Imitarea unui bar: caracteristici ale materialelor pentru finisarea exterioară a casei

O casă din lemn lipit sau profilate arată elegant și scump, dar nu toată lumea își poate permite această plăcere. Prin urmare, a apărut o alternativă - este posibil să se învecineze o cameră prin imitația unui bar. În același timp, casa va fi foarte asemănătoare vizual cu o bară, iar costurile financiare vor fi mult mai mici.

Ce este?

Lemn de imitație este, de asemenea, numit un bar fals. Acesta este un material care poate fi folosit pentru placare, atât în ​​afara cât și în interiorul încăperii.

Astăzi, există o imitație artificială a lemnuluidin deșeuri de lemn cu adaos de plastic, precum și o variantă de lemn masiv, care este deosebit de populară pentru consumatori. Este demn de luat în considerare în detaliu.

Este o placă plană, prelucrată pe 4 laturi, realizată sub formă de bârna de lemn tratată. Grosimea acestui material este de până la 35 de milimetri, iar lățimea poate atinge 260 de milimetri. Materialul de fabricație este rasinoase și lemn de esență tare. Profilul în acest caz este trapezul și datorită acestei neteziri și uniformități ale bazei.

Pentru cea mai bună potrivire, marginile sunt procesate într-un mod special.Acest lucru vă permite să protejați fiabil izolația împotriva efectelor condițiilor climatice și umidității negative. Faptul în care materialul este produs determină densitatea și caracteristicile acestuia.

Pro și contra

Piața modernă oferă o gamă largă de imitații de lemn. Consumatorul poate alege materialul adecvat pe baza prețului produsului, a aspectului și performanței acestuia. Ferestrele false sunt foarte populare atunci când finisați fațadele caselor de case private și cabane. Acest lucru se datorează proprietăților sale pozitive.

Mai întâi de toate, materialul este natural și ecologic. Este netoxică și nu are miros neplăcut în timpul funcționării.Produsele sunt absolut sigure pentru oameni și pot fi utilizate atunci când lucrați cu orice cameră.

Panourile nu provoacă probleme în timpul instalării, este destul de posibil să o faceți singur, având o idee despre lucrările de finisare. În plus, imitarea lemnului pare mai exactă, comparativ cu lemnul natural, având în același timp un cost mult mai mic.

Dacă instalarea a fost efectuată corect și eficient, produsele vor dura mult timp fără a crea probleme pentru proprietari. Lemnul imitativ are o funcție protectoare. Este rezistent la stres mecanic și la condiții climatice agresive. Este imposibil să nu menționăm gama largă de culori a materialelor care permite consumatorului să aleagă umbra dorită, astfel încât casele să pară costisitoare, profitabile și elegante.

În același timp, este imposibil să nu spunem despre aspectele negative. Una dintre ele este pericolul de incendiu ridicat al materialelor. Pentru a prelungi durata de viață a produselor, se recomandă tratarea acestora cu soluții speciale care au proprietăți antiseptice, precum și reducerea inflamabilității. Ele vor proteja, de asemenea, fațada de uscare și crăpare.

Pentru imitarea lemnului părea întotdeauna bună și, de asemenea, nu și-a pierdut proprietățile, este necesar să-l acoperiți periodic cu compoziții de vopsele și lacuri, care implică cheltuieli financiare suplimentare. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că componentele pentru panouri nu sunt ieftine, iar utilizarea lor este obligatorie cu munca corespunzătoare.

Pentru proprietarii de case care nu au dorința de a acoperi fațada cu panouri din lemn, producătorii oferă siding metalic sub un bar. Termenul de funcționare, conform recenziilor, este de până la 50 de ani, iar vizual structura arata ca un jurnal.

tipuri

Pentru exteriorul fatadelor clădirii pot fi folosite materiale de diferite tipuri. Toate acestea diferă atât în ​​parametrii externi, cât și în proprietățile fizice.

În primul rând, barele false sunt împărțite în tipuri în funcție de materialul de fabricație. Sunt produse din pin, cedru, zada si alte specii de lemn. În plus, dimensiunea panourilor poate fi variată.

Categoria de preț este influențată de tipul de lemn din care sunt fabricate panourile. Acestea sunt împărțite în soiuri de categorii A, AB, B și C. Aceste informații ar trebui afișate în certificare.Caracteristicile de performanță depind de soi.

Prețul clasei A este mai mare decât celelalte, însă calitatea sa este mai bună. Materialul de fabricatie este de pin. Pentru a termina locuința în exterior, se recomandă aplicarea clasei A și AB. Clasa C este mai potrivită pentru căptușeala clădirilor.

Dar, de asemenea, atunci când alegeți o rasă de finisare trebuie să țineți cont de condițiile de funcționare. În încăperile cu umiditate ridicată, este mai bine să folosiți tei și zada.

Imitarea lemnului este împărțită de geometria profilului. Aici puteți selecta o blocare a casei și a panourilor de perete.

Dimensiunile lemnului de imitație sunt diferite, ele trebuie selectate pe baza preferințelor consumatorului. Lățimea variază de la 140 la 190 milimetri, lungime - până la 6000 de milimetri. Grosimea este selectată în funcție de tipul de lucru planificat și de condițiile de utilizare, poate fi de la 16 la 35 de milimetri.

Funcții de selecție

Sunt disponibile pe piață variante de siding, care imită lemn, într-o mare varietate. Prețul materialelor poate fi semnificativ diferit. Pentru a economisi bani, experții recomandă cumpărarea de panouri direct de la producător pentru a evita construirea blocurilor de magazine.Dar mai întâi trebuie să alegeți un material de înaltă calitate. Pentru a face acest lucru, ia în considerare câteva puncte.

Indicele de umiditate nu trebuie să fie mai mare de 15%, în caz contrar ar putea amenința prin înclinarea fațadei în timpul funcționării. Canalul de pe panou servește la ventilarea fațadei și ajută la prelungirea aspectului panourilor.

Lățimea șinei este, de asemenea, importantă pentru aspectul clădirii. Pentru a arăta ca o cherestea naturală, lățimea ar trebui să fie de aproximativ 100 de milimetri. Panourile foarte înguste arata ieftin si larg inexact. În plus, trebuie să acordați atenție calității conexiunii castelului. Calitatea și netezimea sunt importante, precum și absența defectelor și a daunelor.

Și este de asemenea necesar să alegeți elementele decorative potrivite. Ele măresc rezistența la uzură a suprafeței și sunt, de asemenea, responsabile pentru atractivitatea aspectului său. Prin urmare, trebuie să alegeți produse de calitate.

Înainte de efectuarea lucrărilor este necesar să se facă calculul materialului și a accesoriilor acestuia. Pentru a face acest lucru, măsurați pereții, ferestrele și ușile. Zona de deschideri nu va fi acoperită cu o șină ridicată, deci trebuie să fie scăzută din total, astfel încât să nu se acumuleze exces materiale de decorare.

Cum să efectuați activitatea?

Panourile de calitate nu produc probleme în timpul instalării, pot fi ținute cu mâinile tale. Cu toate acestea, este necesar să avem o idee în ce succesiune și cum se desfășoară munca.

Primul pas este de a pregăti suprafața. Pereții sunt bine curățiți de murdărie. Se recomandă tratarea acestora cu un antiseptic pentru a elimina aspectul ciupercii și mucegaiului.

După aceea, se realizează instalarea butucului. Este important să o instalați vertical pe bază. În cazul în care suprafața este din lemn, fixarea se face cu șuruburi, pentru suprafața cărămizilor sau diblurilor de blocuri de oțel sunt utilizate, condus în găurile pregătite.

Un pas important este realizarea izolației de vapori de înaltă calitate și izolarea termică a camerei. Izolatia este plasata pe partea superioara a filmului de bariera de vapori si o inchide din nou. Îmbinările trebuie să se lipesc.

Alte panouri și elemente decorative sunt montate direct. După aceea, fațada trebuie fixată cu șuruburi sau șuruburi. În absența unei acoperiri de finisare, etapa finală este tratamentul de suprafață cu materiale antiseptice și vopsele.

Nuante importante

Clasele false sunt disponibile în pachete sigilate.După cumpărare și înainte de lucru, aceste pachete ar trebui deschise, iar produsele ar trebui amplasate în aer, împiedicând lumina soarelui și precipitațiile. Panourile ar trebui lăsate timp de două zile. Acest lucru se întâmplă deoarece, după deschiderea ambalajului sigilat, lemnul va absorbi umiditatea și, prin urmare, poate crește în dimensiuni, ceea ce va determina înclinarea fațadei clădirii.

Panourile sunt montate în direcția de jos în sus, canelura trebuie localizată mai jos. Acest lucru va ajuta la prevenirea pătrunderii umidității și murdăriei. Primul panou este setat folosind un nivel. Depinde de instalarea corectă a modului în care suprafața va fi uniformă. Elementele de fixare sunt înșurubate la un unghi de 45 de grade.

Lucrările trebuie efectuate numai în condiții meteo uscate și la o temperatură de sub -15 grade. Vopsirea se face numai pe vreme caldă și uscată.

Atunci când alegeți o culoare, este recomandat să luați în considerare locația clădirii. Pereții din partea de sud sunt cel mai bine făcuți lumina, deoarece cele întunecate vor dispărea în soare. Iar nordul, dimpotrivă, este mai bine să faci întuneric. Acest lucru va asigura o mai bună încălzire și căldură în cameră.

îngrijire

Pentru o durată mai lungă de viață a fațadelor, căptușite cu lemn de imitație, este necesar să aveți grijă adecvată pentru material. Mai întâi de toate, nu trebuie să uităm de lăcuirea periodică a panourilor. Și, de asemenea, ar trebui să verificați în mod regulat suprafața pentru a elimina aspectul defectelor, fungilor și putregaiului.

Experții observă că, în cazul unei instalări adecvate a acoperirii și îngrijirii corespunzătoare a acesteia, imitația unei cherestea va dura mulți ani fără a-și pierde atracția vizuală și proprietățile sale pozitive.

Pentru informații despre cum să montați corect o imitație a lemnului, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor