Varietăți și instalarea de casete de fațadă

O varietate de materiale moderne pentru finisarea fatadelor clădirilor este în permanență actualizată cu produse noi. Produsele din noua generație pentru placarea exterioară au combinat majoritatea calităților pozitive ale materialelor existente, ceea ce a condus la cererea acestora în rândul consumatorilor. Aceste produse includ casete de fațadă.

Caracteristici și specificații

Materialul ventilat pentru finisare este adesea denumit caseta metalică. Principala caracteristică a acestor produse este designul lor - sunt realizate sub formă de dreptunghi sau pătrat din diferite metale sau aliaje de materii prime. Marginile casetelor sunt îndoite spre interior, datorită cărora au asemănări cu cutia. O astfel de cutie are găuri speciale pentru fixare, precum și un îndoit în partea superioară a produsului.Marginea inferioară se găsește, conține deschizături pentru ieșirea condensului acumulat și ventilarea bazei.

Instalarea produselor pe perete se face cu șuruburi sau nituri. În plus față de scopul principal, casetele de fațadă sunt utilizate în aranjarea structurilor articulate pentru diferite scopuri.

Materialul este inclus în grupul de produse de construcție pentru căptușeală, utilizarea lor vă permite să modificați radical exteriorul clădirii. În plus, produsele creează fațade ventilate, îmbunătățind exteriorul și acționând ca o opțiune bugetară atunci când lucrează la reconstrucția clădirilor.

Produsele sunt vândute împreună cu alte componente care sunt necesare pentru fixare.

Setul include următoarele elemente:

 • profil metalic;
 • pante;
 • panouri de vânt;
 • cârje de fixare;
 • tăiați;
 • produse cu ajutorul cărora sunt ascunse lacunele în timpul instalării;
 • colțuri utilizate pentru montare.

Avantaje și dezavantaje

Produsele cu casetă sunt solicitate pe scară largă.

Acest lucru se explică prin prezența caracteristicilor pozitive ale produselor:

 • durabilitatea acestor fețe;
 • rezistența elementelor datorită specificității producției și a tipului de materii prime utilizate;
 • instalare rapidă - asamblarea fațadei din casete se realizează în cel mai scurt timp posibil, iar pentru lucrare nu este nevoie să angajeze o echipă profesionistă de constructori;
 • produsele asigură o protecție excelentă a bazei împotriva fenomenelor atmosferice negative - vânt puternic, precipitații, ultraviolete;
 • produsele sunt rezistente la foc și tolerează fluctuațiile de temperatură, inclusiv temperatura scăzută;
 • casetele, precum și panourile liniare ale fațadei, exercită o presiune minimă asupra pereților clădirii, deoarece au o greutate redusă;
 • în spațiul dintre baze și produse, puteți efectua izolații termice sau puteți pune un strat suplimentar de impermeabilizare, ceea ce va spori confortul camerelor;
 • configurația materialului, datorită suprafeței sale netede, poate ascunde vizual toate defectele pereților clădirii;
 • În plus, casetele pot fi folosite și pentru lucrări interioare.

Fiecare material are caracteristici negative, iar casetele frontale au dezavantaje inerente fiecărui soi de produs individual.

Produsele din oțel au o greutate mai mare decât alte tipuri de produse.Prin urmare, utilizarea casetelor din oțel va necesita construcția unui cadru pentru elemente de montare. La terminarea unor astfel de casete cu structuri care nu au o fundație solidă, există riscul ca clădirea să se prăbușească din sarcină suplimentară.

Casetele frontale din aluminiu au două minusuri - costuri ridicate, precum și transporturi consumatoare de timp și cerințe specifice pentru condițiile de depozitare. Acest lucru se datorează unei anumite finețe a materiei prime, datorită căreia, ca urmare a manipulării nepăsătoare, este posibil să se deterioreze marginile pieselor sau să se producă crăpături pe suprafața produsului. Prezența defectelor va afecta negativ instalarea ulterioară a unor astfel de casete.

Produsele compozite prezintă o rezistență scăzută la radiații UV și la căldură. Prin urmare, înainte de a achiziționa acest tip de produs, trebuie să vă familiarizați cu recomandările specialiștilor cu privire la temperatura pe care o pot tolera fără a compromite calitatea și estetica casei.

Producție și panou de dispozitive

Casetele sunt fabricate exclusiv în medii industriale. Doar câteva companii rusești sunt implicate în fabricarea unor astfel de produse, conform GOST.În cadrul atelierului, procesul de producție se realizează utilizând tehnologii înalte pe principiul unui ciclu închis.

În esență, lucrarea în sine privind crearea de produse constă în ștanțarea unei foi de metal având o grosime de 0,5 până la 1,5 mm. Pentru producția de echipamente de tăiere și îndoire folosite. Ca rezultat, se formează obiecte cutie finală. Produsele de control al calității trec în fiecare etapă a procesului.

În primul rând, începând cu fabricarea, se determină formele și dimensiunile elementelor. Precizia dimensională reprezintă o nuanță foarte importantă în producție, deoarece toate componentele constituie o structură completă cu o suprafață mare, în care fiecare detaliu trebuie să se potrivească în mod ideal cu partea instalată una lângă cealaltă. Prin urmare, facilitățile de producție sunt complet computerizate.

Materialul tăiat este trimis în următoarea etapă de fabricație. - în uglovysechnoy mașină care îndeplinește sarcini privind designul de colțuri și contururi de casete. După efectuarea acestor lucrări prin îndoire, semifabricatele sunt finalizate. Produsele care au ieșit din transportor sunt complet pregătite pentru instalare, nu este necesară o prelucrare suplimentară a elementelor.

Casetele metalice Incas sunt produse rusești din această gamă de materiale de construcție.În plus, se pot distinge produsele compozite și aluminiu ale mărcilor Alucobond și Puzzleton. Acestea din urmă sunt realizate în diferite forme de forme, inclusiv produse unghiulare, triunghiulare și trapezoidale.

tipuri

Pe baza materiilor prime utilizate pentru producerea de casete, produsele sunt oțel, aluminiu și compozit.

oțel

Oțelul galvanizat este folosit ca material de producție, ceea ce conferă produsului duritatea și rezistența. În plus, elementele sunt greutate impresionantă. Gama de culori a casetelor de oțel este destul de diversă, deci merită să alegeți produse pe baza preferințelor gustului personal. Acest avantaj se datorează specificului producției materialului, care implică acoperirea unui produs galvanizat cu un film de polimer având o paletă largă de culori.

aluminiu

Casetele din aluminiu au o greutate acceptabilă, care nu afectează rezistența produselor. Produsele diferă în dimensiunile impresionante - casetele sunt destul de voluminoase, datorită cărora timpul de instalare a produselor pe baza clădirii este redus. Dezavantajul casetelor de aluminiu pentru placarea fatadelor este costul ridicat al acestoraîn comparație cu alte tipuri de producție. Dar de înaltă calitate plătește pentru costul de a cumpăra un astfel de produs.

compozit

Punctul slab al acestor casete este puterea lor scăzută, în comparație, de exemplu, cu omologii de aluminiu. Cu toate acestea, greutatea casetei de aliaj este mică. Cel mai adesea, casetele compozite din fațadă sunt utilizate pentru a proiecta structuri mici în care pereții și fundația clădirii nu sunt proiectate pentru sarcini grele. Merită acordată o atenție specială faptului că sortimentul de casete poate fi reprezentat de produse fabricate din aliaje care au un nivel scăzut de rezistență la fluctuațiile de temperatură.

Forme și mărimi

Dimensiunile operaționale ale casetelor pot fi diferite, alegerea produselor potrivite ar trebui să se facă pe baza stilului și finisajului fațadei, precum și ținând seama de necesitățile tehnologice. De regulă, produsele au următoarele dimensiuni: adâncimea produselor variază de la 20 la 55 mm, lățimea articulațiilor orizontale și verticale variază între 5-55 mm. Înălțimea produselor poate fi 340-600 mm, lățimea - 150-4000 mm.

În ceea ce privește forma casetelor, elementele individuale sunt în cea mai mare parte dreptunghiulare, deși benzi lungi - panouri cu diferite lățimi sunt populare.

Metode de finisare și etape de lucru

Fiecare fațadă ventilată, a cărei construcție are loc atunci când se utilizează casete de orice fel, este un sistem complet.

Structura sa conține următoarele detalii:

 • profile metalice;
 • colțuri, ele acționează ca deținător;
 • panou izolator;
 • elemente de fixare;
 • pante cu platane și bare plate.

Indiferent de complexitatea structurii clădirii, planificată a fi căptușită cu casete de fațadă, prezența componentelor de mai sus vă va permite să faceți lucrul în cel mai scurt timp posibil.

Instalarea produselor se poate face în două moduri:

 • dispozitive de fixare ascunse;
 • vizibile.

Decizia privind alegerea uneia sau a altei variante de montare a casetelor ar trebui să se bazeze pe particularitățile clădirii și pe geometria sa.

Experții consideră că instalarea vizibilă este cea mai simplă tehnică pentru efectuarea lucrărilor. Configurația fiecărui element individual include un fel de muchie îndoită cu o gaură specială. Șuruburile sunt înșurubate în el, fixând produsul pe profil. Această tehnică permite, dacă este necesar, înlocuirea părții uzate, fără dezmembrarea întregii structuri.Sunt pliurile casetei care sunt responsabile pentru fixarea întregii părți. Nu este necesară folosirea oricărui echipament.

Dispozitivele de fixare ascunse pe tehnologia lor sunt puțin mai complicate decât opțiunea de mai sus. Dar, datorită utilizării acestei metode, pe fațada clădirii se formează o suprafață plană din casete, unde nu sunt vizibile îmbinările de legătură dintre elemente și piesele utilizate pentru montare și fixare. Pe baza opțiunii de montare, panoul frontal poate să difere ușor în configurația sa, și anume, partea va conține doar o parte îndoită. Există o margine pe această parte a casetei. Sarcina sa este de a fixa elementele superioare și inferioare unul cu celălalt.

Așezarea pereților clădirii cu casete de fațadă cuprinde următoarele etape:

 • În primul rând, învelișul profilului este instalat la baza casei. Are un tip celular. Dacă efectuați calcule calitative ale înălțimii profilurilor, puteți asigura un spațiu bun de ventilație între perete și materialul pentru fațadă.
 • Dacă este necesar, între cutie este materialul izolator.Majoritatea constructorilor recomandă folosirea vatei minerale în aceste scopuri, deoarece are o textura densă de vârf și un strat interior poros. În plus, în timpul lucrărilor pe exteriorul fațadei casei, trebuie să aveți grijă de protecția eoliană de înaltă calitate. Pentru a face acest lucru, puneți un alt strat suplimentar de material izolant. Țesătura cu membrană îndeplinește această funcție. Că poate să se încălzească mult timp și să protejeze stratul inferior de material de umiditate. Toate materialele sunt atașate la cutia cu dibluri.
 • După acțiunile de mai sus, continuați cu instalarea de impermeabilizare a clădirii.
 • Ultimul pas va fi instalarea unui cadru special pe care se va realiza fixarea casetelor frontale.

Recomandări utile

Pentru a executa în mod corespunzător căptușeala clădirii, trebuie să evitați greșelile obișnuite în utilizarea acestui material. De exemplu, tăierea în timpul lucrului cu un instrument abraziv sau cu flacără este strict interzisă. Chiar înainte de cumpărarea de materiale ar trebui să verifice termenul de valabilitate al produselor și data fabricării.Un material cu o acoperire polimerică pe bază cu toate componentele, care se află în ambalajul original, poate fi depozitat nu mai mult de patruzeci și cinci de zile de la data transferului de la producție.

Atunci când cumpărați materiale pentru clădiri publice, trebuie să știți că nu este permisă instalarea suplimentară pe plăci din benzi de diverse semne. Pentru gospodăriile particulare, interdicția de montare pe casetele de fațadă se aplică atașării vizierelor, antenelor montate etc. Numai componentele sistemului de drenaj pot fi atașate în siguranță la casete, care trebuie fixate pe baza de sprijin care nu este conectată la placarea fațadelor.

Produsele achiziționate necesită condiții speciale de păstrare. - înainte de instalarea produsului trebuie să fie păstrate în filmul de ambalare, evitând lumina directă a soarelui. Contactul cu lumina ultravioletă poate provoca schimbări în compoziția adezivului, ceea ce face dificilă îndepărtarea filmului din elemente.

Trebuie să se acționeze pentru a proteja produsele de umezeala care se va scurge de pe acoperiș, deoarece jgheaburile și scurgerile trebuie să fie în stare bună.

Exemple frumoase

Deoarece gama de culori a materialului este destul de diversă, este posibilă selectarea unei astfel de clădiri din masa totală a structurilor fără mari dificultăți. Folosind o alternanță de culori contrastante în timpul instalării, de exemplu, nuanțe luminoase și întunecate, subliniind geometria corectă a clădirii, structura este ușor de văzut de departe. Iar detaliile roșii stralucitoare, subliniate în designul general, în combinație cu culoarea cenușie rece, vor da aspectul originalității și atractivității, garantându-i interesul unei asemenea decorațiuni îndrăznețe de trecători.

Cum să montați cartușe frontale, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor