Caracteristici și tipuri de blocuri de perete din beton ușor

 Caracteristici și tipuri de blocuri de perete din beton ușor

Utilizarea în construcția unei game largi de materiale diferite vă permite să rezolvați tot felul de sarcini, câteodată foarte specifice. Dar acest lucru se poate face doar cu cunoașterea completă a caracteristicilor fiecărei substanțe. Un amestec de argilă expandată cu beton merită, de asemenea, o atenție deosebită.

Caracteristicile agregatelor ușoare

Argila extinsă este una dintre cele mai ușoare betonuri, lutul expandat este folosit ca umplutură. Pentru o grămadă de componente, se utilizează în principal ciment. Mult mai puțin obișnuit de var și gips, întotdeauna în compoziția materialului include nisip. Argila extinsă este împărțită într-o varietate densă și conținând pori mari.Cel mai ușor tip de material utilizat la pregătirea panourilor de perete.

Panourile cu un singur strat pe bază de beton expandat sunt numite astfel numai în mod condiționat. În realitate, o astfel de unitate este formată din următoarele componente:

 • stratul principal de beton celular;
 • coajă decorativă interioară;
 • căptușeală exterioară care acoperă influențele externe.

În interior, se folosește o soluție de densitate crescută (1,8 tone pe 1 metru cub). Grosimea acestui material este de 1,5 cm. Scopul unei astfel de acoperiri este de a proteja partea principală de contactul cu vaporii de apă.

Privind la stratul stradal are nu numai o funcție protectoare, ci și o funcție decorativă. Grosimea acestuia este cuprinsă între 1 și 2,5 cm. Pentru fabricarea carcasei exterioare se utilizează beton gazos capabil să treacă prin aburi. Ca rezultat, etanșeitatea blocului este garantată pentru umezeală. Suprafața exterioară a blocului are o densitate de 1200 până la 1400 kg per 1 cu. m.

Panourile de argilă cu trei straturi sunt mai puțin obișnuite decât omologii lor cu un singur strat. Pentru a construi astfel de blocuri, se utilizează mai multe straturi de beton ușor sau greu. Ei încearcă să distingă următoarele încălzitoare:

 • vata minerala;
 • spumă de sticlă;
 • fibrolemnoase;
 • vata de sticla;
 • spuma de plastic.

În orice caz, aceste materiale ar trebui să aibă o densitate care să nu depășească 400 kg per 1 cu. m. Pentru a elimina acumularea de apă în stratul izolator între miez și coajă trebuie menținut un raport de 1,2: 1. În plus, a folosit o barieră de vapori, cel mai adesea material de acoperire și folie. Această barieră trebuie să separe stratul izolator de partea principală. Pentru ca blocul să fie cât mai fiabil și mai durabil posibil, trebuie create conexiuni speciale de tip rigid sau flexibil.

În plus față de numărul de piese, produsele pot fi sortate și structurate. Un bloc de agregate ușoare cu structură integrală este utilizat pentru construcția de case cu înălțimea de 2 și 3 etaje. Totuși, aceste produse sunt necesare pentru a crea chiar și construcții mai puțin importante, dar foarte importante.

Blocaj tip bloc de beton expandat de argilă este necesar în principal pentru construirea de case cu un singur etaj și partiții individuale. Și, de asemenea, aceste produse se caracterizează printr-o conductivitate termică scăzută.

Merită acordată atenție structurilor de placare, care permit reducerea timpului total de construcție a clădirilor. Dacă le folosiți, puteți crea imediat o suprafață tăiată. Una dintre fețele acestor blocuri are în mod necesar o acoperire specială sau un strat de vopsea.Există blocuri de lut, a căror culoare se datorează adăugării de argilă naturală colorată sau anumiți pigmenți. Panourile de finisare pot avea 1-3 straturi, iar versiunile multistrat se disting prin cea mai mare rezistență la transferul de căldură.

tipuri

Pentru a construi obiecte cu sarcini semnificative sunt necesare blocuri de beton keramsit structurale. În primul rând, acest lucru se referă la poduri și structuri mari. Densitatea produselor din acest grup variază între 1400 și 1800 kg per 1 cu. În acest caz, rezistența la compresiune este de 100-500 kg per 1 cu. A se vedea, pe lângă reducerea masei de structuri, partea atractivă este rezistența ridicată la îngheț (circa 500 de cicluri).

La fel de importante în practică sunt produsele izolate structural care sunt necesare pentru a produce panouri de perete într-un singur strat. Mai mult, pe baza unor astfel de plăci expandate de lut s-au format blocuri mai mari. Rezistența la comprimare variază de la 350 la 1000 kg pe 1 km Km. cm. În același timp, densitatea este de 700-1200 kg per 1 cu. m. Rezistența la îngheț nu este uniformă (15-100 de cicluri, în funcție de caracteristicile tehnologiei).

Există, de asemenea, blocuri de argilă-beton utilizate pentru izolarea termică a structurilor de închidere.Pentru ei, rezistența normativă la compresiune variază de la 5 la 25 kg pe metru pătrat. cm și densitate - de la 350 la 600 kg per 1 m³. Panoul de pereți de ceramică de calitate este întotdeauna mai ușor decât elemente din beton simplu. În unele locuri este cea mai bună soluție pentru construcție. Cele mai multe comenzi sunt pentru plăci realizate din pietriș expandat al fracțiunii pulmonare. Densitatea în vrac a acestor plăci se încadrează într-una din cele trei categorii cum ar fi:

 • M300;
 • M400;
 • M500.

Grosimea tipică a panoului este de 0,6 m. Dacă este necesar, trebuie să trimiteți o comandă individuală. Apoi, blocurile pot fi făcute în funcție de dimensiunile selectate în mod special. În orice caz, producția de panouri de perete articulate GOST trebuie respectată foarte strict. În compoziția fiecărui lot de transport nu mai mult de 10% din blocurile cu fisuri sunt permise.

Dimensiunea și greutatea

SCC 390x190x188 mm este una dintre cele mai comune dimensiuni ale blocurilor de beton cilindric. Masa acestui model este de 12 kg. În cazul în care descrierea mărfurilor indică o grosime de 400 mm, în realitate este de 390 mm (rotunjirea se face pentru confortul calculelor). Odată cu creșterea concentrației umpluturii, blocul devine mai ușor, în timp ce conductivitatea termică scade.Puteți găsi adesea menționarea pietrelor din beton argiloase de 390x188x120 mm. Caracteristicile lor principale sunt următoarele:

 • greutate - 6 kg;
 • capacitatea de stocare pe 1 pătrat. m - 12,5;
 • numărul ciclurilor de congelare și de dezghețare este de 50;
 • rezistența mecanică corespunde categoriei M50.

Argumente pro și contra produselor din argilă expandată

Claydite înainte de betonul obișnuit pentru a proteja sediul de îngheț. În același timp, valoarea sa de piață este ceva mai mică decât cea a betonului celular de înaltă clasă. Caracteristicile mecanice sunt aproximativ la același nivel. Dar argila este caracterizată de o rezistență ridicată la umiditate și compuși chimici agresivi. Creșterea porozității face ca materialul să nu fie potrivit pentru construcția fundațiilor și structurilor dimensionale.

Placile și panourile din beton argilat expandat sunt utilizate în principal pentru construcția de clădiri de apartamente și cabane și sunt, de asemenea, necesare atunci când se creează partiții interne. O altă utilizare este saturația cadrului, care este realizat din beton armat.

Dacă comparați blocurile de argilă cu cărămizi silicate, veți găsi avantaje precum:

 • reducerea costurilor cimentului;
 • creșterea vitezei de lucru;
 • reducerea volumului zidului și extinderea spațiilor;
 • excelenți parametri ecologici și sanitari.

Dar betonul keramsit are o serie de probleme, și anume:

 • nu există aproape nici o instrucțiune pregătită pentru utilizare;
 • preț ridicat în comparație cu caramida (pe deplin justificată de caracteristicile materialului);
 • aspect relativ slab al blocurilor;
 • un număr mare de poduri reci.

Despre caracteristicile și tipurile de blocuri de zid din beton expandat, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor