Panouri de fațadă Docke: elementele de bază ale calității germane

Din cele mai vechi timpuri, proiectarea fatadei clădirii a fost considerată un proces important în construcții. Astăzi, piața modernă de materiale de construcție oferă o gamă largă de opțiuni de proiectare, printre care se confruntă cu fața cu panouri de fațadă. Unul dintre cei mai buni producători de panouri exterioare este compania germană Docke.

Caracteristici speciale

Docke este un lider recunoscut în fabricarea materialelor de finisare pe bază de polimeri. Facilitățile de producție ale companiei sunt situate în Rusia, datorită cărora am reușit să organizăm livrări rapide către țările CSI și țările vecine. Echipamentul modern și utilizarea celor mai recente dezvoltări permit companiei să creeze un produs de înaltă calitate, dar ieftin, cu multe avantaje.Panourile frontale Docke reprezintă o ocazie excelentă de a izola o clădire și de a oferi o imagine estetică. Dulapul de fațadă pentru pereți și subsolul clădirilor este fabricat prin extrudare. Masa plastică stocată este presată prin găuri speciale de formare, formând panouri viitoare.

Produsele acestei companii sunt două straturi. Stratul interior al produselor are forța, rigiditatea, este responsabil pentru durabilitatea plăcilor. Funcția stratului exterior este decorativă. Cu ajutorul stratului exterior se formează aspectul fatadei viitoare. Stratul exterior are proprietăți de respingere a apei, rezistență la stres ultraviolet și mecanic.

Producția are un sistem special de control al calității., datorită cărora produsele sunt vândute fără cea mai mică căsătorie. Produsele sunt fabricate pe echipamente moderne, folosind cele mai noi tehnologii. Produsele companiei respectă standardele europene de calitate, astfel încât calitatea excelentă a panourilor este garantată. Principalul material utilizat este clorura de polivinil, caracterizată prin durabilitate și rezistență.Tocmai datorită proprietăților sale de rezistență, panourile își păstrează forma și culoarea inițială timp îndelungat.

Punctele tari și punctele slabe

Ca orice alt produs, panourile Docke au argumente pro și contra.

Avantajele acestui produs includ caracteristici precum:

 • Durata de viață a produselor acestui brand atinge 50 de ani. Cu grijă și cu respectarea regulilor de funcționare, acestea nu vor fi reparate pe întreaga perioadă de valabilitate;
 • instalarea panourilor poate fi efectuată în orice moment al anului, indiferent de condițiile meteorologice;
 • panourile sunt capabile să reziste stresului mecanic ușor;
 • rezistenta la temperaturi ridicate si raze ultraviolete;
 • Produsele de pe docuri nu ard, dar sunt capabile să se topească sub flăcări puternice;
 • nu conțin toxine, pot fi instalate chiar și în interiorul clădirilor;
 • nu sunt supuse putregaiului și coroziunii, rezistente la umiditate;
 • panourile sunt protejate de atenția rozătoarelor, astfel încât acestea pot fi instalate chiar și în case private;
 • sistemul special de instalare asigură ușurința și ușurința de instalare, ducând astfel la accelerarea procesului;
 • sub panourile de perete Docke nu formează mucegai și nu acumulează umiditate;
 • fațada țesută cu aceste produse nu se teme de vânt,deoarece panourile sunt bine fixate;
 • Proiectarea siding este destul de realistă.

Nu există practic niciun dezavantaj al acestor produse. Singurul lucru pe care experții ia notă este dificultatea înlocuirii zonei afectate. Pentru a ajunge la un panou fisurat sau rupt, va trebui să îndepărtați o parte din siding.

Colecții de consum și recenzii

Docke oferă mai multe colecții de materiale de față care sunt populare pentru consumatori din întreaga Europă. Fiecare dintre ei a dat un caracter deosebit producătorilor, datorită căruia instalarea oferă rezultate complet diferite. În ciuda faptului că tema principală a designului plăcilor este o imitație a texturii pietrei naturale, produsele Docke nu pot fi numite la fel și există posibilitatea de a decora fațada în stilul original.

- Burg

Produsele acestei colecții sunt realizate sub piatra naturală de prelucrare manuală.

Paleta de culori este bogată în nuanțe precum:

 • nisip;
 • de măsline;
 • grâu;
 • porumb;
 • culoare lana naturala;
 • platină;
 • alb;
 • alb negru.

Producătorii au reușit să obțină un naturalism realist: materialul repetă nu doar culoarea pietrei mână, ci și textura.Prin încredințarea învelișului fațadelor către profesioniști, puteți obține chiar și imitații de zidărie din cărămidă. Maeștrii moderni utilizează cea mai recentă tehnologie, decorarea mâinilor și vopselele speciale, datorită cărora efectul 3D este realizat, iar peretele interior arată exact ca o cărămidă. Adesea, consumatorii aleg această colecție. La urma urmei, aceasta este o mare oportunitate de a transforma propria casă într-un apartament de lux în doar câteva zile, economisind o mulțime de materiale.

- Berg

Produsele acestei colecții sunt realizate sub forma unei cărămizi clasice. Ea sa îndrăgostit de consumatori pentru calități decorative excelente și o gamă largă de culori. Nuanțele produselor sunt aproape naturale, ceea ce oferă un aspect luxos al fațadei finisate. Textura de siding exact repetă cărămida, astfel încât căptușeală arata destul de frumos și natural.

Colecția include culori cum ar fi:

 • gri;
 • maro;
 • aur;
 • cireșe;
 • cărămidă.

- Fels

Panourile din această colecție imită textura rocilor. Pentru a cumpăra materiale naturale de acest tip este destul de scump, majoritatea consumatorilor preferă să economisească bani și să obțină același efect, doar pentru mai puțini bani. Este demn de remarcat faptul că această colecție este foarte populară.Culorile luxoase ale perlelor, pereților și pereților din teracotă sunt adesea alese pentru a acoperi fațadele birourilor sau clădirilor municipale. Culoarea Ivory este, de asemenea, adesea prezentă în proiectarea clădirilor într-un stil clasic. Dacă vorbim despre feedback-ul consumatorilor, panourile colecției Fels vorbesc doar pozitiv. Calitate excelentă, proprietăți de înaltă rezistență și un design încântător - acele lucruri pe care Fels le plac atât de mult.

- Stein

Produsele din această colecție imită textura gresiei. Această colecție este cu adevărat unică. Nu există un astfel de design de produs de lux în nici o altă serie. Acesta este motivul pentru care mulți consumatori preferă să utilizeze panourile Stein originale pentru a acoperi fațada clădirilor comerciale, case particulare, case de tara. O imitație excelentă a pietrei cioplite pe clădirile moderne arată incredibil.

Panourile sunt realizate în culori atât de luminoase, cum ar fi:

 • nuanțe de toamnă;
 • chihlimbar;
 • bronz;
 • lapte;
 • culoarea verde.

- Edel

În ciuda faptului că aceasta este o colecție de siding, este imposibil să nu mai vorbim. Panourile acestei colecții atrag atenția cu aspectul impecabil.Culorile lor luxoase dau fațada frumuseții nobile, aristocrația strictă. Renovarea unei clădiri vechi nu mai este o problemă. Siding din colecția Edel va arăta frumos pe orice fațadă. Iată ce iubesc consumatorii pentru el.

Producătorul oferă următoarele tipuri de panouri:

 • onix;
 • jasp;
 • cuarț.

Caracteristici de instalare

Panourile de fațadă Docke au proprietatea de a se extinde și de a se contracta atunci când temperatura scade, astfel încât la începerea instalării, această caracteristică trebuie luată în considerare.

Urmând instrucțiunile experților, instalarea siding poate fi făcută manual.

 • Instalarea panourilor trebuie efectuată strict de la stânga la dreapta și de jos în sus. Primul panou este instalat pe placa de pornire, următorul este atașat pe partea dreaptă, asigurându-vă că încuietorile intră exact în canelură. Așezați în rânduri: în primul rând, în primul rând, apoi în sus și în sus, înălțându-se până la tavan. Trecerea la următorul perete poate fi finalizată numai cu fața în față.
 • Instalarea barei de pornire începe cu definirea "orizontului" - cel mai mic și cel mai înalt punct de pe suprafață. Nivelul de pornire este stabilit în jurul perimetrului întregii zone.Rețineți că începutul și "coada" profilului ar trebui să se potrivească perfect.
 • Instalarea cutiilor. Utilizarea unei bare de lemn sau a unui profil galvanizat este permisă. Majoritatea experților recomandă să facă o alegere în favoarea metalului, deoarece este mai durabil și mai fiabil. Mai întâi instalați ghidajele și după profilul rafturilor. Pasul dintre coaste nu trebuie să depășească 60 cm. Întreaga suprafață trebuie să fie plată, în caz contrar există riscul de îndoire a structurii. Dacă este necesar, puteți pune izolația, fixând-o cu o membrană.
 • Montarea profilului J. Este necesar pentru finisaje și colțuri interioare. Calitatea instalării în acest caz depinde de montarea corectă a șuruburilor, care trebuie montate în găuri speciale. Profilul trebuie atașat în mod clar colțului și trebuie să fie perfect nivelat. În final este fixat sub acoperișul acoperișului panourilor instalate anterior.
 • Colțurile sunt montate la capătul fiecărui rând, atașându-le pe șuruburi de sus.

Exemple frumoase

Merită să acordați atenție mai multor mostre ale lucrărilor de acoperire finisată.

Acesta este un exemplu clasic de siding de furnir.Arhitectura strictă a clădirii este accentuată de panourile elegante sub formă de piatră brută, care este combinată cu succes cu alte elemente.

Panourile imitative de gresie arata bine pe casele de tara, casele de tara. Dacã doriþi, puteþi alege un alt aspect de culoare ºi creaþi-vã propriul design individual al faþadei.

O altă opțiune pentru utilizarea siding de diferite culori. De regulă, tonurile întunecate sunt folosite pentru decorarea subsolului, dar pereții pot fi de orice culoare.

Această opțiune de finisare va face apel la cunoscători de exteriori exigenți. Imitația rock este întotdeauna o victorie.

Realizarea fatadei clădirii cu panouri Docke nu mai este o problemă. Principalul lucru este să alegeți culori armonioase și să încredințați instalarea specialiștilor competenți. Setul de panouri, de regulă, include și elemente suplimentare, cum ar fi lățimea, colțurile, turnarea.

Procesul de instalare a panourilor Docke R vă așteaptă în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor