că acest stil este deosebit de neliniștit în ceea ce privește alegerea iluminatului, pentru că a apărut în timpul exploziei de locuințe din fabrică, care a fost luminată puternic de ferestrele mari. Există lămpi destul de elegante pe piață care arată atractivă pentru un astfel de interior modern.

O selecție largă de candelabre și informațiile obținute nu vă vor face să vă confuzați atunci când vă decorați camerele.

Toate candelabrele în această direcție, oricare ar fi ele - podea, perete, perete sau fața locului, sunt remarcabile prin faptul că ele reprezintă deja un obiect de artă independent, indiferent dacă sunt în casa dvs. sau agățat într-un magazin.

Aruncă o privire mai atentă. Varietatea lămpilor este uimitoare, captivându-l cu formele lor complicate sau cu forme geometrice. Nici un candelabru în stil loft nu vă va lăsa indiferent dacă numai pentru că nu se încadrează în cadrul interioarelor de zi cu zi la care suntem atât de folosiți.

Nu veți trece printr-un astfel de candelabru, chiar dacă nu vă place, deoarece "mansarda" este o explozie, este un zbor dincolo de interiorul standard, este un pas uriaș de la canoanele clasice ale designului dvs. de cameră.

Articolele de iluminat de tip loft ar trebui să îndeplinească următoarele cerințe, deoarece această tendință dictează propriile standarde, care sunt departe de a fi standard.

Cu toate acestea, aceste standarde ar trebui să fie luate în considerare, dacă doriți totuși să vă dotați camera în stilul "loft":

 1. Decor minim pe lămpi;
 2. Culoare neagră sau albă, mai puțin frecvent neon sau culori strălucitoare;
 3. Iluminarea foarte luminată, cu atât mai strălucitoare - cu atât mai bine;
 4. Dimensiuni mari;
 5. Candelabrele mici sunt permise numai dacă sunt multe dintr-o dată într-un singur loc;
 6. Nicio decorare, pandantive de cristal;
 7. Materialul din care este fabricat candelabrul ar trebui să semene, de exemplu, cu corpuri de iluminat, cordoane etc., ceea ce sugerează o cameră din fabrică.

Conducătorii de proiectare din domeniul designului interior vorbesc despre o iluminare atât de luminată, încât ar fi imposibil să se uite la candelabru (candelabre, dacă este puțin mic) în timp ce acesta este pornit. La urma urmei, lumina într-un astfel de interior joacă un rol cheie, aproape de conducere, care nu cedează nici chiar la proiectarea pereților, ceea ce, de altfel, este, de asemenea, important.

Vă prezentăm în atenția dvs. producătorii de top de lămpi și candelabre în stilul "loft":

 • Divinare (Italia);
 • Favorit (Germania);
 • Loft IT (Spania);
 • Ideal LUX (Spania);
 • Lussole Loft (Italia).

Designul modern "loft" în designul interior este cu adevărat un stil extraordinar și unic, deoarece a absorbit caracteristicile neglijenței ușoare, industriei de cameră, o anumită "incompleență", combinându-le cu caracterul practic și funcționalitatea spațiului. Acest stil s-a grăbit necontrolat în viața locuitorilor orașelor și continuă să captiveze inimile oamenilor, găsind din ce în ce mai mulți susținători din întreaga lume.

Un astfel de interior seamănă cu un atelier al unui artist sau al unei alte persoane creative. De regulă, stilul de "mansardă" este mai des întâlnit în interiorul studenților, în oameni de profesii creative. Cu toate acestea, el găsește tot mai mulți fani din întreaga lume datorită atmosferei extraordinare și exclusivității sale. Acest stil poate fi recunoscut imediat, deoarece este destul de atractiv și memorabil, ceea ce nu va lăsa indiferent cel mai exigent esteete.

Vedeți următorul videoclip pentru o clasă de master în crearea unui candelabru păianjen.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor