Prezentare generală a materialelor moderne pentru finisarea fațadei unei case particulare

Materialele de fațadă pentru fațada clădirii au un rol protector și decorativ. Acestea vă permit să faceți structura nu numai atractivă și respectabilă, ci și să vă îmbunătățiți performanțele. Să ne uităm la avantajele și dezavantajele, precum și la caracteristicile celor mai populare materiale pentru decorarea exterioară.

Cerințe și norme

Astăzi, piața construcțiilor este reprezentată de o varietate de materiale de fațadă, diferite în ceea ce privește compoziția, proprietățile, aspectul.

În acest sens, este important să determinăm ce fel de material este potrivit pentru o anumită structură.

Atunci când alegeți un material, trebuie luate în considerare următoarele criterii pentru evaluarea acestuia:

 • rezistență, fiabilitate (fațada casei este supusă unor sarcini grele, incluzând daune mecanice, astfel încât stratul de acoperire trebuie să le reziste);
 • rezistența la umezeală (măsura în care compozițiile pentru finisarea casei sunt capabile să reziste la umiditate, depinde de performanța, aspectul și durabilitatea);
 • rezistența la foc (materialul ideal pentru finisare este neinflamabil, deși acest lucru este destul de rar, prin urmare, este important cel puțin să se elimine autoaprinderea și eliberarea toxinelor în timpul arderii);
 • rezistența la intemperii (adică rezistența la factorii de mediu, în special la razele UV);
 • proprietățile de adăpost a materialului (un criteriu important în alegerea panourilor și plăcilor articulate montate pe clădiri moderne, efectul fiind obținut printr-o fixare specială a blocării);
 • rezistența la îngheț (capacitatea stratului de acoperire de a rezista ciclurilor de congelare și dezghețare fără pierderea geometriei și a performanței materialelor);
 • biostabilitatea (capacitatea de a rezista efectelor dăunătorilor insectelor, rozătoarelor, absența mucegaiului și ciupercii la suprafață);
 • protecția mediului (unul dintre cele mai importante criterii pentru finisarea materialelor atunci când se confruntă cu o casă de țară sau cu orice cameră care presupune șederea sau șederea pe termen lung a locuitorilor);
 • (un proprietar rar vrea să schimbe căptușeala la fiecare 2-5 ani, astfel încât materialele moderne de fațadă sunt proiectate pentru 20-100 de ani de serviciu);
 • ușurința de îngrijire (majoritatea materialelor atașate nu necesită îngrijire constantă și chiar au capacitatea de autocurățare, altele, cum ar fi lemnul, implică impregnarea regulată cu compuși speciali).

Dacă vorbim despre criterii estetice, atunci acesta este, desigur, un aspect atractiv. Structurile și plăcile cu care se confruntă astăzi se disting printr-o varietate de modele și texturi (o revizuire ulterioară a exemplelor exterioare este o confirmare convingătoare a acestui fapt). În mod separat, este necesară selectarea panourilor care imită suprafețe naturale (piatră, cărămidă, lemn, tencuială). Tehnologiile moderne permit producerea acestora cât mai aproape posibil de materialele naturale, în culoarea și textura lor.

Uneori, imitația nu poate fi determinată nici după o inspecție mai atentă.

Design exterior

Materialul folosit pentru finisare provoacă căile de instalare, în legătură cu care Se disting următoarele opțiuni de căptușeală:

 • umed (se utilizează amestecuri de clădiri);
 • uscat (materialele de finisare sunt fixate cu șuruburi, dibluri și alte elemente de fixare).

În funcție de existența unui spațiu mic de aer între fațadă și perete, fațadele se disting:

 • ventilat (presupune prezența unui spațiu între material și perete sau izolație, necesar circulației aerului și îndepărtarea excesului de umiditate);
 • ne-ventilat (materialul este atașat direct pe perete).
ventilata
neventilat

Materialul pentru tratarea exterioară, precum și tipul de fațadă, este determinat de caracteristicile structurii. De exemplu, pentru o casă de blocuri de spumă, plăci de cărămidă, piatră sau fațadă, cu alte cuvinte, sisteme de balamale, materiale compozite și placări tradiționale, vor fi materialele optime pentru fațade.

   Pentru casele de tâmplărie, este mai bine să folosiți versiuni cu frunze de placare. Tabla profesională galvanizată va oferi suport suplimentar structurii, dar nu va necesita o consolidare suplimentară a fundației.

   Este important să combinați corect materialele de izolație și materialele de acoperire. Principala regulă - una dintre componente trebuie să fie neinflamabilă. Deci, pentru fibre ciment dale neinflamabile puteți utilizaIzolarea vatei minerale. Nu este recomandat să le utilizați în combinație cu siding vinil.

   Umezeală umedă și ușoară

   Tencuielile decorative vă permit să creați o fațadă exterioară scumpă, atractivă și originală, care, dacă se dorește, poate fi vopsită. Este un material ecologic care permite pereților să "respire". Potrivit pentru fațadele ventilate, dar clădirea are nevoie de izolație termică și termică interioară de înaltă calitate, deoarece tencuiala nu asigură izolație și protecție împotriva zgomotului. Toate tipurile de tencuieli tolerează fluctuațiile de temperatură, nu se tem de umiditate și de lumina directă a soarelui.

   Dezavantajele materialului sunt complexitatea aplicării, necesitatea pregătirii atentă a pereților (nivelare, prelucrare preliminară antiseptică, aplicarea compozițiilor primare). În cazul nerespectării tehnologiei de instalare, este posibilă crăparea și desprinderea stratului tencuit.

   Se disting următoarele tipuri de ipsos.

   • Minerale. Tipul de ipsos, care este cel mai ieftin mod de a termina pereții, ceea ce duce la distribuția sa largă.

   Dintre caracteristicile evidente - incombustibilitatea absolută,care vă permite să combinați materialul cu izolația inflamabilă.

   Potrivit pentru toate tipurile de suprafețe, dar are o elasticitate scăzută. Acest lucru cauzează fisuri în timpul contracției structurii, motiv pentru care nu este potrivit pentru clădirile nou construite. Durata de viață este în medie de 12-15 ani.

   • Acrilice. Se caracterizează printr-o elasticitate ridicată și, prin urmare, adecvată pentru proiectarea pereților, chiar clădiri construite. Având o rezistență mai mare și o rezistență la umiditate, aceasta demonstrează o perioadă de funcționare mai lungă, de până la 18 ani. Dezavantajul amestecului acrilic este inflamabilitatea acestuia, deci nu ar trebui să fie utilizat în combinație cu izolația combustibilă, de exemplu, vata minerală. De obicei este combinat cu materiale izolante din spumă. În plus, suprafața atrage praful și este inacceptabil să-l spălați. Trebuie fie să curățăm și să ne îngrijim în mod regulat fațada, fie să fim pregătiți pentru faptul că își va pierde rapid atracția vizuală.
   • Silicați. Material cu proprietăți excelente de performanță, incluzând elasticitatea ridicată, capacitatea de a respinge praful și poluarea, tendința de auto-curățare în timpul ploii și o durată lungă de viață. Acesta din urmă ajunge la 30 de ani.Aceste caracteristici sunt explicate prin prezența sticlei de potasiu în compoziție. Particularitatea materialului este întărirea rapidă a acestuia, prin urmare, este necesară aplicarea rapidă a ipsosului, o echipă de specialiști va fi necesară. În plus, necesită un grund special, care, de asemenea, crește costul lucrărilor de instalare. Prețul amestecului este, de asemenea, destul de mare.
   • Silicon. Materialul, care nu are aproape nici un defect, ca toate tipurile de tencuieli, compozitia tolereaza caldura si inghetul, temperatura "sare", efectele umezelii si radiatiilor UV directe, sunt ecologice si permeabile la vapori. În același timp, este caracterizat prin durabilitate și rezistență sporită la uzură, nu este combustibil, este combinat cu toate tipurile de suprafețe și izolații termice. Dezavantajul este costul ridicat, care, totuși, este echilibrat de caracteristicile tehnice sporite ale amestecului.

   Structuri suspendate

   Construcția suspendată implică utilizarea cutiilor, care sunt montate în materialul de finisare. Această metodă devine din ce în ce mai populară, deoarece vă permite să creați o fațadă ventilată, folosiți izolația de grosimea dorită.

   Datorită cutiei, puteți ascunde neregularitățile și defectele minore ale pereților și puteți realiza instalarea chiar și la temperaturi scăzute.

   Asamblarea este de obicei făcută din bare de lemn sau din profile metalice. Această din urmă opțiune este preferabilă deoarece nu necesită pre-tratarea elementelor de lambă cu întârzieri de foc și compuși similari pentru lemn.

   Un fel de structuri montate este considerat drept siding. Este un panou, similar în mărime cu dimensiunea plăcilor. În același timp, materialul are caneluri speciale și sisteme de închidere, datorită cărora se asamblează ca un designer pentru copii. Acest tip de instalare vă permite să faceți acest lucru simplu și rapid, este posibil să efectuați lucrări de instalare pe tot parcursul anului. Materialul are proprietăți îmbunătățite de performanță, incluzând hidro-rezistența la vânt.

   Dimensiunea și designul materialului sunt foarte diverse. Acestea pot fi fie modele colorate (lucioase lucioase sau mai silențioase, panouri matte neutre), fie imitații ale texturii oricărui material natural (cărămidă, piatră, lemn). Materialul este ușor de curățat - majoritatea suprafețelor au o funcție de autocurățare.Posibile vopsele de curățare umedă.

   Următoarele tipuri principale de panouri de siding se disting.

   • Plastic. În bază - PVC, precum și diferiți modificatori și pigmenți. Astfel de panouri sunt suficient de puternice, dar cu efecte mecanice (impacturi) crescute pot sparge. Materialul are rezistență la umiditate, rezistă la temperaturi ridicate și joase, schimbările lor abrupte, rezistente la protecția UV.

   Greutatea redusa (pana la 5 kg / mp M) nu necesita consolidarea fundatiei. Dezavantajul este rata scăzută de siguranță la foc.

   • Metal. Siding metalic este bazat pe profile de oțel aluminiu sau galvanizat. Sidingul metalic este caracterizat printr-o mare marjă de siguranță comparativ cu echivalentul în PVC. Caracteristicile tehnologiilor aplicate, inclusiv impregnarea specială, asigură protecția anticorozivă a materialului și durabilitatea acestuia. De asemenea, prezintă rezistență ridicată la intemperii, dar este utilizată numai pe baze întărite datorită greutății crescute a materialului.
   • Lemn. Profilele din lemn sunt uscate sau tratate cu plăci sau profile antiseptice. Materialul este complet ecologic, permeabil la vapori, are performanțe ridicate de izolare termică, rezistent la temperaturi ridicate.

   Fusta din lemn natural arată elegant și nobil.

   Cu toate acestea, în ciuda procesării panourilor din lemn cu compuși speciali, durata lor de viață este scurtă. În timpul funcționării, siding necesită o întreținere regulată.

   • Fibră de ciment. Panourile sunt realizate din mortar de ciment și celuloză uscată, rezultând un material durabil, rezistent la uzură, cu caracteristici de izolare termică și izolare termică îmbunătățite. Printre avantajele - rezistența la impact, rezistența la intemperii, conservarea nuanței panourilor, chiar și sub influența razelor solare directe, datorită prafului ceramic, a ratelor ridicate de rezistență la umiditate. Compoziția materialului provoacă greutatea sa mare (până la 25 kg / mp M), ceea ce face posibilă utilizarea acestuia numai pe fundații fortificate.

   Separat, este necesar să se aloce siding subteran, conceput pentru a căptuși fundul clădirii. Are o grosime mai mare a profilurilor, cei mai buni indicatori de rezistenta la intemperii si rezistenta la umiditate, rezistenta la daune mecanice. Acest lucru se datorează faptului că subsolul casei mai des decât altele este supus la șocuri și alte daune, îngheț, umezeală și alți factori de mediu negativi.

   Siding-ul este mai degrabă un panou dreptunghiular.Lățimea lor este, de obicei, egală cu înălțimea subsolului și începe de la 60 cm, ceea ce determină ușurința de instalare.

   În unele privințe, din punct de vedere al fixării și a posibilelor materiale utilizate pentru fabricare, cu siding, există panouri frontale. Ele pot avea o formă pătrată sau dreptunghiulară, diferite dimensiuni. Unele plăci sunt compuse din izolație. Straturile panourilor asigură proprietățile lor de înaltă performanță.

   Un alt tip popular de atașament este panourile sandwich. Ele reprezintă un "sandwich" în care se pune un "mijloc" de izolație între două straturi de material dur (de obicei metal). Rezistența și durabilitatea designului sunt furnizate prin utilizarea metodei de presare la cald. Partea din față a sandwich-ului poate fi vopsită în orice umbră, poate fi netedă sau poate avea o ușurare.

   Panourile sandwich sunt foarte rezistente la foc și umiditate, demonstrează proprietăți excelente de izolare termică cu greutate redusă. Materialul este ușor de instalat și dacă o secțiune separată este deteriorată, o puteți înlocui numai fără a trece prin întreaga fațadă.

   Fațade ventilate pot fi create și cu casete de fațadă.

   Dacă mai devreme au fost folosite pentru învelirea clădirilor administrative, acum și ele au amenajat clădiri private. Acest lucru se datorează durabilității și fiabilității materialului, rezistenței sale la intemperii. În exterior, casetele sunt pătrate și dreptunghiuri din aluminiu, oțel, mai rar cupru, acoperite cu un strat polimeric de protecție. Mărimea și designul casetelor pot fi diferite.

   Materiale pentru prelucrare: argumente pro și contra

   Fiecare dintre materialele prezentate prezintă avantaje și dezavantaje specifice. În același timp, chiar și în cadrul aceluiași tip, materialele pot avea caracteristici polare conform unui anumit criteriu. De exemplu, cimentul din fibră și sidingul metalic sunt neinflamabile, în timp ce plasticul nu este foarte rezistent la foc.

   Atunci când selectați un material, trebuie să vă concentrați nu numai pe avantajele și dezavantajele materialului, ci și pe caracteristicile structurale. Deci, pentru o casa din lemn si busteni este mai bine sa alegeti fatade ventilate. În acest sens, chiar și tencuiala de cea mai înaltă calitate și scumpă va fi inferioară în caracteristicile sale panourilor de siding sau placări.

   siding
   Placi de fațadă

   Dar clădirile de cărămidă sau de piatră (care sunt ele însele ecologice) sunt de preferință decorate pe exterior cu tencuială decorativă. Fiind complet natural, contribuie la îndepărtarea umidității din clădire, menținând căldura în sezonul rece și creând o răcoare plăcută în căldură.

   De asemenea, este important să se ia în considerare condițiile climatice. De exemplu, având un număr de avantaje, ornamentele din lemn vor deveni rapid inutile în zonele de pe litoral. Așezați o casă mai bună cu panouri sau plăci. Acest material rezistent la vânt va rezista la rafale de vânt și va respinge literalmente umezeala.

   ghips
   plăci

   Materialul de față modern trebuie să fie diferit de rezistența la umiditate. Unele suprafețe (ipsos, siding și panouri, plăci clinker) au o absorbție scăzută a umezelii, în timp ce altele (cele mai multe tipuri de cărămizi) nu se pot lăuda cu caracteristici similare.

   Rezistența la umiditate a materialului afectează direct modul în care fațada rezistă înghețului. La absorbția ridicată a umidității, umiditatea se acumulează în porii stratului de acoperire, care îngheață și se extinde la temperaturi scăzute.

   Ca urmare, suprafața este acoperită de fisuri, proprietățile operaționale ale căptușelii sunt pierdute, aspectul ei suferă.

   Placi de clincher

   Din punct de vedere vizual, materialul este o formă obișnuită de cărămidă. Materialul se bazează pe lut de ardezie, care este supus unei calcinări la temperaturi ridicate. În procesul celui de-al doilea, lutul își schimbă nuanța galbenă în teracotă, maro, bej (depinde de starea inițială a lutului și de caracteristicile tehnologiilor utilizate).

   Principala caracteristică a clincherului este rezistența sporită, înghețul și rezistența seismică. Avantajele materialului sunt, de asemenea, viteze ridicate de rezistență la apă, rezistență la diferențe de temperatură, ecologicitate, varietate de alegere. Este potrivit pentru proiectarea fatadelor ventilate ale clădirilor și are un cost destul de ridicat. Cu toate acestea, gama de prețuri este destul de largă: de la modele premium la versiuni economice.

   În plus față de clincher, există plăci ceramice și din beton. Acestea se caracterizează prin durabilitate, rezistență la uzură și absorbție scăzută a umidității. Placile de beton nu tolerează schimbările de temperatură, pot avea geometrie spartă, au o greutate considerabilă.Placile ceramice sunt potrivite pentru instalarea uscată și umedă.

   Placi ceramice
   Placi de beton

   Piatra naturala si artificiala

   Piatra face parte din categoria de puternic și durabil. Atunci când alegeți o piatră naturală, ar trebui să faceți acest lucru ținând cont de condițiile climatice. Deci, marmura nu este potrivită pentru regiunile cu umiditate ridicată, în timp ce calcarul nu este utilizat în zone cu un climat aspră.

   Piatra naturala se supune procesarii complexe., inclusiv purificarea acestuia, eliminarea radiațiilor de fond, dând forma dorită. Bineînțeles, toate acestea afectează costul produsului finit, care este foarte ridicat. Greutatea mare a materialului necesită în mod necesar consolidarea fundației. Trebuie remarcat faptul că clădirile decorate cu piatră naturală sunt respectabile, iar o astfel de fațadă poate dura până la 100 de ani. Adevărat, cu îngrijire regulată.

   Astăzi, cei care doresc să-și decoreze casele cu piatră din marmură folosesc din ce în ce mai mult un omogen. Prin rezistența și durabilitatea acestuia, acest material nu este mult inferior unui mineral natural, dar în același timp are un cost mai mic și o greutate mai mică, o instalare mai ușoară.Pietrele artificiale se bazează pe rășini poliesterice, modificatori și pigmenți, precum și chipsuri mici de piatră.

   Acesta din urmă asigură rezistența și aspectul atractiv al materialului, iar rășina - rezistența la apă mărită, proprietățile antibacteriene ridicate, capacitatea de auto-purificare.

   În ceea ce privește aspectul, materialul imită orice suprafață de piatră. În același timp, nu este întotdeauna posibilă găsirea unei "substituții" chiar și la o examinare mai atentă - culoarea și textura sunt atât de aproape de umbra și structura unei pietre naturale. Sub finisaj se ascunde de obicei un beton celular sau perete de caramida, cel putin - suprafete din lemn.

   cărămidă

   Se compune numai din ingrediente naturale, astfel încât să puteți declara cu încredere că este prietenos cu mediul înconjurător. În plus, prezența microporelor în material permite pereților să "respire", ceea ce contribuie la crearea unui climat favorabil în clădire. În plus, materialul nu se teme de îngheț, pentru o lungă perioadă de timp păstrează rezistența la expunerea la radiații UV.

   Utilizând diferite tipuri de cărămidă și așezarea acesteia, este posibil să creați fațade originale și unice. Un plus major: în caz de deteriorare a unui fragment din fațadă puteți face o reparație la fața locului. Așezarea cărămizilor este un proces destul de laborios, care necesită o abordare profesională.Este, de asemenea, important să-l utilizați numai pe o fundație întărită și după impermeabilizarea atentă a bazei. Dintre neajunsurile semnificative - capacitatea redusă de căldură.

   O cărămidă poate varia în funcție de compoziție și de metoda de producție și, prin urmare, este obișnuit să se evidențieze următoarele tipuri de cărămidă.

   • Clincherului. Baza cărămizii devine lut de plastic, care este supusă arderii și presării. Dacă vorbim despre proprietățile tehnice ale materialului, atunci acesta este cel mai bun dintre celelalte tipuri de cărămizi. Modificarea clinker-ului se caracterizează prin rezistență mecanică ridicată, rezistență la căldură și rezistență la lumina directă a soarelui. Rezistența la îngheț este de 300 de cicluri. Caramida clincherului este rezistentă la medii agresive, are un coeficient scăzut de absorbție a apei. Avantajele fără îndoială sunt, de asemenea, prietenia cu mediul și ușurința de îngrijire - spălați doar fațada. Printre neajunsurile - costul ridicat și greutatea mare. O alternativă la acest tip de cărămidă poate fi o plăcuță mai subțire și, prin urmare, ușoară, clincher.
   Caramida clinker
   Placi de clincher
   • Ceramică. Un tip de caramida pe scara larga,având o varietate de culori și caracterizată prin durabilitate, rezistență la schimbările de temperatură, rezistență la foc și costuri reduse. Din păcate, absorbția de apă a cărămizilor ceramice poate ajunge la 10%, ceea ce afectează rezistența la îngheț. În prezența calcarului din compoziție, aceasta va determina o absorbție mai mare a umidității.

   În acest caz, calcarul va fi indicat în produsul finit de petele mai întunecate.

   Între loturile de cărămizi ceramice se găsesc deseori materiale cu colțuri rupte și nu cele mai perfecte, din punct de vedere al geometriei, forme.

   • Hyper presat. Baza acestor cărămizi este cimentul, aditivii speciali și piatra de coajă supusă presării semi-uscate. Din punct de vedere vizual, materialul este greu de distins de ceramică, dar se caracterizează printr-o absorbție scăzută a umidității (este la un nivel mediu și este de 5-6%) și, prin urmare, o rezistență mai bună la îngheț, o geometrie mai precisă a cărămizilor. Acest material durabil și durabil este ușor de instalat, însă cărămizile au o greutate mare și o tendință de a schimba umbra în timpul funcționării.
    • Silicați. Compoziția cărămizilor de silicat - amestec de ciment-nisip, metoda de producție utilizată - autoclavare. Acest lucru asigură accesibilitatea materialului. Pe lângă costul redus, se distinge prin geometria corectă a formei, proprietăți bune de izolare fonică, durabilitate. Absorbția de umiditate este de până la 15%, ceea ce determină instabilitatea cărămizilor din siliciu până la îngheț. Greutate mare, combinată cu conductivitate termică ridicată și calități estetice mai puțin atractive - toate acestea sunt motivele pentru care cumpărătorii aleg rareori cărămizi silicate pentru acoperirea fațadei.

    cămașă

    Acoperirea casei, spre deosebire de fațadă, realizează 2 funcții - decorative și rulment. Acesta din urmă se manifestă în primul rând în clădiri fără rame. Căptușeala exterioară are o încărcătură mare, astfel că materialele folosite în acest caz se bazează pe metal (cel mai adesea oțel), care are în mod necesar protecție anti-coroziune. Învelișul casei este realizat, de obicei, folosind foi de metal speciale sau termopanele.

    panouri termice
    Foi de metal

    panouri termice

    Ele sunt un material constând dintr-un strat de folie cu un sistem de montare, izolație și un strat decorativ.Spuma polistirenică și versiunea sa extrudată, precum și spuma poliuretanică, sunt utilizate ca izolație. Ar trebui să se acorde prioritate produselor din spumă poliuretanică. Izolarea în ele conține cele mai mici bule de aer, care asigură performanțe excelente de izolare termică cu o greutate mică a produsului.

    Plăcile de clincher sunt utilizate în mod obișnuit ca strat decorativ.

    Ca urmare a placării, se obține imitația cărămizilor, alegerea nuanțelor și a texturilor este variată.

    Materialul este durabil, de 1,7 ori mai cald decât multe dintre materialele luate în considerare. Este destul de simplu să o montați, totuși este important să se respecte tehnologia de fixare. Materialul trebuie fixat direct pe perete, evitând formarea spațiului de aer între panouri și fațadă. Acest lucru se datorează etanșeității termopanelor la vapori.

    Pereții trebuie să fie înclinați în prealabil, altfel învelișul pielii nu trebuie evitat, ceea ce va duce la pierderea proprietăților sale operaționale. Confruntarea cu viața este de până la 30 de ani.

    foi

    Oțelul este folosit în mod obișnuit ca bază a plăcilor pentru placare. Este acoperit cu un strat de zinc, care vă permite să obțineți performanțe decorative anti-coroziune.Protecția suplimentară față de expunerea la mediu (în principal expunerea la radiații UV), precum și decorativitatea materialului este asigurată prin aplicarea unui strat de polimer.

    Rezistența materialului și rezistența la vânt sunt asigurate datorită caracteristicilor specifice ale formei: o placă galvanizată profilate este utilizată pentru a crea plăci ventilate. Plăcile similare sunt utilizate ca acoperișuri pentru decorarea acoperișurilor.

    Această metodă de finisare este aplicabilă nu numai pentru clădirile rezidențiale, ci și pentru clădirile de uz casnic, garajele. Tabelele profesionale se disting prin durabilitate și durabilitate, iar noile sisteme de prindere garantează ușurința de instalare și durabilitate. Alegerea unei nuante speciale sau a direcției "brazdelor", puteți crea exteriori unici.

    Instalarea se face pe cadrul pregătit. Pentru izolație, puteți alege polistiren, materiale din vată minerală sau să cumpărați o foaie profesională, izolată în fabrică. Cele mai recente modele sunt 2 foi profesionale, între care se plasează un strat de izolație.

    Soluții combinate

    Din ce în ce mai mulți proprietari de case particulare recurg la o combinație de cabane cu care se confruntă.Această metodă implică o combinație de mai multe texturi în cadrul aceleiași fațade. Este de remarcat faptul că diferența de textură se realizează atât prin utilizarea de materiale diferite, cât și prin utilizarea aceluiași material cu imitarea diferitelor suprafețe.

    Ultima metodă este mai convenabilă în ceea ce privește lucrările de instalare și pregătire, precum și întreținerea. În majoritatea cazurilor, subsolul clădirii, colțurile, elementele arhitecturale mici, deschiderile ușilor și ferestrelor se disting prin alte materiale. Decorarea combinată a fațadei vă permite să accentuați complexitatea și sofisticarea clădirilor cu configurație complexă și să adăugați un accent deosebit clădirilor care sunt simple în formă.

    Pentru exteriorul clasic, o combinație de piatră și cărămidă, precum și o combinație a acestor materiale cu tencuială, va face.

    Pentru casele în stil gotic sau rustic, se alege o combinație de piatră și tencuială, adăugând elemente forjate la designul exterior. Pentru o casă de țară în stil rustic, folosind piatră, lemn și cărămidă. Pentru clădiri moderne în spiritul minimalismului - o combinație de ipsos și beton, lemn și cărămidă.

    Producatori

    Liderul printre producătorii de fațade umede este Ceresit, ale cărui produse reprezintă 20-30% din piața internă. Amestecurile de tencuială Knauf, Kraysel și Bitex sunt de asemenea solicitate. Durabilitatea și indicatorii de rezistență la uzură îmbunătățesc utilizarea produselor acestor mărci pentru finisarea clădirilor private, dar și publice.

    • Cei care caută termopanele de înaltă calitate ar trebui să acorde atenție produselor producătorului intern "Atelier de fațadă materiale" (FMI). Inovație, echipamente moderne și controlul atent al calității în toate etapele de producție - acest lucru permite producătorului să ocupe o poziție de lider. Grosimea izolației, în funcție de colecție, este de 30-100 mm. Aspectul este reprezentat de mai multe colecții: "Classic" (cărămidă tradițională), "Colecția germană" (clinker popular în Germania), "Colecția de piatră" (imitație de piatră), "Colecția spaniolă". Prețul mediu este de la 1500 la 3500 de ruble.
    clasic
    Colecția germană
    Colecția de pietre
    Colecția spaniolă
    • Un alt producător de termopanele de învelire, Termosit, se mândrește cu calitatea și siguranța produselor sale, nu cu cele inferioare omologilor europeni. Grosimea izolației depinde de model - de la 30 la 80 mm. Cost - în intervalul de 1000-2000 de ruble pe metru pătrat. m.
    • Producătorii de siding sunt cei mai buni. Docke (o gamă largă de panouri din lemn, profiluri de nuanțe neobișnuite de pastelate), VOX (o gamă largă de panouri care imită pături rare, profile de culoare de o nuanță delicată), Alta Profile (liderul indiscutabil al pieței rusești, producătoare de siding cu imitații de suprafețe din lemn, profile de culoare, precum și panouri inovative rezistente la îngheț).
    • O gamă largă de sisteme de fațade articulate este prezentată de companie. Uzina de acoperire minerală Ozersk. Principalele produse sunt plăcile pe bază de ciment din fațadă, precum și elementele suplimentare, subsistemele.

    Panourile personalizate sunt vopsite în culori vopsite în nuanțele prezentate în catalogul RAL.

    Exemple frumoase

    Obișnuitul pentru toate panourile din lemn vă permite să obțineți soluții neobișnuite de proiectare.Este suficient să combinați materiale de culoare diferită, schimbând direcția în cadrul aceleiași fațade.

    Cele mai populare opțiuni de tăiere a copacului sau a copacului sunt casetele Eurolining și blocuri (casete de imitație). Casele de țară și casele decorate în acest fel arată confortabil și nobil, iar sub piele pot fi multe materiale de construcție (cadru, cărămidă, blocuri sau cadru prefabricat).

    Pentru clădiri în stilul țării și Provence poate fi folosit ca un material de finisaj panou pictat sau imitație siding sale.

    Nu mai puțin frumoase și chiar în exterior, case de locuințe durabile, tăiate cu piatră artificială sau panouri și siding cu suprafață de imitație de piatră. Clasicul este un furnir din cărămidă. Pentru a le crea, puteți folosi nu numai cărămida, ci și o plăci de clincher sau un siding cu zidărie imitativă.

    Panourile de siding colorate arată original și vă permit să creați un exterior unic. Designerii recomandă combinarea a 2-3 tipuri de panouri care sunt similare în ton, sau utilizarea de soluții contrastante. Direcția profilului poate fi, de asemenea, diferită.

    Siding-ul vertical este capabil să "întindă camera" vizual, iar utilizarea panourilor așezate la un unghi va da volum și expresivitate.Nu se recomandă utilizarea panourilor orizontale orizontale pentru a acoperi lungi, simple clădiri de construcție. Se pare monoton și neatractiv.

    Utilizarea aceluiași tencuială decorativă cu o altă metodă de aplicare vă permite să obțineți o fațadă externă complet diferită. Obișnuit sunt tencuite în nuanțe de lumină ale suprafeței, este o soluție excelentă pentru exteriori într-un stil clasic, de exemplu, engleză tradițională sau modernă.

    Amestecurile de culori nu par mai interesante.

     Trebuie remarcat faptul că cea mai mare organicitate este de obicei realizată prin combinarea diferitelor texturi. Lemnul și piatra, cărămida și piatra, piatra și tencuielile se armonizează "în același timp" în cadrul aceleiași fațade.

     Cum de a alege un design pentru finisarea casei, vedeți următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor