Subtilitățile procesului de finisare a fațadei cu lemn

"Junglele de piatră" ale marilor orașe extrag toată energia dintr-o persoană, deci cel puțin la sfârșit de săptămână doriți să vă apropiați de natură. Ei bine, dacă aveți propria cabană cu o casă de lemn sau o cabană privată. Materialele naturale ale unei astfel de locuințe vă vor ajuta să vă relaxați în condiții ecologice. Și nu este nimic mai confortabil decât o cameră cu un finisaj din lemn. Partea din lemn a casei se va potrivi organic atât în ​​stilul minimalist al clădirii, cât și în cazul cabanelor obișnuite sau al cabanelor "antice" stilizate.

Fațada casei poate fi numită o carte de vizită a fiecărui proprietar, deci merită să luăm cu toată seriozitatea decorarea exterioară a casei. În plus față de aspectul estetic atractiv al clădirii, este de asemenea important ca casa să fie caldă și ecologică să locuiască. De aceea oprește-ți alegerea pe versiunea decorului fațadei din lemn.

Dacă construiți o casă din lemn din cauza costului ridicat al materialului nu este disponibil pentru toată lumea, atunci aproape orice rezident de vară își poate permite să înveli casa cu panouri din lemn. Din punct de vedere tehnic, procesul de căptușire a copacului în afara nu este atât de complicat, astfel încât chiar și un maestru nepregătit va fi capabil să finalizeze lucrările de fațadă cât mai curând posibil.

Avantaje și dezavantaje

Lemn tăiat, ca orice alt material de finisare, are argumentele sale pro și contra.

Printre avantajele pe care le observăm:

  • protecția mediului;
  • posibilitatea de a se combina cu alte materiale de finisaj în căptușeală - de exemplu, piatră sau cărămidă;
  • capacitatea de a "ascunde" sub copac dezavantajele structurilor de susținere și un strat gros de izolație;
  • la prelucrarea competentă a feței din lemn protejează fiabil casa de influențele externe negative;
  • nu este nevoie să instalați conducte de ventilație, deoarece suprafața din lemn este bine ventilată;
  • eleganta si respectabilitatea suprafetei;
  • varietate de soluții de proiectare.

Dezavantajul este, de fapt, unul - inflamabilitatea unui material cum ar fi lemnul. Dar este ușor de rezolvat cu ajutorul acoperirilor de protecție speciale, care din an în an vor trebui să fie aplicate structurii.

Alegerea materialului de rasă

Înainte de a începe lucrările de fațadă, decideți ce tip de lemn veți folosi, deoarece fiecare material are propriile caracteristici, avantaje și dezavantaje. Repetați și de la stilistica generală și direcția de proiectare pe care casa o privea foarte armonios și eficient.

Alegerea lemnului este foarte importantă. Nu supraestimati padurile exotice - opriti-va alegerea pe traditia rusa in constructia cabinelor. Doar copacii care cresc în centrul Rusiei vor fi potriviți pentru orice climă din țara noastră.

Pinul are lemn moale, astfel încât procesul de procesare a acestuia pentru maestru este simplificat la maxim. Experții recomandă folosirea acestui material în climă umedă, deoarece coniferele rășinoase sunt rezistente la efectele negative ale umidității și dezintegrării.

Cedar are cel mai puternic și mai durabil lemn. De asemenea, se remarcă printr-o nuanță neobișnuită galbenă, care poate fi efectiv bătută în timp ce se dezvoltă designul casei dvs.

Și un material de elită care este departe de a fi accesibil tuturor datorită costului ridicat poate fi considerat un stejar. Se distinge prin rezistență ridicată și durabilitate, pe lângă faptul că lemnul de stejar poate avea diferite nuanțe - de la galben auriu la maro închis, deci probabil că nu veți avea probleme cu alegerea.

Lemn de zada este foarte rezistent la gălbuie. Datorită durabilității unui astfel de material, acesta este adesea folosit pentru construirea de obiecte pe scară largă - de exemplu, temple. Din păcate, în timp ce sub influența mediului și a precipitațiilor lemnul de lemn se poate întuneca, deci luați acest lucru în considerare atunci când vă construiți casa.

Molidul are o structură ușoară, bine lipită, dar în cele din urmă poate începe să putrezească fără întreținere regulată și tratare cu mijloace speciale. Alder are o structură moale și este bine procesată, dar este, de asemenea, ușor de putred. Inovația pe piața materialelor de construcții este o lemn modificat termic, obținut după prelucrarea lemnului sub presiune înaltă.

Tipuri de placare

Finisajul exterior, așa cum este cunoscut, poate fi tehnici umede (de exemplu, folosind tencuielile) sau cu balamale Technology (panouri de acoperire din lemn, siding sau alte materiale de finisare).

- blocarea casei

În aparență, acest material de finisare este un jurnal tratat cu un antiseptic și un lac, împărțit în jumătate longitudinal. Partea plană este atașată la fațadă datorită șanțurilor de fixare de pe laturi.Această tehnologie de instalare vă permite să asamblați o casă cât mai curând posibil. Dacă utilizați șuruburi sau unghii, asigurați-vă că le tratați cu un compus special anti-coroziune.

- Siding

O opțiune de finisare foarte populară și ieftină - siding din lemn. Acesta poate fi sub forma unui profil turnat din mai multe părți care trebuie îmbinate sau poate fi realizat din lemn masiv. Și ușurința de instalare vă permite să terminați chiar și un constructor neprofesional - desigur, cu ajutorul unor instrucțiuni competente și sfaturi profesionale care pot fi găsite pe Internet.

- Sindrila din lemn

Șindrile de lemn arată foarte impresionant. În plus, un astfel de material de finisare va extinde semnificativ durata de viață a structurii și îl va proteja de efectele condițiilor meteorologice nefavorabile. Finalizarea unei astfel de fațade este supusă numai specialiștilor care au beneficiat de o pregătire specială, deci nu ar trebui să experimentați și să salvați serviciile profesioniștilor.

- Thermotree

Acest material poate fi folosit nu numai pentru fabricarea elementelor decorative, cum ar fi scări, grinzi, arbori, capriori, panouri.Lemnul termal poate fi utilizat ca material de finisare a fațadelor. Lemnul supus unui tratament termic special este utilizat pentru protejarea fiabilă a casei de influențele externe negative, umiditatea și căderile de temperatură. La urma urmei, din vremea Rusiei vechi, lemnul ars a fost folosit pentru a crește puterea structurilor.

- Căptușeala Euro

Căptușeala clădirii prin prindere cu bandă elastică este simplă - o astfel de lucrare se poate realiza independent, deoarece placile sunt conectate cu sistemul de fixare a lanțului de fixare. Finisajul exterior similar arată frumos și în același timp accesibil. Acest material se distinge prin greutate redusă, ceea ce înseamnă o viteză de instalare mai rapidă.

- Panouri HPL

Acest material este o materie primă de finisare combinată obținută prin presarea celulozei și a fibrelor de lemn, care sunt impregnate cu rășini termocontractibile pentru a îmbunătăți caracteristicile tehnice. Un astfel de material este produs la o temperatură ridicată, astfel că foile sunt obținute superstructurate.

Ca avantaje față de alte materiale, se poate observa rezistența la șoc și daunele mecanice, precum și efectele negative asupra mediului.O astfel de fațadă vă va servi cu credincioșie de mai mulți ani, iar îngrijirea acesteia va dura un minim de timp și finanțe.

Deoarece panourile HPL sunt mai ușoare decât alte materiale de fațadă, acestea sunt adesea folosite pentru a finaliza suprafețe mari. O gamă largă de culori și o selecție bogată de texturi vă vor permite să alegeți panoul pentru orice stil de interior. Un alt avantaj este "autosuficiența" panourilor, adică nu veți avea nevoie de tencuială sau de prelucrarea suplimentară a unei astfel de fațade.

- Fațadă ventilată

O altă inovație este fațada ventilată, atunci când brațele pentru banșă sunt montate mai întâi pe pereți, apoi se pune izolarea și învelișul lemnului. Ca urmare, în interior se formează un airbag, care asigură ventilarea naturală a fațadei din lemn.

O membrană este atașată la cutie pentru a proteja izolația de la condensare și formarea de ciuperci. Rețineți că partea absorbantă este atașată la peretele casei. La sfârșitul materialului de finisare din lemn se fixează pe cutie cu dispozitive speciale de fixare.

finisare

După finalizarea instalării, asigurați-vă că acoperiți suprafața de lemn cu agenți de protecție speciali.Lampa din fațadă poate fi alchidică sau poliuretanică cu materiale de umplere antiseptice împotriva formării ciupercilor și a aspectului insectelor dăunătoare. Toate caracteristicile enumerate au un lac de iaht.

Vopseaua de ulei va economisi bani, este rezistentă la lumina soarelui, precipitații și schimbări de temperatură. Lacul alchid va ajuta la prevenirea fisurilor din lemn. Lacul pe bază de apă este cel mai ecologic și inofensiv. În acest caz, suprafața din lemn tratată cu o astfel de sculă va fi protejată în mod fiabil de influențele externe și de deteriorările mecanice.

Atunci când prelucrați fațada cu lac, citiți instrucțiunile și luați în considerare dorințele producătorilor, la ce temperatură trebuie aplicată, astfel încât lacul să fie absorbit conform regulilor și, prin urmare, calitatea finisajului din lemn al casei nu este afectată.

O altă opțiune populară pentru acoperirea fațadelor este așa-numitul strat de azur., care protejează fațada de efectele ploii și ale soarelui. În acest caz, puteți oferi casei o varietate de nuanțe de culoare. Proprietățile protectoare ale azurei persistă timp de aproximativ 5 ani, după care tratamentul se repetă.

Cum se face instalarea unui bloc, vezi video de mai jos.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor