Panourile frontale WPC: tipuri, caracteristici și instalare

Panourile frontale ale WPC sunt o privire modernă asupra designului exterior al clădirilor. Acestea sunt concepute nu numai pentru a proteja pereții exteriori de efectele climatice și meteorologice. Ele sunt durabile, estetice în aspect, economic și ușor de instalat.

Avantaje și dezavantaje

Un astfel de material de construcție, cum ar fi WPC, este o combinație de făină de lemn, coloranți și aditivi polimerici, care sunt legăturile dintre diferitele componente. Datorită acestei combinații, produsul are proprietăți utile din material plastic și lemn, păstrează o culoare bogată pentru o lungă perioadă de timp, este durabil și de lungă durată și este imun la ultraviolete.

Principalele avantaje ale panourilor compozite se datorează următoarelor indicatori:

 • rezistență ridicată, fără deformări - chipsuri, crăpături, danturi, care este tipic pentru metal și lemn în forma sa pură;
 • rezistența la foc atunci când este asamblat corect;
 • izolație termică și fonică sporită și posibilitatea ventilației;
 • rezistență la decolorare, expunere la lumina soarelui;
 • materialul nu este susceptibil de deteriorare prin mucegai, ciuperci, bacterii, rezistente la apariția ruginei;
 • siding nu se contracta, este rezistent la apa;
 • panourile compozite nu emit compuși toxici;
 • instalarea este rapidă și ușoară cu dispozitive speciale de fixare;
 • caracteristicile produsului nu sunt afectate de temperaturile critice scăzute și ridicate;
 • nu este necesară pregătirea suprafeței pereților înainte de instalare;
 • materialul nu necesită decorare suplimentară;
 • în prezența unei game largi de produse.

În plus, plăcile WPC au o durată lungă de viață - aproximativ 25 de ani, timp în care acestea continuă să-și păstreze culoarea și luminozitatea originale.

În mod separat, merită remarcată ușurința de îngrijire - puteți spăla panourile cu apă obișnuită cu adaos de detergenți, dar fără a utiliza abrazive și perii dure și bureți groși.

Dintre minusurile materialelor de construcții, costul lor ridicat se deosebește, în comparație cu siding similar din metal și clorură de polivinil, în plus, dale de culoare închisă în primul an de funcționare încă mai pierde o anumită saturație de culoare. În ciuda faptului că plăcile WPC sunt supuse expansiunii termice sub influența condițiilor externe, acest lucru nu este considerat un dezavantaj. Aceasta este de numai 1-3 mm pe metru de funcționare, iar acest fapt trebuie luat în considerare în timpul instalării.

Acest produs este utilizat nu numai pentru fațadă - datorită siguranței, poate fi folosit pentru decorațiuni interioare, pereți despărțitori, garduri, bănci, acoperitoare de podea pentru verande, arbori din aceasta.

Tipuri și specificații

Toate panourile de fațadă trebuie să aibă certificate de calitate și documentație relevantă privind siguranța împotriva incendiilor, deci este important să acordați atenție acestui lucru la achiziționare.

Există mai multe tipuri de produse din WPC:

 • lată cu structură densă;
 • Planken este un material dens dens similar cu caneluri suplimentare pentru cilimer;
 • siding - un produs fără suprafețe interioare;
 • bord cu o structură celulară (gol).

Diferitele tipuri de plăci au textură, decor, culoare, pot imita lemn și alte materiale, însă, de regulă, au aceleași caracteristici tehnice:

 • lățimea standard este de 20,4 cm;
 • lungimea poate varia de la 3 la 3,6 m;
 • absorbția apei - 3%;
 • pierdere în greutate în timpul uzurii - 0,1 g / cm2;
 • rezistență mecanică (îndoire) - 35 MPa;
 • conditii de operare - temperatura de la -50 la +70 grade.

Astfel de caracteristici ale materialului fac posibilă instalarea acestuia în orice condiții meteorologice, dar producătorul avertizează că este recomandabil să nu se realizeze instalarea la temperaturi sub +10 grade.

instalare

Deoarece panourile frontale sunt ușoare, simplifică foarte mult instalarea. În viitor, este posibil să înlocuiți plăcile deteriorate cu cele noi, ceea ce nu necesită îndepărtarea altor materiale.

Pentru muncă, veți avea nevoie de următoarele instrumente: ferăstrău circular, mall, nivelul clădirii, măsurarea benzii, marcator.

Etapa pregătitoare include:

 • curățind zidurile casei de la așternutul mic;
 • aliniere;
 • crăpături și fisuri de etanșare;
 • grund.

Prima etapă implică mai mulți pași.

 1. Făcând cadrul, este făcut din metal sau din materiale de lemn. Mai durabil și mai durabil, dar și lipsit de prelucrare suplimentară, este un profil metalic.
 2. Toate părțile cutiilor sunt atașate cu șuruburi de ancoră sau cuie. Pentru piesele metalice folosiți elemente de fixare cu pereți groși.
 3. Sub cadrul fatadei articulate, instalarea materialelor termoizolante poate fi relevantă - în acest caz va trebui să instalați și hidroizolarea. Lucrările sunt efectuate ținând cont de grosimea izolației.

În a doua etapă, panourile sunt pornite în ordine strictă.

 1. Ele încep de la partea de jos a structurii - fac găuri în ea, apoi pun un panou și fixează-l cu șuruburi, este mai bine dacă sunt făcute din oțel galvanizat, trebuie să fie introduse într-un unghi drept.
 2. Puteți fixa materialul cu clipuri sau puteți face fără ele.
 3. Ca urmare a încălzirii, produsele WPC se pot extinde, prin urmare, este important ca la așezarea plăcilor să se lase o distanță de 2-3 mm între ele.

Este important să fixați panoul compozit la fiecare intersecție cu ghidajul. Fiecare rând este montat cu o ușoară trecere.

Avantaje speciale au panourile frontale de la producătorul german Holzhof. Ele au o structură goală, prin urmare, ele se caracterizează prin creșterea fiabilității, durabilității și conductivității termice scăzute. De fapt, acesta este un siding, care are un decalaj ascuns pentru ventilație de înaltă calitate, datorită căruia are loc o ventilație optimă a fațadelor.

Acest produs are o înaltă calitate - proprietati de izolatie termica ridicata, greutate redusa - 1,7 kg / m. n., scala originală de culoare (fildeș, wenge, cafea cu lapte, bej întunecat). Textura implică prezența și absența măcinării. În plus, aceste produse au o durată de viață mai mare - până la 30 de ani. Pe lângă faptul că astfel de plăci sunt mai economice datorită lățimii mărită, ele sunt de asemenea potrivite pentru finisarea pereților din lemn.

Atunci când există o varietate de materiale compozite, mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție certificării calității însoțitoare, dar există și câteva subtilități care sunt importante în timpul instalării - panourile WPC trebuie montate pe pereții de fațadă care au un picior (bazat pe fundație) .Panourile goale sunt mai potrivite pentru fațadele în care este necesară o sarcină minimă asupra structurii. Și o recomandare mai importantă - cu care se confruntă partea însorită a clădirii, va fi mai productivă dacă alegeți culorile luminoase ale pereților, deoarece panourile frontale întunecate se ard mai repede, și acest lucru se poate observa.

Folosind panouri compozite de fațadă WPC pentru pereții exteriori, se poate asigura siguranța ridicată a durabilității și protecția pereților în orice vreme.

Cu abordarea corectă a instalării, costul crescut al materialului este pe deplin justificat - astfel de panouri oferă un serviciu de lungă durată și aspect frumos al oricărei case.

Mai multe informații despre panourile frontale ale WPC, vedeți videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor