Styrofoam: avantajele și subtilitățile utilizării materialului

Pentru materialele de construcție faceți multe solicitări. Adesea, ele sunt contradictorii și nu au nimic de-a face cu realitatea: de înaltă calitate și preț redus, putere și ușurință, rezultate profesionale în rezolvarea unor sarcini și versatilitate strâns concentrate. Cu toate acestea, unele materiale îndeplinesc toate cerințele. Printre acestea - polistiren expandat. După ce ați studiat avantajele și subtilitățile de utilizare, puteți aplica cu succes materialul pentru a rezolva diferite probleme de construcție.

Ce este?

Polistirenul expandat este materialul de construcții de ultimă generație. În producția sa se folosesc tehnologii inovatoare, deci este greu de ghicit predecesorul său. Un polistiren spumos "evoluat" dintr-un material plastic spumos cunoscut - un material care protejează aparatele de uz casnic împotriva deteriorării în timpul transportului.

Principalele proprietăți ale spumei - ușoară și structură celulară - sunt conservate. În interiorul plăcilor din polistiren expandat există o cantitate imensă de pelete umplute cu aer. Conținutul său atinge 98%. Datorită bulelor de aer, materialul are o conductivitate termică scăzută, care este atât de apreciată în timpul construcției.

În fabricarea spumei de apă folosită în spumă. Acest lucru face materialul poros, granular și fragil. Polistiren spumă spumă cu dioxid de carbon, astfel încât caracteristicile sale sunt îmbunătățite. Se distinge prin:

 • densitate mare pe metru cub;
 • structura mai puțin poroasă;
 • aspectul și structura pe tăietură;
 • preț mai mare.

Polistirenul spumat (extrudat) trece prin opt etape de producție:

 1. În materiile prime se adaugă substanțe de combatere a incendiilor - substanțe ignifuge. De asemenea, în curs sunt coloranți, plastifianți, agenți de strălucire.
 2. Compoziția finită este încărcată în echipament pentru pre-spumare.
 3. Există o spumă primară și "vylezhivanie" masă.
 4. "Sinterizarea" și turnarea. Moleculele materiei prime sunt legate între ele, formând legături puternice.
 5. Prelucrarea pe echipamente speciale, care este necesară pentru a conferi substanței proprietățile unice.
 6. Spumă finală a substanței și răcire.
 7. Substanța este stabilizată și suprafața este lustruită într-o stare netedă.
 8. Tăierea în plăci și sortarea.

Rezultatul este un material care este folosit în principal ca încălzitor.

Caracteristici: argumente pro și contra

Polistirenul extrudat are avantajele și dezavantajele sale în ceea ce privește calitatea materialului de construcție.

Pro:

 • Domeniul larg de aplicare. Se utilizează pentru interior și exterior pe diverse suprafețe: podea, pereți, tavan, izolare, ambalare și materiale decorative. În plus față de industria construcțiilor, utilizarea sa este obișnuită în producția de jucării, accesorii de uz casnic, aparate de uz casnic, industria militară și medicală.
 • Conductivitate termică scăzută. Datorită acestei proprietăți, polistirenul servește deseori ca material izolant termic. Împiedică pierderea de căldură în cameră, ceea ce afectează costul încălzirii. Cu cât izolația este mai bună, cu atât costă mai ieftin să încălziți casa.
 • Permeabilitate scăzută la umiditate.În interiorul materialului sunt granule sigilate, care penetrează cantitatea minimă de apă. Este atât de mic încât nu poate distruge structura materialului și îi afectează în mod negativ calitățile izolante.
 • Îmbunătățește izolarea fonică în cameră. Pentru a obține efectul maxim trebuie să îl combinați cu alte materiale, dar într-o cameră în care problema nu este pronunțată, va fi suficientă.
 • Ușor de tăiat. În timpul procesului de instalare este posibilă divizarea plăcilor în fragmente. Tăierea va fi egală, nu se va sfărâma. Aceasta este o trăsătură distinctivă a materialului de calitate.
 • Are o greutate relativ mică. Pentru a lucra cu materialul este suficient o pereche de mâini. În plus, avantajul greutății ușoare este faptul că garnitura din polistiren nu dă o încărcătură mare pereților sau pardoselilor din cameră.
 • Doar montat. Pentru zidurile de finisare, podeaua sau tavanul nu necesită abilități speciale.
 • Rezistent la multe substanțe chimice.
 • Insensibil la efectele organismelor vii. Adică nu formează mucegai, insecte și rozătoare nu-l strică.
 • Datorită structurii sale interne se referă la materialele "respirabile".Acest lucru este important la finisarea pereților, deoarece nu se formează condens.
 • Aliniază orice suprafață de lucru. Deasupra capului decorativ se află bine.
 • Plăcile din polistiren pot fi lipite direct pe peretele clădirii (sau pe altă suprafață), fără montarea blatului pentru aceasta. Aceasta reduce timpul și costurile financiare ale reparațiilor și le simplifică uneori.
 • Durata minimă de funcționare este de 15-20 de ani.
 • Cost redus de finisare pe metru pătrat.

contra:

 • Încălzirea unei suprafețe mari de pereți, tavan sau podea va fi costisitoare chiar și la un cost mic de material pe metru pătrat.
 • Pentru o etanșeitate maximă a finisajului, este posibil să aveți nevoie de materiale suplimentare sub formă de bandă de construcție și etanșant.
 • Placa de spumă nu reglează temperatura în cameră singură. Funcționează pe principiul unui termos: menține căldura în timpul sezonului rece, menține răcirea în friptură. Dacă termoreglarea este puțin reglată în încăpere, atunci eficacitatea polistirenului este zero.
 • În ciuda capacității de "respirație" a materialului, cu o acoperire completă cu polistiren spumant, este necesară ventilarea.
 • Materialul este frică de radiațiile ultraviolete.Sub influența soarelui, legăturile interne în structura substanței sunt distruse, iar condițiile naturale accelerează distrugerea polistirenului extrudat.
 • Unele tipuri de vopsea, substanțe pe bază de produse petroliere, acetonă, benzină, kerosen, rășină epoxidică consumă spumă de polistiren.
 • Decorare obligatorie pe spumă de polistiren pentru a închide toate cusăturile și a le proteja de lumina soarelui.
 • Densitatea materialului este mai mare în comparație cu spuma, dar polistirenul spumos pierde la alte materiale în conformitate cu acest criteriu. Este mai potrivită pentru finisarea tavanului și a pereților, iar sub pardoseală se micsorează cu efect mecanic constant (mersul pe jos, mutarea mobilierului).

Specificații tehnice

Pentru respectarea codurilor de construcție sunt importante caracteristicile tehnice ale materialului. Acestea includ: marca, dimensiunile globale ale foilor, conductivitatea termică, coeficientul de absorbție a umezelii, combustibilitatea în funcție de clasa de rezistență la foc, rezistența, durata de viață, metoda de stocare. Caracteristicile tehnice nu sunt de o importanță capitală, ci și culoarea și textura plăcilor.

Dimensiunile plăcilor de spumă de polistiren sunt calculate prin trei parametri: lungime, lățime, înălțime.Primele două indicatoare sunt aceleași dacă placa este pătrată.

Dimensiunile plăcii standard sunt de 100 cm lățime și 200 cm lungime pentru materialul de tablă, 100x100 pentru materialul plăcii. Cu astfel de parametri GOST a permis dimensiunea mai mult sau mai mică decât norma cu 1-10 mm. Non-standard, dar în dimensiuni de cerere - 120x60 cm, 100x100, 50x50, 100x50, 90x50. Materialul este ușor de tăiat, astfel încât să puteți ajusta parametrii pentru a se potrivi nevoilor dvs. Abaterile permise de la foile nestandardizate - până la 5 mm.

Pentru grosime, acești indicatori sunt mai stricți, deoarece grosimea este principalul criteriu pentru alegerea spumei de polistiren. Este variabilă pentru diferite tipuri de reparații și lucrări de construcție. Valorile minime sunt 10, 20 mm, 30, 40, 50 mm. Maxim - 500 mm. De obicei este de ajuns 50-100 mm, dar la cerere, unii producători pot face un lot de plăci de grosime nestandard. Conform standardelor de construcție pentru majoritatea regiunilor din Rusia, grosimea necesară a izolației din polistiren este de cel puțin 10-12 cm.

Conductivitatea termică este unul dintre cei mai importanți indicatori. Aceasta este determinată de grosimea spațiului de aer din interiorul plăcii de material, deoarece sunt conexiuni de aer care îl fac capabil să rețină căldura în interiorul camerei. Măsurat în wați pe metru pătrat și pe Kelvin.Cu cât indicatorul este mai aproape de unul, cu atât mai puțin are capacitatea de a se încălzi în cameră.

Pentru plăcile cu grosime și densitate diferite, conductivitatea termică variază în intervalul 0,03-0,05 W / mp. m la Kelvin.

Unii producători folosesc aditivi de grafit. Stabilizează conductivitatea termică astfel încât densitatea să nu mai joace un rol.

Un bun exemplu de eficacitate a polistirenului este o comparație cu vata minerală. Proprietățile termoizolante ale vatei minerale sunt considerate bune, în timp ce izolația termică de 10 cm polistiren dă același rezultat ca și un strat de vată minerală de 25-30 cm.

densitate

Măsurat în kg / mp. m. Pentru diferite tipuri de polistiren pot varia de 5 ori. Astfel, polistirenul extrudat are o densitate de 30, 33, 35, 50 kg / sq. m, rezistente la impact - 100-150 kg / sq. m. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât este mai bună performanța materialului.

Numai măsurarea parametrilor de rezistență a materialului este aproape imposibilă. Este necesar să se acorde atenție datelor certificate. Rezistență la compresiune normală - de la 0,2 la 0,4 MPa. Rata de încovoiere - 0,4-0,7 MPa.

Deseori, producătorii declară că absorbția de umiditate a materialului este zero. În realitate, acest lucru nu este cazul, el absoarbe până la 6% din umiditatea care se încadrează pe ea în timpul precipitațiilor și spălării fațadei.Disputeabilitatea polistirenului expandat este considerată controversată. Pe de o parte, adăugarea de piren face materialul rezistent la foc, pe de altă parte, acest lucru nu înseamnă că focul moare atunci când se ciocnește cu materialul.

Polistirenul se topește suficient de repede. În același timp, materialul de înaltă calitate nu emite fum acrid, iar topirea se oprește după 3 secunde după ce focul se stinge. Adică, alte materiale nu se pot aprinde din polistiren expandat, dar susțin arderea. Marcile diferite primesc o clasa de la K4 la K1. Cele mai sigure sunt materialele marca K0, dar polistirenul expandat nu se aplică la acestea.

Alți parametri importanți:

 • Permeabilitatea la vapori Pentru diferite tipuri de polistiren, acest indicator este de 0,013 - 0,5Mg / m * h * Pa.
 • Greutate. Începe de la 10 kg pe metru cub.
 • Intervalul de utilizare al temperaturii: pragul de temperatură mai scăzut este -100, partea superioară +150.
 • Termenul de funcționare: nu mai puțin de 15 ani.
 • Izolarea zgomotului - 10-20 dB.
 • Depozitare: în ambalaj sigilat departe de lumina soarelui și de umiditate.
 • Marcă: EPS 50, 70, 80, 100, 120, 150, 200. Cu cât este mai mare marca, cu atât materialul este mai bun și mai scump.
 • Culoare. Cele mai comune culori sunt alb, morcov, albastru.

specie

Polistirenul este împărțit în soiuri în funcție de patru criterii principale: structura, metoda de producție, scopul, domeniul de aplicare.

structură

Conform structurii, se disting spumă polistirenică sindio-tactică atacatică, izotactică.

Nu are niciun sens să se îmbrace în formula structurală complexă a substanțelor. Pentru cumpărător este important să se știe doar că primul tip este cel mai productiv și utilizat pe scară largă în construcții private și la scară largă, al doilea este cel mai durabil, dens și rezistent la foc și poate fi utilizat în camere cu cerințe sporite de siguranță împotriva incendiilor, iar al treilea tip este universal datorită produselor sale chimice stabilitate, densitate și rezistență la căldură. Nu poate fi montat numai în orice tip de cameră, ci acoperit deasupra cu toate tipurile de vopsele și lacuri.

Metodă de obținere

Conform metodei de producție, există un număr mai mare de tipuri de polistiren. Spuma polistirenă extrudată este cea mai comună, deoarece are toate calitățile necesare pentru construcție. Dar există și alte modalități de producție.Schimbările în anumite etape și compoziția materiilor prime ne permit să obținem materiale cu caracteristici diferite. Unele sunt mai puțin dense, dar combustibile, altele sunt cele mai durabile și rezistente la foc, altele nu se tem de umiditate, iar al patrulea combină toate cele mai bune calități.

Există opt metode în total, dintre care două sunt depășite. De-a lungul istoriei de polistiren și a derivaților săi de-a lungul secolelor, metodele de emulsie și suspensie și-au pierdut relevanța.

În condiții moderne sunt disponibile:

 • Spumă de polistiren extrudat. Spumă de material cu granule mici, de dimensiuni egale. În locul fenolilor dăunători se utilizează dioxid de carbon.
 • extrudare. Este practic la fel ca extrudarea, dar este folosită în principal în industria alimentară (ambalarea), prin urmare, printre proprietățile sale, prietenia cu mediul este mai importantă decât forța.
 • Apăsați. Se supune procedurii suplimentare de presare, prin urmare, este considerat mai durabil și rezistent la sarcini mecanice.
 • Bespressovoy. Amestecul se răcește și se solidifică independent într-o formă specială. La ieșire, produsul are o dimensiune și o geometrie convenabilă pentru tăiere.Procedura nu necesită intervenție (apăsarea), deci este mai ieftină decât presarea.
 • Block. Produsele obținute prin conversie (mai multe cicluri de prelucrare pe aceleași etape) are o puritate ridicată și indicatori de mediu cea mai bună calitate.
 • Autoclava. Varietate de materiale extrudate. Conform proprietăților practic nici diferite, utilizate numai alte echipamente pentru spumare și „copt“.

numire

Prin numire, polistirenul este, de asemenea, diferit. Polistirenul de uz general, dar de înaltă calitate, a devenit foarte răspândit. El nu este diferită de rezistență mecanică și densitate, este considerat fragil, are cea mai mică clasă de foc. Cu toate acestea, materialul este rigid și are forma sa, ceea ce face posibil să-l folosească, în cazurile în care nu s-ar fi efectuat sarcină mecanică: iluminat, publicitate în aer liber și decorațiuni interioare.

Pentru sarcini mai complexe, se utilizează spumă de polistiren cu impact puternic. În afară de faptul că materialul mai puțin fragil și neinflamabile, în compoziția sa sunt substanțe care sunt responsabile pentru rezistența la UV și pigmenți colorați.Stabilizatorii UV protejează structura de distrugere și culoarea de la arsură și formarea de galbenitate.

Plăcile de spumă de polistiren cu impact sporit au o textură de suprafață diferită: netedă, ondulată, mată sau lucioasă, reflectorizantă și împrăștiată în lumină.

De asemenea, trebuie să remarcăm spuma de polistiren din folie cu impact înaltă. Are o rezistență ridicată la îngheț și este mai eficient ca încălzitor. Este de asemenea utilizat în producția de echipamente de refrigerare, deoarece "proprietățile sale termice" (pentru a menține temperatura în interiorul obiectului) sunt mai mari decât în ​​alte tipuri. Polistirenul cu impact sporit este utilizat în multe domenii: producția de jucării, vase, aparate de uz casnic, materiale de finisare.

sfera de aplicare

Clasificarea polistirenului expandat pe domenii este mai extinsă. Există mai multe domenii: pentru industria alimentară și nealimentară, pentru finisajele brute și decorative, pentru interior și exterior.

Pentru produsele alimentare (cutii de prânz, recipiente, substraturi, vase de unică folosință) se utilizează polistiren cu aditivi ecologici. Materii prime similare sunt utilizate în producția industriei nealimentare (jucării pentru copii, frigidere, containere termice).În fabricarea jucăriilor se adaugă mai multe coloranți și componente care sunt responsabile pentru rezistența produsului.

Finisajul dur poate fi intern și extern. În toate cazurile, polistirenul este utilizat pentru a preveni pierderile de căldură și / sau pentru a îmbunătăți izolarea fonică în încăpere. Mai puțin frecvent, este folosit pentru a alinia suprafața de lucru.

Polistirenul de interior este utilizat în lucrările de construcție și reparații pentru acoperirea diferitelor suprafețe.

În zonele rezidențiale:

 • Pentru podea. Plăcile de polistiren sunt montate pe întreaga suprafață a pardoselii atunci când este nevoie să se izoleze un șapă plutitoare sau uscată. Pentru aceasta, materialul este destul de uniform și dens, contribuie la izolarea termică și fonică. Trebuie să alegeți plăci puternice și dense, care să reziste la o greutate foarte mare pe metru pătrat și să aibă o rezistență maximă la compresiune. În plus, utilizarea plăcilor de spumă de polistiren pentru montarea șapei prin faptul că acest material nu dă o încărcătură atât de mare pe tavan, ca o șapă monolit. Este relevant pentru încăperile vechi cu pardoseli slabe și pentru bazele cu absorbție ridicată a umezelii, pe care este dificil să se toarnă un șapă monolit (într-un bloc sau o casă din lemn).

De asemenea, polistirenul asigură o suprafață perfect plană pentru instalarea de pardoseli.Este un substrat rezistent la apă pentru laminat, parchet și alte tipuri de strat de acoperire dur.

Pe lângă faptul că plăcile acoperă întreaga suprafață a podelei, pot fi utilizate local. De exemplu, ca bază de amortizare a vibrațiilor sub plintă în sistemul de izolare fonică a podelei.

 • Pentru tavan. Proprietăți precum densitatea, rezistența, greutatea redusă și forma convenabilă fac materialele potrivite pentru izolarea fonică a plafonului. Sub ea nu necesită un cadru obreshetka, materialul poate fi lipit direct pe lipici, și umple golurile cu etanșare non-întărire. Două straturi de plăci montate într-o mișcare vor da un rezultat notabil în lupta împotriva zgomotului exterior în apartament. Este convenabil să montați un tavan articulat sau să lipiți o plăcuță decorativă peste o pernă plată fonoizolantă. Placiul, la rândul său, este de asemenea un derivat din poliuretan cu procesare decorativă.
 • Pentru ziduri. În decorarea suprafețelor verticale în interior, poliuretanul este rar folosit. Erori în timpul instalării conduc la faptul că eficiența este redusă la zero, iar camera pierde în volum nu numai vizual - și zona utilă a camerei suferă. Cu toate acestea, uneori poliuretanul este utilizat pentru acoperirea pereților interiori, pentru a le alinia sau pentru a ridica o partiție ușoară în interiorul camerei și a le împărți în jumătate.
 • Pentru acoperiș. Aici vorbim despre izolarea acoperișului din interior. Această opțiune este relevantă pentru camerele de locuit în pod și pentru izolarea mansardelor în baie. Styrofoamul păstrează în același timp căldură, previne formarea de condens și are nevoie de un efort minim pentru impermeabilizare. Cea mai bună opțiune pentru finisarea podului este polistirenul împrăștiat.
 • Pentru conducte. Țevile și șanțurile de diverse comunicații sunt protejate împotriva înghețării cu ajutorul unei folii de polistiren cu o grosime mică. Aceeași tehnică ajută la îmbunătățirea izolației fonice.

În unele cazuri, polistirenul este utilizat pentru a crea un decor în interiorul spațiilor rezidențiale. Ele fac tigle, plinta de tavan, prize decorative, mulaje, portaluri false pentru seminee.

În tambur și în spațiile comerciale (la granița străzii):

 • pentru un balcon sau loggie;
 • pentru verandă și terasă;
 • pentru subsol.

În toate cazurile, se folosește spumă polistirenă împroșcată de îngheț, care previne pierderile excesive de căldură și nu permite camerei să se încălzească prea mult în vreme caldă.

În ceea ce privește exteriorul polistirenului, acesta poate fi, de asemenea, dur și decorativ.Proiectul este utilizat pentru fundația, fațada și fabricarea cofrajului permanent. Decorative - numai pentru a decora fațada.

Încălzirea fundației din exterior o protejează de îngheț, crăpătură și parțial din apele subterane. Impactul acestor factori, polistirenul preia, ceea ce reduce semnificativ durata sa de viață. Este mai rezonabil să montați plăcile din interior (dacă fundația este în formă de bandă), deci va dura mai mult.

Acoperirea fatadei spațiilor rezidențiale și nerezidențiale cu polistiren pentru îmbunătățirea izolației termice este posibilă în trei moduri:

 1. Montarea pe un cadru sau pe un perete fara rama in afara camerei. Acest lucru face posibilă organizarea competentă a hidroizolației și a barierei de vapori, dacă este necesar, reducerea pierderilor de căldură, creșterea izolației fonice. Asemenea tăieturi pot fi dezmembrate la repararea fațadei.
 2. Aplicarea bine, care se desfășoară simultan cu construcția pereților clădirii. În acest caz, polistirenul este "bricked up" într-un cărămidă sau bloc de perete și servește ca un strat termoizolant.
 3. Învelișuri decorative și izolate simultan. Este posibilă utilizarea panourilor CIP și a panourilor decorative ventilate pentru fațadă.În afara panoului este fabricat din polimeri, iar în interior este un strat gros de polistiren. Construcție montat pe cutie. Rezultatul este un finisaj frumos, de înaltă calitate, eficient "două în una".

Separat, este de remarcat posibilitatea de placare exterioară a clădirilor utilizând polistiren. În primul rând, poate fi vopsit și confortabil. Și în al doilea rând, elemente decorative ale fațadei sunt realizate din acest material: cornișe, coloane și pilaștri, plăci, panouri termice, figuri 3-D. Toate elementele arată elegant și realist și sunt de multe ori mai ieftine decât omologii din gips, piatră și lemn.

Producătorii și recenzii

Producția de polistiren a început la începutul secolului trecut și se dezvoltă într-un ritm accelerat până în prezent, de aceea produsele multor firme competitive sunt pe piață. Recenzile profesioniștilor și utilizatorilor obișnuiți au ajutat la identificarea liderilor printre ei.

Ursa - singurul producător care, pe bază juridică, oferă o garanție pentru produse de până la 50 de ani. Dacă în această perioadă apar modificări negative în materialul fixat în condițiile de garanție, compania va plăti daune.

Polistirenul Ursa este ales pentru că, la un preț accesibil, puteți cumpăra un produs care să îndeplinească toate cerințele tehnice pentru decorarea exterioară și interioară. Este rezistent la umezeală, rezistență ridicată, nu îngheață, absoarbe doar 1-3% din umiditate, este ușor de tăiat și convenabil pentru instalare. Prin producție se utilizează numai gaze naturale și materiale conforme cu standardele europene. Acest lucru face polistirenul sigur pentru oameni și pentru mediul înconjurător.

Knauf - gigant german de fabricație, producătoare de produse pentru toate tipurile de lucrări de finisare. Deseori apare în lista liderilor de piață datorită calității și garanțiilor în mod constant. Spuma de polistiren de mare capacitate este utilizată în toate zonele, de la industria alimentară până la medicină. El are chiar încredere în decorarea clădirilor municipale și a locurilor publice.

Pe teritoriul Federației Ruse, polistirenul Knauf este utilizat în mod activ în repararea și construcția stațiilor de metrou.

Produsele acestui producător diferă de prețuri peste media, însă se justifică pe deplin.

Închide compania din partea de sus a celor trei materiale de izolație universale "TekhnoNIKOL". Tehnologiile inovatoare, rentabilitatea și calitatea ridicată sunt combinate pe linia de produse XPS. Producătorul este intern, astfel încât produsul este disponibil în segmentul de preț minim.

De asemenea, printre brandurile populare marcate "Penoplex" și "Elite-strat".

Sfaturi și trucuri

Pentru ca spuma de polistiren să poată servi mult timp și să facă față funcțiilor sale, este important să alegeți materialul potrivit și să îl fixați pe suprafața de lucru.

Pentru fixare se recomandă utilizarea lipiciului specializat. Nu conține acetonă, rășini și produse rafinate care corodează materialul.

La alegerea polistirenului, producătorii recomandă să ia în considerare mai mulți factori: marca, densitatea, greutatea, rezistența. Cu cât sunt mai înalți acești indicatori, cu atât materialul este mai bun. Dar cu inflamabilitate și conductivitate termică, contrariul este adevărat - cu cât este mai aproape de zero indicatorul, cu atât materialul se va manifesta mai bine în funcționare.

Este necesar să verificați aceste date în documentele de însoțire, în caz contrar există un risc ridicat de a obține un fals.

Fără a studia certificatele, puteți verifica calitatea cu un mic truc. Este necesar să se rupă o bucată de polistiren expandat dintr-o foaie solidă și să se privească la resturi: dacă este netedă și celulele sunt mici și de dimensiuni egale, materialul este bun.Polistirenul de calitate scăzută se distruge și demonstrează celule mari la dezmembrare.

Cu privire la beneficiile spumă de polistiren, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor