Front board pentru o casă privată: metode moderne de producție și instalare

Lemnul a fost întotdeauna foarte popular cu oamenii. Din ce în ce mai mult, placa este utilizată ca material de finisare, care se distinge prin practicabilitatea și designul său unic. O atenție deosebită ar trebui acordată produselor de fațadă utilizate pentru decorarea caselor private.

Caracteristici speciale

Placa frontală este un material de finisare folosit pentru a acoperi pereții exteriori ai clădirilor rezidențiale. Din punct de vedere tehnic, este un produs pe bază de lemn natural, care poate fi supus unui tratament special. Astfel de efecte pot chiar schimba structura materialului, ceea ce sporește caracteristicile sale tehnice.

Placile de fatada pot fi de diferite dimensiuni si forme., dar în exterior produsele sunt înzestrate cu o structură care este complet identică cu cea a lemnului natural. Acest lucru se aplică speciilor a căror producție implică introducerea de componente polimerice suplimentare în suprafețe de lemn.

Placa frontală pentru finisarea exterioară este utilizată pe scară largă în construcții. Acesta diferă de lemnul obișnuit mai rezistent la factorii externi. O atenție deosebită trebuie acordată materialelor pictate sau termoboratului.

Scopul principal al panoului frontal este decorarea fațadelor. - nu poate fi folosit ca material de protecție, deoarece caracteristicile sale nu permit crearea unor condiții optime pentru izolarea termică.

Pro și contra

Finisarea panoului frontal se practică din ce în ce mai mult în case private mici, dar poate fi găsită pe clădiri înalte.

Popularitatea unor astfel de produse este asociată cu proprietățile sale pozitive:

 • mediului. Aproape toate tipurile de produse sunt fabricate din lemn natural. Acest produs nu poate afecta corpul uman. În categoria siguranței speciale pot fi atribuite materiale de urmărire sau calcinare.Dacă vorbim despre consiliul compozit, nivelul siguranței sale nu a fost încă dovedit pe deplin. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul fabricării sale, se adaugă diferite substanțe polimerice în structura produsului.
 • Ventilație de înaltă calitate. Produsele sunt montate pe un cadru special, astfel încât să nu se potrivească îndeaproape pereților. Între aceste suprafețe se formează un spațiu de aer, în care se circulă gaze.
 • Parbriz. Forma materialului de finisare implică o legătură strânsă între elementele vecine, prin urmare, scandinave și alte tipuri de plăci protejează suplimentar pereții de efectele vântului.
 • Izolare termică. Lemnul păstrează căldura în sine, ceea ce îi permite să mențină o temperatură optimă în interiorul casei. Acest argument este unul dintre cele mai puternice fapte care influențează alegerea materialelor pentru care se confruntă.
 • Durabilitate. Produsele rezistă cu ușurință la influențele externe. Acest lucru permite ca materialul să fie folosit mult mai mult în comparație cu o placă de lemn convențională. Acest efect se realizează datorită procesării speciale și consolidării structurii substanței.
 • Functionalitate. Suprafața plăcii are o structură netedă, care simplifică îngrijirea materialului.
 • Design unic. Deși tabla are o structură lemnoasă, aproape că nu se repetă niciodată. Prezența multor culori vă permite să alegeți acoperirea pentru aproape orice gust și sub designul general al casei.
 • Instalare ușoară. Pentru a stabili produsul, nu veți avea nevoie de instrumente prea complexe și de o mulțime de experiență - căptușeala poate fi realizată chiar și de către un proprietar lipsit de experiență.

Placa frontală nu este o soluție universală, deoarece are câteva dezavantaje semnificative:

 • Rezistență scăzută la foc. Deși producătorii de carton o procesează cu substanțe protectoare, nu protejează întotdeauna materialul de foc. Acest lucru este valabil mai ales pentru bord, care constă doar din lemn.
 • Cost ridicat Acest lucru se datorează nu numai proceselor de producție, ci și utilizării diferitelor păduri scumpe.
 • Nevoia de îngrijire constantă. În cele mai multe cazuri, acest lucru se aplică plankenului, care, de preferință, este tratat periodic cu soluții de protecție speciale.
 • Rezistență minimă la decolorare. Materialele compozite au adesea caracteristici similare. În același timp, lemnul se extinde foarte bine atunci când este încălzit, deci la instalare este necesar să se ia în considerare acest factor și să se lase decalajul corespunzător între elementele de legătură.

tipuri

Panourile frontale sunt produse din lemn natural, precum și din substanțe artificiale.

În funcție de metoda de producție, produsele de acest tip sunt împărțite în mai multe tipuri.

 • Cherestea netivita Produsul este un material subțire din diverse specii de lemn. Nu există scoarță de pe suprafața produsului și este tratată și cu soluții de protecție speciale. În cele mai multe cazuri, acest tip de placă este fabricat din zada, care rezistă cu ușurință la ciuperci și este durabilă. Materialul este cel mai ieftin, deci nu este întotdeauna în cerere pe piață.
 • Planken. Această placă tăiată, în care toate părțile sunt tratate cu circulară. Faceți-o din diferite rase de copac. Sunt deosebit de populare materialele din cenușă, stejar, cedru și zada - aceste specii de copaci se disting prin durabilitatea și proprietățile lor decorative unice.Piața prezintă, de asemenea, produse din rase exotice, dintre care se numără coumara, teak, șindrile și meranti.
Cherestea netivita
Planken
 • Compozit. Placa dintr-un compozit din lemn și polimer este cea mai puternică dintre toate tipurile considerate. Diferă în durabilitate, durabilitate, rezistență la foc și rezistență la temperaturi și umiditate extreme. Aceste materiale amintesc foarte mult o placă de terasă care primește același principiu.
 • Termodoska. Materialul este obținut și din plăci obișnuite din lemn. Produsele finite sunt supuse unui tratament termic special. În procesul de copac îndepărtează toată apa, și, de asemenea, modifică structura sa. După aceasta, substanța este practic incapabilă de a absorbi umiditatea și este, de asemenea, ușor de rezistat influențelor externe.
 • Fibre din ciment. Este un alt reprezentant al materialelor artificiale. O placă fabricată din această substanță nu este utilizată atât de des cât nu are legătură cu lemnul natural. În același timp, produsele sunt dotate cu parametri tehnici foarte buni și pot înlocui în curând materialele descrise mai sus.
Compozit.
Termodoska
Fibră de ciment

Producatori

Popularitatea panoului frontal crește cu fiecare an care trece. Se utilizează nu numai pentru fațadele de placare, ci și pentru acoperiri decorative din anumite zone ale casei. Astăzi pe piață există multe soiuri de plăci de placare.

Dintre toate aceste diversități, există mai multe branduri populare:

 • Vetedy;
 • Bruggan;
 • Legro este un produs produs în Ungaria de înaltă calitate și design original;
Vetedy
Bruggan
Legro
 • PS-Wood este un producător intern de plăci WPC, care sunt fabricate conform tehnologiei germane;
 • Revaldia;
 • "Ecoles" - produce placaj de înaltă calitate, care este potrivit pentru diferite tipuri de case.
PS-Wood
"Ecoles"
Revaldia

Există multe alte firme producătoare de materiale care sunt ușor de utilizat atât în ​​exterior, cât și în interiorul clădirilor.

montare

Tehnologia de instalare a placajului de pe panoul frontal constă în următoarele operații succesive.

 • Pregătirea pereților. Adesea, aceasta implică întărirea stratului cu fața superioară. Dacă pereții s-au desprins de pe tencuială, atunci aceste locuri trebuie să fie sigilate astfel încât, ulterior, situația să nu se deterioreze.
 • Izolația de fixare. Acest strat nu este obligatoriu, dar placa frontală permite utilizarea izolației. Aici puteți folosi ca vată minerală și alte materiale similare. Este important să aveți grijă de izolarea hidroizolației - cel mai bine este să o lustrați pe ambele fețe cu un film de protecție special.
 • Instalarea cutiilor. Ca cadru, utilizați fie șipci din lemn, fie un profil metalic. Prima opțiune este potrivită pentru placaj și toate tipurile de plăci din lemn natural. Dacă se utilizează materiale compozite, atunci este mai bine să se utilizeze profile metalice care să reziste la sarcini mari. Toate ghidurile cadrului sunt aranjate vertical.
 • Fixarea plăcii. Elementele de fixare sunt simple. În cazul unui cadru din lemn și a unei plăci, se folosesc șuruburi simple de fixare - acestea înșurubă placa la bază. Trebuie remarcat faptul că astfel de tipuri de materiale nu se suprapun - este de dorit să lase un mic decalaj între ele, ceea ce va permite arborelui să se extindă. Pentru plăcile compozite au fost utilizate elemente speciale de fixare, care sunt concepute pentru metal.Trebuie remarcat că uneori puteți utiliza șuruburi de metal obișnuite.

Pentru astfel de sarcini, merită să se utilizeze numai produse de calitate de mărci dovedite pentru a exclude reparațiile frecvente ale structurilor și pentru a face clădirea unică.

Exemple frumoase

Panoul frontal este un material unic, care poate schimba drastic aspectul oricărei case. De exemplu, în combinație cu alte materiale de finisare și sticlă, este capabil să dea o cabană mică un aspect complet unic, unic.

Opțiunea de proiectare a fațadei unui loc de divertisment public. Aici, la prima vedere, totul este extrem de simplu, dar utilizarea plăcilor de diferite culori pare foarte originală.

Pentru informații despre cum să asamblați rapid și eficient o placă frontală, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor