Moduri populare de a instala o fațadă umedă

Designul fațadei clădirii este la fel de important ca și execuția sa internă. Producătorii moderni produc o mulțime de materiale practice care pot fi utilizate pentru decorarea exterioară a caselor de orice dimensiune și aspect.

Ce este în spatele numelui?

Nu fiecare proprietar de case știe exact ce este inclus în definiția unei "fațade umede". Înainte de a vă familiariza cu această metodă de finisare, trebuie să răspundeți la această întrebare. Numele memorabil al fațadei umede vorbește de la sine. În acest caz, aceasta implică utilizarea de soluții adezive de înaltă calitate în stare lichidă sau semi-lichidă. Datorită introducerii acestei tehnologii bine gândite, spațiile rezidențiale sunt protejate în mod fiabil de apariția punctelor de rouă - cu o fațadă umedă, acestea sunt evacuate și nu penetrează în tavan.

În plus, definiția unei fațade umede include trei modalități principale de finisare a caselor private.în care izolarea elementelor de fixare, plasă de armare și placarea se realizează cu ajutorul unor amestecuri adezive speciale. Chiar dacă există o diferență puternică de temperatură în interiorul și în exteriorul clădirii, condensul dezastruos nu se va acumula în casele cu fațadă umedă. Această tehnologie a fost lansată încă din anii '60 -'70 ai secolului trecut, când a apărut problema eficienței energetice eficiente a clădirilor. Este de remarcat aici că în acest caz izolarea exterioară de înaltă calitate a pereților reprezintă soluția optimă, deoarece face posibilă deplasarea punctului de rouă cât mai mult posibil de la spațiile interioare până la locuință.

Caracteristici tehnologice: argumente pro și contra

În prezent, proprietarii de case pot alege pentru ei înșiși cea mai bună opțiune pentru izolare - în aer liber sau în interior. Cu toate acestea, cota leului de consumatori se referă la sisteme externe fiabile, în care izolația este situată în exterior. Astăzi, mulți proprietari se îndreaptă spre acest design al fațadei caselor particulare, deoarece permit extinderea duratei de viață a materialelor de construcție și a fațadelor.În acest caz, ca și în multe altele, mai întâi trebuie să pregătiți o fațadă de înaltă calitate. După aceea, puteți merge direct la izolația sa cu materiale adecvate. Alegerea izolației de astăzi este mai mare decât oricând, astfel încât puteți alege cea mai bună opțiune pentru orice preț.

Numai după aceea, comandanții încep să aplice un adeziv special la materialul izolator. Urmând tehnologia, este suprapusă pe o plasă de armare, rezistentă la efectele compușilor alcalini. Etapele finale ale tuturor lucrărilor sunt tencuiala bazei, precum și aplicarea stratului de finisaj al ornamentelor decorative. Pentru a face o fațadă umedă fiabilă și durabilă, trebuie să fie un tort multi-strat. Această regulă nu trebuie neglijată, în caz contrar căptușeala va fi mai puțin durabilă și fiabilă și va fi rece în interiorul locuinței.

Astfel de sisteme gândite cu grijă se pot lăuda cu multe calități pozitive pentru care mulți proprietari le aleg.

 • Un astfel de sistem combină atât funcția decorativă, cât și cea izolatoare, care este foarte convenabilă și vă permite să economisiți timp pe o muncă suplimentară.
 • Dacă pereții casei sunt prea ușori sau subțiri, atunci o fațadă umedă este soluția perfectă. Cu un astfel de sistem, casa va deveni nu numai mult mai atractivă, ci și mult mai caldă și mai confortabilă.
 • Folosind o fațadă caldă de înaltă calitate, economisiți în mod semnificativ la încălzire, deoarece carcasa nu necesită încălzire excesivă.
 • Fațada umedă este, de asemenea, bună, deoarece poate fi folosită din orice motiv.
 • Cu ajutorul unui astfel de sistem, este posibil să se asigure izolarea fonică suplimentară a spațiului de locuit.
 • Datorită fațadei umede, durata de viață a casei va crește semnificativ, deoarece va fi protejată în mod fiabil de factorii externi negativi.
 • Cu un design similar al casei arata mult mai curat.
 • De-a lungul anilor, petele de sare urâte nu apar pe o fațadă umedă și este foarte dificil să scapi de ele.
 • Suprapunerile cu un astfel de design nu se adaugă la ele însele, deci nu este nevoie să se facă o fundație consolidată pentru ele.
 • Potrivit experților, o fațadă umedă este mai ieftină decât omologii săi.
 • În prezența unei fațade umede, interiorul locuinței va fi protejat nu numai de îngheț, ci și de temperaturi înalte. Camerele nu vor fi supraîncălzite și înfundate.

Astăzi, aceste tehnologii sunt folosite de cei care sunt obișnuiți să aibă grijă de casa lor și doresc să mențină un aspect atrăgător cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, nu trebuie să credem că o fațadă umedă este o soluție impecabilă, lipsită de defecte.

Merită acordată atenție dezavantajelor care sunt inerente într-un astfel de sistem.

 • Mulți proprietari de case sunt supărați de faptul că instalarea unei fațade ude poate fi inițiată doar la o temperatură de +5 grade Celsius. În caz contrar, toate materialele pot eșua în etapa de aplicare.
 • În nici un caz nu se poate efectua lucrările de instalare dacă plouă în afara ferestrei (chiar slab și puțin adânc). Da, și în timpul instalării umede, fațada umedă este mai bine să se miște "mai târziu".
 • În executarea unei astfel de fațade, este necesar să se asigure că toate materialele de construcție și de montaj se potrivesc împreună.
 • Lumina directă a soarelui care intră pe o fațadă umedă poate duce la uscarea excesivă a mortarului pe podea, ceea ce poate afecta negativ durabilitatea căptușelii, durabilitatea și uzura acesteia.
 • Suprafețele tencuite trebuie să fie prevăzute cu o bună protecție împotriva vântului.Acest lucru se datorează faptului că în procesul de uscare a prafului și a murdăriei se poate lipi de o acoperire proaspătă. Tip de finisare în timp ce strica.

Cât de grave sunt aceste dezavantaje - toată lumea decide pentru sine. Cu toate acestea, nu veți întâlni niciodată multe dintre ele dacă urmați tehnologia de amenajare a fațadei umede. Nu ultimul rol este jucat de calitatea materialelor achiziționate. Soluția slabă și amestecurile adezive nu vor dura foarte mult, iar aplicarea lor poate provoca multe dificultăți.

Plăcintă "plăcintă"

După cum sa menționat mai sus, condiția prealabilă pentru fațada umedă de înaltă calitate este un dispozitiv competent "plăcintă". Compoziția acesteia din urmă include mai multe straturi importante, fără care o acoperire fiabilă nu va funcționa. În rolul bazei într-un astfel de sistem este un perete frontal special. Poate fi orice - caramida, lemn, monolit, bloc de spumă sau foaie. Principala cerință pe care trebuie să o îndeplinească baza este o suprafață perfect plană. Dacă neglijăm o astfel de condiție, aerul va circula constant între suprafața podelei și materialele de izolare, datorită cărora izolația din încăpere nu va atinge nivelul dorit.

Următorul strat important al "tortului" este stratul izolator. Experții recomandă cumpărarea de plase care nu se tem de contactul cu alcalii. După termic urmează un strat armat. De regulă, conține lipici mineral și plasă de armare. Apoi, veți avea nevoie de un strat de vopsea de fațadă de înaltă calitate sau tencuială decorativă. De asemenea, este permisă achiziționarea plăcilor speciale de fatadă cu greutate redusă pentru finisare.

Printre altele, trebuie avut în vedere că întregul "tort" al fațadei umede trebuie să fie impermeabil. De aceea, toate materialele trebuie selectate astfel încât fiecare strat nou în direcția de la interior la exterior să fie mai rezistent la vapori decât cel precedent. Numai dacă se respectă această cerință, locuința va "respira". De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că conturul termic al "tortului" trebuie să rămână neîntrerupt. Nu ar trebui să fie crăpături, găuri sau crăpături.

Tipuri: recomandări pentru utilizare

Un sistem multistrat numit fațadă umedă este foarte popular astăzi. Acesta este ales de mulți proprietari de case, cu toate acestea, nu toate știu că există mai multe soiuri de astfel de design fațadă.Pentru început, merită luată în considerare în detaliu care subspecii sunt împărțite în fațade umede în funcție de materialele folosite.

 • Organic. În astfel de sisteme, spuma ieftină va acționa de obicei ca încălzitor. În ceea ce privește armarea, se realizează folosind o masă de armare specială de origine organică. Acoperirea finală de finisare este în acest caz amestecul de tencuială siliconică, deși în locul acestuia se poate utiliza tencuială organică.
 • Minerale. Dacă vă decideți să vă întoarceți la fațada umedă minerală, atunci ar trebui să cumpărați vată minerală de înaltă calitate pentru izolare. Armarea într-un astfel de sistem are loc cu ajutorul unei soluții speciale de armare de origine minerală. Pentru acoperirea finală decorativă se utilizează același material ca și pentru opțiunile organice.
 • Combinat. Cu un astfel de sistem, spuma ieftină este de asemenea utilizată pentru izolare. Mineralele sunt folosite pentru finisarea ulterioară.

Fatadele umede moderne diferă în ceea ce privește metoda de fixare.

 • În versiunea grea, izolația nu trebuie instalată direct pe tavan.În schimb, plăcile din material termoizolant sunt așezate pe dibluri, echipate cu cârlige mici. Aceste elemente de fixare sunt pre-introduse în perete. În acest caz, pe izolație este amplasată o rețea fiabilă din metal. Acest element este atașat plăcilor speciale de presiune. După aceasta, puteți trece la tencuiala bazelor și la finisarea acestora cu un strat fin de material. Cu o astfel de muncă este destul de posibil să o faci singur.
 • Fațadele ușoare sunt mult mai frecvente. În această versiune a finisajului izolația este atașată direct pe pereți. Pentru aceasta este permisă utilizarea lipiciului adecvat împreună cu diblurile din plastic.

Alegerea izolației

Unul dintre rolurile principale din fațada umedă este jucat de o izolație corect selectată. Astăzi, pentru aceasta, de regulă, alegeți fie foi de spumă (grosimea lor ar trebui să fie de 5 până la 10 cm), fie vată minerală cu densitate crescută (este mai bine să luați produse de bazalt).

Este necesar să alegeți foarte atent și cu atenție materialul de încălzire pentru o fațadă umedă.

În același timp, experții recomandă să se acorde atenție următoarelor parametri importanți.

 • Cost. În ceea ce privește acest criteriu, spuma, fără îndoială, câștigă vata minerală. Acest material a fost folosit de foarte mult timp și este ieftin, atât de mulți consumatori îl aleg, în ciuda fragilității sale.
 • Permeabilitatea vaporilor. Astfel de calități sunt inerente în vata minerală populară, dar scumpă. Potrivit profesionistilor, casa "respira" cu o astfel de izolatie, de aceea este mai confortabil sa fii in ea. În plus, casele "respirație" nu sunt supuse formării de ciuperci și mucegai. Spuma nu are o permeabilitate specială la vapori, producând în acest caz vata minerală.
 • Complexitatea lucrărilor de instalare. Dacă comparați plasticul din plastic și vata minerală în ceea ce privește complexitatea instalării, putem spune imediat că prima este mai simplă și mai flexibilă. Acest lucru se datorează structurii rigide a spumei.
 • Siguranța împotriva incendiilor. Caracteristicile de siguranță împotriva incendiilor sunt, de asemenea, foarte importante pentru izolație. Astfel, plăcile de spumă sunt combustibile, deci trebuie tratate cu substanțe ignifuge. Lama de bazalt nu arde. Pot rezista la temperaturi de până la +1000 de grade.

De asemenea, este necesar să se acorde atenție grosimii izolației achiziționate.Astăzi, în magazinele de materiale de construcție și de finisare, puteți întâlni o mulțime de materiale izolatoare cu parametri dimensionali diferiți. Grosimea plăcilor este diferită și poate fi de la 25 la 200 mm. De regulă, pasul în acest caz este de 10 mm.

Trebuie avut în vedere faptul că foile de izolare prea subțiri pot fi ineficiente. Dar nu ar trebui să vă grăbiți la extreme, deoarece materialele prea groase nu sunt, de asemenea, recomandate pentru a fi utilizate, deoarece ele duc doar la bani în plus, iar într-o locuință cu izolație termică excesivă nu vor fi foarte confortabile. Experții recomandă cu insistență procurarea materialelor de izolație de înaltă calitate de la producătorii bine-cunoscuți pentru fațadele clădirilor. Excesive de economisire poate duce la achiziționarea de produse de calitate scăzută, care nu va îndeplini funcțiile de bază și va necesita înlocuire, și aceasta este o cheltuială suplimentară.

Materiale și instrumente

Pentru a construi o fațadă umedă de înaltă calitate poate și un expert obișnuit de acasă. Cu toate acestea, pentru aceasta trebuie să stocați nu numai răbdarea, ci și toate uneltele și consumabilele necesare.Toate materialele și uneltele trebuie să aibă o calitate de neegalat. Va fi mult mai ușor să lucrați cu astfel de componente, iar rezultatul nu va dezamăgi cu siguranță.

Merită să luați în considerare toate pozițiile care pot fi utile pentru astfel de lucrări.

 • Veți avea nevoie de un profil de pornire sau de bază. Este necesar să se asigure că parametrul lățimii sale corespunde grosimii izolației. Calitatea profilului trebuie să corespundă perimetrului pardoselilor tăiate.
 • Este necesar să obțineți detalii fiabile ale conexiunii pentru un profil soclu. Datorită acestor componente, este posibilă realizarea unei îmbinări corecte în mod ideal a tuturor profilelor într-un singur plan. În plus, aceste componente vă permit să formați articulația corectă (diferența de temperatură) între profiluri.
 • Elemente de fixare pentru profile de cadru. Este necesar să se asigure faptul că cuiele de dilatare au o lungime de cel puțin 40 mm, dacă pereții sunt finisați cu cărămidă solidă sau beton. Pentru plafoanele din cărămizi goale, se recomandă alegerea elementelor de fixare de 60 mm, pentru betonul gazos și silicatul de gaz - 100 mm. Este ușor să numărați punctele de fixare.Dacă stratul de izolație este de 80 mm sau mai mult, pasul va fi de 300 mm, iar cu o grosime mai mică de 80 mm, instalarea se poate face în trepte de 500 mm. La fiecare punct de montaj va fi nevoie de o șaibă de distanțare din plastic. Această parte este utilă pentru alinierea corectă și corectă a profilurilor.
 • Este necesar să cumpărați un grund de înaltă calitate pentru a pregăti podeaua pentru lipirea plăcilor. În acest caz, pentru cărămizi, tencuiți sau baze de silicat de gaz, se recomandă să cumpărați un grund de penetrare profundă. Consumul mediu este de 300 ml pe 1 m². Pentru fundațiile de beton, este mai bine să cumpărați un sol de tip "contact din beton". Consumul mediu al unei astfel de soluții este de obicei 400 ml pe 1 m².
 • Este necesar să se achiziționeze o compoziție adezivă de înaltă calitate pentru fixarea plăcilor de izolație. Alegeți numai acele adezivi care sunt proiectați special pentru astfel de sarcini.
 • Merită să cumpărați plăci izolatoare de înaltă calitate cu o grosime pre-calculată. Consumul mediu, ținând seama de tăiere și eventualele deșeuri, durează între 1,05 și 1 m².
 • Dungi de ciuperci vor fi, de asemenea, necesare. Acestea sunt necesare pentru consolidarea mecanică a materialelor izolatoare. În total, lungimea diblului trebuie să corespundă grosimii izolației, precum și lungimii elementului distanțier.
 • Va fi necesar să se stocheze materiale pentru aplicarea unui strat de armare de bază care merge de-a lungul plăcilor de izolație. Pentru a face acest lucru, cel mai adesea achiziționat amestec special de ipsos sau o compoziție adezivă de încredere, care este, de asemenea, utilizat pentru instalarea plăcilor calde.
 • Necesitatea de a cumpăra o plasă de armare. Se recomandă să achiziționați produse durabile și durabile din materiale care nu se tem de alcalii.
 • Asigurați-vă că stocați cu grund de dispersie în apă, tencuială decorativă și vopsea special pentru utilizare în exterior.

Lucrări pregătitoare

Când toate componentele necesare au fost deja pregătite, trebuie să treceți la următorul pas important - aceasta este pregătirea bazelor pentru instalarea ulterioară a unei fațade umede.

Este necesar să dezasamblați acest proces pe exemplul de fixare a izolației pentru o compoziție adezivă adecvată.

 • Plăcile de izolație pot fi lipite cu clei numai dacă baza este curățată cu atenție de tot ceea ce nu este necesar. De exemplu, dacă pe fațadă există o vopsea veche, atunci va trebui să fie îndepărtată până la stratul de bază sau tencuială.
 • Tencuielile trecute se pot lăsa numai dacă sunt încă în stare perfectă. Pentru a se asigura acest lucru, este necesar să se efectueze o verificare amănunțită a bazei cu o atingere ușoară. Dacă se găsesc zone instabile, acestea trebuie curățate rapid.
 • Dacă pe pereți există mucegai sau ciuperci, ele nu pot fi folosite pentru a decora o fațadă umedă. Astfel de defecte trebuie să fie îndepărtate de pe pereți.
 • După eliminarea depozitelor fungice ale suprapunerii, este necesar să se lubrifiaze cu un agent special "de vindecare". Este permisă începerea altor lucrări numai atunci când antisepticul pe bază este complet uscat.
 • Trebuie remarcat faptul că pereții ar trebui să fie neted. Orice neregularități, crăpături, fisuri și gulaguri trebuie reparate. Este necesar să le sigilați cu grund, șlefuit.
 • Este necesar să examinăm planul pereților atât pe orizontală cât și pe verticală. Dacă s-au observat devieri mai mari de 20 mm, atunci nu vor mai putea să se ajusteze puțin mai târziu cu ajutorul ipsosului, prin urmare problemele ar trebui rezolvate cât mai curând posibil.
 • Preinstalați pe pereții părților componente ale metalului, care se utilizează pentru instalarea de antene, jgheaburi, iluminat și alte lucruri similare.
 • Când stratul de reparare și tencuieli de pe podele se usucă complet, suprafața trebuie să fie pregătită. Este posibilă aplicarea solului prin intermediul rolei sau al unei pensule. Trebuie să încercăm să nu pierdem din vedere un singur complot pe teren.

Instalare și tencuire

Dacă baza este pregătită corect, puteți trece la instalarea profilelor de bază ale subsolului și la instalarea ulterioară a materialului izolator.

Merită să luați în considerare instrucțiunile pas cu pas pentru realizarea acestor lucrări.

 • Profilul de bază trebuie să fie setat strict pe orizontală. Va fi instalat pe el prima placă de izolație. Monitorizați uniformitatea amplasării acestei părți ar trebui să utilizeze un nivel.
 • Nu trebuie să setați suprapunerile profilurilor. Va fi mai corect să montați aceste părți exclusiv de la capăt la cap, menținând o distanță de 2-3 mm.
 • La colțurile exterioare și interioare, profilele trebuie să fie lipite cu păstrarea decalajului. În acest scop, aceste detalii sunt tăiate la un unghi de 45 de grade.
 • Dacă densitatea izolației depășește 80 cm, atunci ar trebui să aveți grijă de opririle temporare pentru montarea profilului de pornire. Aceste părți nu trebuie îndoite. După instalarea suportului de izolare pur și simplu îndepărtat.
 • Când toate suporturile sunt gata, trebuie să procedați la pregătirea soluției. Este necesar să respectați instrucțiunile indicate pe ambalaj.
 • Se toarnă soluția uscată în cantitatea potrivită de apă. Pentru a aduce toate componentele într-o stare lichidă, trebuie să utilizați un burghiu cu un mixer cu duze.
 • Se amestecă compoziția trebuie să fie până la o singură masă fără bulgări. De regulă, durează 5 minute. Apoi, trebuie să faceți o scurtă pauză timp de 6-8 minute și să amestecați din nou soluția.

Adezivul este permis să se așeze pe materialul de izolație în următoarele moduri:

 • benzi de 100 mm de-a lungul perimetrului, lăsând 20-30 cm de la margine;
 • mici diapozitive cu un diametru de aproximativ 200 mm, în timp ce înălțimea soluției aplicate poate fi de 10 sau 20 mm.

Dacă peretele izolat este destul de neted, adezivul poate fi aplicat pe întreaga suprafață cu o spatulă cu cuișoare. Se recomandă aplicarea adezivului după cum urmează:

 • o cantitate mică de amestec trebuie să fie frecată în stratul de acoperire al plăcii izolatoare, făcând un efort mic;
 • transferați cantitatea necesară de compoziție adezivă.

Mai mult, placa, lipită cu adeziv, se sprijină pe loc și se apasă cu fermitate.Este necesar să distribuiți adezivul, deplasând ușor piesa în lateral, în sus și în jos. Excesul de adeziv care vine de-a lungul marginilor trebuie să fie îndepărtat cât mai curând posibil. Următoarea placă de izolație trebuie așezată cât mai aproape posibil de cea anterioară, fără să existe goluri. Dacă este imposibil fără ele, atunci ele pot fi închise cu pene din vata minerală. De regulă, punerea izolației începe de la un colț, deplasându-se în rânduri.

În același timp, este necesar să se respecte următoarele reguli:

 • rândul inițial trebuie să fie instalat astfel încât să se sprijine pe primul profil de-a lungul plăcii (limitator);
 • Plăcile trebuie așezate cu o deplasare a îmbinărilor verticale de cel puțin 200 mm;
 • la colțuri, utilizați "dispozitivul de blocare";
 • plăcile de perete aproape de colțuri, pereți despărțitori sau pante nu trebuie să aibă o lățime mai mare de 200 mm;
 • cât mai curând posibil, trebuie să conectați stratul izolator cu suprapuneri și pante.

Finisarea placării izolației, trebuie să vă asigurați că nu există lacune sau goluri rămase oriunde. Toate defectele trebuie eliminate cu resturi de vată minerală. După montare, trebuie să instalați o plasă de armare. Este necesar pentru stratul de finisare.

finisare

Când stratul de armare este complet uscat (durează între 3 și 7 zile), puteți trece direct la finisarea bazelor.Aplicați un strat subțire de amestec de ipsos trebuie să fie uniform, folosind un semi-litru în poziție la un unghi. Suprafața rezultată va fi baza ideală pentru prelucrarea vopselei de fațadă fiabile sau a altui material selectat. Această procedură este ultima etapă de încălzire a părții exterioare a casei.

Sfaturi și trucuri

Când montați fațada umedă, trebuie să urmați sfatul specialiștilor.

 • Pentru lucrările de pe fațadă puteți utiliza numai materiale care nu se tem de schimbările de temperatură, altfel rezultă că puteți obține un tencuială acoperită cu crăpături.
 • Ar trebui să țină o mână pe suprafața bazei. Dacă pe ea există urmele de cretă și ceva se desprinde de perete, atunci pardoselile trebuie curățate cât mai bine posibil.
 • Profilul de bază după instalare trebuie să fie în linie. Nu trebuie să existe lacune sau fisuri în articulații.
 • Experții puternic nu recomandă să alegeți plăci de izolare acasă din fibră de sticlă. Astfel de materiale nu se pot lăuda cu o forță suficientă. În plus, ei se tem de alcalii, fără care tencuielile și amestecurile adezive nu sunt complete.
 • Izolatorul de căldură nu trebuie apăsat din nou la bază. Deplasarea după câteva minute nu este, de asemenea, recomandată. Dacă izolația nu se lipeste așa cum ar trebui, scoateți soluția de adeziv, apoi puneți-o din nou pe placă și apăsați partea de la suprafață.
 • În procesul de izolare a versanților, este necesar să se asigure că materialul izolator depășește limitele lor cu aproximativ 10 mm. Cu această opțiune de a adera fațada principală izolare va fi mult mai ușor.
 • În timpul instalării, diblul este considerat a fi instalat corect, dacă capul său este amplasat în același plan cu stratul izolator.
 • Plasa armată nu poate fi așezată prin instalarea pe un încălzitor care nu a mai fost șters cu adeziv înainte, deoarece dacă stratul de armare este destul de subțire, apar fisuri la articulații.
 • Dacă vă decideți să faceți singuri munca, trebuie să stocați materiale și amestecuri de marcă de la producătorii bine-cunoscuți, în ciuda costului acestora. Este recomandabil să achiziționați produse care să aibă un feedback bun al clienților.
 • Lucrările la fațadă ar trebui să fie efectuate la sfârșitul iernii sau la începutul toamnei.Este recomandabil să vă familiarizați cu prognoza meteo înainte de a trece la proiectarea fațadei.

Exemple frumoase

O fațadă umedă cu finisaj dur cu piersici arată impresionant în aproape orice casă, de la mic la mare și înalt. Puteți dilua vopseaua pastel cu panouri ușoare laterale și un acoperiș închis.

Fațadele ușoare de cafea cu rame albe ferestre arată foarte delicată. În tandem cu suprapunerile unei nuante similare, un acoperiș de ciocolată neagră va arăta armonios, precum și un gard din lemn și cărămidă.

Fațada umedă, decorată cu vopsea albă sau albă, va arăta spectaculoasă dacă îi adăugați inserții sub piatra sălbatică cenușie. O astfel de clădire poate fi decorată cu căi pietruite și garduri din fier forjat în jurul locului sau al balconului.

Fațada originală umedă cu borduri de cafea poate fi completată cu piatră în partea de jos. Pe o astfel de casă va arăta organic acoperișul de culoare burgundă, care diluează efectiv palete pastelate.

Cele mai frecvente greșeli făcute în timpul instalării unei fațade umede sunt descrise în detaliu în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor