Casa de finisare la exterior: cum să alegeți opțiunea potrivită?

 Casa de finisare la exterior: cum să alegeți opțiunea potrivită?

Construcția de cadre devine din ce în ce mai populară în fiecare an. Casele de acest tip nu sunt inferioare unei case de lemn, sunt la fel de calde, rezistente și durabile. Și cel mai important avantajul lor este o selecție largă de materiale pentru finisarea fațadelor. Fiecare dintre ele are caracteristici proprii. Instalarea unora poate fi făcută manual, în timp ce altele necesită o abordare mai profesionistă. Luați în considerare tipurile de materiale naturale și sintetice pentru placarea exterioară, avantajele și dezavantajele acestora.

Caracteristicile clădirilor

Finisarea de calitate superioară a fațadei joacă un rol important în construcția de case din cadre. Nu numai designul exterior al casei, ci și rezistența sa la factorii externi de mediu depind de materialul selectat. Acest lucru se datorează faptului că lemnul utilizat în construcția de pereți, absoarbe rapid umezeala. Prin urmare, fără acoperire externă, durata de viață a clădirii este redusă considerabil.

Rama din lemn este o bază de sprijin, care distribuie sarcina prin structuri cum ar fi rafturi, grinzi, grinzi, bare transversale etc. Fundația în astfel de case este, de obicei, coloană sau grămezi, caracterizată printr-o mică diminuare a structurilor.

Lemnul este un material destul de flexibil, motiv pentru care în geometria clădirii pot exista distorsiuni și curburi. Prin urmare, materialul pentru față trebuie să fie suficient de flexibil pentru a se asigura că stratul rămâne solid în timpul contracției.

Cerințe pentru aspect

În ciuda faptului că structurile cadru sunt o varietate bună de finisaje, există anumite cerințe pentru alegerea materialului. Unul dintre principalele dezavantaje ale structurilor din lemn este retenția redusă a căldurii.Și dacă metalul a fost ales ca bază, pierderea de căldură va deveni o problemă și mai mare. Este demn de luat în considerare.

Structurile selectate ar trebui să protejeze fiabil pereții casei și a acoperișului de vânt, precipitații, schimbări de temperatură. Cele mai multe materiale moderne au, de asemenea, calități excelente de izolare fonică și fonică, ceea ce este important pentru clădirile situate în oraș și pentru casele de țară.

În primul rând, este necesar să selectați materialul pentru fațadă, pe baza caracteristicilor sale tehnice. Cu toate acestea, materialul selectat ar trebui să fie, de asemenea, în armonie cu alte elemente ale clădirii și să se încadreze bine în exteriorul sitului.

Tipuri de materiale

Materiale pentru plăci

DSP (plăci aglomerate pe bază de ciment) și OSB (plăci orientate-PAL) nu sunt necesare atât pentru decorarea decorativă, cât și pentru zidurile de întărire. Astăzi ele pot fi numite cele mai populare printre materiale analogice.

Panourile sunt așchii de așchii și așchii de lemn. Trăsătura lor este că fibrele din straturile exterioare sunt dispuse longitudinal și în interior - transversal. Rășinile și ceara pe bază de rășini sintetice sunt utilizate ca adeziv, datorită cărora plăcile nu se tem de umiditate. Cu fațada cu gips-carton - nu mai puțin de succes.Rezultatul final nu va fi mai rău decât cel precedent.

Panourile OSB sau DSP sunt o versiune de înaltă calitate și cu costuri reduse care pot oferi structura durabilității și fiabilității fațadelor. Panourile sunt materiale cu grad scăzut de combustibil, nu se aprind, nu fumează și nu răspândesc flacăra. Ele sunt, de asemenea, rezistente la mucegai, capabile să reziste la pagube mecanice minore și nu se tem de insecte.

siding

Acesta nu este un material mai puțin obișnuit, iubit de clienți datorită ușurinței instalării, durabilității și aspectului estetic. Materialul este inclus în lista de prețuri necostisitoare, dar are caracteristici tehnice excelente.

Alocați plăcuțele din plastic, vinil, metal și PVC. Decorarea pereților exteriori ai clădirii cu siding plastice nu este o problemă. Este ușor de instalat și adecvat pentru învelirea clădirilor cu un singur nivel și cu mai multe etaje, prin urmare este deseori utilizat pentru proiectarea fațadelor clădirilor municipale și private. Din minusurile acestui material se poate observa un nivel scăzut de rezistență. Este ușor să o spargi cu o singură lovitură sau cu o mișcare bruscă de neatenție.

Mai durabil este opțiunea de metal. El are toate avantajele materialelor plastice, în plus, are o paletă superbă de culori. Din minus se poate observa că este ușor susceptibil la apariția ruginei și creează zgomot în timpul ploii. De obicei, siding metalic este acoperit deasupra cu un polimer. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a materialului și, prin urmare, a întregii case.

Siding pentru a fi vopsit. De asemenea, puteți cumpăra materiale colorate gata.

Blocul casei

Casa de blocuri este o imitație frumoasă a unui jurnal. De la o distanță se pare că casa este într-adevăr ridicată din lemn masiv. Doar un profesionist poate ghici că suprafața peretelui este din lemn numai din exterior.

Blocul este un material de construcție ecologic. Este considerat unul dintre tipurile de scule de tip carucior și arată ca un jurnal. În interiorul izolației termoizolante a vatei minerale. Acesta este motivul pentru care blocul este recunoscut ca un material de înaltă tehnologie.

Așezați exteriorul clădirii cu astfel de materiale este ușor. Datorită sistemului de montare convenabil, panourile pentru caneluri și caneluri se potrivesc împreună. Și dacă este necesar, orice element deteriorat poate fi înlocuit.

Dacă se dorește construirea unui obiect durabil, materialul va avea nevoie de protecție împotriva umezelii. De obicei, o casă în bloc este așezată sub acoperiș și tratată cu o impregnare specială din putrezire.

Placi de clincher

Pentru căptușeală a fost utilizată o singură placă. Nu și-a pierdut popularitatea de zeci de ani. Acest lucru se datorează aspectului și performanței excelente a materialului. Clincherul este similar cu plăcile tradiționale, dar în același timp are o rezistență ridicată la îngheț, deși este mai subțire decât ceramica obișnuită.

Producătorii moderni oferă o gamă largă de plăci. Varietatea de forme și culori vă permite să alegeți cea mai bună opțiune pentru orice tip de design.

Structuri suspendate

Termopanele sunt utilizate ca structuri montate. Acesta este un material special cu un strat. De regulă, panourile sunt instalate pe un cadru metalic, iar spațiul dintre perete și panoul decorativ este sigilat cu o izolație specială. Cele mai multe recenzii ale consumatorilor vorbesc despre simplitatea și ușurința de instalare a structurilor articulate.

Mulți oameni aleg această opțiune, deoarece sunt 100% siguri de performanța tehnică ridicată.Utilizarea panourilor ajută la rezolvarea problemei izolației fonice, iar exteriorul clădirii va arăta strict și elegant. Există două tipuri de structuri montate: ventilate și ne-ventilate.

Piatra naturala si artificiala

Aceste materiale se numără printre cele mai costisitoare moduri de construcție a clădirilor. Datorită costului ridicat al materiilor prime naturale și a complexității sale în instalarea acestei opțiuni este rar găsit. Opțiunea cea mai accesibilă - piatra artificială.

Materialul este realizat sub formă de plăci mici de așchii naturale și rășină, a căror textură imită exact desenarea unei pietre. Cu aceasta puteți executa zidăria, care este aproape imposibil de distanțat de la distanță.

Cărămidă de fațadă

Acest material este prezentat în trei tipuri:

  • silicat;
  • ceramică;
  • hiper presate.

Cărămida de silicat va fi mai ieftină, dar căptușeala produselor ceramice va arăta mai "elegantă" și solemnă. Caramida poate fi corporală și goală. A doua opțiune are caracteristici excelente de economisire a energiei, deci este deseori aleasă pentru fațadă.

Cărămida nu poate fi numită material nepretențios.Montarea ar trebui să se efectueze numai în sezonul cald. Înainte de a efectua lucrarea, merită să calculați cu exactitate cantitatea de material, deoarece culoarea unui nou lot poate diferi de culoarea precedentă.

Tencuiala și colorarea

Această metodă de placare exterioară nu este adecvată pentru utilizarea durabilă. De regulă, panourile de placaj sau OSB trebuie să fie tencuite și sunt încă acoperite cu materiale mai durabile.

Tencuiala este necesară pentru a proteja panourile sau pereții de umezeală. Prin urmare, etapa de finisare a finisajului este vopsirea zidurilor peste tencuiala. Este de remarcat faptul că nici vopseaua de înaltă calitate nu dă un efect de durată. După 3-4 ani, căptușeala va începe să crack, va trebui să reparați stratul de acoperire.

Placarea umedă

Suprafața umedă în construcția cadrului este utilizată împreună cu plăci de spumă izolatoare suplimentare. Atunci când alegeți, este important să nu confundați plăcile pentru placarea exterioară cu materialul pentru decorarea interiorului. Panourile necesare pentru decorarea pereților exteriori sunt marcate cu litera "f".

La instalarea de spumă de polistiren a unei plăci de pastă o îmbinare într-o îmbinare. Pentru o mai bună aderență cu grundul, suprafața este tratată cu un șmirghel.După ce materialul este fixat, se aplică un adeziv special pe suprafața sa, în care plasa din fibră de sticlă este "încorporată". După aceea, tot materialul este acoperit cu un grund de cuarț pe bază de nisip și se pune tencuiala.

Criterii de selecție

Există o mulțime de opțiuni de perete exterior cu care se confruntă. Materialul selectat este o garanție a durabilității și confortului clădirii.

Alegerea depinde de mai mulți factori:

  • bugetul;
  • clima din regiune;
  • materialul unui radiator al casei.

Bugetul pe care proprietarul clădirii îl are este un factor individual. Cu toate acestea, merită să ne gândim că nu întotdeauna materialul cel mai scump este cel mai eficient și mai practic. De exemplu, dacă doriți să obțineți un aspect luxos al fațadei, puteți acoperi casa cu o casă în bloc. Cu toate acestea, acest material necesită o atenție deosebită. La fiecare câțiva ani, stratul de acoperire trebuie tratat cu antiseptice speciale și vopsea. În caz contrar, copacul își va pierde frumusețea și puterea. Cu toate acestea, în ciuda cerințelor de îngrijire, o locuință bloc va costa mult mai mult decât siding.

Clima regiunii are o influență mai mare asupra alegerii materialului decât orice alt factor.Pentru placarea umedă și ploioasă a lemnului nu ar fi cea mai bună opțiune. În condiții de temperatură scăzută, ar trebui să evitați utilizarea siding metal, preferând materialele naturale.

Dacă vata minerală a fost aleasă ca izolație, atunci finisarea poate fi efectuată numai cu material de țiglă. Opțiuni cum ar fi tencuielile sau vopselele nu mai sunt potrivite. Este mai bine să dați prioritate casei, casei de blocaj, a panourilor de pereți. Iar dacă izolația a fost realizată cu ajutorul spumei, tencuiala poate fi aplicată direct pe foi.

Exemple interesante

  • Fațada fațadei unei case de siding este una dintre cele mai populare opțiuni de astăzi. O paletă largă de culori vă permite să alegeți nuanța optimă pentru fiecare caz. Cele mai populare sunt lumina și maro închis, măsline, gri, nuanțe bej.
  • Pentru a da oricărei clădiri aspectul unui conac luxos este simplu - casa blocului arată întotdeauna uimitoare. Singurul negativ - interiorul casei ar trebui să fie adecvat.
  • Caramida - o altă variantă a designului frumos al fațadei. Printre numeroasele opțiuni de design sunt combinații deosebit de populare de nuanțe contrastante.
  • Pentru a face fațada casei originale, puteți folosi plăcile de la TSSP. Aceasta este o modalitate foarte bună de a experimenta designul.

În acest videoclip, veți găsi o clasă de master pe fațada casei, cu plăci de clincher.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor