Candelabre în stilul "modern"

Candelabruul este sursa principală de iluminat. Cel mai adesea, aceste articole sunt amplasate în dormitoare și camere de zi spațioase. Selecția corectă de candelabru poate fi o adăugare armonioasă la interior. De asemenea, cu ajutorul unor astfel de modele, puteți da situației un anumit stil. Astăzi vom vorbi despre lămpi elegante și grațioase în stilul popular modern.

Caracteristici speciale

În prezent, stilul modern este la vârful popularității. Se caracterizează prin linii netede și grațioase. Asemenea contururi pot face interiorul mai elegant și atractiv.

Lămpile realizate în această direcție pot servi cu ușurință ca centru al întregii compoziții a unei încăperi sau pot deveni o atingere finală spectaculoasă a unui ansamblu elegant. Principala caracteristică distinctivă a acestor dispozitive de iluminat este absența elementelor de greutate și a liniilor inutile.Proiectele moderniste originale au o scurtă exactitate și nu o pompă elaborată așa cum s-ar părea la prima vedere.

De regulă, oamenii extraordinari și creativi care sunt obosiți de medii gri și monotone se îndreaptă spre interioare în acest sens. Dacă inițial ansamblurile de stil modern ar putea fi oferite numai de consumatorii foarte bogați, atunci Astăzi, toată lumea poate cumpăra un candelabru modernist frumos.

Din fericire, firmele moderne nu înceta să ne mulțumească cu o gamă largă de corpuri de iluminat elegante într-un design elegant. Cumpara un produs potrivit poate fi pentru orice gust, culoare si portofel.

La prima vedere, candelabrul în stilul modern poate părea destul de simplu și necomplicat. De fapt, acest detaliu joacă un rol decisiv în interior, deoarece stabilește tonul general pentru designul existent și este adesea atingerea finală.

Modernele candelabre au adesea forme interesante și complexe. Acest lucru se datorează faptului că acest stil nu este caracterizat de linii bine definite și de detalii unghiulare. De regulă, dispozitivele de iluminat în direcția modernă se disting printr-un design asimetric, realizat cât mai atent posibil și având îndoieli deosebite.

O altă caracteristică caracteristică a acestor lămpi spectaculoase este ornament frumos. Aceste elemente atractive și bogate arată armonios nu numai pe tavan, ci și pe pereți.

Mulți proprietari de apartamente produc zonare cu candelabre moderne. Unele produse au un plafon dedicat, cu care puteți direcționa razele de lumină în direcția corectă. Una dintre cele mai "delicioase" momente ale lămpilor din stilul Art Nouveau este ornamentul realizat din sticle multi-colorate. Asemenea adiții arată foarte elegantă și plină de culoare.

În ciuda designului său interesant și fascinant, dispozitivele de iluminat modernist nu arată prea fantezist. Ei nu demonstrează bogăția și luxul decorului casnic, dar sunt, prin urmare, finalizarea organică a unui ansamblu frumos și elegant.

Trebuie remarcat faptul că dispozitivele de iluminat în stilul modern arată organic, nu numai într-o direcție stilistică similară. Un astfel de model poate fi decorat cu ansambluri futuriste. De exemplu, ar putea fi o setare high-tech sau loft.

tipuri

Astăzi, pe piața dispozitivelor de iluminat există o mare varietate de dispozitive diferite. Cu toate acestea, toate opțiunile existente pot fi împărțite în două tipuri principale:

 • plafon;
 • suspendat.

Una dintre cele mai frecvente sunt cunoscute pentru fiecare opțiune de plafon. Produse similare sunt atașate direct la tavanul camerei cu dispozitive speciale de fixare. De regulă, candelabrele de tavan sunt instalate în partea centrală a camerei.

Cel mai adesea, aceste tipuri de candelabre își găsesc locul în saloane, coridoare sau în bucătărie. Cu ajutorul aparatelor de plafon modernist, este posibil să se asigure nu numai iluminarea de înaltă calitate și suficientă într-un anumit spațiu, ci și să se facă vizibil plafonul mai mare. O astfel de tehnică populară de design, de asemenea, extinde vizual aspectul camerei, făcându-l mai spațios.

Modelele candelabre în stil Art Nouveau pot fi alese pentru un plafon de absolut orice înălțime, deoarece designul exterior al acestor dispozitive se potrivește bine atât în ​​spații mici cât și în spații mari.

Modelele suspendate au alte modele. În ele, candelabrul este atârnat pe lanțuri puternice sau alte elemente de susținere realizate în stil modernist.Desigur, se recomandă selectarea unor astfel de exemplare doar dacă camera este mare și are plafoane suficient de înalte. Acest lucru se datorează faptului Orice candelabru suspendat va fi puternic proeminent în cameră.

Structurile suspendate nu sunt potrivite pentru toate încăperile. Se recomandă instalarea unor astfel de lămpi numai în tavane fiabile și întărite, deoarece acestea au cel mai adesea o greutate considerabilă.

materiale

Corpurile de iluminat moderne, în stil modern, sunt fabricate din diverse materiale. Depinde de ele puterea și durabilitatea produsului, precum și costul acestuia:

 • Designul frumos și performanța bună se pot lăuda bronz de candelabre. În astfel de cazuri, puteți vedea notele discret ale clasicului și ale epocă. Datorită imaginii laconice și minimaliste, candelabrele de bronz nu se disting prin pompă, ci sunt mai elegante și mai rafinate.
 • Efectiv și elegant în astfel de lumini arata sticlă. Din acest material se pot realiza produse din cadru sau plafon cu ornamente decorative.Dacă decideți să decorați interiorul cu un model de sticlă, se recomandă alegerea opțiunilor de înaltă calitate din sticlă bună. Praful nu se va liniști pe acest material. În plus, în astfel de lămpi, un bec va emite o lumină mai saturată și mai plăcută.
 • Puțin mai puțin frecvente sunt candelabrele moderniste, în care există părți din naturale lemn, textile durabile, metal, cristal sau oțel forjat.

formă

Un candelabru Art Nouveau spectaculos este greu de confundat cu orice alt model:

 • Proiectele tradiționale de produse similare constau în linii netede și curbe de coarne, precum și lămpi laconice (mai des rotunde).
 • Modernele candelabre de designer pot fi completate de nuante pătrate. Pot exista mai multe produse. Copii deosebit de atrăgători și de modă, cu nuanțe țesute sau din plastic de formă pătrată, care pot fi văzute într-un model elegant sau tiparit într-o nuanță contrastantă.
 • Dacă sunteți în căutarea unui produs mai elegant și mai elegant, atunci ar trebui să acorde atenție candelabrelor Art Nouveau cu cornițe în formă de undă, înzestrate cu lămpi de lumânare. Aceste opțiuni sunt foarte scumpe și interesante.Ele pot fi instalate nu numai în ansamblurile moderniste, dar și clasice și neoclasice.
 • Deseori, designul neobișnuit al unui astfel de candelabru poate fi completat de elemente mai moderne și futuriste. De exemplu, pot fi mici lămpi de tavan rotund din metal, cu o suprafață lucioasă sau cu țevi deschise pentru plafoane deschise.
 • Aspectul uimitor este oferit de lămpi decorate cu pandantive în formă de picătură pe lanțuri subțiri. Astfel de opțiuni nu numai că oferă o iluminare excelentă în cameră, ci oferă și situația un farmec și o strălucire deosebită.

culoare

Candelabru ar trebui să fie adecvat pentru mobilier și decor, nu numai în conformitate cu stilul, dar și culoarea.

Lămpile în stil Art Nouveau sunt disponibile în diferite culori. Mulți designeri de interior de acasă preferă să se întoarcă la produse din oțel lucios sau sticlă multi-colorată.

Unul dintre cele mai populare este clasic modele negre, maro și alb. Astfel, specimenele albe pot fi făcute din porțelan de înaltă calitate și frumos, și negru sau maro - din lemn natural de tip wenge.

Selectând culorile lămpii, acordați atenție paletei de culori a decorului interior și a mobilierului.Candelabrul ar trebui să se suprapună cu aceste componente și să nu iasă din ansamblul general, devenind un detaliu suplimentar.

Producatori

Dacă doriți să cumpărați un candelabru frumos și de înaltă calitate, atunci ar trebui să contactați mărcile populare și reputate.

Principalul producător al acestor dispozitive de iluminat este Italia. Modificările moderniste ale companiilor italiene sunt incredibil de populare în toată lumea, având un design de cea mai înaltă calitate și cu grijă. Astfel de produse vor servi proprietarilor lor pentru o perioadă lungă de timp și nu vor crea probleme în timpul funcționării.

În plus față de lămpile italiene de înaltă calitate și populare, Piața modernă de iluminat oferă produse excelente din:

 • Austria (sub marca Globo);
 • Germania (sub marca MW-light);
 • Franța (sub marca Jielde);
 • Spania (sub marca Mantra);
 • China (sub marca Omnilux);
 • Rusia.

Cum sa alegi?

Pentru a selecta un candelabru în stilul modern ar trebui să se bazeze pe următoarele criterii:

 • Cameră. Înainte de a cumpăra un produs, trebuie să decideți unde doriți să îl instalați. Dacă doriți să decorați o cameră de zi mare cu un candelabru sau un dormitor cu tavane înalte, puteți alege un model suspendat mai mare cu mai multe nuanțe.

Pentru un hol compact, se recomandă achiziționarea unui candelabru de tavan în stilul minimalismului și modern. Astfel de opțiuni arata atractiv, dar nu au un număr mare de elemente decorative.

 • Material. Examinați calitatea materialului din care se face lucrul, precum și fiabilitatea construcției sale. Feriți-vă de copiile prea ieftine. Astfel de candelabre pot fi fabricate din materiale sintetice care au un efect advers asupra sănătății umane.
 • Design. În ciuda versatilității și flexibilității stilului, nu uitați că candelabruul ar trebui să se încadreze în ansamblul general. Se recomandă selectarea produselor care au o culoare și o formă potrivită.
 • producător. Un rol important îl are producătorul, sub numele căruia este vândută lampa. În prezent, este ușor să găsiți toate informațiile necesare despre o anumită marcă, așa că înainte de cumpărare este mai bine să vă familiarizați cu revizuirile produselor producătorului ales de dumneavoastră.

Idei originale într-un interior modern

Într-un dormitor elegant, cu un tavan alb pe mai multe niveluri și un mijloc de caramel al filmului stretch, un candelabru modernist negru, cu nuanțe negre pe baze rotunjite, va ieși în mod eficient în evidență.Plasați un pat frumos, întunecat, cu un tapet țesut, decorat cu un contrast de imprimare, precum și noptiere maro închise cu lămpi negre sub acest dispozitiv de iluminat.

Decorează pereții într-o astfel de cameră cu un tencuială colorată în cremă, iar în spatele patului se formează o zonă de accent, cu o nișă mică și tapet de aur. Completați ansamblul cu perdele albe, cu imprimeuri negre pe ferestre, o oglindă de designer deasupra capului patului și lenjeria de pat din mătase de mătase.

Într-o bucătărie mică de culoare turcoaz moale, puteți atârna un candelabru rotund de sticlă pe un lanț scurt și pune un set alb (lângă un perete) și aparate de bucătărie (opus celuilalt perete) sub el. Între aceste componente se va potrivi o masă mică și un magazin moale de turcoaz cu un dulap alb.

Un candelabru închis, cu patru nuanțe gri, va arăta organic într-o cameră cu pereți bej, un tavan alb cu nișe și un pod negru căptușit cu parchet. Așezați în această cameră un pat dublu alb cu o pătură neagră, un covor alb pufos, nopți de nuntă de sticlă în negru, cu lămpi mari de metal și un sertar negru de birou, în dreptul patului, cu un model de lemn natural.

Completați setul cu cască cu o dulap mare, încorporat, cu uși cu oglinzi. Completați ansamblul cu ciocolată neagră sau perdele negre pe ferestre și perne albe.

Un candelabru metalic cu baze subțiri și cinci nuanțe albe va arăta armonios pe fundalul unui plafon de cafea moale, a zidurilor de cafea și a unei podele de culoare brun deschis. Puneți într-o astfel de cameră un pat cu o căprioară moale, decorată cu cârlige de mobilier, noptiere nopți laconice și o masă de toaletă. Asigurați un perete de accent în spatele patului și lipiți-l cu tapet maro cu desene albe și instalați oglinzi mari pe ambele părți ale acestei secțiuni.

Cum să alegeți candelabrul potrivit, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor