Candelabre stil japonez

 Candelabre stil japonez

Cultura japoneză este frumoasă, misterioasă și complet unică. El atrage și fascinează oameni de diferite naționalități și mulți oameni doresc să vadă o parte din această țară în casa lor. De aceea, candelabrele de tavan în stil japonez au devenit atât de populare. Mai jos analizăm în detaliu diferențele caracteristice ale acestor lămpi, materialele pentru fabricarea acestora și, de asemenea, indicăm câteva reguli privind alegerea acestor dispozitive.

Caracteristici speciale

În Țara Soarelui Răsare, ei nu tolerează pretentiozitatea, luxul excesiv și strălucirea excesivă. Această regulă este pe deplin exprimată în proiectarea lămpilor - ar trebui să fie cât mai simplă și mai funcțională posibil. De aceea, stilul japonez este întotdeauna denumit minimalism.Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că dispozitivele de iluminare arată plictisitoare și prea simple. Dimpotrivă, un astfel de produs concis și elegant va fi o mare plus față de interiorul apartamentului.

În ceea ce privește configurația candelabrelor de tavan japonez, atunci producătorii se străduiesc, de asemenea, pentru o simplitate maximă. Nu veți găsi elemente care sunt complexe geometrice sau alte forme complicate. Cel mai adesea sunt dispozitive de iluminat pătrat, sferic sau dreptunghiular.

Designul color al desenelor și modelelor este limitat la nuanțe plictisitoare, monocromatice. Cel mai adesea este alb, negru, maro și bej. Cu toate acestea, unii designeri nu se opun posibilității de a utiliza alte opțiuni.

În cele mai multe cazuri nu există modele sau ornamente pe candelabre. Dar, uneori, producătorii decorează dispozitive cu hieroglife sau desene naționale.

Astfel de modele arată foarte frumoasă, elegantă și originală. Acestea vor fi un plus important pentru interior în stil oriental.

Materiale de bază pentru producție

Pentru punerea în aplicare a modelelor tradiționale de lămpi sunt de obicei folosite astfel de materiale.

sticlă

Aceasta este cea mai comună opțiune pentru a face corpuri de iluminat în stil japonez. Vitraliile, mozaicurile și sticla colorată nu sunt folosite niciodată.

Pentru aceste candelabre sunt potrivite culori calde de sticlă, de obicei, alb sau bej. În același timp, sticla este exclusiv matuită. Acest lucru se datorează faptului că japonezii apreciază într-adevăr lumina lunii.

Este efectul strălucirii acestui corp ceresc pe care încearcă să îl realizeze cu ajutorul lămpilor mat.

O varietate de sticlă depinde în principal de costul materialului. Pentru modelele scumpe folosiți sticlă de primă clasă. Pentru opțiuni mai modeste folosiți sticlă ieftină, dar în mod constant de înaltă calitate.

Orez de hârtie

De la cele mai vechi timpuri, un astfel de material a fost folosit pentru a crea plafonul. Iar japonezii nu au făcut-o. În cazuri rare, hârtia a fost vopsită cu o pictură discretă, care a dat o semnificație deosebită candelabrului.

Lumina provenită de la un astfel de dispozitiv a fost obținută caldă, camuflată, ușor gălbuie.

lemn

În majoritatea cazurilor, bambusul a fost folosit pentru a crea candelabre agățate în est. Acest material robust și foarte frumos a fost întotdeauna prezent în proiectarea lămpilor timp de mai multe decenii.

Cu toate acestea, producătorii moderni au început să înlocuiască bambusul cu specii mai accesibile și familiare pentru o anumită localitate. Producătorii folosesc adesea un copac exotic și foarte frumos de wenge sau stejar.

in

Din moment ce este foarte important pentru japonezi că totul era excepțional de natural și de o calitate foarte înaltă, țesăturile de in, a fost adesea folosite pentru a crea lămpile de plafon. Un astfel de material a fost perfect față de sarcină, a variat durabilitatea și ecologicitatea.

În ciuda faptului că în plasticul modern de producție este folosit pentru majoritatea produselor diferite, nu are absolut nici un efect asupra candelabrelor în stil japonez. Este aproape imposibil să găsești o lampă similară, care ar fi făcută din elemente de plastic ieftine.

Reguli de selecție

Candelabru în stil japonez va fi o adevărată decorare a oricărei camere. Acesta va completa perfect interiorul bucătăriei, livingului, dormitorului sau holului. Dispozitivul de iluminat de înaltă calitate vă va servi de mulți ani. Dar toate acestea numai cu condiția să alegeți o lampă japoneză adevărată și nu un fals ieftin. Mai jos vă oferim câteva sfaturi simple dar eficiente pentru a vă ajuta să distingeți un dispozitiv de înaltă clasă:

  • Acordați atenție prețului. Omul modern este foarte obișnuit cu reduceri și vânzări. Desigur, multe magazine de candelabre japoneze de înaltă calitate oferă adesea clienților anumite bonusuri. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că costul lămpii este prea scăzut - un motiv care trebuie avertizat. În cazul în care vânzătorul vă oferă un produs la prețuri de peste o mie, atunci este foarte puțin probabil ca acesta să fie fabricat din materiale naturale de înaltă calitate.

Cel mai probabil, acesta va fi un fals plastic ieftin, care nu se va potrivi cu calitățile umezite și va deveni foarte rapid inutil. Prin urmare, fiți foarte atent, doriți să salvați.

  • Evaluați designul. După cum am menționat mai sus, candelabrele în stil japonez se disting prin minimalism și materiale de înaltă calitate. În același timp, lampa reală nu este niciodată plină. Dacă numărul de nuanțe în design depășește trei sau patru culori, atunci cel mai probabil, în fața dvs. nu este cel mai bun model.
  • Cereți vânzătorului certificate de produs. Produsul de calitate are certificatul adecvat. Nu uitați să consultați furnizorul cu privire la disponibilitatea acestor documente.În cazul în care bunurile sunt în ordine, atunci veți primi toate documentele necesare. Și atunci veți fi siguri că veți obține un candelabru bun.

Aceste recomandări vă vor ajuta să găsiți rapid și ușor un candelabru de primă clasă în stil japonez, care va deveni o adevărată decorare a casei dumneavoastră.

Vedeți în următorul videoclip cum să faci o lampă originală cu mâinile tale, care să completeze perfect interiorul japonez.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor