Panouri frontale din cărămidă: caracteristici de material pentru finisarea exterioară

Fațada fațadei joacă un rol imens în exteriorul modern, deoarece depinde nu numai aspectul structurii arhitecturale, ci și durata de viață a structurii în sine. Până în prezent, există o mare varietate de materiale de finisare, cu care puteți realiza inițial decorarea clădirilor, dar panourile de cărămidă sunt deosebit de populare. Acestea sunt disponibile în diverse tipuri, sunt ușor de instalat, au o bogată gamă de culori și textura, astfel încât acestea sunt ideale pentru orice stil de design.

descriere

Panourile frontale din caramida sunt un material unic, care a fost aplicat pe scară largă în finisarea exterioară a clădirilor.Produceți-le din mortar de ciment-nisip, astfel încât materia primă este ecologică și inofensivă pentru sănătatea umană. Pentru a face materialul durabil și rezistent la mediul exterior, plastifianții, amestecurile de polimeri și stabilizatorii sunt de asemenea adăugați la compoziția sa de bază. Aceste panouri sunt produse în diferite culori și texturi, datorită cărora fațada poate fi finisată în orice stil. Barele pe bază de apă bicomponentă sunt utilizate pentru vopsirea produselor, astfel că nuanțele naturale ale panourilor arată natural și își păstrează aspectul pentru o perioadă lungă de timp fără să se estompeze în soare.

În ceea ce privește textura panourilor, pentru exteriorul casei, puteți alege un material cu o suprafață ciupită, netedă și ondulată sau dură. În același timp, indiferent de tipul de panouri care vor fi alese, căptușeala va obține, în orice caz, o ușurare pronunțată, care va da clădirii șic. De regulă, acest material este folosit pentru decorarea exterioară a pereților caselor de țară, dar poate fi găsit și în proiectarea altor clădiri. Panourile sunt instalate, de obicei, fie pe întreaga suprafață a pereților, fie fac inserții separate care accentuează designul.

tipuri

Panourile frontale cu imitație de cărămidă produc diferite tipuri, fiecare dintre ele diferă nu numai în dimensiune, formă, ci și în componența elementelor. Prin urmare, materialul poate avea propriile caracteristici și caracteristici.

Până în prezent, există două tipuri principale de panouri.

 • Cu o structură omogenă. Astfel de produse decorative sunt realizate din PVC și materiale polimerice. Datorită prezenței unor modificatori speciali, materialul este rezistent la umiditate, schimbări de temperatură și deformare.
 • Cu o structură combinată. Acestea sunt așa-numitele termopanele, care sunt produse utilizând o tehnologie specială prin metoda combinării polimerilor cu materiale izolante. Rezultatul este un izolator termic excelent, care nu este inferior în calitățile sale chiar și pentru spumă poliuretanică sau spumă de polistiren. Efectuând finisarea unor astfel de panouri, nu este necesar să se pună un strat suplimentar de izolație. Singurul dezavantaj al produsului este prețul său ridicat, dar, spre deosebire de alte panouri, instalarea sa este mult mai ușoară.

În plus, panourile frontale sub o caramida se întâmplă în următoarele tipuri:

 • Clincherului. Reprezintă un material pentru fabricarea căruia se utilizează cărămizi de clincher.Acestea sunt considerate o opțiune ideală pentru decorarea exterioară, deoarece acestea au multe avantaje: rezistență, rezistență ridicată la uzură, izolare termică bună. Panourile de fațadă sunt disponibile într-o gamă imensă de texturi și culori. Minusul produsului este complexitatea instalării sale.
 • Beton. Produs pe baza de beton într-o selecție bogată de culori. Principalele componente ale materialului sunt cimentul și nisipul de înaltă calitate. La unele tipuri de panouri poate fi prezentă și o compoziție de cuart-ciment, la care se adaugă coloranți naturali și celuloză. Datorită tehnologiei moderne de producție, produsul are o greutate redusă și este prevăzut cu brațe de montare care facilitează căptușeala. Singurul dezavantaj al acestor panouri este prețul ridicat.
  • Polimer. Produsul este fabricat din materii prime polimerice, ceea ce face panoul luminos și ușor de instalat. În exterior, materialul se aseamănă cu siding cu imitația de cărămizi naturale de cărămidă. Este accesibil, perfect pentru orice stil. Mai ales frumos arata intr-un exterior modern al panoului sub o caramida antica si sub o piatra.În ceea ce privește neajunsurile, produsul nu este recomandat pentru utilizarea la finisarea clădirilor plasate în condiții climatice dure.
  • Clorură de polivinil. Ele sunt caracterizate de o bună rezistență, ductilitate și pot rezista foarte bine schimbărilor de temperatură. Paleta de culori a panourilor este diferită. Materialul care imită cărămida arsă și nisipoasă arată interesant. Există, de asemenea, modele combinate sub forma unui decor de mozaic, aplicându-se un strat ceramic pe suprafața lor. Deși prețul produsului este scăzut, pentru instalare este necesar să se achiziționeze în plus materiale termoizolante, astfel încât instalarea finală este costisitoare.

  caracteristicile

  Panouri decorative de cărămidă au apărut recent pe piața construcțiilor, însă într-o perioadă scurtă de timp au reușit să se stabilească drept cel mai popular material utilizat pe scară largă pentru fațadele de placare.

  Cererea imensă pentru produs se explică prin următoarele caracteristici:

  • Rezistență ridicată la influențele mediului. Panourile nu se tem de umiditate, temperaturi extreme și radiații ultraviolete.
  • Pe suprafața materialului nu se formează dungi de sare.Această problemă se întâlnește adesea la finisarea fațadelor cu cărămidă naturală, care absoarbe bine umiditatea. Analogii artificiali sunt protejați de apariția raidurilor, deoarece au un coeficient scăzut de absorbție.
  • O selecție uriașă. Producătorii prezenți pe panouri de piață de diferite culori și texturi. Sunt deosebit de populare produsele cu imitații de cărămizi roșii, galbene, albe și bej. Datorită unei astfel de sortimente șic, a devenit posibilă proiectarea unică a fațadei, oferindu-i un aspect frumos și elegant.
  • Instalare ușoară. Instalarea materialului se realizează rapid și se poate face independent, fără ajutorul experților. Deoarece panourile sunt produse în dimensiuni mari, lucrările de instalare nu durează prea mult timp.
  • Durabilitate. Termenul de funcționare a unei astfel de finisaje este identic cu o zidărie obișnuită.
  • Greutate redusă. Datorită faptului că produsele sunt fabricate folosind tehnologii moderne din polimeri, acestea cântăresc puțin și reduc semnificativ încărcătura pe fundație.
  • Forța de aderență. Materialul poate rezista la orice stres mecanic și este considerat mult mai sigur decât siding.
  • Siguranța împotriva incendiilor.Panourile sunt neinflamabile și, în caz de incendiu, au o rată minimă de aprindere.
  • Conductivitate termică bună. Majoritatea gamei de modele sunt disponibile cu prezența unui încălzitor special, astfel încât aceste panouri sunt calde și, în același timp, servesc nu numai ca un element decorativ, ci și un izolator termic de înaltă calitate.

  În ceea ce privește defectele materialului de fațadă, principalul său dezavantaj este costul ridicat. În plus, în anumite cazuri, pentru a realiza căptușeala clădirilor cu o structură complexă, este necesar să se recurgă la ajutorul profesioniștilor, ceea ce va genera costuri suplimentare.

  dimensiuni

  Înainte de a se confrunta cu clădirea cu panouri de fațadă, este necesar nu numai să se decidă asupra designului lor, ci și să se aleagă dimensiunea potrivită. Deoarece produsul este produs cu un strat de protecție, este important să se considere că grosimea acestui finisaj nu va depăși 3 mm. Fiecare marcă produce panouri în conformitate cu standardele stabilite pentru o anumită gamă de modele, astfel încât dimensiunile pot fi diferite. De regulă, produsele sunt fabricate sub forma a trei panouri nucleare cu dimensiunile de 19,8 * 35 * 2,4 cm. Dacă cumpărați produse de această dimensiune, consumul lor pe 1 m2 de perete va fi de aproximativ 14 unități, în timp ce greutatea finisajului nu va depăși 20 kg.

  Soluții de culoare

  La elaborarea unui proiect de construcție, este necesar să se asigure nu doar designul său intern, ci și decorul exterior. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați în prealabil culoarea potrivită pentru culoare, care ar fi combinată armonios cu toate elementele exterioare. Pana in prezent, panourile din caramida gri si alba sunt foarte populare. În cazul în care clădirea trebuie să fie rafinată, se recomandă utilizarea fațadei de teracotă, de culoare roșie și galbenă. Nu este necesară efectuarea placării într-o nuanță de culoare, cum ar fi cărămizile alb este ideal combinat cu burgund și inserții piersica și gri poate fi suplimentată cu un formulări roșu-brun.

   Deoarece panourile de fațadă sunt realizate într-o paletă bogată de culori, în selecția lor trebuie să țină cont de caracteristicile arhitecturale ale clădirilor și să acorde o atenție la linia de sosire a bazei și a acoperișului. Un rol important îl are și localizarea geografică a clădirii, dimensiunea și scopul acesteia. În funcție de acestea, decorul poate fi realizat din panouri de nuanțe reci și calde. Roșu și portocaliu sunt considerate culori calde, violet, albastru și verde sunt reci și gri sunt neutre.

    Prezentarea producătorilor

    Panourile cu imitații de cărămizi sunt prezentate pe piață de mai mulți producători, prin urmare, ele diferă una de alta nu numai în culoare, textura, dar și în material.

    Comentariile bune au primit produse realizate pe baza de dale de clincher de la branduri cum ar fi ABC, Roben, Stroeher și Feldhaus Klinker. Acestea se caracterizează prin înaltă calitate și fiabilitate, iar o selecție elegantă de culori vă permite să finalizați orice direcție a clădirii. Grosimea acestor panouri este cuprinsă între 9 și 14 mm, iar greutatea nu depășește 16 kg.

    Materialul bazat pe beton din kmew. Pentru fabricarea produselor, acest producător utilizează numai ciment de înaltă calitate, agenți de plastifiere, pigmenți și nisip fin. Pentru a simplifica instalarea panourilor, acestea sunt prevăzute cu console speciale pentru fixare, iar datorită tehnologiei speciale de turnare, produsele achiziționează o factură dificil de distins de cărămizi naturale. Dimensiunile acestor panouri - 45,5 * 30,3 cm, grosime - 16 mm.

    De asemenea, popular în decor și panouri de polimer sub cărămidă, care produce Compania Docke-R. Ele sunt ușoare și ușor de instalat.Deoarece produsul este ușor, acesta nu încarcă baza clădirii și permite montarea suplimentară a unui strat de izolare termică. În exterior, aceste panouri sunt asemănătoare casetei de vinil, sunt produse în dimensiuni standard - 112,7 * 46,1 cm cu o grosime de 16 mm.

    Cum sa alegi?

    Fațada este considerată ca fiind o față a oricărei structuri arhitecturale, deci decorarea acesteia ar trebui să fie efectuată în mod corespunzător. Recent, majoritatea maeștrilor pentru placarea exterioară a clădirilor au început să utilizeze panouri de fațadă sub caramida, deoarece protejează fiabil structura de impactul negativ al mediului extern și oferă o imagine completă imaginii. Înainte de a efectua o astfel de finisare, trebuie să alegeți materialul potrivit.

    Pentru a face acest lucru, ia în considerare următoarele puncte:

    • Caracteristicile structurii. În funcție de scopul și dimensiunea panourilor de construcție de diferite tipuri pot fi utilizate. Astfel, pentru o casă particulară, se recomandă produse pe bază de beton, realizate în culori calde, iar pentru instituțiile publice este preferabil să se acorde prioritate panourilor de polimeri cu nuante mai reci. Produsul poate fi instalat pe orice suprafață, dar tehnologia de instalare pentru o bază din lemn și beton este diferită.Locația clădirii este de asemenea importantă - pentru zonele cu condiții climatice dure, este de dorit să cumpărați panouri care sunt deja prevăzute cu izolație termică.
    • Caracteristicile de performanță. Materialul trebuie ales cu o clasă de rezistență ridicată.
    • Cost. Disponibile sunt atât panouri scumpe și accesibile, dar merită să ne amintim că calitatea nu poate fi salvată. Prin achiziționarea de produse de la producătorii bine-cunoscuți care s-au dovedit a fi pe piața construcțiilor, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la fiabilitatea finisajului.
    • Corespunde designului peisajului. Toate clădirile și extensiile situate pe teritoriul terenului ar trebui să fie combinate armonios între ele și să se completeze frumos între ele. Prin urmare, culoarea și textura căptușelii sunt selectate în conformitate cu stilul general de decorare. Fațada, acoperișul și subsolul clădirii ar trebui să fie o singură compoziție.

    Materiale prime

    Cu fațada este destul de realistă să o faci singur, fără cunoștințe și experiență specială, singura problemă poate fi finalizarea structurilor de arhitectură complexă.

    Următoarele sfaturi vă vor ajuta la începutul stagiilor:

    • Înainte de a începe lucrul, este necesar să pregătiți în mod corespunzător suprafața pereților din exterior. Pentru aceasta, merită verificată fundația pentru uniformitate utilizând nivelul clădirii. În cazul în care picăturile depășesc mai mult de 1 cm, panourile nu pot fi montate pe o astfel de bază fără aliniere. Indiferent dacă pereții sunt din cărămidă sau beton, trebuie de asemenea să fie pregătiți. Suprafețele din lemn sunt tratate suplimentar cu antiseptice.
    • Este important să determinați corect nivelul primului rând de placare. Panourile de perete, de regulă, sunt fixate la 30 cm de la nivelul solului. Este recomandabil să porniți căptușeala din colțuri.
    • Materialul este fixat cu ajutorul unui adeziv special pentru țiglă, este aplicat punctat în jurul întregului perimetru al panoului. În plus, produsele pot fi instalate pe blat, fixându-le pe dibluri. Panourile din fibră de ciment sunt cele mai bune pentru fixarea șuruburilor cu șurub hexagonal.
    • După ce primul rând este gata, toate decupajele dintre perete și material trebuie umplut cu spumă.
    • Dacă în timpul instalării sa dovedit că panoul nu se potrivește într-un rând, acesta trebuie tăiat cu un șlefuitor.
    • Casa de vară, unde intenționați să trăiți numai vara, poate fi căptușită cu materiale fără izolare, se va dovedi mult mai rapidă și mai ieftină.În ceea ce privește clădirile rezidențiale, pentru acestea este necesară izolarea.
    • Pentru a finaliza aspectul estetic, articulațiile sale trebuie frecate cu amestecuri speciale.

    Exemple frumoase

    Panourile frontale din caramida deschid oportunități uriașe pentru creativitatea designului. Stilul clasic este foarte popular în finisajele moderne, pentru care acoperișul este realizat în culori închise, iar fațada este decorată cu panouri de nuanțe pastelate și de cafea. De asemenea, arată frumos cu care se confruntă galben și alb. În același timp, pentru decorarea pereților se recomandă utilizarea nu mai mult de trei culori, dintre care unul va fi considerat principal, iar celelalte două - suplimentare. Soluția originală va fi materialul de placare a fațadelor din diferite texturi. Făcând inserții individuale, puteți obține un efect teribil.

     Dacă casa este mică, atunci ea poate fi emisă în stilul alpin.unde acoperișul casei va fi din lemn natural, iar pereții luminii fațadei. Dacă terenul pe care se află clădirea este înconjurat de mulți copaci, atunci pentru căptușeală este mai bine să alegeți panouri de culori saturate și să preferați verde, galben sau maro.Într-o zonă deschisă, fațadele sunt potrivite pentru furnir roșu sau portocaliu. În acest caz, este de dorit să alegeți panouri cu o structură de relief.

     Pentru casele de talie mare, situate în apropierea lacului sau a mării, decizia corectă ar fi să finalizeze pereții în nuanțe de apă. Acesta va arata frumos pe fundalul unui astfel de peisaj de albastru, albastru sau turcoaz. Pentru ca o structură arhitecturală să dobândească un aspect elegant, este important să o adăugați cu extensii decorative sub formă de terase, pentru decorarea cărora se va folosi același material ca și pentru o clădire rezidențială.

     Este interesant să se uite la fundalul unor astfel de scări finisate forjate. Pașii lor în acest caz trebuie să pună țiglă marmorată. Pentru a finaliza compoziția va ajuta plăcile decorative, căptușite sub formă de căi mici și care să conducă la zonele individuale ale terenului.

     Montarea pe panou vă așteaptă în următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor