Utilizarea producătorului de chimie de construcție Mapei

Utilizarea producătorului de chimie de construcție Mapei

Mapei a fost în jur de peste optzeci de ani. Afacerea familiei și-a început activitatea prin eliberarea vopselelor și lacurilor. După cel de-al doilea război mondial, cererea de adezivi și amestecuri de clădiri, pe care compania a început să le producă, pe baza propriului know-how, a crescut semnificativ. Într-un timp scurt, Mapei și-a sporit impulsul, a introdus multe dezvoltări unice în producție, ceea ce ia dat un avantaj competitiv incontestabil.

Caracteristici speciale

În Rusia, societatea Mapei și-a început activitatea de la sfârșitul anilor nouăzeci ai secolului trecut. Întreprinderile companiei operează în mai mult de trei țări și au 68 de fabrici din întreaga lume. În total, gama de produse a companiei cuprinde mai mult de o mie și jumătate de mii de articole, 40 dintre cele mai populare produse sunt produse în Rusia.Caracteristicile produselor Mapei sunt că au o calitate înaltă. Amestecurile de constructii sunt realizate utilizand evolutiile specialistilor companiei, ele sunt eficiente si ecologice, sunt vandute in segmentul de pret mediu.

Politica companiei vizează îmbunătățirea continuă a calității produselor, în timp ce prețurile rămân la același nivel și sunt disponibile unui cumpărător obișnuit cu un nivel scăzut al venitului.

specie

Există multe compoziții calitative produse de compania Mapei, care permit rezolvarea unei varietăți de sarcini legate de construcții.

 • "Fuga Fresca" - este o vopsea care restaurează efectiv culoarea cusăturilor dintre plăci. Se face pe baza unei emulsii apoase și are capacitatea de a crea o acoperire uniformă.
 • "Mapei Stabilcem" - Acesta este un ciment special care are calitatile unui plastifiant foarte eficient. Ambalat în saci de 20 kg. Elimină porozitatea betonului, întărește structurile din beton. Când se utilizează Stabilcem, nu este nevoie să se aplice vibrații pentru a compacta amestecul de beton.
 • "Mapei Keraseal" folosit pentru a proteja plăcile de la decolorare, poluare, pătrunderea umezelii.Se aplică la prelucrarea unei cărămizi, a unei pietre naturale, a plăcilor de porțelan.
 • "Mapei Planicrete" - aditiv de latex pentru amestecuri de ciment. Oferă o bună aderență după aplicare, crește rezistența la încovoiere, reduce semnificativ coeficientul de absorbție a umezelii.
 • «Stabilcemt» mortar de un singur component cu contracție minimă. Proiectat pentru fixarea sigură a structurilor verticale. Amestecul nu conține cloruri. Pentru a evita deformarea sau contracția excesivă, puteți folosi un aditiv special «Mapecure SRA». Este un absorbant eficient care "ia" excesul de apă. Se recomandă ca amestecul să nu fie amestecat manual. Se aplică în mai multe moduri: folosind o mistrie și o spatulă, folosind un dispozitiv special folosind metoda pulverizării. Grosimea admisă pe ciclu nu este mai mare de 3,5 cm. Intervalul de timp dintre aplicarea straturilor diferite este de 4-5 ore. Dacă există o armătură prezentă în lucrare, atunci trebuie să fie tratată în mod necesar cu un grund. Adesea, în acest caz, utilizați o compoziție specială de "Mapefer 1K". Grosimea medie a stratului este de 2 mm.
 • «Prosfas» este folosit ca grund și are grade diferite de densitate, consolidează șapa de ciment și acționează ca o protecție împotriva prafului și murdăriei.
 • "Mapei Fugolastic" - este un aditiv polimer foarte eficient pentru astfel de compuși ca KeracolorFF și KeracolorGG. Crește rezistența și coeficientul de aderență, reduce absorbția de umiditate. Poate "funcționa" ca o umplutură a cusăturilor între plăci, schimbând efectiv schema de culori.
 • "Mapei Mapefill" - amestec în vrac pe bază de ciment, care are capacitatea de a "se lupta" în special rapid. Ajută la fixarea sigură a nodurilor verticale. Cea mai mare dimensiune a stratului agregat este de 3 mm, turnarea fiind permisă până la 6 cm grosime.
 • "Topcem pronto" - Este un primer eficient pe bază de ciment. Timpul mediu de setare este de 4 zile. Cu aceasta, puteți face șape de înaltă calitate, acoperiti podelele cu linoleum, așezați țiglă și piatră, instalați granit ceramic.
 • "Keranet Liquido" - solvent universal lichid, care este posibil pentru toate suprafețele. Este un agent de curățire foarte eficient și îndepărtează var, agenți de etanșare, ciment uscat, adezivi. Un solvent deosebit de eficient în purificarea plăcilor ceramice și a betonului.
 • "Eporip Mapei" - adeziv special destinat prelucrării produselor din beton. Se bazează pe rășină epoxidică. În mod eficient, se pot ocupa de o varietate de îmbinări și fisuri în beton.Se întărește fără contracție, nu conține toxine și solvenți, are o aderență ridicată la structurile de oțel și beton armat.
 • «Granirapid» - este un adeziv bicomponent. Folosit pentru acoperirea pereților și a pardoselilor.
 • "Mapei Grout hi-flow" - o compoziție specială de beton care se întărește în timpul minim. Fabricat pe baza fibrei polimerice și este ideal pentru prelucrarea structurilor din beton armat. Grosimea umplerii admisibile - de până la 4 cm Este recomandabil să-l folosiți pentru repararea și restaurarea pereților vechi, podele etc.
 • "Primer G" - este o rășină sintetică dizolvată în apă, care este un primer eficient. Crește coeficientul de aderență, protejează în mod fiabil suprafețele poroase de pătrunderea umezelii.
 • "Nivoplan Plus" utilizat ca tencuială în toate tipurile de încăperi. Grosimea aplicației - nu mai mult de 2 cm. Pregătește eficient suprafața pentru montarea plăcilor, impermeabilizării, ipsosului, chitului de finisare.
 • "Ultratop Loft" - o acoperire care este destinată pentru aranjarea unei podele. Compoziția este eficientă și ușor de utilizat. Cel mai des folosit în zone în care există o încărcătură mecanică mare pe podea. Materialul poate fi de diferite culori și poate fi, de asemenea, utilizat în prelucrarea pereților.
 • "Mapei Adesilex P9" - adeziv de ciment. Grosimea de umplere admisă - până la 4 cm. Sa arătat bine atunci când instalați țiglă, hidroizolare, linoleum. Consumul aproximativ - 2 kg pe 1 m2.
 • Mapei Keranet Polvere - curatator, care poate manipula efectiv peretii interiori, precum si fatadele. Folosiți cu ușurință substanțe precum cimentul, varul, vopseaua, produsele petroliere, substanțele de etanșare.
 • "Primer MF" Este folosit ca grund și mărește dramatic coeficientul de aderență. Se bazează pe rășini epoxidice și aditivi speciali. Compoziția este eficientă atunci când se lucrează cu suprafețe din beton poros.
 • "Mapegrout Thixotropic" - Este un amestec uscat, ambalat în saci de 25 kg. Amestecarea cu apa, compoziția formează o substanță din beton, care este un monolit, nu poate fi stratificată. Cu succes se poate utiliza fără utilizarea cofrajului pe pereți și pe plafon.

Tixotropic are:

 • caracteristici de igienizare cu rezistență ridicată;
 • coeficient de aderență mare;
 • rezistența la schimbările de temperatură;
 • rezistent la apă.

Adesea, această compoziție este utilizată pe obiecte care sunt expuse unor influențe agresive asupra mediului. Structura este aplicată cu succes pentru repararea podelelor în încăperi.Este permisă utilizarea acestuia în repararea rezervoarelor din beton armat, inclusiv cele care interacționează cu apa potabilă.

cerere

Utilizarea compușilor din Mapei depinde de sarcina care trebuie îndeplinită. De exemplu, amestecurile care se obțin pe bază de rășină epoxidică cu adaos de nisip de siliciu și aditivi speciali măresc rezistența materialului tratat la efectele umidității. Mapei mortar epoxidic este considerat unul dintre cele mai bune din lume.

Lucrările de reparații în aer liber folosind diferite formule din Mapei sunt posibile numai fără ploaie.

Atunci când cumpărați materiale de construcție produse de Mapei, se recomandă să consultați certificatele de calitate care trebuie să fie prezente la toți dealerii oficiali. De asemenea, se recomandă citirea notei de instrucțiuni, în care scopul unei compoziții este întotdeauna dezvăluit.

De asemenea, este important să pregătiți bine zona tratată înainte de începerea lucrului. În special acest postulat se referă la produse din beton - fisurile din acestea sunt prelucrate printr-o unealtă specială cu duze de diamant sau cu un perforator. Toate miezurile și microparticulele sunt îndepărtate folosind presiunea apei, apoi zona este uscată complet.În plus față de apă, aerul comprimat este utilizat pentru curățarea betonului.

Suprafața este tratată cu un solvent, apoi cu un primer. Solvenții trebuie să fie concentrați pentru a putea elimina:

 • vopsea;
 • grăsime;
 • amestecuri de ciment și tencuială;
 • materiale de etanșare.

Suprafața cu care lucrarea are loc este umezită, apoi apa în exces este îndepărtată cu o cârpă sau cârpă. Temperatura recomandată la care pot fi efectuate operațiile este de la +6 la +36 grade Celsius. La temperaturi ambientale scăzute (de la + 10 ° C), rezistența tencuielii pe pereți și podeaua autonivelantă este mai lentă.

Sfaturi utile

Atunci când depozitați pungi de amestecuri nu ar trebui să fie expuse la temperaturi scăzute. Temperatura recomandată a apei pentru diluare este de la 25 la 42 de grade. La temperatura normală a încăperii, calitățile de lucru ale amestecului și caracteristicile tehnice ale acestora se păstrează timp de cel mult o oră, prin urmare, pregătirea acestora ar trebui să ia în considerare acest factor.

Pentru a realiza o combinație concretă, trebuie să respectați următoarele recomandări, care sunt date în recenzii de către utilizatori:

 • deschideți numărul necesar de pungi astfel încât acestea să fie utilizate într-un singur ciclu;
 • treaptați treptat amestecul în apă, în timp ce amestecați bine folosind un burghiu electric cu o duză;
 • amestecul trebuie să fie omogen;
 • dacă compoziția este prea groasă, este permisă adăugarea unei cantități mici de apă.

În următorul videoclip veți găsi plăci de covor cu ajutorul produselor chimice de construcții Mapei.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor